Geçinemiyorum.

İcranın sebebi ne peki?
kardeşinizi takdir ettim doğrusu ben 6 yıldır çalışıyorum elimde 1 kuruş yok
icranın sebebini aşağılarda açıklamıştım, o da hesapsız kitapsiz kredi kartı kullandığımdan kredi çektiğimden dolayı oluştu

Kimseye kazancınızın hesabını vermek zorunda değilsiniz icraya düşünce ekstra avukat parası falan çıkmıştır neden borçlarınızı öncesinde yapılandırmadınız ki yada şahıs ise alacaklı kişiyle anlaşmadınız

%80 ödüyorum valla ne yalan söyleyeyim şimdi
sağlık çalışanıyım
Ay pes! Başkasının hesabını siz niye ödüyosunuz? Bir an önce bu huyunuzdan vazgeçin ve ay çok borcum var artık pek dışarıdan yemeyeceğim deyin arada bir. Yazık emeğinize. Benim kardeşimin artısı şu oldu. Altın ve dolar euro aldı hep kalan parasıyla her ay. E altının dolarının fiyatı da son 10 yıldır ne kadar arttı biliyorsunuz. Tl biriktirmek değer kaybettiriyor.

yukarıda faturalarımı açıklamıştım elektrik 350 su 50 tlf fat 1200 internet 400 doğalgaz 3000 digiturk 500 annemin, kardesimin tlf faturası derken 7 8 oluyor.

Konu ilerledikçe evdeki sakin sayısı artıyor önce 3 kedi çıktı şimdi anneyle kız kardeş. Tek yaşıyorsun nasıl yetmiyor diyenleri neden düzeltmediniz? Evde 3 yetişkin 3 kedi var nasıl yetsin zaten.

hava almaya çıkmak markete pazara gidip masrafla çıkmakla sonuçlanıyor,nefret ettim hayattan
Bu hiçbir şeye yetişemem kısmına ailenin telefon faturaları falan dahil mi, yoksa sadece kendi geçiminden mi bahsediyorsun?
kendi geçimim. ailem zor durumda olduğumu bilseler 1 kuruşuma tahammül etmezler de

Konu ilerledikçe evdeki sakin sayısı artıyor önce 3 kedi çıktı şimdi anneyle kız kardeş. Tek yaşıyorsun nasıl yetmiyor diyenleri neden düzeltmediniz? Evde 3 yetişkin 3 kedi var nasıl yetsin zaten.
ailem benden 1.5 saat uzaklıkta başka ilçede yaşıyor ben her cuma iş çıkışı gidiyorum yanlarına :)

evet her şey çok pahalı haklısınız
Ama metropolde yaşamıyorsunuz
Küçük bir ilçede iyi bir bütçe planlamasıyla idare edebilir hatta küçük birikimler bile yapabilirsiniz.
Bununla ilgili programlar var hatta
Nereye ne kadar para harcıyorsun diye
Yükleyin onu kalem kalem bakın
Nerede ne hata yapıyorsunuz.

sadece bazı faturalarını ödüyorum haftasonları yanlarına gittiğimde evin eksiklerini alıyorum pek geçindiriyor sayılmam.

1200 telefon faturası çok değil mi? Neden ailenizin faturalarını ödüyorsunuz? Param yok diyin ödemeyin, o miktarı birikime harcayın. Ailesini sırtlanan insanları anlamıyorum. Aileniz büyüyünce paranızı alabilmek için mi dünyaya getirmiş sizi?

Bir de “artan” ile birikim olmuyor, her ay belli bir miktarı önden ayırıp kalanı ile geçinmek gerekiyor. Başka türlü birikmez ne yazık ki. Kredi kartı, eksi hesap falan bunlar hep insanı dibe çeken şeyler.

Benim eşim de pek tutumlu değildir, eve alışveriş yapmayı sever, markete gider poşet poşet doldurur getirir. Yakın zamanda yurt dışına yerleştik. Bir süredir almamaya özen gösteriyordu. Ona rağmen bıraktıklarımızla 2-3 ev rahat aylarca doyardı yani (ki eşe dosta bıraktık). Bana sorarsan gereksiz, boşa gitmiş para. Şimdi daha dikkatli olmaya çalışıyoruz. Artık para biriktirmemiz lazım. Borç sarmalına girmek istemiyoruz. Benim planım maaş gelir gelmez bir miktarını ayrı tutmaktan yana. Bakalım yapabiliriz diye düşünüyorum.

Siz de ailenizin faturalarını yüklenmeyi bırakır, beslenmenize daha çok dikkat eder ve gereksiz bonkörlükten vazgeçerseniz bence daha rahat geçinirsiniz.

İş arkadaşımın maaşı 50.000 kadar, şu anda 25.000 inini kiraya veriyor. Kalanı ile geçiniyor ki arada ailesine de yardım ediyor. Buna rağmen kenara para atıyor. İş biraz kişinin kendisine bitiyor yani.

Madem almayı seviyorsunuz, markette şöyle düşünün “buna gerçekten ihtiyacım var mı?”. Diyelim ki normalde bir girişinizde 500 harcıyordunuz, bu şekilde düşündünüz ve birçok şeyi almadınız, marketten 300 tl ile çıktınız. Aradaki 200 tl yi ayırın, haftalık bu şekilde biriktirerek her hafta gidin altın alın, Euro alın. Ne kadar çok para ayırdığınızı görünce şaşıracaksınız emin olun. Biz yeni evliyken bankamatiklerden gelen gıcır paralara dokunmaz kenara koyardık. Öyle güzel para birikirdi ki, baktığında hepsi 5 TL, 10 TL idi ama büyür büyür dağ olurdu. Denemenizi tavsiye ederim.

akıllandım artık

tek bir bankaya değil ki hangi birisi ile anlaşacağım böyle olunca kafam daha rahat, icra sırası gelen alıyor.

faturaları okudum şimdi

"elekt 350 su 50 tlf fat 1200 internet 400 doğalgaz 3000 digiturk 500 annemin, kardesimin tlf faturası derken 7 8 oluyor işte."

internet var digitürk var
telefon hala neden 1200? telefonun kendisinin de mi parası var içinde?
doğalgaz 3bin her ay nasıl oluyor hala anlamadım.

siz kendinize ucuz yollu bir hobi bulun
can sıkıntısından sürekli bakkal market cips kola yapmayın

alışverişi haftalık yapmaya çalışın ve marketten daha uygun yer olabilir etrafınızda

ben pahalı bir şehirde yaşıyorum
merkezdeki pazara gidiyorum,
yaşadığım mahallenin pazarında ne çeşitli ne ucuz, asla bişey yok çünkü
merkeze gidince de kasap baharatçı fırın hepsini de alıp geliyorum. 1 gün 2-3 saati buna ayırıyorum. gelince yıkayıp ayıklayıp porsiyonluyorum vs.

her hafta uygun fiyatla aldığım çeşit ne varsa o sebzeyi pişiriyorum fazlasını da doğrayıp/haşlayıp neyse buzluğa atıyorum. ya da közlüyorum neyse yani. yani 1 kilo alıyorsam 2-3 kere 1.5 alıyorsam 4-5 kere yiyorum ama ara vererek.
bu hafta patlıcanla yaptıysam sonraki hafta kabakla yapıyorum bunu. neyi ucuz bulursam. yeşillikler yaşadğım yerde pazarda 15ten aşağı yok, marketlerde 15-20 (ki çok kötü oluyor marketlerde). merkezden çoğu kez 5 liraya buluorum bazen 10.

hani öyle kavanoz kavanoz filan hazırlamıyorum o kadar da değil ama kilosu mesela 15 bilemedin 20 liraya alıyorum böyle uygun bulduğum sebzeleri, bazen 10 liraya bile oluyor. normalde en uygun sebze 70-80 lira oluyor burda. geçen m..grosta kilosu 50 liraya taze fasülye vardı hemen aldım. (çünkü burada o fiyat yok normalde)

yani ben ne ucuzsa alıyorum onu pişiriyorum, pişiremeyeceksem bile buzluğa filan atıyorum... bu hafta da şunu pişiriyim ya diye çıkmıyorum. evde yapmayacağım şeyler için kullanıyorum o hakkımı, onu çıkıp dışarda yiyorum.

sebze zaten kaç gram alcaksın demeyin. her hafta gidip böyle yapınca fark ediyor. buzlukta çok biriktiyse o hafta gitmiyorum pazara

anneme giderken ben anneme evde çok yaptığımı götrüyorum (börek filan özellikle). ordan da gelirken onun yaptıklarından getiriyorum (özellikle salça reçel çünkü ben evde yapmam)

altının da gramı 4300 filan mesela nasıl 0.10 gram 750 oluyor anlamadım.

onu da denedim bir yerden sonra ipin ucunu kaciriyorum takip edemiyorum.
bakıyorum bakıyorum kaçağı bulamıyorum
mesela;

#15 haziran
1250tl kedilere mama
11000 kira + faturalar
720 parfum
1200 mahalle bakkalindan alisveris. (camasir suyu tavuk vs aldigimi hatirliyorum)

#16 haziran
650tl atasun gözlük (hayatimda ilk kez gunes gozlugum oldu)
750tl 0,10 gr altin almisim
110tl youtube premium

#17 haziran
2400tl elektrikli supurge (evdeki ikinci eldi ve tamir olmayacak sekilde bozuldu en ucuzundan aldim)
100 marketten sigara ve çikolata
400tl kardesimle ortak makarna yedik disaridan
550 migrostan sushi istemis,almisim
265 peynir ve biraz abur cubur
110 yol parasi

teşekkür ederim cevabınız için.
kurumda sık sık internet kesiliyor (bulunduğum köyden bozma ilçenin altyapı çalışması denen şey asla bitmiyor) benim de işim daha çok masa başında. o yüzden ekstra paket alıyorum ama bunu yapan tek ben değilim çoğu kişi böyle malesef.
ben de buradaki okuduklarımdan yola çıkarak kendime bir yol çizmeye çalışıyorum teşekkürler tekrardan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…