Geçmeyen zaman

Eğitiminiz var mı, yoksa onu halledin önce. Eğitiminiz varsa en az lisans derecesinde evde otururken kpss çalışabilirsiniz. İnanın bunlar bahane. Gayret emek verirseniz herseyi yapabilirsiniz. Bunların hepsini yaptıysanız en azından dil öğrenebilirsiniz, evde yapacak o kadar çok şey var ki. Ağlamak çözüm değil
Lise mezunuyum kpss ye hazirlanmayi istiyorum aslında ama malum bukadar işsiz üni mezunları bile atanamazsekn açıkçası bundan da ümidi kesip hiç bulaşmayım diyorum bazen ..nazende deli gibi ders çalışmak istiyorum lise mezunu için kpss alımı varmı peki

Burda biraz ne istediğinize odaklanın.
Çalışmak istiyorsanız ve eşiniz bakıcıya vermem, kreşe göndermem diyorsa işten çıkıp kendi bakabilir çocuğa.
Azonce agladigimi gördü aynı konudan tmm bebek az büyüsün kreş bakarız büyüğü zaten buyudu dedi insalah sözünün arkasında durur..ama bunu demesine rağmen nerden baksan en az 2 sene daha hapis hayatı cekicem bunun düşüncesi bile kotu

Lise mezunuyum kpss ye hazirlanmayi istiyorum aslında ama malum bukadar işsiz üni mezunları bile atanamazsekn açıkçası bundan da ümidi kesip hiç bulaşmayım diyorum bazen ..nazende deli gibi ders çalışmak istiyorum lise mezunu için kpss alımı varmı peki
Var tabi lise mezunu düz memurluk için. Eğer ders çalışmazsanız yapabilecepiniz daha iyi bişi var mı bulaşmak istemiyorsunuz. Kpss çalışmazsanız onun yerine şuan ne yapacaksınız

Var tabi lise mezunu düz memurluk için. Eğer ders çalışmazsanız yapabilecepiniz daha iyi bişi var mı bulaşmak istemiyorsunuz. Kpss çalışmazsanız onun yerine şuan ne yapacaksınız
Kpss kazanmam mucize çünkü 10 senedir ders yüzü görmedim hayat mücadelesiyle geçti herşey şuan kpss mi onu da bilmiyorum

Hayır denecek kadar az 22 yaşında evlendim 23 de anne oldum hayatım böyle geçti şimdi 30um
Yani söylenecek pek çok şey var tabi ama bu konu aracılığı ile bekar kızlarımıza şunu söylemek istiyorum; okuyun, meslek sahibi olun, çalışın ve evlenseniz de çocuk sahibi olsanızda çalışmayı bırakmayın. Kocalar kaçmıyor, pişman olduğunuzda zamanı geri çeviremiyorsunuz. Seçimleriniz hayatınızdır.

30 yas daha genç
Mesleğiniz var mı ?
Evden çalışmayı deneseniz.
Küçük çocuk 2 yasına gelince verirsiniz kreşe yas o zaman 32 olur işe o zaman başlarsınız.

Yani söylenecek pek çok şey var tabi ama bu konu aracılığı ile bekar kızlarımıza şunu söylemek istiyorum; okuyun, meslek sahibi olun, çalışın ve evlenseniz de çocuk sahibi olsanızda çalışmayı bırakmayın. Kocalar kaçmıyor, pişman olduğunuzda zamanı geri çeviremiyorsunuz. Seçimleriniz hayatınızdır.
Keşke bende bu güzel sözlerin mağdurlarından olmasaydım:( kimse için hayallerinizde vazgecmeyin..kariyeriniz konusunda kimseyi ama kimseyi dinlemeyin..

Sizi anlıyorum lakin bakış açınızı değiştirmeniz gerekli. Birçok annenin yaşamak istediği hayatı yaşıyorsunuz aslında. Çocuklarınızla bizzat kendiniz ilgileniyor, siz büyütüyorsunuz onları. Biraz da olumlu yönlerini düşünün hayatınızın. Kadının her zaman ekonomik özgürlüğü olmasını savunurum ama tercihler ve yaşam koşulları nedeni ile çalışamıyorsanız da hayatın sonu gelmiş gibi yok ne bileyim bitmiş, yaşlanmış bir çınar gibi hissetmeniz de yersiz geldi.. Gerçekten sabahın kör karanlığında işe gidip zibilyon tane şeyle mücadele edip akşam eve yorgun argın gelip çocuklarla ilgilenecek mecaliniz kalmıyor diye mi bu mutsuzluk? Eşinizin kazancı iyi değilse, cimri bir adamsa, hem çalışmanızı istemeyip hem de size ekonomik şiddet uyguluyorsa o zaman haklısınız. İşte o zaman da başka bir yol izlemeli, ne olursa olsun çalışacağım diye diretmelisiniz. Biraz pozitif olmaya hayatınızı güzelleştirmeye çalışın. Şu an ben de işsizim zaman nasıl geçiyor anlamıyorum bile. İstediğim saatte kalkmanın istediğim zaman evimi temizlemenin, kahvemi kitabımı alıp keyif yapmanın, internette takılmanın geniş geniş kahvaltı yapmanın tadını çıkarıyorum.. Bu kadar karamsar olmayın. Yaşım 33, 30 yaş nedir ki? Olmadı bunu da doğurup 2 yaşına gelmesini bekler, o zaman girersiniz bir işe. Hiç çözümsüz şeyler değil. Yeter ki algınızı biraz değiştirin.

Sizi anlıyorum lakin bakış açınızı değiştirmeniz gerekli. Birçok annenin yaşamak istediği hayatı yaşıyorsunuz aslında. Çocuklarınızla bizzat kendiniz ilgileniyor, siz büyütüyorsunuz onları. Biraz da olumlu yönlerini düşünün hayatınızın. Kadının her zaman ekonomik özgürlüğü olmasını savunurum ama tercihler ve yaşam koşulları nedeni ile çalışamıyorsanız da hayatın sonu gelmiş gibi yok ne bileyim bitmiş, yaşlanmış bir çınar gibi hissetmeniz de yersiz geldi.. Gerçekten sabahın kör karanlığında işe gidip zibilyon tane şeyle mücadele edip akşam eve yorgun argın gelip çocuklarla ilgilenecek mecaliniz kalmıyor diye mi bu mutsuzluk? Eşinizin kazancı iyi değilse, cimri bir adamsa, hem çalışmanızı istemeyip hem de size ekonomik şiddet uyguluyorsa o zaman haklısınız. İşte o zaman da başka bir yol izlemeli, ne olursa olsun çalışacağım diye diretmelisiniz. Biraz pozitif olmaya hayatınızı güzelleştirmeye çalışın. Şu an ben de işsizim zaman nasıl geçiyor anlamıyorum bile. İstediğim saatte kalkmanın istediğim zaman evimi temizlemenin, kahvemi kitabımı alıp keyif yapmanın, internette takılmanın geniş geniş kahvaltı yapmanın tadını çıkarıyorum.. Bu kadar karamsar olmayın. Yaşım 33, 30 yaş nedir ki? Olmadı bunu da doğurup 2 yaşına gelmesini bekler, o zaman girersiniz bir işe. Hiç çözümsüz şeyler değil. Yeter ki algınızı biraz değiştirin.
O dediginiz istediği saatte kalkma keyifli khavalti yapma kahve saati kitap okuma saati senelerim hep böyle geçtiğinden o da sıktı rütinleşti...malesef...sabahın köründe ise gitmek elbet zordur ama evde tavan seuretmekten DHA cazip gelmiştir bana hep..ev hanımı olmaktan:(

Dediginiz gibi su yazdiklarinizla istemsizce saniyeler süren bir rahatlama yaşadım..evet dediginiz gibi çocuklara tamamen kendimi adamış olmak anlamsız geliyor kıymetini bilemiyorum belkide ama hep çalışma isteği baskın geliyor
Hiçbir şey için geç değil. Çocuklarınız biraz büyüdükten sonrada çalışabilirsiniz.Evde olduğunuz zamanlarda bunun için kendinizi hazırlayın.

Hormonlarla abartıyor gibisiniz. Eşim sabah 5te çıkar gece en erken 11 de gelir. Çalışmıyorum. Dağın tepesi gibi bir yerde oturuyorum. Evet sıkılıyorum bunalıyorum ağlıyorum ama siz biraz fazla üzmüşsünüz kendinizi.

Çalışmanız çok mu gerekli,
Eşiniz maaşı yetiyorsa niçin insanların ağız kokusunu çekesiniz,
Ben çalışan bir kadınım devlet dairesi olmasa özel sektörde çalışmadım muhtemelen,
Bir kadın için en güzeli evde çocuklarıyla ilgilenmek bence,
Sosyal olmak için illaki çalışmak gerekmiyor,diğer çocuğunuz bebeğinize hamileyken veya doğduktan sonra da gezebilirsiniz,
Eşinizin izin günlerinde ailecek gezebilirsiniz,park sahil vs

Çalışmanız çok mu gerekli,
Eşiniz maaşı yetiyorsa niçin insanların ağız kokusunu çekesiniz,
Ben çalışan bir kadınım devlet dairesi olmasa özel sektörde çalışmadım muhtemelen,
Bir kadın için en güzeli evde çocuklarıyla ilgilenmek bence,
Sosyal olmak için illaki çalışmak gerekmiyor,diğer çocuğunuz bebeğinize hamileyken veya doğduktan sonra da gezebilirsiniz,
Eşinizin izin günlerinde ailecek gezebilirsiniz,park sahil vs
Herkesin kendi seçimi elbette ama sosyal olmaktan anladığınız sadece gezmek mi? Ayrıca çalışmak ağız kokusu çekmekten daha fazlası.

Herkesin kendi seçimi elbette ama sosyal olmaktan anladığınız sadece gezmek mi? Ayrıca çalışmak ağız kokusu çekmekten daha fazlası.
Lise mezunu iş tecrübesi olmayan birisi özel sektörde nasıl bir işe girebilir sizce ?
Kadin duvara bakmaktan sıkıldığını söylemiş ben de en basitinden örnek verdim ailece park sahil ya da imkan ölçüsünde nereyi istiyorsanız gezebilirsiniz anlamında

Sizi kilit altinda tutmadi dimi kimse?Bir suru kadin calismak yerine evinde cocugunun yaninda oturmak ister.Sosyallesmek icin illa calismaniz mi gerek?Gezin tozun , hobilerinizi yapin daralmadan yemeginizi yapin, evinizi supurun.Cocuklari bela gibi anlatmissiniz.Bende cocuk sebebiyle 6 yildir evdeyim, ama buna ragmen evin sefasini suremedim diye dertliyim disarda ne is varsa beni bekler.Kucagimda cocukla hep is guc pesinde oldum.Buyuk 1.sinif oldu bebegide krese verecegim mayista ben 1aydir calisiyorum.Buyukte yan gelip yatamadim kucugunde daha kotu diye dert yaniyorum.

Back
X