Konudan bağımsız ama dayanamadım;geçenlerde bir üniversite öğrencisi intihar etmişti. Daha önce maddi sıkıntı çektiğine dair tweet attığından dolayı da bu sebeple canına kıydığını insanlar düşündü. Muhtemelen de öyledir. Ama o haberlerin altına yazılan elinde akıllı telefon var, İnternet paketi var bunun mı durumu kötü diye mesajlar yazılmış, canını teslim etmiş bir ruh bir de böyle incitilmişti. Günümüzde akıllı telefon sahibi olmayan var mı, bir teknomarkete gitseniz normal basit telefon modeli bile bulamıyorsunuz, bulsanız 600 700 liradan başlıyor. Artık ev telefonları yok, ulaşım cep telefonu ve İnternet üzerinden sağlanıyor, 2020 yılındayız. İnsanlar sıkışınca hemen nasıl telefonlarını satsınlar, bir daha almak mümkün olmadıktan sonra ya da şu bilinen pahalı markalardan olmadıktan sonra ikinci el telefon piyasasını bileniniz muhakkak vardır. Ya da telefon hediye gelmiştir, bir akrabasının eskisini kullanıyordur, olamaz mı. Evet birine inanmak çok zor, artık devlet kurumlarının bile yardım kampanyalarına katkıda bulunmaktan çekiniyoruz.ama buraya direk yardım istemeyen bir insanın yazmış olduğu konuyu bu şekilde yorumlamasak bir şey kaybetmeyiz. Velev ki doğrudur birinin kalbini kırmış oluruz. Ne gerek var, hiç. Yalan olsa bile böyle insanların ülkede yaşadığı gerçeği de var diğer yandan. Allah zorda kalana yardım etsin, kimseye muhtaç etmesin.