- 1 Haziran 2018
- 27.720
- 82.184
- 598
- 31
- Konu Sahibi Fit mutlu anne
-
Yo zindan etmiyorim tabiki hayatin sonu degil ama su an nedense cok duygusallastim ve icimde kalan biseyi paylasmak istedim herkesin uzuldugu seyelr farklıdır yapisi farklidir ben fazla hassas dusunuyorum snrm sacma oldugjnu biliorum ama bqzen gerkesz duygusallik olabiliyor ruh halihayatı kendime nasıl zindan ederim başlıklı bir konu.
Tsk edrim cnm oyle yapacak birsey yok :)hee iyiymis o zaman.
Her insan, bir dunya. derim ben..
Kim ne yasiyo o dunyada, oncelikleri vs neler vs vs takilip kalma.
Sende ona gore davranirsin sekerim
Ya normalde bende aynen senin verdgin teokiyi veriyorum ama ablam dun dogum yapti annem dun yanindaydi bugun yaninda belki bi hafta daha yaninda bnm yanimda niye kimse yoktu die icerledim sanrm cicekten ziyade cixek mevzusunu bende hep esimle sakayla konusuruz evet ama bu konu etkiledi yine beni aglamak sacma biliyorum ama duygusalligim tuttu
Kesinlikle ayni dueum bende de var ben her iki ablama da gittim baktim ama bnm yanmda kimse yoktu anneme kirginim snrm en cok en buyuk ablamin her zor aninda yaninda olurken bnm yanmda olmamasi icin bahanesi hazirdi bilmiorum kimseye minnet etmeyi sevmem her isimi kendim yaparim genelde ama bazen insan ihtiyaci olmasa da yaninda birileri olsun istiyor gayet de guzel baktim kizima ama unutamiyorum vereksiz bahaneleriO lohusayken beklenen desteği de çok çok iyi anlıyorum.
Ben de 1 haftalıkken yalnız kaldım iyi de idare ettim. Bir anda el ayak çekildi. Oğlumu tek başıma yıkadım.
Ama hala evime o dönemde 2-3 saat bebek görmek için gelen ablamlara kırgınım. Çünkü ben bekarken onların doğumlarında hep yanlarında kaldım. O zamanlar "senin çok emeğin var sen doğum yapınca gelip kalcam" derlerdi. Onların bahaneleri de çocuklarıydı. Ki bu çocukların en küçüğü 10 yaşında. İstedikleri zaman bırakabiliyorlar. İşin tuhafı şimdi söyleyince "sen bekardın müsaittin" denmesi :)
Yani 2 sene geçti ama insan unutamıyor.
Bunu aşmak lazım. Sürekli bu takıntıyla beklentiyle yaşanmaz. O zaman annen ve ablan düşünememiştir. Şimdi daha bir hevelenmişlerdir.
Bir de şuna dikkat ettim sen eğer ben idare ederim imajı çiziyorsan, diğer taraf aksine daha yardıma muhtaç görüntüsü çiziyorsa bu da etkili olmuştur..
Ben ağlasam sızlasam çağırsam gelirlerdi diye düşünüyorum.
Tavsiyeniz icin tskelr ben yeteri kadar yaninda oluyorum olmam gereknden zaten mevzu cicek degl su an aslnda bnm yanmda. Kimse yoktu snrm ondan bu kirginligim:)Eşim Çiçek almadı
Zaten hastaneye canlı Çiçek de almıyorlar
Görümcelerim almış aşağıda duran çiçeği alıp eve götürünceye kadar anamız ağladı
Biz gereksiz bulmuştuk mesela onlar da özel hastane diye pahalı Çiçek almışlardı hatta
Eşiniz doğum da erken olunca sağlığınızdan endişe etmiştir Çiçek vs aklıma gelmemiştir
Evde yalnız kalma aşamasını da doğumdan önce planlayacaktınız kp olduğunu hepimiz biliyordunuz sonuçta annen kalabilirdi kardeşin de varmış
Neyse geçmiş gitmiş
Bunları içinde yara olarak biriktirme
Makul gerekçeleri düşün ve kapat
Mesela ablana sen de Çiçek gönder madem senin işinde kaldı tanıdığın doğum yapan herkese küçük de olsa Çiçek gönder onları Mutlu et
Diyorum ya esim telafi etmeye calisti aslnda sonra ama insan o an duaunulmek istiyor yanlizlik canimi sikan mevzu snrmYasadiklarin cok normal dogal , benim esimde gecen bana brokoli almis , sana cicekk aldim diyip arkasina saklamistiahahahha cok gulmustum takilma canim okadar ..
Bide gecen doguma cicekle gel dedim ne cicegi cicekmi aliniyor dedi :)))
Tavsiyeniz icin tskelr ben yeteri kadar yaninda oluyorum olmam gereknden zaten mevzu cicek degl su an aslnda bnm yanmda. Kimse yoktu snrm ondan bu kirginligim:)
Haklisin kesinlikle insan baskalarini dusundugu gibi dusunulmek de istiyor..Diyorum ya esim telafi etmeye calisti aslnda sonra ama insan o an duaunulmek istiyor yanlizlik canimi sikan mevzu snrm
Yine soyleyebilecegimi pek sanmiyorum zira soylendikten sonra yapılanın bnm yanimda pek degeri olmuyorHaklısınız
Bir de bazen güçlü tiplerin yanında kimse olmaz
Onun ihtiyacı yoktur derler
Eşim bir konuda konuşurken bir şey dedim şok oldu kırk yıl düşünsem senin böyle bir yardıma ihtiyacın olacağını, destek olmadığı için bozulacağını bulamam demişti
20 yıldır hayatımda olan kişi bu
Dik durunca ihtiyaç olmuyor kendi halleder herkese destek olur o Zaman o kendi işini de yapar sanıyor çevredekiler
Bir de hamilelik vs ilginç
Oğluma nazar boncuğu aldım anneme de verdim tak yastığa diye kadın taktı babam bir kızdı damdan sevmez ne cins kadınsın nereden çıktı bu diye annem de dedi ki ben getirmedim sevmez diye almadım bile damdan verdi tak dedi
Yani annem nazar boncuğu alır diye güvensem olmayacak zira sevmem öyle şeyler o da kızmayım diye almamış
Sonuçta o hassas günler zorlu süreçler geçmiş bitmiş tekrar bebeğiniz olursa içinizde kalanları söyleyin bu sefer yapsınlar
Cok tskler cnm toparlarim ben yine kendimi bu kadar duygusal olmayi sevmiyorum ama her daim kendime yeten biriyim duzelcek tabiki ama su an boyle duygusalligim tuttu gecicek cok taklerHaklisin kesinlikle insan baskalarini dusundugu gibi dusunulmek de istiyor..
En azindan bir telefonla ihtiyacin varmi nasilsin diye sorulmak ,
Bende anladim ki birinden bekledikce mutsuz oluyor insan .. herkes kendisine yasiyor malesef, senin zamaninda yardim ettiklerinin suan öncelikleri baska oluyor..
Kahveni yudumlarken guzel bir muzik ac , aldigin her nefesin tadini cikart , yoksa cok daha uzersin kendini bunlari dusundukce
Bende büyüttüm cok şükür büyümeye devam ediyor Allah im saglik versin haklsn aslında bende normalde boyle diorum boş veriyorum ama snrm ablamin dogumu hatırlattı duygusallastimİçini rahatlatır mı bilmiyorum ama çiçek sokulmuyor hastaneye...
Düşününce benim eşim de almamıştı, alması gerekiyor muydu dersen, sanmıyorum. Benimki hastane yemeğini öğrenip, taze fasulye sevmem diye dışarıdan başka yemek söylemişti, ben bundan mutlu olmuştum. (işkembe çorbası olması apayrı bir şeydi ahsjahs)
Doğum zamanı geçip gidiyor arkadaşım. Ben de yalnızdım, eve geldik sap gibi kaldım. Krallar gibi de büyüttüm, büyütüyorum.
Helal olsun kendime de geç.
Ben mi anlatamiyorum israrla siz mi anlamamk istiyorsunz bende tabiki cicek mevzusunun bu kadar onrmli olmadgini biliyorum tabiki ama insan bazen ynainda olmasini istiyor yanliz kalmal istemiyor destek ariyor tabiki herseyin basi saglik Rabbim dermansz dert vermesinCanınız bu kadar mı kıymetsiz sizin.
İnanın bazen bazı kişilerin durup durup kendime ne dert yaratsam diye düşüdüğünü düşünüyorum.
Yahu bırakın çiçeği böceği. Evladınız iyi mi, sağlıklı mı, eşinizle huzurlu musunuz?
Bunları düşünün.
Gün gelir bugün dert ettiğiniz ve bundan sonra da dert edeceğinizi söylediğiniz o çiçek mevzusunu çok ararsınız. Allah başka dert vermesin.
Öyle dertler gelir ki başınıza (inşallah gelmez) bugünlerinize güler geçersiniz.
Yanlış başlık oldu snrmSu çiçeği iziniz var zannettim bende.
Yine soyleyebilecegimi pek sanmiyorum zira soylendikten sonra yapılanın bnm yanimda pek degeri olmuyor
Sanrm ben yine bana yeterim modunda olurum kimseye guvenip cocuk yapmiyorum tabiki ama annem babam da olsa gerketgnde yanimda olmamalarini unutamiykrumGeçen hamileliğimde kimse bana sahip çıkmadı bak şimdi bir de X var daha çok yardıma ihtiyacım olur ben çocuk hem Bebek destek olacak birilerine ihtiyacım olur gibi açıklamalarla doğum öncesi hissettirin
Ya da beklentiye girmeyip planınızı kinse yokmuş gibi yapıp siz zaten geçen ihtiyacın olduğunda yoktunuz bu sefer sizsiz plan yaptım gelmeyin deyin ama kafanızda geçmişi bitirin zira şu an sadece siz üzülüyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?