• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçmişteki ilişkilerini ve hatalarını eşine anlatmayan ve mutlu olan varmııı??

Gunahlar Allah ile kul arasinda kalmalidir. Anlatirsan o kisiyi sahit tutmus olursun. Ve yarin ahirette, Allah seni affedecek bile olsa bu yuzden affetmez, cunku sahitler de gelip seni suclar orada. Sakin kimseye anlatma gunahlarini.
Hele de bir Turk erkegine anlatirsan, olayin sonu en iyi ihtimalle bosanma, en kotu ihtimalle de cinayet olur haberin olsun, canina mi susadin?

Özellikle evli ablalarıma arkadaslarıma soruyorum...önceki konularımı biliyosunuzdur zaten..Geçmişteki ilişkilerinizi ve yaşadığınız yakınlaşmaları vs esinize anlattınız mı anllattıysanız neler oldu, anlatmadıysanız evliyken iciniz rahatmı bunun vicdanı geciyor mu :14: ne olur bişeyler yazın ...bu arada mutasıp bi yerde yaşıyorum yorumlarda bunu da dikkate alabilirsek :(şimdiden tskkürler..

Canım hayatına giricek insan bunları sorgulamamalı. Kendini ezdirme kimseye. Ne yaşadıysan yaşadın. Karşındaki de yaşadı illa ki. Sana bunu sorgulayan adama yalan söylemek de doğruları anlatmak da çok yanlış bence. Adama sanane ona gore mi sevicen beni diyebilmelisin. Bence burda yanlış olan erkeğin bunu sormasıdır. Ha senin canın ister, o yakınlığı bulursun, geçmişindeki mutsuz aşklarından bahsedersin. Bence bu aşkı güçlendirir.

Mutaassıp bir yerde yaşıyorum buna gore yorum yapın demişsin. Bilemiyorum. Sen bu konuda sorgulanmayı Kabul etmişsen yalan söylemek daha doğru olur. Çünkü evliliğin boyunca karşındaki seni bu konuda ezicek. Sen de bu onun hakkı diyip susucaksın.

Sonuçta söyliceğim şu ki kendini kimseye ezdirme. Yaşadıklarından pişmanlık duyma. Üzme kendini.

Geçmiş geçmiştir adı üstünde
Beynim yaptığım doğru ve ya yanlış kimseyi bağlamaz günahıyla sevabıyla benimdir..Kimseye anlatma mecburiyetim de yok.
Karşımdaki insanın geçmişi de beni ilgilendirmez.Bu yüzden vicdan azabı da çekmem.

Her şeyden önce insanım ben.Geçmişi kötüyse bozulan iyi ise parlayan bi varlık değil.Böyle değerlendirecek bi zihniyet varsa onunla işim olmaz zaten.

Dğer arkadaşlar kadar senin hakkında bilgi sahibi değilim ama. Değişmeyecek bir iki gerçek söylim sana.

1-Erkekler her zaman tek olmak isterler. Daha önce bir ilişkin olduğunu sorarsa söyle ama asla detaya girme. Hatta evlendikten sonra yaşayacağın özel anlarda mutlaka yeni keşfettiğin şeylerin olduğunu görmek isterler.

2-Erkek sormadıkça asla geçmişinden bahsetme ve diğer ilişkilerinle kıyaslama yapma.

3-İlk gecenin sadece kendisi ile geçirilecek olmasını bekleyen erkeklerle asla bir gelecek hayal etme. Kendileri herşeyi yaşar, yaşadıkları da karşı cinstir ama kendi eşleri asla böyle birşey yapmamış olması gerekir. Zaten sen de bu tip insanlar yüzüne şu anda ikilemdesin. Böyle insanlar hem bencil, hem de dar görüşlüdür. Ama bazı erkekler var. İlk özel anlarını evlendikleri kadına saklayanlar veya hayatının kadınını bekleyenler. Bunlar parmakla sayılacak kadar az ama bulduysan bırakma :1:

4-Olmuşla ölmüşe çare yok. Hatalarından ders aldıysan ne mutlu sana. Ama geçmişe takılıp kafanı meşgul etmesin. Hem ruhsal sağlığın bozulur, hem de ilerde başka hastalıklara sebebiyet olur çok düşünmek..

gecmis gecmistir
ne benim gecmisim esimi ilgilendiri nede onun gecmisi beni
ama bu konuda cogu türk erkegi hasta
size tavsiyem öyle erkeklerle evlenmeiyn birlikte olmayin
sizide hasta ederler
gerci bundna zevk alan kadinlarda var ama neyse

biz esimle bazan konu acilir eski sevgililieriizden bahsederiz
ikimizde kendimizi ve birbirimizi bilen insanlariz
hic sorun olmadi
bunun icin adam öldüren insan dolu Türkiyede aman haa

Bazı erkekler bu konulara önem veriyor diye yargılayamayız bence.Onların görüşü.Zaten tanıyınca az çok anlarsın düşünce tarzını.Eğer onun için önemli olduğunu anlarsan ayrıl.Birşey anlatmana da gerek yok.Ama zaten önemli değilse anlatmak istesende ilgilenmez.Yani kandırmışta olmazsın vicdan da yapmazsın.

Sorarsa dik durarak yüzeysel söylersin elbet sevgililerim oldu tabi bunların benim özelim diyebilmelisin. Zira senin ile özelden konuştuk pek masum olduğuna inanmıyorum ben ki en sevmediğim birey tiplerindesin tanışmasakta yüzüne söylüyorum. Karşındaki insanda istediği profilde birini hak ediyor zira senin hak ettiğin gibi ama kaldıramayacak buna takılacak insan ile de işin olmasın.

Özellikle evli ablalarıma arkadaslarıma soruyorum...önceki konularımı biliyosunuzdur zaten..Geçmişteki ilişkilerinizi ve yaşadığınız yakınlaşmaları vs esinize anlattınız mı anllattıysanız neler oldu, anlatmadıysanız evliyken iciniz rahatmı bunun vicdanı geciyor mu :14: ne olur bişeyler yazın ...bu arada mutasıp bi yerde yaşıyorum yorumlarda bunu da dikkate alabilirsek :(şimdiden tskkürler..

Geçmişte yapmış olduğun hatalar, ilişkinde olumsuz tavırlar yaratabilir.
Hiçbirimiz düşünmek dahi istemeyiz neticede yanımızdaki insanın bizden önce başkalarıyla görüşmüş,ilişki yaşamış...vs.olmasını.
Fakat hayat bu, illaki denedik zamanında çoğumuz başkalarıyla düzeyli ilişkileri -ki olmayınca vazgeçmedik, doğru adamı bulduk :)
Tabiki sevdiğin adam senin geçmişini merak ediyordur fakat ben her ayrıntının tek tek anlatılması taraftarı değilim.Senin de kendi hayatında sana ait özelin bulunmalı.
İnsanoğlu bu, adamın en ufak bi mevzuya 3-5 yıl sonra canı sıkılır,sinirlenir, gözü döner dilin kemiği yok en ufak tartışmada canını yakan bambaşka sözlerle seni yaralayabilir.
Bunları göz önünde bulundur ve bence ona göre karar ver.

müftülüğe danıştım ..orda telefona cıkan bayan hocaya sordm işte ben böle böle önceden cok acık rahat bi kızdım erkek arklarımla yakınlaşmalarm oldu sonra tövbe ettm kapandım hatta düzelttim kendimi cokta pişmanım ddm..ilerde evleneceğm kişi bunları bilmeli mi ddm. kadın tutmuş bana diyor ki ''bence siz ahlak anlayısınızı gözden gecirin,bunu hiçbir erkeğe yapmaya hakkınız yok, herseyi anlatmamayı düşünmek de nedir siz önce kendinizi değiştirin ''bilmem ne böyle ddi sinir oldm bu ne sizce yani.s bende günahların anlatılmaması gerektiğini biliyordm .s

Hatuna bak hele sanki erkekler sütten çıkmış ak kaşıkta. Bunlar sırnaşık sırnaşık oğlum kız arkadaşın var mı çapkın benim oğlum diye seven kadınlar. Sen yaptıklarının kendince yanlış olduğunu kabul ettin mi ettin. Yaptığın şey kendi iradenin sonucu bunu kabul ettin sonrasında bunun yanlış olduğunu farkettin ve vazgeçtin Allah'ın tövbe kapısı açık. Olay bitmiştir. Bu yaptığın seninle yaratıcı arasında beelki ciğeri beş para etmeyecek olanları ne ilgilendirir. Adam öldürsen öldürdüğün kişiye sorumlusun, hırsızlık yapsan çaldığın kişiye bunda sorumluluğun tek onadır. O yüzden kimseye anlatma. Kimseyide ilgilendirmez. Geçmiş kapanmıştır olay bitmiştir. Böyle sorgulayanlar kaşıntısı olupta başkasının yanlışlarıyla egosunu tatmin edenlerdir öylesiyle de işin olmasın zaten.

Sorarsa dik durarak yüzeysel söylersin elbet sevgililerim oldu tabi bunların benim özelim diyebilmelisin. Zira senin ile özelden konuştuk pek masum olduğuna inanmıyorum ben ki en sevmediğim birey tiplerindesin tanışmasakta yüzüne söylüyorum. Karşındaki insanda istediği profilde birini hak ediyor zira senin hak ettiğin gibi ama kaldıramayacak buna takılacak insan ile de işin olmasın.

Masum olmadigini kanaatine nasıl vardınız

Ben evli değilim fakat bu konuya cevap yazmak istedim, hiçbir kimse sütten çıkmış ak kaşık değildir, yıllarca kafeste yaşamamışsa tabi. Hatalarınız oldu, hepimiz gibi. Onları gördünüz,pişman oldunuz ve belki tövbe ettiniz. En iyi tedavi bence. Tövbe demek, derdinizi Hak'la paylaşmak demektir. Ve hatayı yaptığınız zamanlarda yanınızda olmayan bir insanın hatalarınıza kulak misafiri olma hakkı yoktur.. Tövbeden sonra insan bağışlanır, temizlenir, kalpteki kara leke gider.. Eğer yanınızdaki insann bunu dert edecekse, önce kendi geçmişine bakmalıdır. Kimse kimsenin geçmişinden sorumlu değildir, sorunlu da olmamalıdır. İçiniz rahat olsun..

bence anlatmak zorunda değilsin.yalan söylememelisin.senin günahın senin ve allah arasında müftülükteki bayana çok şaşırdım kimseye söylemek zorunda değilsin ben bu günahı işledim diye.yaşadığın yeri göze alarak çevrenden biriyle falan evlenirsen bunu sürekli yüzüne vurcağını düşünüyorum.o yüzden geçmiş konusu açıldığında hataların olduğunu, konuşmak istemediğini geleceğin önemli olduğunu söyle. ısrarla bişeyleri sorarsa, üstelerse,geçmişe önem veriyosa, yalan söylememelisin ama böyle böyle yaşadım diyede açıkca anlatma derim boş boş konuşabilir orda burda.uygun bi dille anlaşamıycağınızı olmıycağını,geçmiş konusunda görüşlerinizinde beklentilerinizinde farklı olduğunu belirterek ayrıl derim.böyle biriyle ne yalan söyleyerek ne doğru söyleyerek mutlu olamazsın çünkü.karşındakini iyi tanıman gerek ve geçmişine önem vermeyecek biriyle evlenmen lazım.

Son düzenleme:

sızın bu cinsellıkle alakalı goruslerınıze katılıyorum ancak kusura bakmayın ama dobralıkla saygısızlıgı bı noktadan sonra karıştırıyosunuz evet kadınlar yaşadıklarının arkasında durmalı erkeklere kendılerını ezdırmemelı ancak bunu yukardakı cunlelerınızle aşşağılayarak yada zar dikim konularınızda yazdıgınız uslüpla anlatmanız hoş değil karşıdakının yanlışını duzeltıyım derken daha da çok psıkolojısını bozuyosunuz lütfen en azından bu konulardaki bu tip uslubunuzu bırakın ha bana dıyebılırsınız kı uslubumdan sızene ben de derım kı o zaman haksızlıga suskun kalamam:36:ha şunuda soylıyım nıyetım polemık yaratmak değil sadece yaptığınız yanlışı gostermeye calısıyorum sıze...

Herkes her şeyi yaşarken gelip size anlatıyor mu?
Erkekler çok mu masum da sen kendini ileride anne olmaya, eş olmaya layık görmüyorsun?
Geçmişinde her haltı yiyip sonrasında da "el değmemiş" kız arayan erkeklere sinir oluyorum:47::47::47:
Böyleleri kendi yaşadıklarını gurur vesilesi yaparken karşısındaki kadının eski flörtlerini bile kıskanan ve hoş görmeyen, namussuzluk olarak niteleyenler adam değil bana göre!:20:
Herkes kendi yaptığından sorumludur - kimseye kendi hayatının hesabını vermek zorunda değilsin, yaşamışsın pişman olmşsun tövbe etmişsin, bitmiş gitmiş - suçun varsa Rabbim affetsin ama sen bunları hatırlayıp hayatı kendine zindan edersen bu da Allah'a karşı gelmek değil midir? Kendine zulüm değil midir?
Yaşadıklarının pişmanlığını Allah'a arz et, af dile tamam ama kendine zulmetme...
Hakkında hayırlısı neyse o olsun, elbet seni mutlu edecek birisi karşına çıkacaktır.

eğer ilerde sevgilin sorarsa söylersin detaya girmeden, diğer arkadaşların da dediği gibi. ama sakın ilişkinin daha başında anlatma. insanları tanımak çok zor, bir bakarsın ilk başta çok güvenilir gibi gelir sana o kişi, 1 ay sonra bakarsın herkese anlatmış. oluyor yani böyle şeyler malesef... ayrıca ne yaşadıysan yaşadın bitti gitti, geçmişi değiştiremezsin, ve bu yüzden de kötü insan değilsin. ya bu konularda kızlar neden kendini suçlar, kendine saygısını yitirir hemen anlamıyorum. biraz kendinize güvenin ve saygı duyun. bir de ihtiyatlı olun, yani önce düşünün, ben ilerde şu şu yaptıklarımdan dolayı/ şu sözlerimden dolayı pişman olur muyum diye önce iyice düşünün...

Back
X