Geçinemiyorum.

aynen öyle
benim b.k gibi bir kariyer yolculuğum oldu. kendimden en memnun kalmadigim ozelligim kariyerimdir. neredeyse 12 yil oldu mezun olali toplam 8 yilinda sadece calistim, hic de guzel paralar kazanamadim. ama ona ragmen hep butce planladim bir şeylerden kıstım birikim yaptim. misal (bugunun parasiyla diyeyim) bin liralik pantalon beğendiysem "amaaan pantalonum mu yok sanki" dedim onu almis gibi kenara 20 euro koydum - tabii cok istemiyorsam ya da ihtiyacım yoksa. eve donerken cebimde bozukluk varsa gittim 10 dolar aldim ciktim falan. sonuc olarak kenara attigim dolarlarla eurolarla ucuz biletler bularak neredeyse yasim kadar ulke gezdim. ya da tatilimi planladim ama otele butcem yetmeyince kamp yaptim vs. su an halihazirda issizim yine ama iyi bir yatirim firsati cikti karsima, zamaninda biriktirdigim altinlarima guvenip aldim, mülk sahibi oldum. yarisini odedim kalan yarisini cok acil is bulup odeyecegim.
yani insanin biraz butce plani olmasi lazim bence.
hele kj Türkiye gibi ekonomisi igrenc bir ulkede yaşıyorsan.
 
Ev mi tarla mı ?
Vallahi yengec gerçekten demek çalışsan neler yapacaksın neler.
 
Fikir almak icin yazdim sizlere, bir akila bir plana ihtiyacim var
Maaşın çok iyi öncelikle.
Kendine bir bütçe belirle
Kira+fatura+mutfak+eglence parası çık.
40k maaşın mesela 30 bini bunlar için olsun 10k da altın al banka hesabından dursun.
10 çok dersen 5 at.
Yani böyle böyle yapacaksın başka çaresi yok
 
Bence de ucu ucuna geçinirsınıZ.
Bende küçük ilçedeydım ilk atandığımda.
Hep market net sipariş yapıyordum.
Kalan para bu ekonomide anca yeterki.
Abur cubur alsan öyle market market gezsen 1000 lıra gider günde.
 
Ev mi tarla mı ?
Vallahi yengec gerçekten demek çalışsan neler yapacaksın neler
ev
ama tamamen şans isi biraz da deli cesaretiyle oldu. normal bir evden cok cok daha ucuza geldi. ama zamaninda bir gram bir gram biriktirdigim paralarim olmasaydi onu bile alamayacaktim, firsati kaciracaktim.
kkda topik var ya; küçük birikimlerden büyük yatirimlara
gercekten cok doğru bir söz.
ben ilk gram altinimi 2019da almistim. KKda birikim topigimiz vardi hatta oradan da gaza gelip her ay ikiser ucer alirdim. sonra pandemi oldu, o donem (neden bilmiyorum) bir pandemi yardımı aldik sigorta parasi kadar bir para yatti herkese evden calistigimiz her ay. o parayla mesela herkes can sikintisindan online alisverise sardi, kiyafet canta aldi havadan para diye, ben beşer beser altin aldim.
simdi onlarin birin ikinin birikimiyle karsima cikan firsati degerlendirebildim.
o yüzden az cok dememek lazim. birikim birikimdir.
az olur ama en azindan bir seye pesinat olur yani.
sifira sifir gidilir mi boyle bir ulkede
 
Ayy valla çok sevindim yengeç ya.
Oturmayı düşünüyor musun ?
En azından kira vermezsin.
 
Dalga mı geçiyorsunuz ?

Bekarsınız, küçük bir yerde yaşıyorsunuz elinize kalan 28binle nasıl geçinemiyorsunuz cidden ilginç.

40bin lira ile insanlar ailesini geçindiriyor.
 
Kardeşim tek yaşıyor. Maaşı 60bin Kirası 20bin. Tatile de gidiyor, kredi kartı limiti 15bin daha fazla yükseltmez. Sigarası falan yok. 10 yıldır çalışıyor, 1 ev aldı geçen sene, hem de biriktirdiği parayla borçsuz. Sürekli altın ve dolar aldı maaşından az az. Sizin de hesabınızı kitabınızı iyi yapmanız lazım. Mesela kendinize şart koşun, bir ev almadan ya da bir araba almadan dışarıda yemek yiyip içmeyeceğim diye. Her ay düzenli dolar alın. Ya da altın. Sizin belli ki dışarıda yeme içmeye gidiyor.
 
ben de aynı salaklığı yaptım biliyor musun?
 
icralar da yine aynı sebepten oldu arkadaşlar. yetiştiremedikçe nakit avans - kredi - kredi kartı ne varsa kullandım. sonra onları da ödeyemedim haliyle.
ve bu süreçte sevgilime çok para döktüm, gözüm 3 yılda açıldı.
 
icralar da yine aynı sebepten oldu arkadaşlar. yetiştiremedikçe nakit avans - kredi - kredi kartı ne varsa kullandım. sonra onları da ödeyemedim haliyle.
Sizin meslek ne? Yani küçücük yer ne alıyosunuz da yetişmiyor? Acaba milletin hesaplarını mı ödüyorsunuz?
 
Atlayıp bi yerlere gitseniz icralık olacak kadar tutmazdı. Bazı standartlarınızı düşürmelisiniz bir süre.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…