Geçim sıkıntımız da mı benim suçum

bence gir bı işe calıs hem eşin hemde sen bunalmamıs olursunuz eşin bıraz işlerı duzelene kadar eve sen katkıda bulunursun hem bunalmazsın ..

durumunuz çok zor, rabbim yardım etsin

fakat şöyle bir gerçek var bence;

aileniz size evini vermiş kira derdi yok... ne güzel. bu sizin ailenzin zorunluluğu değil, iyi niyeti ve hoş görüsü. bundan dolayı da mahçup oluyor ve bir an önce işleri yoluna koymak istiyorsunuz. bu güzel.
öte yandan eşinizin ailesi de bir şey yapmıyor diye kızıyorsunuz. bu da o ailenin insiyatifi. verseler bu da onların hoşgörü ve iyi niyeti olurdu tabi, ama vermiyorlarsa da kendileri bilirler. herkes evladına elinden geleni yapmak ister. yapmazsa da kendi bilir. sanki onlara kızıyor gibisiniz? neden? sizin aileniz yapınca mahçup oluyorsunuz da onlar yapınca neden memnun olacaksınız? bence sizin ailenizin yapması daha güzel hem. bir bayanın arkasında ailesinin olması dah iyi oluyor. daha güvenli...

kısacası arkadaşım, onlar evlatlarına verdikleri değeri gösteriyo bi yerde. zor duruöda ona arkasını dönüyorlar. sizin aileniz de size olan değeri gösteriyo. su akar yolu u bulur. buna üzülmek yerine mutlu olun.umarım düzelir her şey. sevgiler...

evlilik iyi gün kötü gün diyerek çıktık yola. bence sabretmelisiniz. herşey yoluna girecektir

herkez gerekeni sölemiş zaten de... başta allah yardımcınız olsun valla eşinize çok müşteri versin garibimin yoksa eşide evladıda gitcek..zaten bence annenizden yüz bulsanız çoktan gitmiş olurdunuzki annenizde akıllı kadın herelde o yüzden yüz vermiyo..diyodur evimde zaten oturuyolar ohh...

neyse.. siz bu kişiyle evlenirken bi evi olmasa bile bi kira ödücek parası yani en az 300-500tlsi + yemek giderleri en az ennn az 100tl diyelim bide faturalar gene onu en az 100-150 diyelim yani bu kişi en az bi asgari ücret almıyomuydu yani nası körü körüne evleniliyo bilmiyorum aşk karın doyurmuyo malesef ben 17dimde nişanlandım 18imde evlendim ama ne bilim çok şükür öle ahım şahım zengin değiliz hayata herşey olabilir ama sağlam basmalı insan ayanı yere..

evlendiğimde eşimin evi vardı işi vardı arabası vardı... hayatta herşey olabilir ama evlendiğin ana bakmak lazım... noldu eşim arabasını sattı onun parasıyla özlede aşılama yaptık bildin tipoydu yani araba öle 9binlik bi araba lüks bişi hayal etmeyin diye sölüyorum sonra işinden çıktı sırf yapmak istemediği için fabrikada karşı cıktım çünkü ben garantici bi insanım nabım huyum böle .. ama ayanı sağlam bastı zorluk tabiki oluyo şimdi fabrikadan verilen tazminatı ve büyük bi kredi cekerek tır alıp nakliyat işine girdi şöföre verdi o kullanıyo eşimde kalebodur fayans yapıyo bazen işller olmuyo tır anca kendi borcunu ödüyo ama çok şükür hiç zor duruma düşürmedi beni dayanmak cok zor bi ekmek bile alamıcak duruma düşürmesin rabbim kimseyi yavrunuza yazık ne bilim yani ama herşey düşünmek lazım biraz ..bi hata yokki ardı ardına bisrü hata var..evliliğe hazır değilmiş bence eşin en baştaki denge orda bozulmuş sırasıylada gelmiş hepsi...

eger kocan hayta, isini ciddiye almayan biri olsa,evi hic dusunmeyip sallasa
bende derim'' buna bi ders vermem gerek' diye.

ama bu durumda ne demelisin biliyomusun'" esime destek vermem gerek' .
cabaliyan bi erkek icin ne kadr zor biliyomusun eve ekmek getirememe,ve karindan bu konu hakkinda elestiri almak?
ananin evine gitmek yerine destek olmayi dusun

Bence kocana bas tekmeyi gitsin, boşan ondan. Çabalamak yetmez başarması lazım ama beceremiyor. Zaten sen de ders verme ayağına kararını vermişin. Bazı arkadaşların tuzu kuru tabi neymiş efendim "iyi günde kötü günde"... Yahu bırakın bu işleri. Ne diye kötü günlerin cefasını çekecekmiş? Hayat kısa, göz açıp kapayıncaya kadar geçer, sonra fakir ama gururlu diye millet arkandan laf eder.

Aslında en başında zengin birini bulacaktın rahat edecektin. Bak bakalım şu forumda senden başka işsiz fakirle evlenen var mı? Problem sende... "Hatanın neresinden dönersen kardır" deyip gerilip gerilip kocana tekmeyi basacaksın, rahat edeceksin.

Biyolojik saat aleyhine işliyor, bence çabuk ol...

bas tekmeyi gitsin diyorsun herkese
neden valla cok merak ediyorum
sanirim sen böyle birsey yasadin

Eşimin bir mesleği var konfeksiyon alanında sadece biraz daha geliştirmek istedi kendini bende destek oldum.Evet çocuk biraz acele oldu bizim hayatımız zaten inanılır gibi bir hikaye değilde çok uzun anlatmam lazım

kusura bakma yani böle eleştiriyo gb yazmışımda ne bilim işte haklısın aslında kimse kimsenin hayatını bilemez olan olmuş artık sen bazı şeyleri kabul ederek evlenmişsin bu kişiyle sevdin dmekki o zman arkasında dur eşinin eğer sen onun omuzlarını düşürüsen dışarda asla tutunamaz yapamaz başarılı olamaz ama sen onu yüreklendirirsen güvenini hissettirirsen bence başarılı olabilir allah iş raslığı vesin bol müşteri versin başını kaşıcak zamanı olmasın aminnnnnnnnn eşine desteğini sürdür maddi konular çok zor benim çok gücüme gidiyo mesela eşimden para istemek eve pazara amrkete harcadım halde bittimi geçen verdim dese bile ağlıyorum düşün çok çok zor eminim ama nabalım çocunda var eşin de çabalıyo destek olcan mecbur... nasıl adamalr var parası osada orda burda yiyen yada karısını çalıştırıp bide onun parasıyla içen vss.. inşallah düzelir işleriniz dua et bol bol ne diyim dua her kapını anahtarıdır sadece dara düştümüzde aklımıza gelmese keşke dua..şükrüde bilmek lazım

şoktayım şuan

adam aldatmış mı? HAYIR!!!

adam kazandını dışarda mı yemiş içmiş? HAYIR!!!

BU ADAM NABMIŞ? SUÇ NE ALLAH AŞKINA!!!

bu formda herkez zengin kocaylamı evli yok artık daha neler

siz bekar mısınız? bi söz geldi aklıma bekara karı boşamak kolay derler miş te...
evliyseniz zengin koca buldunuz herelde ,,yada bekarsanızevleneceginiz kişi baya zengin olmalı ...

''FAKİR AMA GURURLU'' denmesindense ''ADAMIN CÜZDANI İÇİN EVLENDİ'' lafı daha çok koyar bi insana bence tabi......... sizin fikriniz belli

Üyelere yorum yapıp polemiğe girmeyin lütfen...

çok ayıpladım yaptığınızı kusura bakmayın. evet çok bunalmış olabilirsiniz. parasızlık bu zamanda kötüşey. ama kendinizdiyosunuz öle hemen para getiren bi iş değilmiş. aylaklık edipte parasız bırakmamışki adam sizi. allah bilir oda ne çok üzülüyodur. babanın evine gidince aklı başına gelip nolucak bankamı soyucak. hani durumunuzun kötü olmasına rağmen sadece kendisi lüks yaşıyo seni ve çocuğunu aç bırakıyo olsa. aylaklık yapsa git babanın evinede. böyle bi dönemde bile gitmeyi düşünüyosan yazık adama ne için uğraşıyo.

arkadaş kompleksli biraz galiba.
sanırım kendisi çok beceriksiz poktan biriyle evlendide şimdi kendince başkalarına akıl veriyor

aslında muklakuklanın kocası o kadar uzun boylu değil ama cüzdanın üstüne bindi

aman boşver, banlanıcaz şimdi haksever takma
aaa mune hanımcım merahaba şimdi gördüm mesajı.
öptüm kendinize iyi bakın

Son düzenleme:

ya ben ete süte karışmayan bi üyeydim bi konudan evime evimden o bi konuya gidip gelirdim seni takip etmeye başlayalı huyun suyun bana geçti galba

aman dikkat bulaşıcıdır
bu arada mukokonun kullanıcı ismini değişmiş, sevindim

çekip gitmelik bi durum yok....
biraz daha sabırlı olman lazım...
destek ol eşine...
paranın olmaması sinirini bozabilir ama eşinde boş boş gezmiyo çalışıyo işte...
allah yardım etsin..

uzun zamandır bas tekmeyi gitsin cümlesini yazmıyordun muklakukla :) çok eğlencelisin ya :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…