- 17 Ağustos 2011
- 25.645
- 163.314
- 798
- Konu Sahibi lololoyine
-
aynen öyleYengecim senin şu hayata bakış açını öyle seviyorum ki.
Eşin olacak adam çok çok sanslı :)
Her ay muhakkak bir gram alıyorum mesela 3 ay önce 3 taksitle bilezik aldım ve 3 ay boyunca onun taksitini ödedim.
Bu ay taksit bitiyor gramdan devam edecegim.
Olmadı gümüş alırım ya da fon.
Sepet lazım.
Bekar olsam küçük ilçede olsam var ya bir araba parası atardım kenara.
Fikir almak icin yazdim sizlere, bir akila bir plana ihtiyacim varÇok iyi para. Sizin harcama planınız kesin sorunlu. Bekar biri çok rahat geçinir.
Ev mi tarla mı ?aynen öyle
benim b.k gibi bir kariyer yolculuğum oldu. kendimden en memnun kalmadigim ozelligim kariyerimdir. neredeyse 12 yil oldu mezun olali toplam 8 yilinda sadece calistim, hic de guzel paralar kazanamadim. ama ona ragmen hep butce planladim bir şeylerden kıstım birikim yaptim. misal (bugunun parasiyla diyeyim) bin liralik pantalon beğendiysem "amaaan pantalonum mu yok sanki" dedim onu almis gibi kenara 20 euro koydum - tabii cok istemiyorsam ya da ihtiyacım yoksa. eve donerken cebimde bozukluk varsa gittim 10 dolar aldim ciktim falan. sonuc olarak kenara attigim dolarlarla eurolarla ucuz biletler bularak neredeyse yasim kadar ulke gezdim. ya da tatilimi planladim ama otele butcem yetmeyince kamp yaptim vs. su an halihazirda issizim yine ama iyi bir yatirim firsati cikti karsima, zamaninda biriktirdigim altinlarima guvenip aldim, mülk sahibi oldum. yarisini odedim kalan yarisini cok acil is bulup odeyecegim.
yani insanin biraz butce plani olmasi lazim bence.
hele kj Türkiye gibi ekonomisi igrenc bir ulkede yaşıyorsan.
Maaşın çok iyi öncelikle.Fikir almak icin yazdim sizlere, bir akila bir plana ihtiyacim var
evEv mi tarla mı ?
Vallahi yengec gerçekten demek çalışsan neler yapacaksın neler
Ayy valla çok sevindim yengeç ya.ev
ama tamamen şans isi biraz da deli cesaretiyle oldu. normal bir evden cok cok daha ucuza geldi. ama zamaninda bir gram bir gram biriktirdigim paralarim olmasaydi onu bile alamayacaktim, firsati kaciracaktim.
kkda topik var ya; küçük birikimlerden büyük yatirimlara
gercekten cok doğru bir söz.merhaba arkadaşlar
insan isterse ve de yeterli geliri olursa paranın miktarına bakmaksızın 3- 5 demeden biriktirmeyi kendine adet haline getirirse güzel birikimler yapmamak için hiçbir neden yok ....
birikim yapmanın bazı püf noktaları ve de gerekliliği
-sahip olduğumuz gelirin mutlaka belli bir kısmını her ay düzenli olarak ( en az % 30 nu )bir kenara ayırmak
-kısa - orta- uzun vadeli hedefler belirlemeli ( kısa vade 6 ay ve daha aşağı zaman dilimlerini...
- evde bazı tasarruf tedbirleri uygulamalı
- indirimleri takip etmek
- Varyemez
- Yorumlar: 27.982
- Forum: Ekonomi-Finans-Borsa
ben ilk gram altinimi 2019da almistim. KKda birikim topigimiz vardi hatta oradan da gaza gelip her ay ikiser ucer alirdim. sonra pandemi oldu, o donem (neden bilmiyorum) bir pandemi yardımı aldik sigorta parasi kadar bir para yatti herkese evden calistigimiz her ay. o parayla mesela herkes can sikintisindan online alisverise sardi, kiyafet canta aldi havadan para diye, ben beşer beser altin aldim.
simdi onlarin birin ikinin birikimiyle karsima cikan firsati degerlendirebildim.
o yüzden az cok dememek lazim. birikim birikimdir.
az olur ama en azindan bir seye pesinat olur yani.
sifira sifir gidilir mi boyle bir ulkede
Dalga mı geçiyorsunuz ?maaşım 1/4 icra kesintili haliyle 40k alıyorum. çok küçük bir yerde yaşıyorum kiram 6k. soğuk yerde yaşadığım için kışın yaklaşık 3k doğalgaz fat geliyor totalde faturalarım 6-7k civarı. haliyle bana kalan 28 gibi bir şey. ve asla yetmiyor dün uygunundan saç boyası karıştırma kabı şampuan vs aldım 1000 tl gitti bile. market pazar alışverişlerini saymıyorum. bir tatile bile gidemiyorum hayatı kaçırıyorum gibi geliyor moralim çok bozuk. biraz akıl almaya ihtiyacım var.
Aslında öyle yerde para birikir metropol olsaydı bitmiştiniz ..biliyorum ancak bulunduğum ilçede de çok sıkıldım. çok küçük bir yer sosyal aktivite sıfır canım sıkıldıkça markete iniyorum haliyle masraf çıkarıyorum kendime, bir yürüyüş yolu bile yok.
ben de aynı salaklığı yaptım biliyor musun?Valla akıllı ol. Birikimini yap. Az da olsa kenarda paran olsun. Market işini bile güzel ayarla. Ben de çok savurgan biriyim. Burayı takip ede ede kendime geldim az da olsa. Ota boka altınlarımı bozdurmuştum biraz da inadına. Şimdi dursaydılar milyonerdim.(abartıyorum)
İcra ne için oldu ?
Bunu ben de merak ettim ama cevap vermemiş. Kredi kartı borcu sebebiyle diye tahmin ediyorum, çünkü kart kullanmıyorum nakit harcıyorum demiş ve yazdıklarına göre para idaresini pek beceremiyor.İcranın sebebi ne peki?
Sizin meslek ne? Yani küçücük yer ne alıyosunuz da yetişmiyor? Acaba milletin hesaplarını mı ödüyorsunuz?icralar da yine aynı sebepten oldu arkadaşlar. yetiştiremedikçe nakit avans - kredi - kredi kartı ne varsa kullandım. sonra onları da ödeyemedim haliyle.
benim dışımda herkes aynı şeyi yaptı, benden sonra işe başlayanlar arabasını çoktan aldı. ama onlar ailesiyle yaşıyor ben buna bağlıyorumBen küçük yerde yaşasam birikim konusunda daha çok hirslanirdim heralde. En azindan yaşadığım yerin bir avantajı olsun diye.
Atlayıp bi yerlere gitseniz icralık olacak kadar tutmazdı.biliyorum ancak bulunduğum ilçede de çok sıkıldım. çok küçük bir yer sosyal aktivite sıfır canım sıkıldıkça markete iniyorum haliyle masraf çıkarıyorum kendime, bir yürüyüş yolu bile yok.
ben en üstteyim3 bin doğalgaz çok ısınamıyorum diye bu kadar yakılır mı yazık üstünüzdekini ısıtıyorsunuz galiba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?