Ailemin durumu iyi değil olsa zaten yaparlar benim ailemde gönderiyor tereyağ peynir vsEşinizin ailesi zaten erzakinizi gönderiyormus, yardımı da sizinkiler yapsa olmuyor mu? O ev sizin de değil mi?
Ödendi ama hayat çok pahalı bir eksik çıkıyor hastane işi çıkıyorEğer haziranın beşinden falan bahsetmiyorsanız 400 tl nasıl yetmeyecek anlamadım? Faturalarınız ödenmedi daha sanırım
Onun elinin bol olduğunu nereden biliyorsun?Eşim zamanında çok yardımcı olmuş ona hani şimdide bizim elimiz dar biraz düşünmesi gerekmez mi
Herkesin durumu kendine, kardeşi isterse yardım eder istemezse etmez.Ailemin durumu iyi değil olsa zaten yaparlar benim ailemde gönderiyor tereyağ peynir vs
Hayır biz ondan milyarlar beklemiyoruz ama kendisi düşünebilir kardeş sonuçta sadece laf ile söylüyorAyın 5’ine 3 gün var. 400 lira 3 gün yetmiyorsa pek geçim sıkıntısı diyemeyiz buna.
Aile apartmanında oturmamak, ev almak kendi tercihinizmiş, niye tercihlerinizden başkaları sorumlu olsun ki?
Sürekli başkalarından beklenti içinde olmayın. Hayat şartları ciddi anlamda zorlaştı ama hiçbirimiz başkasına güvenerek yaşamıyoruz. Harcamalarımızı ona göre yapıyoruz. Kimse bize yardım etmek zorunda değil. Ayrıca o beklediğiniz para sadece kayınbiraderinizin değil. Eşinin rızası olmadan ailesinin rızkını kimseye veremez.Eşim zamanında çok yardımcı olmuş ona hani şimdide bizim elimiz dar biraz düşünmesi gerekmez mi
Orası öyleHerkesin durumu kendine, kardeşi isterse yardım eder istemezse etmez.
Abisi istemiş sürekli para eşimden abisi iş batırmış eşim destek olmuşgeçen okuduğum kitapta şey yazıyordu, senden istenmeden iyilik yaptığın zaman karşı tarafı borçlandırmış oluyorsun ve günün birinde o borcu ödemelerini bekliyorsun.
eğer abi istemediği halde eşin yardım ettiyse, aslında onu kendisine borçlandırmış oluyor kendi kafasında. istedi ve öyle yardım ettiyse o başka, o zaman şimdi de kendisi isteyebilir. herkes çok zor zamanlardan geçiyor. abiye zamanında talep etmediği halde yardım yapılmışsa şu an onu borçlu gibi düşünmek doğru değil.
Çocuğu aratınHayır biz ondan milyarlar beklemiyoruz ama kendisi düşünebilir kardeş sonuçta sadece laf ile söylüyor
Eşim eltimide kaynımada ve kaynımın çocuklarına da aşırı yardım etmiş laf etmek gibi olmasın ama hani en azından bişeyler yapmaya çalışabilirSürekli başkalarından beklenti içinde olmayın. Hayat şartları ciddi anlamda zorlaştı ama hiçbirimiz başkasına güvenerek yaşamıyoruz. Harcamalarımızı ona göre yapıyoruz. Kimse bize yardım etmek zorunda değil. Ayrıca o beklediğiniz para sadece kayınbiraderinizin değil. Eşinin rızası olmadan ailesinin rızkını kimseye veremez.
Eşiniz bekarken ona yardim etmis. Ailenin bekr bir ferdinin parai bi nevi evin parasi gibidir. Ki bakcak kimsesi de olmadigi jcin cikarir verir zor degil. Ama evli barkli abinin size cikarip para vermesi gerekmez. Ayrica hayat pahaliligi simdikinden 5 kat daha artsa bile madem faturalar da odenmisse 400 tl ile yine de 3 gun gecinilir. Ya hastane isi cikarsa falan ne demek ya. Bahane ariyosunuz. Cebinde parasi olmayan gayet de devlet hastanesine falan gider yani AbartmayinYani sonuçta kardeşinin şuan durumunu görüyor sadece ihtiyacın olursa demek yerine al şunu diyebilir
Ya size ne?Eşim eltimide kaynımada ve kaynımın çocuklarına da aşırı yardım etmiş laf etmek gibi olmasın ama hani en azından bişeyler yapmaya çalışabilir
EşiniZ yardım etti diye abisinin de yardım etme zorunluluğu yok. Adam sormuş eşiniz de ihtiyacı varsa söylesin abisi sonuçta yabancı değil ki.Kızlar merhaba eşim ile 6 yıldır evliyiz. Hemen konuya giricem eşim evlenirken ev aldı aile apartmanında oturmak istemedi 3 senelik bir ev borcumuz var ailesi az çok yardım ettiği için kiramızı vermiyor. Aile apartmanında abisi yengesi ailesi ve alt katta kiracı var. Kaynanam memleketten yağmızı peynirimizi üstümüzü gönderir. Neyse eşim bekarken ailesine abisine çok destek olmuş para konusunda abisi iş batırmış yardım etmiş vs. Şimdi eşimin işleri durdu bu dolar yüzünden falan çalışma yok ve abisinin işleri açık zamanında hiç iyi değilmiş hani çıkarıp şunu kardeşine verim bile demiyor sadece ihtiyacın varsa söyle dedi dün biz içerdeydik onlar abi kardeş dışarda eşimde yok sağol dedi istemez huyunu biliyorum yani sorana kadar azıcık yardım etmeli diye düşünüyorum o zamanında eşimi çok sömürmüş ama eşim çok gururlu hayatta istemez sizce istemeli mi kızlar ayın 5 ne kadar kenarda 400 TL miz var sizce idare edip istemesin mi hiç içinden gelmiyor az önce abisi aradı yine.
Yok ne yazarsak yazalım bakış açınız değişmiyor.Eşim eltimide kaynımada ve kaynımın çocuklarına da aşırı yardım etmiş laf etmek gibi olmasın ama hani en azından bişeyler yapmaya çalışabilir
Belki size de yardım edeceği için içinden gelmiyordurEşim eltimide kaynımada ve kaynımın çocuklarına da aşırı yardım etmiş laf etmek gibi olmasın ama hani en azından bişeyler yapmaya çalışabilir
Sizde şuan bu durumda olsanız ne şekilde düşünürsünüz acaba? Tabiki kimseden gidipde her şeyini bize vermesini beklemiyoruz eşim çalışmıyor düşünebilir biraz sormaya kimse isteyemez kiEşiniz bekarken ona yardim etmis. Ailenin bekr bir ferdinin parai bi nevi evin parasi gibidir. Ki bakcak kimsesi de olmadigi jcin cikarir verir zor degil. Ama evli barkli abinin size cikarip para vermesi gerekmez. Ayrica hayat pahaliligi simdikinden 5 kat daha artsa bile madem faturalar da odenmisse 400 tl ile yine de 3 gun gecinilir. Ya hastane isi cikarsa falan ne demek ya. Bahane ariyosunuz. Cebinde parasi olmayan gayet de devlet hastanesine falan gider yani Abartmayin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?