Geçinemeyenler kulübü

çok eski yıllarda kırıkkaledeki mke patlamıştı hatırlıyorumm ama yılı anımsayamadımmm

bi ara bende takiktim montessoriye, onunda amacı gorsel işitsel egitim gibi geldi bana yanlismi bilmiyorum ama.
hatta ordan anladigimla yola cikarak daha cok görsel egitimini destekledim.

maaşımızla geçinemiyoruz zatennn.borsa olmasa Ankarada yaşanmaz memur maaşıyla
Ay ne aklıma geldi. Biz nişanlıyken eşim atandı. Ben de istanbul’da çalışıyorum. Apar topar iş aradım. Ankara’ya bulduğum ilk işe de girdim. Eşimin maaşının 1/3’ü kadar kazanıyordum o zaman. İşyerinde sıkıntı yaşamıştım. Eşim bırak işi benim maaşım yeter demişti.

Sonra ben oradan ayrıldım, şu an çalıştığım yerde işe başladım. Maaşım epey artmıştı. Ev kredisi de çektik o dönem. Yine benzer bir sıkıntı oldu işyerinde. Eşim bu sefer dedi ki “Canım sen de büyütme, olur böyle şeyler. Sakın ayrılayım deme”

çok eski yıllarda kırıkkaledeki mke patlamıştı hatırlıyorumm ama yılı anımsayamadımmm
evet kirikkalede o cevrede cami patlamayan ev kalmamisti, ora silah fabrikasi, bizimkiler direk patlayici uretiyor bomba diyeyim sana, oyle bisey olursa allah korusun kayaş haritadan silinir

Ben turuncu montesorri kreşine yazdırdım kreşi. Kurucu ve müdür aynı kişi ve çok aklı başında bir hanım.

bi ara bende takiktim montessoriye, onunda amacı gorsel işitsel egitim gibi geldi bana yanlismi bilmiyorum ama.
hatta ordan anladigimla yola cikarak daha cok görsel egitimini destekledim.
Montessori, birey odaklı bir eğitim sistemi.
Aslında bilgiden daha çok, kimseye ihtiyacı olmayan ve dolayısıyla karşısına çıkacak her türlü problemi kendi problem çözme becelerini geliştirerek aşmayı hedefler.
Bilgiden ziyade deneysel öğretidir, hayatı öğretir.

eşim de evlenirken bana iş saatleri uzun oldugu icin isten cik sana duzgun bir is buluruz dedi, neyse bulduda cidden. cumartesi pazar tatil, yazin 1 ay kapatiyor adam tek tek personel izini verecegine boylesi daha uygun gelmiş vs.
allahim bir gittim sağ sol kavgası var resmen.
hergun bir birlerine giriyorlar ve ben boyle ortami sevmem çıkacagim ya ben bune boyle dedim.
yav ne cikiyorsun ortada dur illa rengini bellimi edeceksin kimle oturuyosan he gardasim sen haklisin de geç demisti bana 2 hafta dayanabildim

Ben turuncu montesorri kreşine yazdırdım kreşi. Kurucu ve müdür aynı kişi ve çok aklı başında bir hanım.
Benim büyük oğlan malum sorunlu, alıştığı bir ortamda olsun diye annemlerin orada bir yere verdik.
Pandemi olmasaydı 4 yaşında montessoriye geçirecektim anaokuluna kadar, şimdi de gideceği 4 5 ay için tekrar adaptasyon sorunu yaşamaması adına bıraktığımız yere devam ettireceğim.
Küçük zaten dünden hevesli oraya gitmeye, tüm okulu tanıyor abiyi al bıraktan, öğretmenini bile seçmişti.
El mahkum yani biraz durumum.

benim de camlar leşş gibi.kadın da alamıyorum virüs korkusundan.bugün eşime dedim bak komşu cebrail abi nasıl cam siliyor oğlu da vileda yapıyormuş dedim.bana demez mi ama komşu hanım da iş sahibi para kazanıyorrrr ona ne diyorsunnnn

heh öyle işte.
görsel eğitimden kastim oydu deneyimleyerek demem daha doğru olurdu sanirim.
dene ögren yanıl doğrusunu bul vs tarzi bısey.
ama ben sonra o çizgiden çıkmak zorunda kaldım daha fazla dayanamadım
bizim ki en son unla oynarken kafasina gecirince tası baslarim denesine yanilina bune ya diyip

Alıştığı yer olması en iyisi. Küçük de adaptasyon problemi yaşamaz. En iyi kreş anneyi yormayan kreş:)

Bem camlar için bizim site yönetiminin çalıştığı firmayı aradım. Bir adam gönderdiler, 1 saatte bütün camları pırıl pırıl yapıp gitti. Avm camlarını falan da siliyorlarmış, adam acayip pratik iş yaptı. 15. kattayım, kadınlar cam silerken korkuyorum ben. Ayda bir çağırıyorum adamı.

Alıştığı yer olması en iyisi. Küçük de adaptasyon problemi yaşamaz. En iyi kreş anneyi yormayan kreş:)
Kesinlikle
Annemlerin sitesinin içinde, dolayısıyla güvenlik adına hiçbir şüphem yok.
Dolayısıyla sitenin de tüm alanını kullanıp, sosyal donatılardan faydalanıyorlar.
Pandemi olmasaydı yazın yüzme dersi de alacaktı, malum takığım o konuya
Bir şey olduğunda anne babama, inin de aşağıdan bir alıverin deme ya da öğretmenine bir götürüverin anneanneye deme lüksüm var.
Daha iyisi şamda kayısı değil mi?

Benim camlarla yarışamaz.
Kar yağacak diye balkona konuşlandım yine, her kafamı kaldırdığımda yağıyor sanıyorum ama aşağıdaki ışıklara bakınca o sisin camdaki pislik ve kar taneleri sandığım şeyin de 1 yıllık su lekeleri olduğunu anlıyorum.

eşim virüsle kafayı bozdu maalesef.bizi mecbur olmadıkça dışarı çıkartmıyorrr.devamlı bana bulaşırsa ölürüm diyor.kargoyu bile çift maskeyle teslim alıyoruz.aşılansa da kurtulsam diye dört gözle bekliyorum.işe de gitmiyor mart sonundan beriii.halimi bir düşününnnnn

filmdelisi birde bizim yarisindan fazlasi temizlik temizlik, düzen düzen bilmem ne bağımlısı toplumun insanları henüz montessoriye hazır degil sanki ya
blw ye bile hazir degiller yani birak montessoriyi.
benim kiz blw ile basladi kaynanam gelmisti o ara deniz aliyor yogurdu bir parmakliyor iki kafasina çaliyor vs kadin basinda peceteyle bekleyip oralari temizlemeye falan calisiyo
biz kiiim montesori kim blw kim diyo insan icinden.
çevre boyle olunca

Çok şahaneymiş gerçekten. En beğendiğim kısmı alıverin diyecek kişlerin olması, zira bizim bu Ankara’da hiç kimsemiz yok. İşyerinde ekstra bir durum olduğunda çok sıkıntı oluyor çocukları okuldan alma meselesi.
Bizim sitede de kapalı yüzme havuzu var. Bir de yüzme öğretmeni var. Ben büyük kızıma 5 yaşındayken bireysel ders aldırım. Hem yüzmesi gelişti hem de çocuğu bornozla direkt eve çıkarabildiğim için çok rahat oldu.

gece 3 te başlayacak kar

İnşallah bulaşmadan bir an önce aşı olur. Biz ailecek covid geçirdik. Semptomsuz oldu çok şükür. Bu nedenle daha rahatım. Adam maske ile siliyor. Ben de eline dezenfektan sıkıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…