Geçim derdi.. Eşime üzülüyorum

Eşim zamanında çok yardımcı olmuş ona hani şimdide bizim elimiz dar biraz düşünmesi gerekmez mi
Onun elinin bol olduğunu nereden biliyorsun?
Bekarken yardım etmiş eşin abi şuan 4 -5 çocuklu bir adam. Şartlar aynı değil.
Ayrıca eliniz darsa senin de bir ailen var eğil mi?
Onlardan da beklenti içinde misin böyle?
Yoksa sadece eş ailesine mi özel bu tavrın?

Ayın 5’ine 3 gün var. 400 lira 3 gün yetmiyorsa pek geçim sıkıntısı diyemeyiz buna.

Aile apartmanında oturmamak, ev almak kendi tercihinizmiş, niye tercihlerinizden başkaları sorumlu olsun ki?
Hayır biz ondan milyarlar beklemiyoruz ama kendisi düşünebilir kardeş sonuçta sadece laf ile söylüyor

geçen okuduğum kitapta şey yazıyordu, senden istenmeden iyilik yaptığın zaman karşı tarafı borçlandırmış oluyorsun ve günün birinde o borcu ödemelerini bekliyorsun.

eğer abi istemediği halde eşin yardım ettiyse, aslında onu kendisine borçlandırmış oluyor kendi kafasında. istedi ve öyle yardım ettiyse o başka, o zaman şimdi de kendisi isteyebilir. herkes çok zor zamanlardan geçiyor. abiye zamanında talep etmediği halde yardım yapılmışsa şu an onu borçlu gibi düşünmek doğru değil.

Eşim zamanında çok yardımcı olmuş ona hani şimdide bizim elimiz dar biraz düşünmesi gerekmez mi
Sürekli başkalarından beklenti içinde olmayın. Hayat şartları ciddi anlamda zorlaştı ama hiçbirimiz başkasına güvenerek yaşamıyoruz. Harcamalarımızı ona göre yapıyoruz. Kimse bize yardım etmek zorunda değil. Ayrıca o beklediğiniz para sadece kayınbiraderinizin değil. Eşinin rızası olmadan ailesinin rızkını kimseye veremez.

Abisi istemiş sürekli para eşimden abisi iş batırmış eşim destek olmuş

Neden tüm konularına "aile apartmanında ev vardı ama eşim istemedi" diye başlıyorsunuz? Adınız da değişse bu cümleden tanırım sizi,adeta imzanız olmuş.
Esiniz neden parasını biriktirmek yerine ailesine/ abisine vermiş? Madem vermiş o evde yaşadığı için,ya da destek olmak için falan vermiş. Borc gibi değil ki. Akıllılık edip kenara atsaymis.
Kardeşinin bekarken verdiği üç beş kuruşu millet paradan sayip on sene sonra borç diye size mi ödesin?
Vermeseymis, bu kadar basit.
Benim de arkadaşım var. Eşi bekarken mal gibi, ne aldıysa anasının eline saymış. Hesapta annem evin giderini karşılar,kalanını biriktirir diye
Adam evlenirken de kıza 'tum maaşımı anneme verirdim, birikmisim var' falan demiş. Ama tabii ki birikmiş falan yok, kadın o parayı iç etmiş. Zaten geçim sıkıntısı,evde kaç kişiler,bir çalışan çocuk. Bence normal yani . Ama arkadaşım, evleneli 8 sene olacak hala o paralara üzülüyor, aileden alacağı olduğuna inanıyor.
Siz de oylesiniz.
Madem derdine duseecek, parasını vermeseymis o zaman.ya da Ev için ihtiyaç karsialyacak kadarını (o evde beleşe yaşadığı için) verseymis, birkaç lirasiyla da kendi birikimini yapsaymis.
Enayiligine doymasin, hala bunun cetelesini tutmanız bile yanlış.
Madem eşinizin ekonomik sıkıntı çekmesine uzuluyorsunuz siz de çalisin,eve iki maaş girsin. Azıcık daha toparlarsiniz durumlari

Eşim eltimide kaynımada ve kaynımın çocuklarına da aşırı yardım etmiş laf etmek gibi olmasın ama hani en azından bişeyler yapmaya çalışabilir

Yani sonuçta kardeşinin şuan durumunu görüyor sadece ihtiyacın olursa demek yerine al şunu diyebilir
Eşiniz bekarken ona yardim etmis. Ailenin bekr bir ferdinin parai bi nevi evin parasi gibidir. Ki bakcak kimsesi de olmadigi jcin cikarir verir zor degil. Ama evli barkli abinin size cikarip para vermesi gerekmez. Ayrica hayat pahaliligi simdikinden 5 kat daha artsa bile madem faturalar da odenmisse 400 tl ile yine de 3 gun gecinilir. Ya hastane isi cikarsa falan ne demek ya. Bahane ariyosunuz. Cebinde parasi olmayan gayet de devlet hastanesine falan gider yani Abartmayin

EşiniZ yardım etti diye abisinin de yardım etme zorunluluğu yok. Adam sormuş eşiniz de ihtiyacı varsa söylesin abisi sonuçta yabancı değil ki.

Sizde şuan bu durumda olsanız ne şekilde düşünürsünüz acaba? Tabiki kimseden gidipde her şeyini bize vermesini beklemiyoruz eşim çalışmıyor düşünebilir biraz sormaya kimse isteyemez ki

Ee adam mecburiyeti olmamasına rağmen teklifte bulunmuş eşiniz reddetmiş. napcaktı telepati yoluyla mı ihtiyacınız olduğunu anlayacaktı?

Ayrıca yaşayacak ev olmasına rağmen ev almayı kendiniz tercih etmişsiniz. Üstüne eş ailesi yardım da ediyolarmış az çok. Yani napsınlar daha anlamıyorum bitmek bilmeyen beklentiniz var. Yazın da ev aldık tatile gidemiyoruz konuları açıp duruyodunuz

400tl 3 gunde hergun 1 kilo et yeseniz bile yetiyor, neden isteyesiniz? Bence sizin derdiniz esinizin yaptigi yardimlarin karsiligini almak. Ama şunu kaciriyorsunuz esiniz bu yardimlari bekarken, cocuk ve es sorumlulugu yokken yapmis. Ayrica yardim gönüllülük esasina dayanir ve karsiliksiz olur. Gercekten cok zor durumda olsaniz esiniz zaten kardesinden ister diye dusunuyorum. Esinizi bosuna doldurmaya calismayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…