Geçim derdi.. Eşime üzülüyorum

esinize o kadar uzuluyorsaniz siz calisin madem. ben zannetmiyorum uzuldugunuzu, kayniniza, eltinize, gorumcenize karsi nasil kocanizi doldurusa getirebilirsiniz onu hesapliyorsunuz bence.
Yazılacak çok şey var da neyse...

Ne demişler ..duvara yaslanma yıkılır, ağaca yaslanma çürür ,insana yaslanma ölür.3 günde 400 lira size fazla fazla yeter.Benden size tavsiye kimseden birşey beklemeyin.O gelen tereyağın kilosu oldu 120 lira az para değil yani bakın yardım ediliyor daha sütü peyniri vs

Neden linçliyorsunuz anlamadım iyi niyet ile kardeşine destek olmuş kardeşinin de ona bir nebze de destek olması lazım.
Kardeşlik iyi günde de kötü günde de beraber olmaktır... Ben eşinin yerinde olsam bir daha asla yardım etmem...

Abi esinizden istemis o da yardim etmis.sormus esinize iste ihtiyacin var mi diye daha ne yapsin?
İstesin madem cok lazimsa neden istemeden dusunulmeyi bekliyorsunuz?

Bir de bu aile arasinda olan mevzulara eslerin karisip yorum yapmasini ben cok cirkin buluyorum.benim esim kardesimden boyle bir beklentiye girse sana ne derim konusturmam kesinlikle.esinize sizin kadar dert degil belki abinin yardim etmemesi.

Ben çok zor durumda olduğunuzu düşünmedim açıkçası.
Maaşımı almaya bı hafta kala 50 TL ile idare ettiğim zamanları biliyorum.
Ne güzel ev bark sahibi olmuşsunuz 3 senelik kredi bir şey değil ödenir gider.
Çocuğu da evin yakınlarında bir kreşe verip siz de işe girebilirsiniz ayrıca.
Ayrıca bekar adamın yardımıyla evli çoluk çocuk sahibi adamın yardımı aynı şey değil.
O zaman varmış eli bolmus vermiş.
Karşılık bekleyerek yapmamış sonuçta.
Ayrıca para sizin paranız da değil taa gecmiste giden paranın hesabını yapmayın artık.

Haklısınız beklentiye girmemek gerek. Eşim çok iyi niyetli ama abisi öyle değil herkes bir değil demekki dediğiniz de doğru 4 tane çocuğu var

Eşim eltimide kaynımada ve kaynımın çocuklarına da aşırı yardım etmiş laf etmek gibi olmasın ama hani en azından bişeyler yapmaya çalışabilir
Hanımefendi, galiba pek dışarı çıkmıyorsunuz. Bugün var ya, marketten 2-3 parça bir şey aldım. 100 tl tuttu. Alınanda da hiçbir şey yok. Bir otobüs bileti bile oldu 5 tl burada.
Valla şu durumda değil akrabaya yardım etmek, kendini geçindirmek marifet. Gemisini yürüten kaptan artık. Siz de duruma biraz uyanın artık. Hayat artık çok zor, milletten bir şeyler beklemeyi acilen bırakın. Kayınbiraderiniz size yardım etmek zorunda değil. Ki çok çocuğu var yazmışlar. Çocuğunun boğazından kısıp size mi versin? Ne alaka yani?
Evlenip çocuk yapmayı bilen herkes bal gibi de kendini geçindirmeyi bilecek. Lütfen kendi sorumluluğunuzun farkına varın.

Haklısınız

Eşim zamanında çok yardımcı olmuş ona hani şimdide bizim elimiz dar biraz düşünmesi gerekmez mi
Valla o işi geçiceksiniz ya.
İstediğin kadar zamanında yardımcı ol. Kimse kimseye zamanında bu bana çok yardım etti bende ona edeyim demez. Ağlamayana meme yok yani. Evet düşünseler güzel olur,incelik olur ama kimsede kolay kolay o ince düşünce olmuyor. Çok zordaysa eğer eşiniz kendisi istesin abisinden. Sizde çalışıp yardımcı olabilirsiniz bence eşinize.

Düşüncesizlik yapması hoş değil eşimde diyor ki görüyor zaten kendisi söylemeden yardım etsin ben istemem diyor

Haklısınız beklentiye girmemek gerek. Eşim çok iyi niyetli ama abisi öyle değil herkes bir değil demekki dediğiniz de doğru 4 tane çocuğu var
Yahu 4 çocuk 2 de onlar 6 kişi ancak geçinir.Sizin tüm konular kv kayın bu eksende geziyorsunuz.

Bende çalışmayı istiyorum oğluma bakacak kimse yok şuan

Hayır biz ondan milyarlar beklemiyoruz ama kendisi düşünebilir kardeş sonuçta sadece laf ile söylüyor
Tamam da size ne
Kardeşse kardeş
Bu ikisinin arasında olan bir sey
Verir vermez
Ne sizi ne bizi ilgilendirir.

Neden öyle birşey olsun niyetim
Esinize aslinda cok iyi birisin bak zamaninda neler yapmışsın.Ama onlar yapmıyor.herkes bir değil.bak gördün mu vs vs vs diyerek eşinizi abisine karsı dolduruyorsunuz. erkekler bir anda kavgaya tutuşabilir. Ben de zamaninda aileme dünyanın parasını verdim. Hic abartısız lüks bir ev bir araba alırdım vermeseydim.sonra dünyanın her hali var evlendigimde maddi sıkıntılar yaşadım.ama kardeslerime hic bana para verin demedim. Vermediler diye de kizmadım. Benim zamaninda verdigim parayı Allah biliyor. Karsiligini da Allah tan isterim. Benim esim kardeslerin de sana yardim etmiyor vs dese ciddi kavga ederim.

Bende istemem yardım yapmak isteyen yapar eşiniz yapmasaydı..kayınvalideniz zaten peynir süt yolluyormuş.ayın 5 ine 3 gün var 400 neden yetmesin? Hiç elinize para kalmıyor değil kaldı ki ev alıp kredi ödüyorsanız o evde oturmuyor musunuz kira niye veriyorsunuz.abi.kardeş.arasında karışmayın sizde çalışabilirsiniz hem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…