Geçinemiyorum.

Valla akıllı ol. Birikimini yap. Az da olsa kenarda paran olsun. Market işini bile güzel ayarla. Ben de çok savurgan biriyim. Burayı takip ede ede kendime geldim az da olsa. Ota boka altınlarımı bozdurmuştum biraz da inadına. Şimdi dursaydılar milyonerdim.(abartıyorum)

Tek kişisin ayda 5 bin pazar 5 bin market (ki tek kişi için çok fazla) 15de kira fatura gitse yine 10-15 civarı kalıyor küçük bir yer için çok iyi ,siz gelir gider dengesini başaramıyor olabilirsiniz.
haklısınız da, 10-15 civarı kalıyor dediğiniz şey zaten haftada bir arkadaşla kahve içmeye çıkınca, kediye iyisinden mama alınca, aileden birine yardım edileceğinde (özellikle kız kardeşlerim, onlara çok düşkünüm) zaten uçup gidiyor bilmiyorum ben mi yanlış düşünüyorum

yürüyüşe çıkabileceğim bir yer dahi yok öyle olunca marketleri turluyorum param çok gereksiz gidiyor. ama çıkmasam da canım sıkılıyor çok.

Market turlamayı (mecburiyetten de olsa) seviyorsunuz madem, her gün bir marketin şubelerini dolaşıp, indirimleri takip edin.
Salı ve Cuma günü BİM'in aktüel ürünleri var,
Çarşamba Şok market,
Perşembe A101,
Haftasonu Migros gibi gibi..

sosyal hayatim sifir sayilmaz, arkadaslarimla haftalik bulusuyoruz dolasiyoruz gerci onda da en fazla 400tl gidiyor kisi basi.
ben harcama durumumu biraz uygulama ile takip etmistim, harcamamin yuzde 70i gidaya (disarida kardeslerimle yemek dahil) gidiyormus. bi de sevdigim mobil oyunlara ufak paralar atiyorum

Tüm giderlerinizi yazmayı deneseniz gün gün?

Elinizde kalan para harika değil ama tatile gidebilmeli, biraz birikim yapabilmelisiniz bu parayla.

Biraz düşünmeden harcıyor olabilirsiniz.
onu da denedim bir yerden sonra ipin ucunu kaciriyorum takip edemiyorum.
not defterimden bakip 3 gunumu yazayim.

#15 haziran
1250tl kedilere mama
11000 kira + faturalar
720 parfum
1200 mahalle bakkalindan alisveris. (camasir suyu tavuk vs aldigimi hatirliyorum)

#16 haziran
650tl atasun gözlük (hayatimda ilk kez gunes gozlugum oldu)
750tl 0,10 gr altin almisim
110tl youtube premium

#17 haziran
2400tl elektrikli supurge (evdeki ikinci eldi ve tamir olmayacak sekilde bozuldu en ucuzundan aldim)
100 marketten sigara ve çikolata
400tl kardesimle ortak makarna yedik disaridan
550 migrostan sushi istemis,almisim
265 peynir ve biraz abur cubur
110 yol parasi

Çok küçük bir yerde,6k kira verip kalanla tek başınıza gayet yetecek durumdasınız .Kıyafet ,kozmetik ,dışardan yeme vs mi çok kullanıyorsunuz acaba?
kiyafet alisverisi yapmayali aylar oldu, kozmetik ve cilt bakimina da cok para harcamiyorum aslinda halbuki eskiden en sevdigim seylerdi. disaridan yemek aylik 2k falandir diye dusunuyorum.

Memurdunuz sanırım (geri dönüp okumaya erindim ) 15-20 arası ödeme günleri bu kısımdaki giderlerin yüksek olması normal. Günlük gider olarak baktığımda çok az göründü gözüme harcamanız (fatura, kira, mama vs. )

evet doğalgaz faturası konusunda 4 ay falan rahatim ama oraya verilecek para da bir şekilde uçup gidiyor. 30a bir şekilde geçinirim (geçinmesem ne yapacagim, mecbur) ama ailem evim arabam olmadığından paramın nereye gittigini cok sorguluyorlar yuksek meblaglarda para istiyorlar veremiyorum cunku icra durumumu bilmiyorlar tabiki. söyleyemem..

İcra ne için oldu ?

haftalik besyuz desen bile giden 2 bin tl
ev kirasi 6
faturalar nasil 7-8 oluyor anlamadim.hadi kişin 3bin dogalgaz geliyor desek yine cok. sehirde kacak elektrik ceken herkesin elestirigini sizden mi aliyorlar?
faturalarinizi bir incelesenize kac watt calistiriyorsunuz?
yalniz yaşayan birine 6bin fatura imkansiza yakin yani.
ornek olmasi icin sevgilimle yasadigimiz evin son iki faturasını atayim. bu evde her gun duş aliniyor, bahce sulaniyor, haftada iki kere camasir ve kurutma makinasi kullaniliyor. yemek yapiliyor günlük, airfrier aciliyor, bulasik yikaniyor.
yani 1 (hatta 2) insanin aktif kullandigi, cokca zaman gecirilen bir ev
gelen fatura bu;
benim mantigima oturmadi nasil 6-7 bin faturaya verilebilir?
yerinizde olsam bunu bir arastirirdim.
telefon faturasi icin de aynisi gecerli. bizde mesela tek yasayan insana bosuna internet almadik, vodafone 60 gb aylık internet paketi 460 tl
siz de taahutu bitince kapattirin interneti, uygun, bol gbli bir paket alirsiniz. indireceginiz film falan olursa netflixten falan wifi buldukça indirirsiniz.
aldiginiz para az bir para degil. Ev kirasi cikinca elinize 34 kaliyor. sevgilimin de gectigimiz aya kadar boyle bir rakam kaliyordu elinde kirayi düşünce, cok az daha fazla.
ustelik arabasi var, benzin parasi veriyor. bazen durduk yere biri çarpıyor dunya para tamirciye gidiyor, bazen kötü yere parkediyor araba cekiliyor yediemin cezasi oduyor.
ona ragmen her ay mutlaka 200-250 euro atar banka hesabina. yüzmeye gider, tatile gideriz yurtici yurtdisi, evimizi bastan asagiya dosedik, her carsamba pazara gideriz, cesit cesit yemekler aliriz, haftada bir alkol tuketiriz şık bir sofra kurariz balik falan yapariz mevsimiyse...
buna ragmen yine de zor da olsa ay sonunda eksiyi bulmadan yeni aya gecebiliyor.
onemli olan birseylerden tasarruf edip daha cok sevecegin bir şeylere o parani aktarmak.
biz mesela uzak mesafe iliskisi icindeyken mecbur hep kafelere gittigimiz icin kafelerden soğuduk. bazi gunleri evde buzluga yemek yapmakta geciriyoruz. mesela buyuk mantilar yapip dizdik defalarca, pizza hamuru hazirladik, sebze kizartmasi icin falan.
canimiz yemek cekerse hemen airfriere atip basitce yiyoruz. restoranlara da sadece ozel gunlerde ya da tatillerde cikiyoruz.
disarida yemedigimiz icin epey para cebimizde kaliyor.
size de tavsiye ederim. mesela guvec kaplariniz vardir yoksa da bimde 6lisi 100 tl satiliyor onlardan alin. bir gun 6 guvec kabinin icine doldurun tum sebzeleri, parca etleri neyi seviyorsaniz. bitince buzdolabi posetine sarin, atin buzluga.
böylece 6 defa evde keyifle yiyecek yemeginiz olur, hemen firina atarsiniz o arada pilav yaparsınız. oldu bitti yani
ya da baciniz sizden migros suşisi isteyene kadar gelsin sizinle bir gun boyunca hamur acsin, dolaba pizzalik koyun, buyuk mantilar yapın koyun. canıniz cektikce alir haslar / buharda isitir yersiniz.
kendi ev kafenizi olusturun:)
pazara giderken haftalik yemekleri planlayip da gidin. biz mesela planliyoruz 2 kabak 2 patlican falan diye taneyle aliyoruz:) hic israf olmuyor, alinan bitiyor hem de bosuna gereksiz para vermiyoruz bir kiloya tamamlamak icin
onun disinda disarida bulusmaya tok gidin. ille kafede oturacaksaniz limonata icin ya da cay icin:)
paranizi aldiginiz gibi mutlaka kenara en azindan 1 gram altin koyun. zaten butce yonetiminiz yok oyle ya da boyle harciyorsunuz. bari kenarda 1 gram biriksin. ya da arkadaslarinizla kardeslerinizle altin gününe girin:)
ayrica youtubea neden para oduyorsunuz? adblocker indirin google chrome yerine zaten reklamsiz izlersiniz:)

Ben de geçinemiyorum maaşım daha da yüksek kira derdim yok ama ben çok harcıyorum kıyafet makyaj gezmeye gidiyor. Bayram tatilinde tatile gittim şimdi de 5 gün izin alıp yine tatile gideceğim borç ödüyorum ödüyorum bitmiyor sadece borcuma çalışıyorum

Yengecim senin şu hayata bakış açını öyle seviyorum ki.
Eşin olacak adam çok çok sanslı :)
Her ay muhakkak bir gram alıyorum mesela 3 ay önce 3 taksitle bilezik aldım ve 3 ay boyunca onun taksitini ödedim.
Bu ay taksit bitiyor gramdan devam edecegim.
Olmadı gümüş alırım ya da fon.
Sepet lazım.
Bekar olsam küçük ilçede olsam var ya bir araba parası atardım kenara.

Gratis gibi yerlerden aldigim urunler sacima cildime iyi gelmediginden tekrar yenisini aliyorum ayni masraf oluyor malesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…