Geçim ne kadar zor en çok bebeğime bez alamamak koyuyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşim ödemelerden yetişemiyor kimse yardımcı olmuyor alışverişe çıkmamız lazım diyemiyorum idare etmek zorunda yim bebegın bezi bitti bitecek ne yapcam bilmiyorum bundan ala dertmi olur Allah yardımcısı olsun herkesin dogalgaz kira çok zor..

Maddi durumu olmayan çocuk dogurmasin dedigimizde ama rizki veren Allah diyip konuyu dine bagliyorlar suçlu oluyorlar.

Siz cocuk dogurdunuz diye size yardimci olmak zorundalar mi ? Siz birilerine guvenerek mi hamile kaldiniz ?

Kendi annenize veya esinizin annesine birakin cocugu hemen işe girin.

Cozumsuz degil ki drama yaratmayin

Merdiven yikayip da 3 cocuguna bakan anne taniyorum ben

Bez cok pahali gercekten,
Ben yerinizde olsam eski usule gecerdim ne kadar zor da olsa. Durumunuz biraz yerinde olsa yikanabilir urunlerden alin diyecegim de simdilik eskilerden kesip bez yapmak daha mantikli. Bebeginiz biraz buyuyunce belki borclariniz da azalinca unutursunuz bu zamanlari umarim.

Bim ve â 101 de ki bezler ucuz. Eski usulde kaynatıp gaz ve su parası vereceğine alınabilir bence

Bez alamayacağınız doğru düzgün bakamayacağınız bebeği neden yapıyorsunuz diyeceğim ve taşlanacağım şimdi. Çoğu zaman dile getirmeyip bu şekilde yakınanlar karşısında sussam da düşüncem açık ve net böyle. Ondan bundan yardım bekleyerek çocuk mu büyütülür?

Bez alamayacağınız doğru düzgün bakamayacağınız bebeği neden yapıyorsunuz diyeceğim ve taşlanacağım şimdi. Çoğu zaman dile getirmeyip bu şekilde yakınanlar karşısında sussam da düşüncem açık ve net böyle. Ondan bundan yardım bekleyerek çocuk mu büyütülür?
Ya varya o kadar doğru ki.. 6 aylık bebem var ücretsiz izindeyim maddi olarak zorluk çekiyor muyuz? Evet. Bunu ben mi tercih ettim? Evet. O zaman ağlamaya hakkım yok

Ya varya o kadar doğru ki.. 6 aylık bebem var ücretsiz izindeyim maddi olarak zorluk çekiyor muyuz? Evet. Bunu ben mi tercih ettim? Evet. O zaman ağlamaya hakkım yok

Ya bi de şunu anlamıyorum elinde akıllı telefon, tablet, bilgisayar vb. bir elektronik alet var. Aylık belli bir ücret ödediğin internet bağlantın var ama bebene bez alamıyorsun. Sat telefonunu al, kullanma internet bi paket bez al onun parasıyla. Yok ben çalışmayayım, lükslerimden zevklerimden vazgeçmeyeyim, birileri bana yardım etsin yaşayıp gideyim. Hem pastam dursun hem karnım doysun.

Eskiden ikinci cocuk lüks tü ama şimdi tek cocuk bile lüks. Bir de üç cocuk diyorlar ki tek çocuğa bile insanlar bakamiyor artik. ALLAH yardimciniz olsun

migrosun bezi ucuz ve kaliteli bi deneyin allah yardımcınız olsun

Grçekten kötğ durumdaysanız bebeğimin bezlerinden gönderebilirim mesaj atın

Konudan bağımsız ama dayanamadım;geçenlerde bir üniversite öğrencisi intihar etmişti. Daha önce maddi sıkıntı çektiğine dair tweet attığından dolayı da bu sebeple canına kıydığını insanlar düşündü. Muhtemelen de öyledir. Ama o haberlerin altına yazılan elinde akıllı telefon var, İnternet paketi var bunun mı durumu kötü diye mesajlar yazılmış, canını teslim etmiş bir ruh bir de böyle incitilmişti. Günümüzde akıllı telefon sahibi olmayan var mı, bir teknomarkete gitseniz normal basit telefon modeli bile bulamıyorsunuz, bulsanız 600 700 liradan başlıyor. Artık ev telefonları yok, ulaşım cep telefonu ve İnternet üzerinden sağlanıyor, 2020 yılındayız. İnsanlar sıkışınca hemen nasıl telefonlarını satsınlar, bir daha almak mümkün olmadıktan sonra ya da şu bilinen pahalı markalardan olmadıktan sonra ikinci el telefon piyasasını bileniniz muhakkak vardır. Ya da telefon hediye gelmiştir, bir akrabasının eskisini kullanıyordur, olamaz mı. Evet birine inanmak çok zor, artık devlet kurumlarının bile yardım kampanyalarına katkıda bulunmaktan çekiniyoruz.ama buraya direk yardım istemeyen bir insanın yazmış olduğu konuyu bu şekilde yorumlamasak bir şey kaybetmeyiz. Velev ki doğrudur birinin kalbini kırmış oluruz. Ne gerek var, hiç. Yalan olsa bile böyle insanların ülkede yaşadığı gerçeği de var diğer yandan. Allah zorda kalana yardım etsin, kimseye muhtaç etmesin.

Gerçekten geçim içinde bulunduğumuz dönemde çok zor ama şu da bir gerçek eşlerin ikisi de çalışmadan bir yerlere gelinmiyor.Daha hamile kalmadan ilerisi için kenara birşeyler koymaya başladık ki anca işimizi görür.
Ve son olarak Allah herkesin yardımcısı olsun kimseyi darda koymasın.

Öyle durumum çok iyi değil ama bebeğinize bez almak isterim. Mesaj atar mısınız bana. Bu yollardan geçtim geçiyorum en çok bebeğine zaruri ihtiyaçlarını alamamak koyar.

Muhtarla veya belediyeyle görüş belki yardımcı olurlar ve işkura gidip iş bulabilirsin tek maaşla olmaz

Eşim ödemelerden yetişemiyor kimse yardımcı olmuyor alışverişe çıkmamız lazım diyemiyorum idare etmek zorunda yim bebegın bezi bitti bitecek ne yapcam bilmiyorum bundan ala dertmi olur Allah yardımcısı olsun herkesin dogalgaz kira çok zor..
Bu durumdayken çocuk olmuş artık yapcak bisey yok o konuda ama kayinvalideniz varmış madem ise girin çalışın. Çalışan binlerce bebekli kadınlar var. Umarım Siz de yapacağım isim yok falan demezsiniz. Madem çocuk oldu sorumluluk alacaksiniz. Kimse yardım etmiyor demissiniz.
Kimse yardım etmek zorunda değil ki zaten. 29 yaşında görünüyorsunuz. Yani 15 yaşında çocuk sahibi olmamışsınız.
Parasızken millete güvenip mi çocuk yaptınız?
5 senelik evli komşumuz var. 2side çalışıyor işleri iyi. Kiradalar diye çocuk yapmıyorlar. Birikim yapmışlar. Önce ev alıp sonra çocuk kısmetse diyorlar. Yani bilinçli olmak başka birşey. Bilmem anlatabildim mi ?

sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Su an ben de asgari ücretle çalısıyorum annem ve kardeşime bakmak zorundayım yaşıtlarım gibi ne gezebildim ne kendime bir şey alabildim bir yıldır. Of off.. Allah hepimizin yardımcısı olsun

Normalde böyle şeylere dayanamam elimde olan biteni veririm bu yaşıma kadar da böyle yaptım geçenlerde yine böyle bişeye denk geldim kulak misafiri oldum ihtiyacı varmış birinin diye. Hemen atıldım yine bir yakınım dürttü ve sen her sabah 6 da kalkıp işe gidip akşam 7 de geliyorsun oda istese kalkıp gider dedi ve gerçekten kafama bazı şeyler dank etti..
Bazı insanlar doğumuna kadar çalışıyor 2 aylıkken bebeğini bırakıp işe gidiyor yani sende bir ipin ucundan tutarsan rahat edersin canım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X