Geçim sıkıntımız da mı benim suçum

Biliyor düğünden sonra 3bin tl kenara atabildik o yüzden bilmediği bir para değil.yoksa daha mantıklıydı o şekilde

Ama sen öyle anlatmadın..
Neyse eşin biliyor madem yakında ister, kredi kartı borcuna faiz binmesin diye ver de ödeyelim der..
Sende dersin bundan başka paramız kalmadı, bu işin bi getirisi yoksa daha fazla kendini hırpalama.. Başka bi iş bak sende rahatla bizde..

Ama sakın aileleriniz de suç arama
Evlendin mi , evlendin.. Siz iki kişilik hatta şimdi bebekle beraber üç kişilik bağımsız bir ailesiniz..
Çözümü de el ele verip bulmalısınız..

şöyle bir durumda var, en kötü ihtimal eşin girsin maaşlı bir şey çalışsın

tabiki degilsin lafn gelişi .

deme işte bana öyle

hayır para istemedi ama ne söylersek kabul etmiyor
çalış diyoruz yanaşmıyor
annem çocuğa bakmaz diyor
evden çalış diyoruz susuyor
ee geriye ne kalıyor?

Son düzenleme:
Herkes kendi yaşadığını bilir. Şimdi kendimi sizin yerinize koymaya çalışıyorum da. Çaresizlik en kötü duygu. Ama atlatılır. Bu arada sinir bozukluğu ile sarf edilen sözler de unutulur. Siz dişi kuş olarak biraz daha sabredeceksiniz. Dün bir tanıdık hakkında sizinkinden çok daha beterini duydum. Bir hanımın eşi iflas etmiş, eşinin 400 000 lira kendinin de 150 000 lira borcu olmuş durduk yerde. Bir tek kadının emekli maaşı var. Nasıl büyük bir sıkıntı. Kadın şimdi ahşap birşeyler boyayıp satmaya başlamış. Pes etmemiş yani. Zor ama sizin de sanırım bu tür bir şey yapmaya ihtiyacınız olabilir. Hep eşlerden herşeyi beklemek çok yanlış. Bebek olsa da insanın yapabileceği birşeyler mutlaka vardır.

Ben yapı itibariyle böyleyim
Bekarken yani aynı evin içindeyken bile bi ihtiyacım varsa bile kimseye diyemezdim
Küçük yaşlarda beri çalışıp herşeyimi kendim karşılamaya çalıştım
Hala öyleyim eş parası nasıl birşeydir bilmem

Ama herkes böyle olmak zorunda değil tabi.. Yapı meselesi, alışkanlık, her ne dersek artık..

Yalnız ciddi anlamda söylüyorum toruna bakmak anneanne ya da babaannenin tercihine kalmış
Belki yeterince çocuk büyüttü sıkıldı, belki çok yaşlı, belki kendi sorumlulukları kendine yetiyor, beki artık kafası çocuk sesi kaldırmıyordur

Ben kendi anneme dahi ben çalışacağım bebeğime bakar mısın demem diyemem
Kendi isterse sevinirim elbette ama....

Benim annem bebeğime bile bakmazken, biz dardayız eşimin annesi neden eşime yol parası bile vermiyo demeye yüzüm olmaz..

Teşekkür ederim beni anlayıp doğru dürüst cevap verdiniz annem geçinemiyorum der kuaföre gidemiyorum der acımasız biri değil ama 2 sene oturun hatta ev alın çıkın ümitleriyle oturduk ama kısmet olsada çıksak o ayrı bir yük..Allaha şükür bir sağlık problemi yok ama sürekli bakmak istemiyor benim çalışmamı hep söylüyor koca eline bakma diye bırakıyorum çocuğu geçici onlara da alışık ama sürekli bakmıyor..Bende istemiyorum kenardaki paraya dokunmaya ama kredi kartlarından tamamen kurtulup bire indirip daha düzenli bir hayata geçmek istiyorum ama para birikip kapatmıyor borcu

sızde bakıcılar nekadar para alıyorlar .bide bi işe girsen nekaradar maaş ala bilirsin onun nekadarı bakıcıya gider :44:

argoda mokoko/mukoko cinsel birliktelik demek.

alemsin carrie ama doğru söylüyorsun bende duymuştum argo bir kelime olduğunu hatta fıkraları bile var..konu sahibine gelince geçimsıkıntısı ne sizin nede eşinizin suçu çoğu evlilikte zman zaman böyle sıkıntılı dönemler mutlaka olur ama bunu birlikte aşmalısınız ..çocugunuzu kreşe verebilirsiniz devlet çalışan annelere kreş parası yardımı yapıyor artık bilginiz olsun kenardaki paranızda dursun daha kötü birdurum olabilir Allah korusun ve yardımcınız olsun

eşim ama o faturalar ödenmesi,çocuğun ihtiyaçları sanki hem karı hem kocayım ne bilim çok mu üzerine geliyorum nasıl bir ders vermeliyim [/B]

benim bildiğim bi insanın hem karı hemde koca olabilmesi için
evde , işte çalışıp evin çocuğun a dan z ye bütün ihtiyaçlarını karşılayıp kocanında aylak aylak gezmesi demektir
siz burada koca durumunda olmuyorsunuz ki

neden bütün sorumluluk sizdeymiş gibi davranıyorsunuz
annenin evinde oturuyorsunuz
kira derdiniz yok

ailesi bi yol parası bile vermiyor demişsiniz
yol parasını dahi ailelerden beklenti içine girecekseniz neden evlenip çocuk doğurup sorumluluk aldınız ki

daha doğrusu siz sorumluluk almayıp ailelerin sorumluluk almamasından yakınmışsınız

sorunuza gelirsem ders mers işlerine bulaşmayın
birikmiş paranız varsa eğer köşede durmasındansa kredi borçlarını kapatırdım
para sokağa değil yine kendi borcunuza gidecek sonuçta

evlendikten sonra bizde çok sıkıntılar çektik.ama çok daha iyiyiz.ben eşimi o kötü günlerde hiç bırakmadım.cebimde param olmazdı ekmek alamazdık.yada pazara gidip bişey canım çekse istemezdim.sadece en lazım olanları alır dönerdik.
ben o dönemlerde kurdele nakışı yapıp sattım.sende interetten öğrenebilirsin açıklamalı anlatılıyor.hatta sattıklarımın parasını gizliden eşimin cüzdanına koyardım.
birgün arkadaşına anlatmış;
elalemin karısı kocasının cüzdanından gizlice para alır.benim karım benim cüzdanıma kendi kazandığı parayı koyuyor demiş.çok hoşuma gitti.
çocuğun var anlıyorum benimde kızım 1.5 yaşında ve çok hareketli şu anda elişi yapamıyorum zaten.ama sen onun uyuduğu saatleri kollayıp yada sabah eşinle erken kalkıp sonra el işi yapıp satabilirsin.
herşey yoluna girer inşallah.

gerçekten eşiniz çok şanslı Allah ağzınızın tadını bozmasın ..

Canım bu sıkıntılı zamanlarda kredi kartlarından avukat aradı deyip annesinin yanına gitmiş eşim şu anda bile beş kuruş yok diyince cebimde ne yapayım demesi ve hep böyle duyarsız davranmalarından öte yandanda ben aileme yük olmamdan dolayı iyice sitres oluyorum

tesekkur ederım cok guzel yazmıssınız ama caresız kalınca ne yapıcagını sasırıyor.

Durumunuz zor, allah yardımcınız olsun ama kendinizi çaresiz olarak görmeyin bakın eşiniz çalışıyor siz gençsiniz bir yolu bulunur her şeyin siz kendinizi motive etmeli güçlü durmalısınız başka yolu yok bunun, umarın işleriniz kısa zamanda yoluna girer

Bende evde en azından ne iş yaparım onun çaresini arıyorum canım araştırıcam bu işi yada başka önereceğiniz işler varsa evde çalışmaktan başka çarem yok şimdilik

Bende evde en azından ne iş yaparım onun çaresini arıyorum canım araştırıcam bu işi yada başka önereceğiniz işler varsa evde çalışmaktan başka çarem yok şimdilik

yada nihak şekeri yapan dükkanlara gidin onlarda evlere iş veriyor diye biliyorum.yada çeyizlik dükkanlara.birde örtü kenarı kıvırma işi var .hani eşarpların kenarları oluyor ya onlara elde kıvırıyorlar .
kolaylıklar dilerim ama asla bunun için eşinize ders vermeyive onu terk etmeyi düşünmeyin.çünkü parasız kalınca o sizi baba evine yollamamış...

Allah yardımcınız olsun rabbim bir kapıyı kapatır başka kapıyı açar evde nikah şekeri yapabilirsiniz yada el işi yada evde yemek pişirebilirsiniz çalışan ev hanımları için yada işyerleri için takı yapabilirsiniz yada pasta,poaça,biberli ekmek gibi ürünleri yapıp satabilirsiniz şimdilik aklıma gelen bunlar.

argoda mokoko/mukoko cinsel birliktelik demek.
evet haklısın canım ben de duydum anal ilişki demekmiş :26: hatta askeriyede en çok bu lafın kullanıldığını fln söylemişlerdi, tehdit olarak "yoksa mokoko " diye

neyse konuya dönersek bence gitmek çözüm değil. benim sevgilimin borçları vardı ödeyemeyince psikolojisi bozuluyodu artık işten de çıkmak zorunda kalmıştı. ben ona destek oldum kendi maaşımı ona verdim, birleştirdik gelirlerimizi, hatta okulun yanında part time işe girdim ama yinede bir hafta da 20 lirayla geçinmek zorunda kaldık yol parası yemek herşey dahil. kredi kartları tavan yapmıştı borçların asgarisini bile ödeyemediğimiz aylar oldu bankalar arardı habire elektriği kestiler yaşadık bunları ama birlikte. ben erkek arkadaşım için bunu yapıyorum siz kocanızı terkedip annenize gitmekten bahsediyorsunuz.
ayrıca şu an sevgilim işe girdi tekrar borçlarımız kapandı sayılır elimizde paramız kalıyo yeteri kadar diyeyim.. erkek arkadaşım bu günlerinde destek olduğum için beni el üstünde tutar hep bana bişeyler almaya çabalar beğendiğim bir şey varsa almak için her yolu dener. en çok söylediği söz;"sen benim zor günlerimde bana destek oldun beni bırakıp gitmedin hiç bir sorumluluğun yokken bunları yaptın seni rahat yaşatmak için elimden ne gelirse yapıcam bundan sonra".
yani cefa çekmeden sefa çekilmiyor her başınız sıkıştığında bunaldığınızda annenizin evi çözüm değil. siz ailesiniz artık.. elinden geleni yapıp çabalayan adama da ders ne dersi verilir anlayamadım. napsın ki daha? banka mı soysun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…