- 23 Ağustos 2019
- 754
- 2.020
- 113
- 36
- Konu Sahibi lololoyine
-
Tanıdık kuyumcu var. Maaş yatınca arayıp gram ya da çeyrek hangisine o ay gücüm yetiyorsa hesabına havale yapıyorum. Yolun düşünce de alıyorum. Bu şekilde en azından gr bile olsa birikirhaklısınız da, 10-15 civarı kalıyor dediğiniz şey zaten haftada bir arkadaşla kahve içmeye çıkınca, kediye iyisinden mama alınca, aileden birine yardım edileceğinde (özellikle kız kardeşlerim, onlara çok düşkünüm) zaten uçup gidiyor bilmiyorum ben mi yanlış düşünüyorum
yengenc senin yorumlarını her zaman sevmisimdir, yeni olduguma bakma 7 8 senedir forumda misafir olarak geziniyorum:) teşekkür ederim cvp yazdığın için. ytube premium aile üyeliğim oldugundan kullaniyorum evdekiler reklamsiz izlemek istiyor benim de isime geliyor acikcasi.haftalik besyuz desen bile giden 2 bin tl
ev kirasi 6
faturalar nasil 7-8 oluyor anlamadim.hadi kişin 3bin dogalgaz geliyor desek yine cok. sehirde kacak elektrik ceken herkesin elestirigini sizden mi aliyorlar?
faturalarinizi bir incelesenize kac watt calistiriyorsunuz?
yalniz yaşayan birine 6bin fatura imkansiza yakin yani.
ornek olmasi icin sevgilimle yasadigimiz evin son iki faturasını atayim. bu evde her gun duş aliniyor, bahce sulaniyor, haftada iki kere camasir ve kurutma makinasi kullaniliyor. yemek yapiliyor günlük, airfrier aciliyor, bulasik yikaniyor.
yani 1 (hatta 2) insanin aktif kullandigi, cokca zaman gecirilen bir ev
gelen fatura bu;Eki Görüntüle 3608990 Eki Görüntüle 3608991
benim mantigima oturmadi nasil 6-7 bin faturaya verilebilir?
yerinizde olsam bunu bir arastirirdim.
telefon faturasi icin de aynisi gecerli. bizde mesela tek yasayan insana bosuna internet almadik, vodafone 60 gb aylık internet paketi 460 tl
siz de taahutu bitince kapattirin interneti, uygun, bol gbli bir paket alirsiniz. indireceginiz film falan olursa netflixten falan wifi buldukça indirirsiniz.
aldiginiz para az bir para degil. Ev kirasi cikinca elinize 34 kaliyor. sevgilimin de gectigimiz aya kadar boyle bir rakam kaliyordu elinde kirayi düşünce, cok az daha fazla.
ustelik arabasi var, benzin parasi veriyor. bazen durduk yere biri çarpıyor dunya para tamirciye gidiyor, bazen kötü yere parkediyor araba cekiliyor yediemin cezasi oduyor.
ona ragmen her ay mutlaka 200-250 euro atar banka hesabina. yüzmeye gider, tatile gideriz yurtici yurtdisi, evimizi bastan asagiya dosedik, her carsamba pazara gideriz, cesit cesit yemekler aliriz, haftada bir alkol tuketiriz şık bir sofra kurariz balik falan yapariz mevsimiyse...
buna ragmen yine de zor da olsa ay sonunda eksiyi bulmadan yeni aya gecebiliyor.
onemli olan birseylerden tasarruf edip daha cok sevecegin bir şeylere o parani aktarmak.
biz mesela uzak mesafe iliskisi icindeyken mecbur hep kafelere gittigimiz icin kafelerden soğuduk. bazi gunleri evde buzluga yemek yapmakta geciriyoruz. mesela buyuk mantilar yapip dizdik defalarca, pizza hamuru hazirladik, sebze kizartmasi icin falan.
canimiz yemek cekerse hemen airfriere atip basitce yiyoruz. restoranlara da sadece ozel gunlerde ya da tatillerde cikiyoruz.
disarida yemedigimiz icin epey para cebimizde kaliyor.
size de tavsiye ederim. mesela guvec kaplariniz vardir yoksa da bimde 6lisi 100 tl satiliyor onlardan alin. bir gun 6 guvec kabinin icine doldurun tum sebzeleri, parca etleri neyi seviyorsaniz. bitince buzdolabi posetine sarin, atin buzluga.
böylece 6 defa evde keyifle yiyecek yemeginiz olur, hemen firina atarsiniz o arada pilav yaparsınız. oldu bitti yani
ya da baciniz sizden migros suşisi isteyene kadar gelsin sizinle bir gun boyunca hamur acsin, dolaba pizzalik koyun, buyuk mantilar yapın koyun. canıniz cektikce alir haslar / buharda isitir yersiniz.
kendi ev kafenizi olusturun:)
pazara giderken haftalik yemekleri planlayip da gidin. biz mesela planliyoruz 2 kabak 2 patlican falan diye taneyle aliyoruz:) hic israf olmuyor, alinan bitiyor hem de bosuna gereksiz para vermiyoruz bir kiloya tamamlamak icin
onun disinda disarida bulusmaya tok gidin. ille kafede oturacaksaniz limonata icin ya da cay icin:)
paranizi aldiginiz gibi mutlaka kenara en azindan 1 gram altin koyun. zaten butce yonetiminiz yok oyle ya da boyle harciyorsunuz. bari kenarda 1 gram biriksin. ya da arkadaslarinizla kardeslerinizle altin gününe girin:)
ayrica youtubea neden para oduyorsunuz? adblocker indirin google chrome yerine zaten reklamsiz izlersiniz:)
Bacım diğerlerini bilmem ama altında kazık yemişsin resmen altının gramı 4300 civarı 0.10u nasıl 750ye aldınonu da denedim bir yerden sonra ipin ucunu kaciriyorum takip edemiyorum.
not defterimden bakip 3 gunumu yazayim.
#15 haziran
1250tl kedilere mama
11000 kira + faturalar
720 parfum
1200 mahalle bakkalindan alisveris. (camasir suyu tavuk vs aldigimi hatirliyorum)
#16 haziran
650tl atasun gözlük (hayatimda ilk kez gunes gozlugum oldu)
750tl 0,10 gr altin almisim
110tl youtube premium
#17 haziran
2400tl elektrikli supurge (evdeki ikinci eldi ve tamir olmayacak sekilde bozuldu en ucuzundan aldim)
100 marketten sigara ve çikolata
400tl kardesimle ortak makarna yedik disaridan
550 migrostan sushi istemis,almisim
265 peynir ve biraz abur cubur
110 yol parasi
icraya düşene kadar ben de böyleydimBen de geçinemiyorum maaşım daha da yüksek kira derdim yok ama ben çok harcıyorum kıyafet makyaj gezmeye gidiyor. Bayram tatilinde tatile gittim şimdi de 5 gün izin alıp yine tatile gideceğim borç ödüyorum ödüyorum bitmiyor sadece borcuma çalışıyorum
ben de almıştım sepet yapmıştım vakti zamanında, bari onları bozdurmasaydımYengecim senin şu hayata bakış açını öyle seviyorum ki.
Eşin olacak adam çok çok sanslı :)
Her ay muhakkak bir gram alıyorum mesela 3 ay önce 3 taksitle bilezik aldım ve 3 ay boyunca onun taksitini ödedim.
Bu ay taksit bitiyor gramdan devam edecegim.
Olmadı gümüş alırım ya da fon.
Sepet lazım.
Bekar olsam küçük ilçede olsam var ya bir araba parası atardım kenara.
Sorması ayıptır bileziği taksitle kuyumcudan mı aldınız vade farkı çok oluyor mu? Ayıptır söylemesi 4-5 yıldan sonra çalışma hayatına geri döndüm de maaşı ne yapacağımı şaşırdımYengecim senin şu hayata bakış açını öyle seviyorum ki.
Eşin olacak adam çok çok sanslı :)
Her ay muhakkak bir gram alıyorum mesela 3 ay önce 3 taksitle bilezik aldım ve 3 ay boyunca onun taksitini ödedim.
Bu ay taksit bitiyor gramdan devam edecegim.
Olmadı gümüş alırım ya da fon.
Sepet lazım.
Bekar olsam küçük ilçede olsam var ya bir araba parası atardım kenara.
önümüzdeki ay zam alacağız (enflasyon farkı diyelim) 60k olacak maaşım tahminimce. 15i icraya kesilse kalan 45k olacak galiba 10unu atabilirim kenara.Maaşın çok iyi öncelikle.
Kendine bir bütçe belirle
Kira+fatura+mutfak+eglence parası çık.
40k maaşın mesela 30 bini bunlar için olsun 10k da altın al banka hesabından dursun.
10 çok dersen 5 at.
Yani böyle böyle yapacaksın başka çaresi yok
sizin hesaplarda bir gariplik varmaaşım 1/4 icra kesintili haliyle 40k alıyorum. çok küçük bir yerde yaşıyorum kiram 6k. soğuk yerde yaşadığım için kışın yaklaşık 3k doğalgaz fat geliyor totalde faturalarım 6-7k civarı. haliyle bana kalan 28 gibi bir şey. ve asla yetmiyor dün uygunundan saç boyası karıştırma kabı şampuan vs aldım 1000 tl gitti bile. market pazar alışverişlerini saymıyorum. bir tatile bile gidemiyorum hayatı kaçırıyorum gibi geliyor moralim çok bozuk. biraz akıl almaya ihtiyacım var.
+ sosyalleşme için kahve içmeye haftada 400 demişsiniz bir kahve bir tatlı bu kadar zaten 400*4 1600 yapıyorkiyafet alisverisi yapmayali aylar oldu, kozmetik ve cilt bakimina da cok para harcamiyorum aslinda halbuki eskiden en sevdigim seylerdi. disaridan yemek aylik 2k falandir diye dusunuyorum.
sen aileni geçindiriyorsun, ben ve yorum yapanlar tek başınasın sanıyordukyengenc senin yorumlarını her zaman sevmisimdir, yeni olduguma bakma 7 8 senedir forumda misafir olarak geziniyorum:) teşekkür ederim cvp yazdığın için. ytube premium aile üyeliğim oldugundan kullaniyorum evdekiler reklamsiz izlemek istiyor benim de isime geliyor acikcasi.
faturalara gelince elekt 350 su 50 tlf fat 1200 internet 400 doğalgaz 3000 digiturk 500 annemin, kardesimin tlf faturası derken 7 8 oluyor işte.
diğer önerilerin için sağol, hepinizi dinleyeceğim. bu yüzden buradayim.
İstanbuldan mı aldın yatırımlık mı yengeç? Benimde böyle niyetim var ek pasif gelirim olsun istiyorum ama altınla 4milyon en az nasıl birikir bilmiyorumev
ama tamamen şans isi biraz da deli cesaretiyle oldu. normal bir evden cok cok daha ucuza geldi. ama zamaninda bir gram bir gram biriktirdigim paralarim olmasaydi onu bile alamayacaktim, firsati kaciracaktim.
kkda topik var ya; küçük birikimlerden büyük yatirimlara
gercekten cok doğru bir söz.merhaba arkadaşlar
insan isterse ve de yeterli geliri olursa paranın miktarına bakmaksızın 3- 5 demeden biriktirmeyi kendine adet haline getirirse güzel birikimler yapmamak için hiçbir neden yok ....
birikim yapmanın bazı püf noktaları ve de gerekliliği
-sahip olduğumuz gelirin mutlaka belli bir kısmını her ay düzenli olarak ( en az % 30 nu )bir kenara ayırmak
-kısa - orta- uzun vadeli hedefler belirlemeli ( kısa vade 6 ay ve daha aşağı zaman dilimlerini...
- evde bazı tasarruf tedbirleri uygulamalı
- indirimleri takip etmek
- Varyemez
- Yorumlar: 28.022
- Forum: Ekonomi-Finans-Borsa
ben ilk gram altinimi 2019da almistim. KKda birikim topigimiz vardi hatta oradan da gaza gelip her ay ikiser ucer alirdim. sonra pandemi oldu, o donem (neden bilmiyorum) bir pandemi yardımı aldik sigorta parasi kadar bir para yatti herkese evden calistigimiz her ay. o parayla mesela herkes can sikintisindan online alisverise sardi, kiyafet canta aldi havadan para diye, ben beşer beser altin aldim.
simdi onlarin birin ikinin birikimiyle karsima cikan firsati degerlendirebildim.
o yüzden az cok dememek lazim. birikim birikimdir.
az olur ama en azindan bir seye pesinat olur yani.
sifira sifir gidilir mi boyle bir ulkede
Taş catlasa bir gram koyabilirsın.
Sıksan sıksan bu olur.
beni anlayan birileriBence de ucu ucuna geçinirsınıZ.
Bende küçük ilçedeydım ilk atandığımda.
Hep market net sipariş yapıyordum.
Kalan para bu ekonomide anca yeterki.
Abur cubur alsan öyle market market gezsen 1000 lıra gider günde.
Evden hıc cıkmazsan olur ancak.beni anlayan birileri
Benim elimde olmayan şeyler okulum geç bitti iş buldum iyi de maaşım var 100 civarı borcum vardı en son 25 kalmıştıicraya düşene kadar ben de böyleydim
4 kişiyi çeşme'ye götürdüğümü bilirim (enayilik) ama ozamanlar ödemekte zorlanmıyordum. şimdi öde babam öde, 1 yıldır belimi doğrultamadım 5 yıl falan daha böyle gidecek.
ayakkabi canta kiyafete gereksiz fazla para verme.makyaj malzemelerine fazla para verme.maasini alir almaz kenara ceyrek altin koy harcamamis olursunmaaşım 1/4 icra kesintili haliyle 40k alıyorum. çok küçük bir yerde yaşıyorum kiram 6k. soğuk yerde yaşadığım için kışın yaklaşık 3k doğalgaz fat geliyor totalde faturalarım 6-7k civarı. haliyle bana kalan 28 gibi bir şey. ve asla yetmiyor dün uygunundan saç boyası karıştırma kabı şampuan vs aldım 1000 tl gitti bile. market pazar alışverişlerini saymıyorum. bir tatile bile gidemiyorum hayatı kaçırıyorum gibi geliyor moralim çok bozuk. biraz akıl almaya ihtiyacım var.
18 bin mi28 binin 10 binini yatırım hesabına yatır. 18 binle 1 ay idare et, böylece sadece ihtiyaçlarını karşılamış olursun ve birikimin olur.
Burada mesele eline geçen parayı harcamadan bir kısmını kenara ayırmak.
onlar nasıl yapıyor bilmiyorum ki. çok takdir ediyorum gerçekten.Dalga mı geçiyorsunuz ?
Bekarsınız, küçük bir yerde yaşıyorsunuz elinize kalan 28binle nasıl geçinemiyorsunuz cidden ilginç.
40bin lira ile insanlar ailesini geçindiriyor.
Bu hiçbir şeye yetişemem kısmına ailenin telefon faturaları falan dahil mi, yoksa sadece kendi geçiminden mi bahsediyorsun?18 bin mi
açlıktan ölürüm gibi geliyor.
hiçbir şeye yetişemem ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?