- 24 Eylül 2012
- 1.016
- 30
- 68
Ananesinde kaldigini nerde yazdi konu sahibi ?
Çok uzun bir hikaye aslında ama çok uzatmadan kısaca yazmaya çalışacağım ..
1994 sene ben 2. sınıfa giderken babam kanser oldu ,, hayatımızın düşüşü bundan sonra başladı ,,
biz 2 kardeşiz ama annemin ilk evliliğinden 2 tane daha kardeşim var ,, yani toplamda 4 kardeşiz.. 2 ablam ve 1 abim vardı..
1999 aralık ayında babamı kaybettik ramazanın 1. günüabim 22 yaşındaydı o zaman ,, evliydi ve 20 günlük bir kızı vardı ..
Abim çok yanlış şeyler yaptı (ALLAH affetsin ) yengemden ayrıldı bize taşındı,, sonra daha henüz boşanmamışken biriyle birlikte olmaya başladı ,, çok bunaldı ama biz anlayamadık tabi ben o zamanlar daha 12 yaşındaydım ..babamın ölümünden 20 gün geçmişti ki abimide kaybettik ,, bizim evimizde yan odamızda ,, o kızla konuşurken silahı çekip intihar etti. annem çökmüştü ,, tek erkek evladı gözünün önünde yitip gitti daha 22 yaşındayken hemde..
cenazesinde yengem geldi ve o kadını duyunca ,, sinirle kalkıp gitti .. haklıydı belki ama onlar 8 yıl ortaokuldan beri beraberlerdi ,, o kadar yıl ve yaşanmışlık bir hiç gibi kalakaldı öyle.. 3 yıl önce yengem evlendi ,, abimin sınıf arkadaşıyla ,, bu beni daha çok üzüyor,, evlenmesi değil tabiki onun abimin tanıdığı biri olması beni üzen .. şimdiyse hamile ve yakında bir çocuğu daha olacak inşallah..
sorunum ise abimin kızı ; şuanda 14. yaşına girdi ama ben daha hiç göremedim ,, yengem ve ailesi anneme dahi göstermiyorlar ,, zamanında nufus kağıdını bile değiştirmek istediler ,, yengemin annesi üstüne alacaktı ama yapamadılar.. ben faceden falan araştırdım ve buldum.. sizce yiğenimle konuşmalımıyım ??? babasını dinlemek ister mi ?? yoksa hiç görüşmemeli miyim .. kafam çok karışık şimdi kardeşi olacak acaba kendini yanlız hisseder mi diyorum ,, bu arada yiğenim anneannesinde kalıyor yengem kendi eşiyle .. bana bir akıl verin ne yapmam daha doğru olur sizce ..
Evet ama 18 yasinda arayabilirdin neden 25_26 yasini bekledin
Babasini anlatayim dedin neyini anlatacaksinki insanlar kotu olarak dogmuyor ama yasadiklari birer tercihtir ha aile olarak girusursunux o ayrida niye simdi niye 5 sene once degil
Birde karsilikli olarak birbirlerinize yakinlik duyabileceginizi dusunmuyorum 14 senede kac gun var...
Benim takıldığım nokta şu ki annesi nasıl kızını yanına almayıp anneannesine bırakır. Zavallı çocuk bir annen var eşiyle bebeğiyle mutlu bir hayatı var ve sen anneannenin yanında onun arada bir göstereceği ilgiye muhtaç yaşıyorsun. Akıl alır gibi değil anlaşılan pek kızı umrunda değil yengenizin. Kocası mı istemedi kızı o zaman evlenmeyebilir evladından daha mı değerli elin adamı? Bence de bulun yiğeninizi. İnanın acıdım ona. Elbette ona ben senin halanım annen bizi görüştürmüyo baban öldü gibi şeyler söylemeyin. Ama samimi bir arkadaşlık kurun aranız iyi olduğunda da annesiyle de konuşun öyle bir karar verin. Çocuğu size göstermemek de ne demek buna hakkı yok. Gerekirse mahkemeye gidebilirsiniz. Zaten kız 14 yaşında bu kararı kendi verebilir. Ama kesinlikle konuşun onunla. Konuşmazsanız zaten sizin vicdanınız rahat etmez.
ayrıca anneannesinde kalması çocuğun annesinin onu istememesi anlamına gelmezki...
Belki çocuk annesiyle beraber kalmak istemedi. 14 yaşında genç kız yani bu.
7 yaşında annesini mutlu görmek adına, yaşayamadığı evlilik hayatını yaşasın diye anneannesiyle kalmak isteyen küçük ama, kalbi büyük bir tanıdığım var.
ay tüylerim diken diken diken oldu..
bence mutlaka yegenizi görün.
öncelikle o babasının vefat ettiğini biliyor dımı. bence buluşunca sadece hala yegen ilişkiniz olsun. annen bunu yaptı baban bunu yaptı şöyle oldu. böyle şeylere girmenize gerek yok. önce bi sarılırın birbiriniz tanıyın. yegenizin sizi sevsin size alışsın..
bence çok zor olmamalı. 14sene dile kolay. okul çıkışına git. neblim bi şekilde ulaş bence. halasın yanı. ben şuan o konumda olsam ne yapardım bilmiyorum. ama kesinlikle 14 sene beklemezdim
ayrıca anneannesinde kalması çocuğun annesinin onu istememesi anlamına gelmezki...
Belki çocuk annesiyle beraber kalmak istemedi. 14 yaşında genç kız yani bu.
7 yaşında annesini mutlu görmek adına, yaşayamadığı evlilik hayatını yaşasın diye anneannesiyle kalmak isteyen küçük ama, kalbi büyük bir tanıdığım var.
yok hayır yiğenim abim vefat ettiğinden beri anneannede yani bu onun seçimi değildi ama belki şimdi onun seçimidir..
aynen o kadar üzülüyorum ki ,, mahkeme olayını sanırım en son çare olarak düşünürüm zira öyle bir başlangıç yapmak istemem ,, diyorum ki hatta yiğenimle konuşmadan birdaha deneyeyim yengemle konuşmayı ,, haberi olsun iyi niyetli davranmak istiyorum ,, inşallah müsade ederde zorluk çıkmaz ...
e annesi tek başına mı? yaşadı. Anladığım kadarıyla uzun yıllardır evli değil yengeniz.
Bence aranızda çok yaşta yok yeğeninizle, arkadaş gibi yaklaşmayı deneyin. Yengenizin haberi kesinlikle olsun,
zor gerçekten...
İnşallah görüşmek ister
Canım yiğenini kesinlikle bul emin ol onun ilgiye ihtiyacı vardır. Zaten annesinin bencilliğine bakar mısınız. Ne haddine sırf kendi öfke duyuyor diye çocuğunu başka akrabalarının sevgisinden mahrum bırakmaya. Kendi kol kanat gerse anlarım da kendi annesinin başına bırakmış kendine bir yuva kurmuş ama yook çocuğunu da kimse göremez. Tahammül edemiyorum böyle insanlara.
Yiğenin büyük ihtimalle sana soğuk davranabilir bunca zaman nerdeydin der ama sen ona her şeyi anlatmaya çalış. Senin de küçük olduğunu onu ancak bulabildiğini falan anlat. Ve hiç kızma ona o senden nefret ettiğini söylese de sen üstüne basa basa ben seni seviyorum de. Seni de anlıyorum 18 yaşında bir kızdan o kadar olgunluk beklenemez ki zaten çok şey yaşamışsın. Kendin normal değildin ki ona sahip çıkabilesin. Ama şimdi hiç vakit kaybetme onu kazanmaya çalış.
aslında ablam yapabilirdi ,, şöyle bir durum var ben kardeşlerimi hiç üvey hissetmedim görmedim ,, biz 1 ekmeği bölüştük,, ama şimdi derlerse sen üvey halasın diye ...
abimle annemiz bir babamız ayrı ,, ben üvey olduğumuzu hiç düşünmüyorum ama işte ya öle derlerse
Olabilir mi hiç öyle şey. Annesi yanında olsun istemez mi hiç bir çocuk. 7 yaşında bunu söyleyen bir çocuğa bu doğru olarak öğretildiği için söylemiştir. 7 yaşındaki bir çocukta mantık olmadığı için bu olayı böyle düşünemez. Her çocuk anne ilgisine muhtaçtır. Ben bu durumu tamamen annenin bencilliği olarak görüyorum. Çocuğunu değil de kendi mutluluğunu ön planda tutan bir anneye ne denilir ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?