• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geceleri yaşadığımız sorun

Gece terörü veya uyku terörü diye geçiyor bizde de olmuştu
Gündüz kötü bişey yaşamadığına eminseniz yaşadığınız gece terörüdür
Gün boyu evde ikimizin abisi okulda oluyor akşam yemekten sonraki uyuyor. Daha çalışmaya başlamadım. Bakalım bu gece Nası geçecek? Tavsiyeleri deneyeceğim.

Benim yigenimdede var hala ayni sorun( su an 2 yasina girdi) azaldi gibi ama tekrarliyor bazen yine.
Aynisi benim erkek kardesimdede vardi. Simdi 17 yasinda o zmanlar 4 yasinda felandi. Yigenim " gelme gelme " diye biliyo sadece şok geciriyor biz harap oluyoruz onu oyle aglarken ciglik atarken gordukce. Ne yapicgimizi bilemiyoruz. Bi gece bizde uyumustu, gece uyandi hepimiz ayaga kalktik cigliklarina. En sonunda annemle babam arabayla ablama birakti geri gece yarisi saat 3 te.
Erkek kardesime soruyorum" ne goruyodun kucukken' diye. Hatirlamiyor. Ama bagirmalarini ben hatirliyorm " gelme gelme anne gelme, arkanda geliyorlar gelme....ha senmisin anne ben uyandim tuvaletim geldi....anneeee annee dur dur noluurr bak orda geliyor, gormuyonmu geliyor, bak simdi arkanda, beni öldurucek" birden bi duzelirdi sonra yine ayni hikaye. Bi annemle duzgunce konusurdu bi anneme vururdu uzak dur benden diye. Tuvaletin kosesine bukulurdu yere otururdu yuzunu kapatirdi aglaya aglaya kriz gecirirdi. Biz korkardik.
Tam aynisini abinde yasadi diyor annem (su an 27 yasinda) .
Abime sordum geri gecen.
Abim " gece uyandigimda ismail abimin elimde bacak uzerime dgru yurudgunu gorurdum" dedi. Ismail bu arada kuzenimiz. Ne alakaysa bilmiyoruz, cunku ismail abimin elimde hic bicak felanda gormedi gercek hayatta. Korkutuyorlardi buyuk ihtimal 3 unude. Kucuk kardesim 4 yasindayken cok dikkat ceken bi cocuktu. Adi " buyumuste kuculmus" olmustu herkesi akliyla hayret ettirdi. Hoca nazar dedi. Bol bol okuyun dedi ve kucuk bi kurani kerim astik yataginin bas ucuna duvara. Yavs yavas azalmisti.

Kucuk yavrunuza icim acidi, elim ayagin sasiyor o an ne yapabilirsin bilmiyosun. Daha cok kucukmus. Kiyamam ya. Buyuk ihtimal nazardan bunlar. Bol bol okuyun.
Annenize kayinvalidenizede okutun eve geldiklerinde. Odasina bas ucuna kuran asin.
Teşekürler

Uyku terörü canım malesef bi dönem oğlumda oldu,gündüz yaşadığı olaylardan izlediği çizgi film vs bizde çok çektik eşimle sonra hiç bişey izletmedik korkutmadık geçti,çocuğa gündüz böööö desen gece kıyamet kopuyordu :(

benim oglumda da vardi bu durum.
9 ay civari basladi 13. ay civari bitti.
gunduzleri yurume emekleme cabasinda olduklari icin kendilerini bi yerden dusuyor zannediyorlarmis genelde..
birde gunduz yeteri kadar aglayip sinirlerini bosaltamayinca gece aglama krizine girerler.
gunduz aglarsa birakin bi sure bagira cagira aglasin.
gece de olmadi yanina uzanin beraber uyuyun..
inanin geciyor,panik yapmayin.

Daha okumaya başlayınca diştir dedim.O aralar beni kızım öyleydi.Onun çığlığıya uyanıyordum.Bir an şokla uyku sersemliği ile anlayamıyodum ne olduğunu.Kalbim güm güm çarpıyodu.Alma kucağına yoksa daha çok açılır uykusu.Uyuyo gibi yap sen.Çeneye yakın dişler baya ağrı yapıyo.Yatarken calgel sür.Mesela saat gece 1-2 gibi uyanırsanda hemen parmağınla damağına dişlerine gene calgel sür belki rahatlatırda uyanmaz çocuk.

Kramp girebilir bebeklerde çok görülmüyor ama onuda bi doktora söyleyin olabilir mi diye. Ayrıca okuyup üfleyip yatın çocuğunuza gün içerisinde güzel şeyler dinletin mesela şarkılar dinletiosanız bi kerede bir sureyi açın evde Kuran sesi yükselsin. Annem beşiğe Ayetel kürsiyi arapça yazıp asmıştı. Birde kehribar taşından bir kolye mutlaka ama mutlaka edinin çocuğunuzun boynuna takın vücuduna şifa yayacaktır.

Konunu gorunce yigenim aklima geldi suan 3.5 yasinda 1 yasindan beri kizkardesim hergece bu sorunu yasiyor dr goturduler kulak beyin cerrahisine aklina gelebilecek her bölüme goturduler birsey çıkmadı cok sukur hocaya goturduler dua felan yok oda kalıcı cozum olmadi hergece feryat figan cocuk avunmuyorda surekli ağlıyor ensonunda psikolog gittiler ayrica tam yaşına gore konusamama sorunu var tibbi olarak birsey yok tamamen psikolojik gun icinde annesi en ufak kizmasinda duygula

Duygularini bastirirmis cocuklar dr oyle söyledi anneside surekki baguran biri degil aslinda cocuklar ina cok onem vetur cocuk cok hassas bir cocuk insallah senin dyrumyn uzun sürme bebisin rahat eder faydasi olurmu bilmiyorum ama

2 gun once bir programda nihat hatipoglundan duydum bir seyirci sordu ayni bu konuyu cocuklarin bilincalti cok farkli ve karmaşık oluyor dedi ayetel kursuyi okuyun dedi

Hanımlar iyi niyetle yazıyorsunuz anlıyorum ama anneleri ve okuyanlar tedirgin oluyor korkutanlar var diye yazdığınızda ve rica ediyorum dini yorumlarda yapılmasın.
Hemen hemen her çocuğun yaşadığı bir durum bu.

Ne zaman geçti acaba bu durum?
2,5 yaşına kadar sürdü ama sürekli değil. Dönem dönem arttı. Ben gözlemledim bu süreçte. Mesela kalabalık bir ortamdan eve geldiğimizde o gece yaşıyorduk bu durumu. Ya da evde çok hareketli oyunlar oynadığımızda yaşıyorduk. İşin özü çocuk ne kadar fazla uyarılırsa uyku o kadar huzursuz oluyor. Yorulsun da uyusun diye bir durum söz konusu değil.

Bas ucuna kuran koyun yastıgının altına bıcak koyun vede kendi altınıza bıcak yada makas koyup nazar dualarından okuyun küçücük bebişlere çok nazar değiyor ben inanmıyordum ama kızımda böyle sorunlar yasayınca yaptım faydasını gördüm birde gece lambası kullanın.

Burnu tıkandıgında da uyanır ve krız seklınde aglayabılır,okyanus suyu damlatın rahat nefes alamıyorsa uykudan sık sık uyanması normal..

Kızlar benim 10 aylık bir oğlum var. Yaklaşık bir aydır geceleri çığlıkla uyanıyor. Ağlama krizine giriyor ne yapsam susmuyor. Sonra oturup etrafı izleyip, tekrar uyuyor, bi iki saat sonra yine aynı. Gecelerimiz kabusa döndü. Her hafta Dr deyim. Diş çıkartacaktır diyorlar. Geceleri bu şekilde olan çocuk sabah gülücüklerle uyanıyor. Zaten gündüzleri de sürekli kucak isteyen mız mız bi çocuk. Geceleri bide bu çıktı. Öyle ağlıyor ki kendinden geçiyor. Ağrı kesici ver Dedi Dr. Veriyorum ama hiç bi fark yok. Napacağımızu şaşırdık.
21 kere Besmele çek çocuğun üzerine üfleyerek yatir. .çocuğu korkutmalardan koruyormus

Benim de kızın 10 aylık ve aynı dertten muzdaribiz.büyüme atağı olabilir, diş olabilir.benimki büyüme atağından galiba.
nasıl aptal saptal yorumlar yapılıyor hayret ediyorum.yok korkutuyorlarmış da neymiş.
Allah kimseyi ,korkutuyorlardır diyerek zaten çığlık çığlığa uyanan bebeği karşısında çaresiz anneyi korkutacak kadar ki empati yoksunu ve düşüncesiz yapmasın.
Geçmiş olsun size de.

Back
X