• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçmişim ve Ben !

Dün görüştüm kızlar ,, ama yengemle değil ,, ablamla birlikte yiğenimin anneannesiyle görüştük ( face sağolsun :) ) ,, zaten o baktığı için o ilgileniyor herşeyiyle,, bu sene sbs sınavı var kuzumun :14: o yüzden haziran ayında sbs den sonra görebileceğim ,, ya inanamıyorum 1,5 ay sonra sarılabileceğim ona tabii belki istemez hemde tam ergenlik çağında ama olsun ,, telefonumu ona verip en azından istediği zaman beni aramasını sağlayacağım inşallah :16:

Eğer ulaşmaya karar verirsen,tepki alacağına hazırlıklı ol derim.
Ergenlik çağında bir gençkızın,duyguları karışık ve tepkileri sivri olabilir.
Bu zamana kadar sizin aileyle ilgili farklı doldurmalar yapılmış olabilir.
Eğer o sabrı o anlayışı kendinde buluyorsan,bir adım atabilirsin.

Belki daha önce yengenle konuşup,kendi açısından,bir kadın olarak ona hakverdiğini anlatabilirsin.
Hala olarak kendi duygularından ve yeğeninle senin ileride pişmanlık yaşamamanız adına görüşmek istediğinden sözedebilirsin.

Şu an samimi olarak harekete geçmek istiyorsun.
Şimdi yaparsan aradaki yılları açıklama şansın var.İleride yaparsan "neredeydin" diyebilir.
Seni terslese bile,şimdilik peki deyip yine de ne zaman isterse yanında olacağını belirtebilirsin.
Daha sonra zaman zaman doğumgünleri,sınıf geçme gibi konularda tebrik yazabilirsin.

evet çok doğru söylüyorsunuz..
önce tanımak istiyorum sadece ,, arkadaş olabilmek ,, ilk aşkını belki kaçırmışımdır ama evlenirken,, diplamasını alırken ,, başı sıkışınca yanında olabilmek ..
abimin yapamadıklarını telafi edemem ama ben bile bu yaşımda şöyle bir akrabam olsaydı diyorum ona bunu dedirtmemeyi başarmak istiyorum ..

yengemse sanırım ona yapabileceğim tek iyilik görüşmemek olacaktır zira eşi rahatsız oluyormuş.. bir kadın olarak anlıyorum tabiki 22 yaşında böyle bir olayla dul kalmak çok zor olsa gerek... ama ne bilim abim aklıma gelince ve onun arkadaşını yanında görünce ister istemez bir negatiflik oluyor ki benim bu konuda objektif olmam mümkün olamıyor.. ama eşiyle ve yeni bebeğiyle mutlu olmasını tüm kalbimle diliyorum ..

yiğenim abime okadar benziyor ki ,, heleki gözleri ( fotoğrafında) bu buluşma bana hem çok mutluluk ve çokta acı verecek biliyorum..
ama kararlıyım onu asla bırakmayacağım elimden gelen maddi manevi tüm desteği vereceğim ,, umarım çok güzel bir hayatı olur ve hiç bir pişmanlığı olmaz..

inşallah görüşürsünüz 1.5 ay göz açıp kapayıncaya kadar geçer. O senin abinin kızı canınız kanınız o sana abinden kalan tek sakın kaybetme onu kız belki başta hayır diyebilir ama sen skaın peşini bırakma nefret etmesin sizden ... Unutma o senin abinden kalan tek şey...

inşallah görüşürsünüz 1.5 ay göz açıp kapayıncaya kadar geçer. O senin abinin kızı canınız kanınız o sana abinden kalan tek sakın kaybetme onu kız belki başta hayır diyebilir ama sen skaın peşini bırakma nefret etmesin sizden ... Unutma o senin abinden kalan tek şey...

aynen öyle o benim abimden kalan tek şey :14:

Anne zaten çocuğunu bırakmak istemediği için evlenmek istemiyordu, çocukta artık annesini mutlu ve yanında bir erkek görmek istediğini söylüyordu ve evlendi annesi, ayrıca annesiylede aynı sokakta ev tuttu çocuğunu sık sık görüyordu en son.
Çocuklar tabiki her zaman anne sevgisinine merhametine muhtaç ama aynı ilgiyi belli anneannedende gördüğü için bunu kabul etmiş olabilir.
Sandığınız kadar mantıksız değil günümüz çocukları.

Siz okudunuz mu? burada bir anne yazmıştı, 4-5 yaşlarında bir kız çocuğu ne olur sende evlen anne bizimde evimizde erkek olsun herkesin babası var, ben ona baba demem abi derim ama evimizde olsun dediğini.

5 yaşında bir çocuğun babası olsun istemesinde hiçbir anormallik yok. Etrafında hep bir baba figürü var çocukların. Arkadaşları babam bana şunu aldı, babam beni böyle sevdi dedikçe o da isteyecek. Hani eski Türk filmlerinde vardır ya size baba diyebilir miyim repliği. O hesap bizim toplumumuzda baba çok kutsal sayılır ve o yaştaki bir çocuk elbet benim de babam olsun ister. Ama anne sen evlen yeterki sen mutlu ol ben anneannemle yaşarım diyen bir çocuk olamaz. Evet günümüzde çocuklar cin gibi ama bu kadarda değil. Biz bile kaç yaşında insanlarız sevdiğimizin iyiliği için bile olsa ondan kopmak kaçımızın cesaret edebileceği bir şeydir? 7 yaşındaki çocuk annemin mutlu olması için biriyle evlenmesi ve benim de onun yanında olmamam lazım diye düşünmez, düşünemez bu ancak ona öğretilir o da küçük olduğu için bunu kabullenir ve ona çok doğal gibi gelir. Ama bu durumun doğallığı en fazla yirmisine kadar sürer. Elbet bir gün kendi mutluluğun benden daha değerli mi, ben senin kalbinin neresindeyim diye soracaktır. İstisnalar da olur tabii. Zaten ben gerçek bir annenin ben hiç mutlu olamadım evleneyim de mutlu bir hayat süreyim çocuğuma da annem baksın gibi bir mantıkla hareket edebileceğini kabullenemiyorum. Bencillik bu.

eğer görüşme imkanı bulursanız hiç gecikmeyin derim :31:

Ayy uff yaa :5:
Okurken çok duygulandım bende daha yeni hala oldum sayılır.. :21:
Çok farklı bir duygu ama abim benim herzman kötü çocuk kötü evlat kötü abi kötü kocam oldu
Ama o miniğin ne günahı var ki öyle birşey ki ona bakınca abime olan tüm nefretimi unutuyordum
Daha günahsız tertemiz.
Diyordum ki onun çocuğunun yüzüne bakmam neler neler ama işte bu kadar tatlı olabileceğini nerden biebilirdim ki :26:

Seni yaşadıkların gerçekten çok acı ve çok farklıymış canım.
Abin neden intihar etti acaba :25::44:

çok zor bir durum. bizimde buna benzer bir durumumuz vardı.

dayım yurtdışından biriyle evleniyor ve yenge hamile kalıyor. ama ananem yabancı gelin istemem diye öyle böyle ayırıyor onları ( çok fena bir ananem daha doğrusu üvey ananem vardır). yengem hamileyken çıkıp gidiyor memleketine.

aradan yaklaşık 5 sene geçiyor ve şimdiki yengemle evleniyor. çocuğunu çok aradı görmek istedi ama bir türlü ulaşamadı. nafaka için dava kağıtlarını falan ananem saklamış bir sürü şeyler yaşanmış.

2003 yılında dayımı kaybettik. ben daha lise 1 deydim o zamanlar. bir kaç defa ananem ve diğer dayılarıma sorduk. kız kim adı ne araştıralım bulalım diye ama kimse birşey söylemedi.

geçen sene kız aramış bulmuş kuzenimi yani kardeşini... ben yüz yüze görüşemedim denk gelmedi ama kız da hiç tepki olmadı. neden aramadınız sormadınız diye. bunun nedeni de annesinin hiç bir zaman bizi kötülememesi...

sizin de en kısa zamanda görüşmenizi ama fazla üzerine gitmemenizi tavsiye ederim. çünkü çok zor bir durum. yeğeniniz de mutlaka sizi tanımak ister. inşallah her şey gönlünüzce olur.

öncelikle başınız sağolsun yaşadıklarınız gerçekten zor . bence yengeniz ile görüşmeden sosyal paylaşım siteleri üstünden veya anneanle vasıtasıyla yeğeninize ulaşmayın çünkü daha sonra anne büyük tepkiler verebilir açıkçası yengenizide anlamaya çalışıyorum eşi henüz kendisiyle evliyken ve çocuğu varken bir başka kandınla tartışması sonucu intihar ediyor .yengenizin durumuda gerçekten zor birde olay ailenizin evinde olmuş ve diğer kadında orda. bence yengenizi başka bir adamla evlendi, çocuğu annesine bıraktı diyede kızmayın sonuçta sizin abiniz çocoğundan başka bir kadın uğruna sonsuza dek vazgeçmiş.bence once yengenize ulaşın ve bu olaylardan dolayı üzgün olduğunuzu ,suçunuz olmadığını gerekirse kendisine bazı konularda hak verdiğinizi soyleyin. birde üveylikten bahstmişsiniz şahsen ben üveylik kavramına inanmam. o sizin kardeşinizinde çocuğu.ama önce anneyi ikna edin ki daha sağlıklı bir ilişkiniz olsun yeğeninizle. 14 yaşında anne ve hala arasında kalmasın.umarım yeğeninizle en kısa zamanda görüşme olanağınız olur . o çucuğunda baba akrabaları tarfından sevilmeye kollanmaya cok ihtiyacı vardır.

Back
X