Eşim istemiyor, gurur yapıyorEşiniz içinden gelmiş zamanında yardım etmiş, abisi yardım etmek zorunda değil, kabul ediyorum bazen böyle şeyler insanın içine oturur ama sırf eşiniz destek oldu diye o da destek olmak zorunda değil, sonuçta adamın kendi ailesi de var.
Borç konusuna gelince ben de zor durumda olunca abimden ya da annemlerden borç isteyebiliyorum bazen, bunda yanlış bir şey yok, sadece kısa vadeli olmasına dikkat ediyorum.
Ayın 5’ine 3 gün var. 400 lira 3 gün yetmiyorsa pek geçim sıkıntısı diyemeyiz buna.Kızlar merhaba eşim ile 6 yıldır evliyiz. Hemen konuya giricem eşim evlenirken ev aldı aile apartmanında oturmak istemedi 3 senelik bir ev borcumuz var ailesi az çok yardım ettiği için kiramızı vermiyor. Aile apartmanında abisi yengesi ailesi ve alt katta kiracı var. Kaynanam memleketten yağmızı peynirimizi üstümüzü gönderir. Neyse eşim bekarken ailesine abisine çok destek olmuş para konusunda abisi iş batırmış yardım etmiş vs. Şimdi eşimin işleri durdu bu dolar yüzünden falan çalışma yok ve abisinin işleri açık zamanında hiç iyi değilmiş hani çıkarıp şunu kardeşine verim bile demiyor sadece ihtiyacın varsa söyle dedi dün biz içerdeydik onlar abi kardeş dışarda eşimde yok sağol dedi istemez huyunu biliyorum yani sorana kadar azıcık yardım etmeli diye düşünüyorum o zamanında eşimi çok sömürmüş ama eşim çok gururlu hayatta istemez sizce istemeli mi kızlar ayın 5 ne kadar kenarda 400 TL miz var sizce idare edip istemesin mi hiç içinden gelmiyor az önce abisi aradı yine.
Ayrıca zaten ayın 5 ine de 3 gün var, çok acil ödemeleriniz yoksa 400 TL 3 gün yeter sizeEşim istemiyor, gurur yapıyor
Eğer haziranın beşinden falan bahsetmiyorsanız 400 tl nasıl yetmeyecek anlamadım? Faturalarınız ödenmedi daha sanırımKızlar merhaba eşim ile 6 yıldır evliyiz. Hemen konuya giricem eşim evlenirken ev aldı aile apartmanında oturmak istemedi 3 senelik bir ev borcumuz var ailesi az çok yardım ettiği için kiramızı vermiyor. Aile apartmanında abisi yengesi ailesi ve alt katta kiracı var. Kaynanam memleketten yağmızı peynirimizi üstümüzü gönderir. Neyse eşim bekarken ailesine abisine çok destek olmuş para konusunda abisi iş batırmış yardım etmiş vs. Şimdi eşimin işleri durdu bu dolar yüzünden falan çalışma yok ve abisinin işleri açık zamanında hiç iyi değilmiş hani çıkarıp şunu kardeşine verim bile demiyor sadece ihtiyacın varsa söyle dedi dün biz içerdeydik onlar abi kardeş dışarda eşimde yok sağol dedi istemez huyunu biliyorum yani sorana kadar azıcık yardım etmeli diye düşünüyorum o zamanında eşimi çok sömürmüş ama eşim çok gururlu hayatta istemez sizce istemeli mi kızlar ayın 5 ne kadar kenarda 400 TL miz var sizce idare edip istemesin mi hiç içinden gelmiyor az önce abisi aradı yine.
Bnde çalışmayı çok istiyorum ama bakıcam kimse yok şuan3 güncük dayanın bence. Sizin para konulu birçok konunuz vardı yanlış hatırlamıyorsam. Hepsi de geçim sıkıntısı, birikim yapma vs. ile ilgiliydi. Peki siz de çalışsanız olmaz mı? Üzülmek yerine işe yarar bir şey yapmış olursunuz.
Şu an çalıştığım yerde 50+ yaşında bir teyze çalışıyor. Birkaç yıl önce eşinden ayrılmış, tamamen kendi ayakları üstünde duruyor. Bir de çocuk okutuyor. Bu kadın kadar yok musunuz yani?
Eşim zamanında çok yardımcı olmuş ona hani şimdide bizim elimiz dar biraz düşünmesi gerekmez miKonularından az çok taniyorsam bu eşe üzülme değil, öyle gibi yapıp, kaynını vefasızlıkla suçlama konusu.
Ayrıca kaynın ne is yapıyor şuan, yanlış hatırlamıyorsam 4-5 tane çocuğu vardı adamın, o kadar kalabalık bir aileye yetip kardeşe yardım etmek de kolay değil bu pahalılıkta. Çalışmayı sevmeyen biri diye anlatıyordun onu da. Birden işleri açılıp çok mu kazanmaya başladı?
Ayın 5'ine de çok kalmamış zaten.
Kime bakacak? Anlamadım.Bnde çalışmayı çok istiyorum ama bakıcam kimse yok şuan
Neden hep eşinizin ailesinden destek bekliyorsunuz? Sizin aileniz yok mu? O ev sizin de değil mi?Bnde çalışmayı çok istiyorum ama bakıcam kimse yok şuan
Yani sonuçta kardeşinin şuan durumunu görüyor sadece ihtiyacın olursa demek yerine al şunu diyebilirYa gidip kendisi isteyecek, ya da oyle durduk yere , evli barkli koca insanlar kimseden destek beklemeye hakkiniz yok. Abisinin eşi aile apartmani gibi korkunc bir seye razi olmus oturuyor mesela. Maddiyat o kadar dertse ev almayıp siz de otursaydiniz. Ki bana kalsa kuru ekmek yerim yine de oturmam da. Ama demek istediğim herkes tercihlerinin sonucunu yaşar
Çocuğuma bakacak yakınım yok demek istedimKime bakacak? Anlamadım.
İşe girmeyi düşünüyorumsen çalışıyor musun?
Kaç yaşında? Kayınvalide, anne vs. yok mu? Bakıcı ayarlanamaz mı?Çocuğuma bakacak yakınım yok demek istedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?