Geçinemiyorum.

Tanıdık kuyumcu var. Maaş yatınca arayıp gram ya da çeyrek hangisine o ay gücüm yetiyorsa hesabına havale yapıyorum. Yolun düşünce de alıyorum. Bu şekilde en azından gr bile olsa birikir

yengenc senin yorumlarını her zaman sevmisimdir, yeni olduguma bakma 7 8 senedir forumda misafir olarak geziniyorum:) teşekkür ederim cvp yazdığın için. ytube premium aile üyeliğim oldugundan kullaniyorum evdekiler reklamsiz izlemek istiyor benim de isime geliyor acikcasi.
faturalara gelince elekt 350 su 50 tlf fat 1200 internet 400 doğalgaz 3000 digiturk 500 annemin, kardesimin tlf faturası derken 7 8 oluyor işte.
diğer önerilerin için sağol, hepinizi dinleyeceğim. bu yüzden buradayim.

Bacım diğerlerini bilmem ama altında kazık yemişsin resmen altının gramı 4300 civarı 0.10u nasıl 750ye aldın

Metropolde kira fatura market gıda cıkınca kalan 10-15 bin ile bile geçiniliyor.
Market gezmek benim de eski zararlı alışkanlığımdı
Acaip bir şey
Bütün paranızı bitirir
turlara katılın onun taksidini vs öderken tutumlu olursunuz belki?

icraya düşene kadar ben de böyleydim
4 kişiyi çeşme'ye götürdüğümü bilirim (enayilik) ama ozamanlar ödemekte zorlanmıyordum. şimdi öde babam öde, 1 yıldır belimi doğrultamadım 5 yıl falan daha böyle gidecek.

ben de almıştım sepet yapmıştım vakti zamanında, bari onları bozdurmasaydım

Sorması ayıptır bileziği taksitle kuyumcudan mı aldınız vade farkı çok oluyor mu? Ayıptır söylemesi 4-5 yıldan sonra çalışma hayatına geri döndüm de maaşı ne yapacağımı şaşırdım

önümüzdeki ay zam alacağız (enflasyon farkı diyelim) 60k olacak maaşım tahminimce. 15i icraya kesilse kalan 45k olacak galiba 10unu atabilirim kenara.

sizin hesaplarda bir gariplik var

bir günde
"400tl kardesimle ortak makarna yedik disaridan
550 migrostan sushi istemis,almisim"

e burası 1000 TL zaten, tek 1 gün.

kiyafet alisverisi yapmayali aylar oldu, kozmetik ve cilt bakimina da cok para harcamiyorum aslinda halbuki eskiden en sevdigim seylerdi. disaridan yemek aylik 2k falandir diye dusunuyorum.
+ sosyalleşme için kahve içmeye haftada 400 demişsiniz bir kahve bir tatlı bu kadar zaten 400*4 1600 yapıyor

ablacım burası 2600 yaptı bile.

nasıl ayda 2 bin dışardan yemek olsun bu şekilde? belli ki çok daha fazla harcıyorsunuz dışarda yeme içmeye? farkında değilsiniz.
+ muhtemelen bakkaldan marketten abur cubur ne biliyim cips kola gofret vs. bunlara günlük harcıyorsunuz ne harcadığınızı fark etmiyorsunuz

fatura kısmına ben de katılıyorum

tekim
elektrik 200-250 su 350 doğalgaz 150 filan geliyor şu anda

kışın 3 ay bin liraya yakın, 2 ay da 1.5-2bin gibi gelir ama çünkü ben hep evdeyim hep yakıyorum evim de herkesten daha sıcak oluyor home-office çalışıyorum. mesela alt katımda işçiler kalıyor hiç yakmıyorlar.
siz de soğuk yerdesiniz aynıya çıkar diyelim. ortalama diyelim hadi 1000 ayda olsun.

cep telefonumun interneti düşük (çünkü hep evdeyim ev internetime bağlı, dışardayken de ben telefona bakmam) 220 filan
ev internetim 360

yani 2 bin küsür bişeyler yapıyor burası. benim online platform vs. aboneliklerim yok ama annemlerin elektriği filan da ödüyorum. sizin abonelikler var, mobil şeyler var az az sanırım.

hadi 3 bin olsun.
6-7 fatura olacak kadar ne harcıyorsunuz?

hep evde yemek yaparım. dışarda anca evde yapamadıklarımı yerim ben -makarna yemem mesela

airfryer günlük çalışıyor, fırın haftalık çalışıyor (fırına atılacak herşeyi aynı gün yaparım peşpeşe atarım) ütü aylık yaparım ama az benim ütüm. çamaşır mak bulaşık makinesi 3-4 kere çalışıyor haftada. elektronik eşyamı 0 aldım genelde tasarruflu. TV yok mesela bende ama laptop hiç kapanmaz kettle yok, ama kahve makinesi günde 2-3 çalışır. yani ortalamada hemen her bekar evi kadardır diye düşünüyorum. ben yarı boşken makine asla çalıştırmam ama süpürge sık sık açarım mesela, dışarda çalışan birine göre daha fazla temizlik yapıyorum gördüğüm kadarıyla. ve ortalama arkdaşlardan biliyorum ki bu civarlarda geliyor faturalar.

sizin ya hesap yanlış ya kaçak maçak bişey var.

sen aileni geçindiriyorsun, ben ve yorum yapanlar tek başınasın sanıyorduk

İstanbuldan mı aldın yatırımlık mı yengeç? Benimde böyle niyetim var ek pasif gelirim olsun istiyorum ama altınla 4milyon en az nasıl birikir bilmiyorum

Benim elimde olmayan şeyler okulum geç bitti iş buldum iyi de maaşım var 100 civarı borcum vardı en son 25 kalmıştı
Trafik kazası yaptım araba eski kasko yok toplam hasar 120 civarı onun öncesinde de telefonum bozuldu gittim telefon aldım 14 pro max vardı borcum var diye Samsung a56 aldım oldukça uygun fiyatlı aslında sonra çat bilgisayar bozuldu malesef iyi bir bilgisayar almam lazım yeni masaüstü sistem kurmuştum ama laptop şart o da 45 bin civarı tuttu. Masaüstü de 50 civarındaydı... sonra kendime 10 gram ajda almıştım 15 15 birikim diye bunlar olmadan önce. Haliyle borç borç borç. Ailem destek olmuyor da. Konsluğa falan başlayacağım bu gidişte o dereceye geldim. Tatilimi de sevgilim karşılıyor ama orada harcarım elbet.

ayakkabi canta kiyafete gereksiz fazla para verme.makyaj malzemelerine fazla para verme.maasini alir almaz kenara ceyrek altin koy harcamamis olursun

18 bin mi
açlıktan ölürüm gibi geliyor.
hiçbir şeye yetişemem ki.

Tüm giderleri çıkınca elinize 28 bin kalıyor, bekarsınız o paranın sizi geçindiriyor olması lazım aslında.
Canınız sıkılınca gereksiz para harcaması yapmak yerine evde de yapabileceginiz hobiler bulun.
Bunalınca çıkıp bir hava alın gelin zaten yapacak başka bir şey yokmus yasadiginiz sehirde.

Dalga mı geçiyorsunuz ?

Bekarsınız, küçük bir yerde yaşıyorsunuz elinize kalan 28binle nasıl geçinemiyorsunuz cidden ilginç.

40bin lira ile insanlar ailesini geçindiriyor.
onlar nasıl yapıyor bilmiyorum ki. çok takdir ediyorum gerçekten.
bugün markete gittim tavuk göğsü, aburcubur, soğuk kahve (kahveyi de kolay kolay almam evde yaparım) süt vs aldım gitti 1500. ve bu iki günde bir gidiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…