- 1 Haziran 2018
- 27.720
- 82.184
- 598
- 31
- Konu Sahibi Fit mutlu anne
-
Allah hepimizin yolunu acik etsin ben alakasiz insanlardan alakasiz cicek beklemiyorum cicek bana gore dusundugu icin getirilen alinan karsidakini mutlu etmek icin verilen birsey evet cicek konum okumak zorunda da olmadgnz kadar yorum yapmak zorunda da dglsnzYok ben ısrarla anlamıyorum. Odun kafalıyım. Ayrıca konunuza bu ikinci mesajım. Yani ısrarla anlamamakta direttiğim diğer mesajlarımı alıntılarsanız memnun olurum.
Çiçeğe takılıp kaldım diyen siz değil misiniz?
Konu başlığınız bile "geçmeyen çiçek yaram"
Kişiler yazdıkça "mevzu cicekten ziyade dusunulmek sanrm bilmiorum" diyerek muallakta kalıyorsunuz.
"Belki aticaktim cope ama kimsenin dusunmus olammasi uzuyor insani lohusalik cok farkli bi surec snrm kizsamda gecemiyor bu duygum" diyorsunuz.
Sonra da bana çiçek mevzusu önemli değil diyorsunuz.
Evet ben ısrarla anlamıyorum.
Ben ilk mesajlara göre yorum yaparım, sayfalarca mesajı okuyamam. Sonradan ne ilave ettiniz veya hangi düşünceniz değişmiş bilemem.
Allah yolunuzu açık etsin.
Ben su an ikimci bi cocugum olsa cicek beklemtisinde olur muyum kesinlikle hayır su an esimde dio ikincide unutmam o zn nasil unuttum bilniorum die herkesin alindgi unutamadığı seyler vardr bnmde çiçek ten kaynakli 4 snedir bu mevzuyla yasamiyorum elbette ablamin dogumu tekrar duygusallasmami sagladi sadeceAyy lohusalık işte diyecektim ki kızın 4 yaşına gelmiş
Benim kocamda bana kolye alacaktı doğum hediyesi, doğum odasını şık ve sade şekilde süsleyecektim bebek çikolatası, lohusa şerbeti vs vs vs koyacaktım.
Ama benim aceleci kızım 34 haftalık doğdu ne çikolata gördü gözüm ne kolye.
Şakasına 2. olursa set istiyorum bu sefer kaçamazsın diyorum
Ama şu an bu fiyatlarla artı bebek masrafıyla alamaz biliyorum
Yani o zaman beklemiştim vs derseniz anlarım da 4 sene sonra ağlamak bana biraz fazla geldi.
Ya tabiki o cicek gelmedi die olmedim ama herkesin birseyler bekledgi insnalar var hayal kirikligi oluyo icide kaliyor bazen cok gereksiz seylere takilabilir insan bi laf var ya kiminin ekmegi bayat kiminin pirlantasi kucuk die bnm icjn sorun üzücü gozuken baskasina sacma geliyor saygi duyarim...Seni cok iyi anliyorum canim ..
Içinden hic cikmayacak bu durum insaallah tek sorunun bu olur. Keske kocalarimiz bi cicek almayacak kadar uzseydi bizi :)
Yok sacma gelmedi banada almadi eşim bende cok bekledim bi cicek alan bile olmadi icime oturdu resmen hala da unutmam sanirim hatta annem dogumumdan sonra kaynanamda kaldim cagirdim da geldi. Keske diyorum bunlar olsa tek sorun daha sonra neler yasadim ne acilar iste ne yaparsin :)Ya tabiki o cicek gelmedi die olmedim ama herkesin birseyler bekledgi insnalar var hayal kirikligi oluyo icide kaliyor bazen cok gereksiz seylere takilabilir insan bi laf var ya kiminin ekmegi bayat kiminin pirlantasi kucuk die bnm icjn sorun üzücü gozuken baskasina sacma geliyor saygi duyarim...
Tsk edrim yorumuna
Hayat bu tabiki ufak tefej problem bunlar bnmde su an en son dert edecegim sey cicektir belki Allah yardimcinz olsun umarim hersey yoluna girmiatir ya da girer :)Yok sacma gelmedi banada almadi eşim bende cok bekledim bi cicek alan bile olmadi icime oturdu resmen hala da unutmam sanirim hatta annem dogumumdan sonra kaynanamda kaldim cagirdim da geldi. Keske diyorum bunlar olsa tek sorun daha sonra neler yasadim ne acilar iste ne yaparsin :)
Ben su an ikimci bi cocugum olsa cicek beklemtisinde olur muyum kesinlikle hayır su an esimde dio ikincide unutmam o zn nasil unuttum bilniorum die herkesin alindgi unutamadığı seyler vardr bnmde çiçek ten kaynakli 4 snedir bu mevzuyla yasamiyorum elbette ablamin dogumu tekrar duygusallasmami sagladi sadece
Kızınız sağlıkla doğmuş ve çok şükür sağlıkla 4 yaşına kadar gelmiş (Allah uzun ömür versin)Ve siz şimdi çiçek almadılar diye oturup agliyorsunuz öylemi?Kızlar yaptigim kesinlikle kıskançlık degil kendime de çok kızıyorum aslnda su an ama agliyorum
Mevzumuz su kizimda hamileligim zaten manevi olarak cok zor gecti kp yuzunden kv yok zaten bnm vefat etti ama hamilligimoli burnumdan getiren bi kp oldu saolsun hatta kaynlarimin ve eltimin de saolsun cok rolleri var hamileyken acta kaldim sinirden hergun agladim kızım cok erken olmasa da bi kac hafta erken dogdu.. Derken bnm hic sancim olmadi ama cocuk hareket etmiyor die acile gittik baktilar acilmam var hemen doğuma dediler iki gece yattim sancim gelmedi suni de pek ise yaramadi zaten bunu niye soyluyorum cunki cicek meselesinin baya akla grlmesi icin vakit vardi yani neyse sonunda dogum yaptim normaldi cok sukur ikimizde saglikliydik esim de hastanedeydi tabi bu arada Allah razi olsun annemde dogumdan sonra yanimdaydi giydirdi beni olabilecegi kadar yanimda durdu devlet hastanesindeydim normal oldugu icin bi gece yattk ertesi gunu oglen esim geldi çıktık.. Eve gittgimde ablam annem esim herkes var oraya kadar tamam kızım çok zor büyüdü zaten emmedi falan ilk bi ay sarılık yuzunden hastanelerde gecti hastaneden çıktıktan sonra bi gece annem kaldı yanimda diğer gün esim yanımdaydı 3.gün yanlızdim annem rahat edemefi gitti evde sadece kp olunca esimde izin alamadi ama çok zoruma gitti bnm kimsem yoktu ynmda ben cocuk falan dogurmadim herhalde diyorum niye bu kadar yanlış hissettim böyle zamanda insan birilerini istiyor yaninda sanki fazla mi duygusallastim saçmaladim bilmiyorum cidden çok kırgınım hala kizim 4 yaşında bi 4 sene daha geçse geçmeyecek sanırım..
2 gece hastanede kaldim ona rağmen esimin bahanesi daha beklemiyorduk çok acil oldu unuttum akıl edemedim oluyor saolsun esim de almadi çiçek unutmus normalde çok önce düşünen biridir ama ...
Not:' esim telafi etmek için sonradan hediyeler aldı ama ben hala çiçekte takıldım kaldim'..
Bana gore basit degl herkes ayni dusunmuyor herksin kisiligi hayati farkli biliyorsunz belki sizin derdiniz de bana basit gelicek evet cicek icimde kalan bi ukte hayatimda hic cicek gormemis biri degilim konu basligi yanlis olmus bunda hemfikirim sabah o duygusallikla cicege odaklandgm icin oyle actim o anda bende sancidan cocugumu düşünmekten elbette aklima grlmedi aradan bi hafta gectiginde geldi aklima ama o kadar kisiden kimsenin akil edememis olmasi zoruma gitti su an aklima gelme sebebi de ablamin dogumu fazla duygusal oldugjmu da biliyorum esim gece yapacak birsey yok die eve gidip uyuyup tekrar gelebilecek kadar heyecanini bastirmisken ben bi cicegi de dusunmesini isterdim acikcasi ...Neden insanlar sana bu basit mevzu diyor biliyor musun.
Bu konuyu kocam özel günlerde çiçek almıyor zoruma gidiyor diye açsan bu kadar takılmazlardı.
Senin bebeğin bir kaç hafta erken doğuyor, zamanında bile doğsa bi bebek doğuyor yani bu baya büyük bir olay senin içinde kocan içinde akla en son gelen şey çiçek olmalı. Kocan hem senin için hem bebek için endişelenirken nasıl gelsin aklına çiçek almak.
Kocan kusura bakma unutmuşum diyor telafisini yapıyor ama yok onu da kabul etmiyorsun.
Adam zamanı geri alamayacağına göre.
Düşünülmek sadece çiçek almakla olmaz bu arada.
Çiçekle ölçülseydi Türk erkeklerinin %99.9 düşünmüyor olurdu.
Yani evet mutlaka insanın içinde ukde kalan şeyler vardır ama çiçek görünce ağlayacak kadar büyük şeylerden biri değil bence. Kocan telafisini yapmasına rağmen hem de.
Sacma oldugunu bende biliyorim normalde bi baskasi yazsa bende derim boşver aradan ne kadar zmn gecmis buna mi taktin die ama insanlarin unutamadgi seyelr vardr bu da bnm icin oyle malesef tsk ederim gorusunuz icinKızınız sağlıkla doğmuş ve çok şükür sağlıkla 4 yaşına kadar gelmiş (Allah uzun ömür versin)Ve siz şimdi çiçek almadılar diye oturup agliyorsunuz öylemi?
Bu kadar duygusallık ve takıntı insanı içten içe çürütür acilen silkinip kendinize gelin.Dunyada ne dertler var tamam bir an üzülmüş olabilirsiniz ama üstünden 4 yıl geçmiş yeter artık..
Hem bu psikoloji ile çocuğunuzuda üzüyorsunuz.
Koskoca kadına bana çiçek almadılar diye oturup ağlamak yakışıyormu hiç?
He bu şekilde devam edeceğim diyorsunuz..unutamam,saçma ama ağlarım,çarem yok vs...Sacma oldugunu bende biliyorim normalde bi baskasi yazsa bende derim boşver aradan ne kadar zmn gecmis buna mi taktin die ama insanlarin unutamadgi seyelr vardr bu da bnm icin oyle malesef tsk ederim gorusunuz icin
Unutamam kisminda evet sevmiyorim bu huyumu aslnda ama degisemiyorum..ağlamaya gelince bugunlerde fazla duygusalim ondan kaynakli snrm yoksa bunun icin aurekli aglayacak degilim tabiki....He bu şekilde devam edeceğim diyorsunuz..unutamam,saçma ama ağlarım,çarem yok vs...
Peki siz bilirsiniz..insan en çok zararı kendi kendisine verir zaten.
Ne mutlu size yengeniz bile cocuklarini birakip gelmis ..malesef bnm annem dahil esimde hepsinin bi bahanesi vardi bi gun yanimda olabildiler sonra hemen hop bebekle basbasa kaldım her isimi yaptim ama insan destek istiyor belki bende maneviyati yeteri kadar almis olsaydim bi cicekte bu kadar duygusallik yasamazdmbana da çiçek getirmedi kimse. yani çokta önemli değil. o an benim yanımda olmaları önemli maneviyat daha önemli gerisi boş. yengem üç çocuğunu abime bıraktı geldi. ablam işi gücü bıraktı geldi. eşimde benim için telaşlandı yapması gerekenleri yaptı. valla bunlar önemli bunlar olmasa sorun üzüntü olur
Ne mutlu size yengeniz bile cocuklarini birakip gelmis ..malesef bnm annem dahil esimde hepsinin bi bahanesi vardi bi gun yanimda olabildiler sonra hemen hop bebekle basbasa kaldım her isimi yaptim ama insan destek istiyor belki bende maneviyati yeteri kadar almis olsaydim bi cicekte bu kadar duygusallik yasamazdm
Cok şükür Rabbim saglimizi elimizden almasin ... Ya zaten normlde senelerdir bu mevzuyu düşünmüyorum gecmis gecmiste kaldi geri donemeyecegimize de gore yapacak birsey yok ama bazrn insanin aklina gekio kisa zamnli cani sikiloyor üzülüyor insanbelkide ondan olabilir o yüzden çiçeğe takmışsındır. boşver geçmiş geçmişte kalmış. insan stresten kafaya takmaktan hasta oluyor. sağlıklı çocuğun var inan en önemlisi bu
Bir dizi de duymustum"sen hevesten korkma kursakta kalan hevesten kork"diyordu. Haklı vesselamBu arada ablam dunn dogum yaptı 3. Çocuğuna yeğenlerim bnm yanimda kalıyorlar annem hastanede sezeryan oldugu icin refakatci cikinca da bekar kiz kardeismle yanina gidecekler bakmaya...ablama esi ve amcamlar cicek almış gordukce agliyorum fotosunu elimde degl kiskanclik degil kesinlikle ama zoruma gidiyor annemler almadi sanrm su an ama alacaklar mi bilmiorum iki ablaminda dogumlarinda aldilaf bi bende alamadilar...parasal skntilaro vardi biliyorum kıskançlık yapma fie kendime cokta kiziyorum ama üzülüyorum iki gundur agliyorum ...dert dgl belki ama paylasmak istedim kimseye soyleyemiyorum uzulmesin ailemin kulagina gitmesin die
Bir dizi de duymustum"sen hevesten korkma kursakta kalan hevesten kork"diyordu. Haklı vesselam
Normalde bende boşvermistim ama benim yanimda kimse yoktu simdi ablamin yaninda annem var niye benim yanimda değildi bi çiçek vs niye hic düşünülmedim içerledim birdenİlk çocuğum olduğu halde eşimin ailesi ve kendi ailem imkanları olduğu halde bana da almadılar çiçek.Dogum duygusallığı ile ilk zamanlar bende üzüldüm.Ama iki tarafa da lafımı soktum rahatladım.2.nasip olur da unutursanız vay halinize diyorum.4 sene geçmiş bu ne dert bu ne keder.Bosver gitsin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?