Geçinemeyenler kulübü

eğitimle hafizanin alakasi ne ki
yani okuma yazma zor bilen bir insan o kadar dikkatli ki demek ki her şeyi ayrıntılı kafasına yazıyorrrr.ben de bu asla olmadııııı.olayları unutmuyorummm ama tarih saat isim numara adressss insan yüzü asla öğrenemiyorummmm.kaç kere gittiğim arkadaşım hangi katta oturuyor onu bile unutuyorummm

Hadi canım, maşallah.
Benim büyük oğlan o boyda ve ikisinin kiloları 18.
Küçük 98 cm falan, gerçekten benimkiler minnoşmuş.
yok seninkiler minik degil, olmasi gerektigi kadar bence.
benim baba tarafim cok uzun ve heybetli kadinlarida dahil, kendi babaannesi babasida uzun sanirim deniz onlara cekmis bana cekmesinde

Ben Hekimköy sitesinin o bölge diye hatırlıyorum. Ümitköy Livanın karşısı
Orası mıydı, hep geçer mutlukent diye ama başımı kaldırıp da hiç bakmadım neresi diye
Ben direkt burayı bölgelere ayırıyorum, ümitköy, gordion bölgesi, konutkent arcaidum bölgesi, park caddesi civarı ve yaşamkent olarak

Bu arada geçenlerde sokakta tshirtle gezen bir kız çocuğu gördüm yaşamkentte, yanında annesi vardı.
Siz miydiniz acaba

ceyceyin aradığı egitim sistemi bu yonde zaten yani at yarisi gibi acisindan degilde nasil anlatsam bilemedim
evet aradığımm bu doğruuu.ama maddiyat kısmında düşünüyorummm .ben hırslıyımdır sınıfın en iyi 2 öğrencisinden biri olmalıdır mutlaka gibi gibi.bu sene düzeldim ama daha önce 98 alsa kızıyordum niye 100 almadın diyeee

Ceycey bir öğretmen olarak diyorum bunu yapma. Bu kadar not odaklı bir çocuk yetiştirmek uzun vadede çocuğa zarar. Biraz sakinleşmelisin

bende gittigim hic bir yeri unutmam, adres sokak ismine hic bakmam ama gittigim yeri, gördugum yüzu olaylarin detayini hic bir seyi unutmam.

Öyle olsun istiyorsan kendi ve üstü düzeyli bir okula niye veresin ki?
Aksine orta bir yerde çocuk daha çok parlar, öğretmenlerinin ilgi odağı olur.
Nesibe aydın dereceye oynuyor ilkokul 1.sınıfta bile böyle.
Geçen anlattı bir arkadaşımız, çocuğu 2. Sınıf okuyan aileyle haftasonu bir otelde tatildeler, öğretmeni darlamış ödev yollasın diye.
Ya hocam tatildeyiz şuan kızı odada bırakıp ödev yaptıramayız online olarak, pzt teslim etsin vs diye, kabul etmemişler ve direkt basmışlar sıfırı.
Böyle bir şey olabilir mi??
Olmuş...

yok artik basarisiz bir ogrenci olsaydi ne yapacaktin

bende gittigim hic bir yeri unutmam, adres sokak ismine hic bakmam ama gittigim yeri, gördugum yüzu olaylarin detayini hic bir seyi unutmam.
çok şanslısınnn.biri bana zarar verse yeminle polise robot resim falan çizdirememmm.kovar beni en sonunda dayanamaz.4 ay önce halamın adını hatırlayamadımmmmmm o derece.telefondan bakınca hatırladımmm

çok şanslısınnn.biri bana zarar verse yeminle polise robot resim falan çizdirememmm.kovar beni en sonunda dayanamaz.4 ay önce halamın adını hatırlayamadımmmmmm o derece.telefondan bakınca hatırladımmm
Beni aynı kıtada nereye bırakırsan bırak, geri evime dönerim.
Saat ve güneş açısı olarak yönümü bulurum, çatı bina vs onlara dikkat ede ede her türlü aynı yere ikinciye giderim.

Ya üç yaşında kendi kendine bi saat oynayan çocuk ben çevremde duymadım. Deli misin uslu nazar değmesin. Hep böyle akıllı uslu olsun
başka zaman hayatta oynamaz, yani soyle mesela ben sabah kalkarim evi barki toplar benle kahvaltimizi yapariz sonra ben bi tur onla oynar gazini alirim, sonra birakirim yarim saat bir saat oynar ben kendi isime bakarim sonra bir daha onla oynarim tekrar gazini alirim bide dongu hep boyle.
ama mesela rahatsizim deniz sen kendin oynasan ben surda uzansam olurmu desem tamam der, bazen mesela ondan da anlamaz gelip ustume yatar hoplar ziplar falan.
bugun bende sasirdim ustume ziplamadigina :))

o zaman bu kadar üstüne düşmezdim.ama 1.sınıftan beri çok başarılı.öğretmenleri uyardı beni bu çocuk herşeyi kolayca anlıyor öğreniyor ben diğerlerine anlatırken de sıkılıyorrr derste demişlerdiii hep.ben asla çalışkan bir öğrenci olmadımm.belki kendimin yerine koyuyorum çocuğu.bilemedim

Ve biliyor musun başarı o kadar göreceli ki.
Benim abim üniversitede istediği tek bölüm olana kadar girmedi. Tam 3 sene kazanamadı. Herkes o dönemde babama anneme can acıtıcı şeyler derlerdi. Babama yanına çırak al dediler fln. Sonra istediği bölümün ikinci öğretimini kazandı, orta seviyede bir üniversitede. Ama yüksek ve doktorasını yurtdışında yaptı. Şu an bizim kaç katımız kazanıyor .
En büyük ablam desen ineğin önde koşanıydı. Beni habire çalış çalış diye darlardı. Kulağımı çekerdi ödevlerde hata bulursa. Öyle bi hırs küpüydü. O da istediğin işi yapıyor ama o kadar işkolik bir insandı ki senelerce kendini işten başka yere ait hissetmedi resmen. Sonra zorlu bir aldatılma boşanma serüveni, ben ne yapıyorum ya dedi, başka bir kariyer ve sakin bir hayata yöneldi. Ha sağlığından oluyordu o hırsla o ayrı.

Ceycey bir öğretmen olarak diyorum bunu yapma. Bu kadar not odaklı bir çocuk yetiştirmek uzun vadede çocuğa zarar. Biraz sakinleşmelisin
Bunun sınırı neresi?
Başarı ödüllendirilmeli mi ya da önemli olmalı mı?

Ben tam aksini düşünüyorum, başarı ya da başarısızlık kendi hayatlarıyla ilgili çabaları ve ancak öngörümle ona geleceği anlatabilirim ama seçim kendine ait olmalı diyorum.
Güdülemeli miyim?
Başarılı olması için çaba göstermeli miyim?

Benim gibi başka bir garibandır o da. Kamu spotu yapayım burdan, çocuğu abuk sabuk giyinen anaları kınamayınız, belki gücü yetmiyordur zavallının

bekarken ben gece isten donerken saat 2 falandk etikete kalmistim, tam binaya giriyordum bir adam firladi gitti onumden arkasindan bizim komsu, evlerine hirsiz girmis megerse.
sonra polis geldi iste resim cizdiriyo ifade tarzi bisey o saniyelik goruntuyle adamin yanaginda ki beni bile soyledim polis bana bakakaldi .
bende isim hatirlamam mesela pek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…