Geçmişteki en büyük acınız nedir? Ve bu durumdan çıkardığınız sonuç nedir?

canımdan çok sevdiğim annemi kalp yetersizliğinden kaybettim...5 ay oldu ama 5 dakika önce olmuş gibi acım hep taze....bu acı nasıl diner...asla dinmez dinmesin annem için hep yanayım...
rabbim beni aldığında annemin yanına götürsün cennete değin anneme....:25::25::25::25::25:

Başın sağolsun canım. Unutma cennet anaların ayakları altındadır.

Sınandığım konu dan istifade ederek 1 kez büyük bir hataya bulaşmak. Rabbini düşünmemek. Aileni düşünmemek. Kendini düşünmemek. Sonra hıçkırarak ağladığın geceler. Pişmanlıklar...
Güvenmek hatadır ailenden başkasına kim olursa olsun en yakınn arkadaşın yada kocan şu dünya da Rabbimden sonra güvendiğim Annem olur tek.:14:

Son düzenleme:
Anne olmayı bu kadar geç akıl etmem, bir sihirli değnekle o yaşlara dönecek olsam her sene doğurur futbol takımı kurardım.

En büyük acım yaşayanı ölü kabul etmekti. Olmayan mezarında göz yaşı dökmekti. En sevdiğim en nefret ettiğime dönüştürmekti ve hala ince ince sızlayan kalbimi bastırmak.

Canım babacığımı çok erken kaybetmek...
Şimdiki aklım olsa, onunla bir kere bile tartışmaz, hayatı boyunca onun kul kölesi olurdum....
Şimdi deli gibi istiyorum ama ne fayda...
Onu bir kere bile görsem, hayatımın tümünü feda edebilecek kadar çok arıyorum babacığımı...
Elden ne gelir; dualardan başka...

Annemin vefatı, annemi kaybettikten sonra hayatın benim içim bir anlamı kalmadı ki, çok büyük bir boşluk ve anne sevgisinden mahrumluk kaldı geriye, hayatı bu şekilde devam ettireceğim bundan sonrası, hiç böylesine bir acı yaşamamıştık çıkarabilenecek dersler ise bilmiyorum ama sevdiklerimiz yanımızda olduğu gibi bir gün işte böyle ansızın olmayabilir, bunun bilincinde yaşamamız, ona göre davranmamız gerektiğini düşünüyorum, ihmal etmemeliyiz, üzmemeliyiz uzar gider işte. İnsan hayatı pamuk ipliğine bağlı, bir varsın bir yok, sen bir acı yaşarken bir taraftan aynı şekilde güneş doğuyor, insanlar sabah yollara dökülüyor, her şey normal aslında ama senin hayatın tepe taklak olmuş, en çokta bu koyuyor insana, senin için hiç bir şey eskisi gibi olamazken, yüreğindeki acıyı kimse bilmiyor, bilemez ki? Bir ara yolda yürüyemiyordum, sanki o çaresizliğimi herkes görüyormuş, herkes bana bakıyormuş gibi hissediyordum. Annem öyle bir güçmüş ki başımızda, o gidince savunmasız, ezik, aciz bir insan gördüm aynada.

Özellikle annelerimizin kıymetini bilmek gerek, ben kaybetme acısı yaşadım, başkaları bunun yanında bir de pişmanlık eklemesinler acılarına, zamanında kıymetini bilmek gerek.

hadi kızlar paylaşalım zamanın sarmadığı yaralar varsa birlikte iyileştirmeye çalışalım... Her konu da olabilirr

sewdiğim bi aptal için kendime zarar vermiş olsam
bunun üzerine baska sewdiğim kişi o yüzden beni istememesi ve buna salak gibi üzülmem:)
ama şuan çok mutluyum:1: Yinede bunlar az çok aklıma gelince gözlrim dolar :)
VE DEDEMİN ÖLÜMÜ :( 13 SENE OLDU AMA HALA ÇOK ÖZLÜORUM ONUUU

Son düzenleme:
anneannemim vefatı benim en büyük acılarımdandır.....Allah daha büyüğü ile sınamasın....onun kaybının bende bu kadar derin yara açacagını hiç düşünmemiştim ama ben o koca kız o gittikten sonra evde kalmaya korkar oldum....kim vefat etse çok sıradan geldi.....ne bilim ya hani derler ya bazı şeyler anlatılmaz diye işte bu acılarda onlardan...hayat da her şeye kafa takmamak lazım çünkü hayat bunları çözecek kadar uzun değil!

en büyük pişmanlığım yanlış olduğunu bilerek yaptığım hatalar.

herkese kötülüğü ve zararı dokunan fesat kötü kalpli olduğunu bildiğim halde bi kızla yaptığım uzun arkadaşlık sonucu yediğim kazık
ailemde bulamadığım sevgiyi dışarda aramak
aile dışındaki insanlarla yakın arkadaşlıklar kurduğunda sana abin/ablan/kardeşinden gerçekten daha yakın ve dost olduklarını sanmak
erkeklere değer vermek ve sevgilinin çok üstüne düşmek
kötü insanlarla takılmak ve boş yere iyiliğe/iyi insanlara olan inancımın genç yaşta tükenmesi (bi süreden sonra hareketlerini o kadar kanıksıyosun ki normalmiş gibi geliyo ve seni de bozuyo)
insanlarda kötü niyet aramamak
kim olursa olsun sır vermek
yine kim olursa olsun birisine sonsuz güvenmek
bi de son olarak insanların senin için karşılıksız bişey yapabileceğini sanmak.

bunlar benim 22 yıllık ömrümün en büyük hataları.ve bunların hepsinin bedellerini çok ağır ödedim..

Son düzenleme:
12 yaşımdayken babamın kanser olması ve 190 boyundaki bir adamın hastalıktan küçücük kalarak annemin kucağında ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlandığını görmek unutamayacağım acılarımdan biridir..
ve bir gün okuldayken dersten çıkarılıp abimin "babamızı kaybettik" cümlesiyle okul binasının üstüme yıkıldığını, enkaz altında kaldığımı küçücükken hissetmekte asla hafızamdan silinmeyecek bir acıdır...

Hayatımın en güzel yaşlarını sorumsuzun biriyle harcamak..
Değmeyecek bir insan yüzünden Kendimi yıpratmak , hastalanıp yataklara düşmek en büyük hatamdı..
Dersimi çok güzel aldım....Ailem dışında kimse için kendimi yıpratmam artık.. :19:

canım anneciğimin 12 yaşında meme kanseri olduğunu öğrenmek
ben 12, ablam 13 ve erkek kardeşim henüz 4 yaşındaydı
çok şükür Rabbim anneme şifa vermişti
yalnız son bikaç yıldır yine hastalığı nüksetti
şu anda 29 yaşında bir kadınım. ama küçüklükten beri annemin her zaman ciddi bir hastalığı olması benim hayattaki en büyük acım :14:
Allah herkese acil şifalar versin

en büyük acı şüphesiz ki yakınlarımızdan birini kaybetmektir.

bir sonuç çıkartacağımız acılara gelirsek benim ki de inandığım şeylerin birbir çökmesi ,hayalkırıklığı.Sonuçta hepimiz bazı değrlerle büyütüldük aman dürüst ol ,aman iyi insan ol vs. ve bunlar kişiliğimize işlendi şu yaştan sonra hani bi film vardı ya 'lanet olsun fiziğine de atom mühendisliğine de bundan sonra şerefsizlik adilik kumarbazlık var' diyordu kadir inanır.Youtube engelli olmasa bulup yüklerdim o videoyu ama idare edin:1: neyse işte bizim öyle yapacak halimiz yok.
Ama yine de çıkarttığım sonuç yaptığım iyi şeyler için hiçbir zaman mükafat görmeyeceğim değerimin eğer varsa hiçbir zaman hiçkimse tarafından bilinmeyeceği.Özellikle nerede şımarık,hertürlü oyuna kafası çalışan ,sabırsız ,tembel insan varsa hepsinin ne kadar mutlu olduğunu gördükçe ve asla onlar için saydığım bu sıfatlara sahip olmayacağımı da bildiğimden mutlu olabileceğimi zannetmiyorum.Veya şöyle de söyleyebilirim insanları şımarık ,sabırsız,tembel kişiler mutlu ediyorsa ben öyle olmadığım için kimseyi mutlu edebileceğimi de zannetmiyorum

19 yaşından beri göğüslerimde oluşan kistler ve her yeni çıktığında acaaba kanser mi diye biopsilerle uğraşmam
21 yaşında sebebini bilmediğimiz bir şekilde yüz felci geçirmem
ama sonuç hepsini atlatıp mutlu sona kavuşmam ...

Cuma günü, kardeşimin en yakın arkadaşını toprağa verdik...
Henüz 22 yaşında gencecik bir kızdı...
Rüya ile gerçek arası her an uyanıp 'kabus' diye adlandıracağım tuhaf bir gündü...
Hayattaki en büyük öğretisi, hiç kimsenin isteği/keyfi için hayallerimizi ertelemememiz gerektiği, kimseyi kırmamamız gerektiği ve hayatın çok kısa olduğu...

babamı kansrrden kaybettim
kendşmde 1,5 yıldır öldürmeyen ama süründüren sağlık sorunları yaşıyorum
bunlardan çıkardığım ders ise hayatta sağlıktan daha mühim hiç birşey yok

16 yaşımda babacığımı mide kanserinden kaybettiğimde içimdeki acı öyle büyüktü ki hiç yaşamayamam zannetim bu acıyla ama yaşadımm:43: sonra 4 aylık bebeğim karnımda öldü onun acısını uzun süre atamadım üstümden eşimle birbirimize sarılıp ağladık.hep rüyalarıma giriyordu bebeğim.

en ama enn asını anneğimi aniden sapasağlamken kaybetmemdi kızım o zaman 4 aylıktı eğer o olmasaydı ben o acıyla yaşayamazdım hayattan vazgeçtim,ben de ölürüm bu acıyla yaşamayamam dedim ama kızım bebeğim bana muhtaçtı ben ölsem ona ne olacaktı onun için yaşadım ilk 1 sene ağlamadığım hıçkırmadığım bir gün olmadı.şimdi 3,5 sene oldu o içimdeki kıvılcım hiç sönmedi.çok özlüyorum bir park vardı oraya gitmek istemişti oraya götürmek nasip olmadı o parktan her geçtiğimde içim kıyılır. Bir de üzümlü kek canı çekmişti o zaman yapamamıştım onu yapamadığım için çok pişmanım.:43:

Back
X