Geçmişim ve Ben !

Benim takıldığım nokta şu ki annesi nasıl kızını yanına almayıp anneannesine bırakır. Zavallı çocuk bir annen var eşiyle bebeğiyle mutlu bir hayatı var ve sen anneannenin yanında onun arada bir göstereceği ilgiye muhtaç yaşıyorsun. Akıl alır gibi değil anlaşılan pek kızı umrunda değil yengenizin. Kocası mı istemedi kızı o zaman evlenmeyebilir evladından daha mı değerli elin adamı? Bence de bulun yiğeninizi. İnanın acıdım ona. Elbette ona ben senin halanım annen bizi görüştürmüyo baban öldü gibi şeyler söylemeyin. Ama samimi bir arkadaşlık kurun aranız iyi olduğunda da annesiyle de konuşun öyle bir karar verin. Çocuğu size göstermemek de ne demek buna hakkı yok. Gerekirse mahkemeye gidebilirsiniz. Zaten kız 14 yaşında bu kararı kendi verebilir. Ama kesinlikle konuşun onunla. Konuşmazsanız zaten sizin vicdanınız rahat etmez.

Ananesinde kaldigini nerde yazdi konu sahibi ?

Ananesinde kaldigini nerde yazdi konu sahibi ?

.........................................

18 yaş sizin için ne ifade ediyor bilemiyorum ama benim için mücadeleyi ifade ediyor..
detaylar anlatılamıyor tabiki ama ben daha 2 senedir kendimdeyim diyebilirim..
10 yaşındayken yiğenime ne anlatabilirdim ki ,, bende 21 yaşındayken
abime gelecek olursak ,, bu kötü olaylar sadece 4 ay içinde yaşandı ,, abim sadece 4 aydan ibaret değildir..
o iyi bir koca değildi ,, belki iyi bir baba olmayı da başaramadı,,içinde neler oldu da intihar etti bilemiyorum ,, insan kolay kolay kendi yaşamından vazgeçmez,, terk etseydi başka yerde yaşasaydı başka olurdu bu başka.. ben ona babasının aslında ne kadar harika bir adam olduğunu,, eşimi seçerken bile onun yüzünü hatırlatıyor diye seçtiğim bi adam olduğunu ,, ve olabilseydi yanında olmak için herşeyi yapacak bir adam olduğunu anlatabilirim ,, tabi 20 li yaşlarından sonra ..

benimde annemin 2. evliliği, babam. biz öz olarak 5 kardeşiz. birde 2 abim ve 1 ablam var. Ablam henüz 40 günlükmüş annemle eski kocası ayrıldıklarında adam ve onun tarafı hiç arayıp sormamış bile. Yıllar sonra görüşmek istediler ablam istemedi bunca yıl arayıp sormamış şimdi mi aklına geldim diye. ve babası da öylece ölüp gitti, ablam cenazesine bile gitmedi çünkü onun için komşudan uzaktı.

Ben olsaydım çok çok önce irtibata geçerdim sizde küçükmüşsünüz ama bence yengenizle, yeğeniniz için görüşebilirdiniz, kapıdan kovsalar bacadan girmeye hakkınız var... ama ne bileyim bunca yıl sonra çıkıp ne denilebilirki, çocuk haklı olarak görüşmek dinlemek istemeyebilir, istemez ise de sevgiyle ilgiyle yaklaşın. vakit dahada uzamasın BENCE.

ay tüylerim diken diken diken oldu..

bence mutlaka yegenizi görün.
öncelikle o babasının vefat ettiğini biliyor dımı. bence buluşunca sadece hala yegen ilişkiniz olsun. annen bunu yaptı baban bunu yaptı şöyle oldu. böyle şeylere girmenize gerek yok. önce bi sarılırın birbiriniz tanıyın. yegenizin sizi sevsin size alışsın..
bence çok zor olmamalı. 14sene dile kolay. okul çıkışına git. neblim bi şekilde ulaş bence. halasın yanı. ben şuan o konumda olsam ne yapardım bilmiyorum. ama kesinlikle 14 sene beklemezdim

ayrıca anneannesinde kalması çocuğun annesinin onu istememesi anlamına gelmezki...

Belki çocuk annesiyle beraber kalmak istemedi. 14 yaşında genç kız yani bu.

7 yaşında annesini mutlu görmek adına, yaşayamadığı evlilik hayatını yaşasın diye anneannesiyle kalmak isteyen küçük ama, kalbi büyük bir tanıdığım var.

aynen o kadar üzülüyorum ki ,, mahkeme olayını sanırım en son çare olarak düşünürüm zira öyle bir başlangıç yapmak istemem ,, diyorum ki hatta yiğenimle konuşmadan birdaha deneyeyim yengemle konuşmayı ,, haberi olsun iyi niyetli davranmak istiyorum ,, inşallah müsade ederde zorluk çıkmaz ...

yok hayır yiğenim abim vefat ettiğinden beri anneannede yani bu onun seçimi değildi ama belki şimdi onun seçimidir..

Son düzenleme:

aslında ablam yapabilirdi ,, şöyle bir durum var ben kardeşlerimi hiç üvey hissetmedim görmedim ,, biz 1 ekmeği bölüştük,, ama şimdi derlerse sen üvey halasın diye ...
abimle annemiz bir babamız ayrı ,, ben üvey olduğumuzu hiç düşünmüyorum ama işte ya öle derlerse

Olabilir mi hiç öyle şey. Annesi yanında olsun istemez mi hiç bir çocuk. 7 yaşında bunu söyleyen bir çocuğa bu doğru olarak öğretildiği için söylemiştir. 7 yaşındaki bir çocukta mantık olmadığı için bu olayı böyle düşünemez. Her çocuk anne ilgisine muhtaçtır. Ben bu durumu tamamen annenin bencilliği olarak görüyorum. Çocuğunu değil de kendi mutluluğunu ön planda tutan bir anneye ne denilir ki?

yok hayır yiğenim abim vefat ettiğinden beri anneannede yani bu onun seçimi değildi ama belki şimdi onun seçimidir..

e annesi tek başına mı? yaşadı. Anladığım kadarıyla uzun yıllardır evli değil yengeniz.

Bence aranızda çok yaşta yok yeğeninizle, arkadaş gibi yaklaşmayı deneyin. Yengenizin haberi kesinlikle olsun,
zor gerçekten...
İnşallah görüşmek ister

Canım yiğenini kesinlikle bul emin ol onun ilgiye ihtiyacı vardır. Zaten annesinin bencilliğine bakar mısınız. Ne haddine sırf kendi öfke duyuyor diye çocuğunu başka akrabalarının sevgisinden mahrum bırakmaya. Kendi kol kanat gerse anlarım da kendi annesinin başına bırakmış kendine bir yuva kurmuş ama yook çocuğunu da kimse göremez. Tahammül edemiyorum böyle insanlara.

Yiğenin büyük ihtimalle sana soğuk davranabilir bunca zaman nerdeydin der ama sen ona her şeyi anlatmaya çalış. Senin de küçük olduğunu onu ancak bulabildiğini falan anlat. Ve hiç kızma ona o senden nefret ettiğini söylese de sen üstüne basa basa ben seni seviyorum de. Seni de anlıyorum 18 yaşında bir kızdan o kadar olgunluk beklenemez ki zaten çok şey yaşamışsın. Kendin normal değildin ki ona sahip çıkabilesin. Ama şimdi hiç vakit kaybetme onu kazanmaya çalış.

Aklıma gelmişken şunu da ekleyeyim. Yiğeninizle güzel bir ilişki kurmadan yengenizi haberdar etmeyin derim ben. Çünkü kadın onu size karşı doldurabilir. Çok zor işiniz.

yengemi severim oda abim gibi bazı yanlış kararlar alsada.. ama güçlü bir kadındı uzak bir anne olsada,, yengem okula başlamış abimden sonra o yüzden başından beri anneannede .. evet önce ona haber vermeliyim telefonu yok bende ama faceden bir mesaj mı yazsam acaba ...

ben onu göreyimde o bana soğuk davransın ,, o bana kızsın....
ben abim öldüğünde 12 yaşındaydım ,, annem ruh sağlığına yattı sonra çok zor günlerdiiiii... 6 yıl hastane ,, annem ve okul olarak geçip gitti...
3 yıl önce hastalığı nüksetti yine aynı şeyler,, gerçekten 2 yıldır toparlandım ,, ama artık bırakamam onu ,, çok seviyorum çokkk hemde göremeden daha

şimdi çıkmam gerek arkadaşlar ,, ama kızımı uyutur uyutmaz bakacağım hemen ,,
fikirlerinize ihtiyacım var kimseyle konuşamıyorum çünkü ,, anneme soramıyorum tekrar kötü olur diye hala ağlar hala dolu ,,
yengeme ulaşmayı deneyeceğim ama sanırım ulaşabilmemin tek yolu faceden mesaj atmak başka önerileriniz varsa çok memnun olurum ve neler yazmam uygun olur,,

hepinize teşekkür ederim destekleriniz için ..

kim ne derse desin.. ilerde pişman olmamak için lütfen gidip görün yegeninizi..

dile kolay 14 yıl..
bi 14 yıl daha beklemeyin derim ben size

Anne zaten çocuğunu bırakmak istemediği için evlenmek istemiyordu, çocukta artık annesini mutlu ve yanında bir erkek görmek istediğini söylüyordu ve evlendi annesi, ayrıca annesiylede aynı sokakta ev tuttu çocuğunu sık sık görüyordu en son.
Çocuklar tabiki her zaman anne sevgisinine merhametine muhtaç ama aynı ilgiyi belli anneannedende gördüğü için bunu kabul etmiş olabilir.
Sandığınız kadar mantıksız değil günümüz çocukları.

Siz okudunuz mu? burada bir anne yazmıştı, 4-5 yaşlarında bir kız çocuğu ne olur sende evlen anne bizimde evimizde erkek olsun herkesin babası var, ben ona baba demem abi derim ama evimizde olsun dediğini.

Eğer ulaşmaya karar verirsen,tepki alacağına hazırlıklı ol derim.
Ergenlik çağında bir gençkızın,duyguları karışık ve tepkileri sivri olabilir.
Bu zamana kadar sizin aileyle ilgili farklı doldurmalar yapılmış olabilir.
Eğer o sabrı o anlayışı kendinde buluyorsan,bir adım atabilirsin.

Belki daha önce yengenle konuşup,kendi açısından,bir kadın olarak ona hakverdiğini anlatabilirsin.
Hala olarak kendi duygularından ve yeğeninle senin ileride pişmanlık yaşamamanız adına görüşmek istediğinden sözedebilirsin.

Şu an samimi olarak harekete geçmek istiyorsun.
Şimdi yaparsan aradaki yılları açıklama şansın var.İleride yaparsan "neredeydin" diyebilir.
Seni terslese bile,şimdilik peki deyip yine de ne zaman isterse yanında olacağını belirtebilirsin.
Daha sonra zaman zaman doğumgünleri,sınıf geçme gibi konularda tebrik yazabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…