- 7 Ekim 2008
- 5.534
- 117
- 163
- 39
- Konu Sahibi bebekecem17
-
- #11.081
günaydınnn mirmirmirmir
hadi öğlen gelin de kuzucuklarım saati ayarlayalım :teytey:
ama kaçta bineceksiniz kaçta ineceksiniz hepsini güzelce netleştirin alkisalkisalkis
görüşemedik ve telefonunu da alamadım tabii :bbo:
artık bugün ondan haber beklemekten başka yapacak bişey yok :1no2:
bende şaşırdım hem de çokkk Çok üzgünüm çoook
Diğer doktorların FOLİK ASİT için şu önerilerine bi bakın Alah aşkına:
***Folik asid hamileliğin ilk 3 ayı içinde oluşabilecek nöral tüp defekti adı verilen beyin ve omurilikteki bozuklukları önlemeye yardım eder. Folik asidi içeren besinleri de bol tüketmenizde fayda vardır. Bunlar; portakal suyu, yeşil lifli sebzeler, kuru ve doğal baklagillerdir.
***Folik asit, fetüsün hücrelerinde doğru genetik yapının oluşmasında yardım eden çok önemli B vitaminidir. Örnek olarak; beyinde su toplanması (hidrosefali) ya da sırtında su kesesi (meningosel) oluşumu olan “nöral tüp defekti” gibi sakatlıkların olmaması için 3 ay önceden Folik Asit profilaksisine (koruyucu ya da önleyici tedavi) başlanması günümüzde tartışmasız olarak kabul edilmektedir. 3 ay süreyle, günlük en az 400 µgm (0,4 miligram) Folik Asit alımı yukarıda sözünü ettiğimiz nörolojik sakatlıkların sayısını yarı yarıya azaltabilir. Bu doz birçok multivitamin preparatlarında bulunabileceği gibi yiyeceklerden turunçgillerde, ıspanak gibi koyu yeşil yapraklı sebzelerde, karaciğerde, taze sıkılmış meyve sularında, tahıllarda ve yeşil bezelyede bolca bulunmaktadır.
nazcım sen de başla biran öncee a.s
akşam çatladım zaten tutmaktan kendimi, dayanamadım pat diye söyledim benneyaptımki
bir daha ikimizle ilgili özel konuları kimseye anlatmanı istemiyorum dedim :1closedeyes:
şaşırdıı ve ama o bizim annemiz dedi fisfisfis
olsun dedim istemiyorum söylemeni , hem ben kendi annemle bile böyle özel şeylerimizi konuşmuyorum, dedim :1closedeyes:
o da çok özür diledi bi daha söylemem dedi :1ninca:
ama dediğin gibi şimdi iyileştiğimde rapor vermem gerekecekkk poff fisfisfis
ya biz hep başkaları için mi yaşıcazz Çok üzgünüm çoook
ya piknik olayı kesin değildi, bende yakın zamanda öğrenmiştim zatenn :mymeka:
ama süper oldu yahuuuuuuuuuuuuuu :jeyyar: hihoyyyt kaydirigubbakcemile5
delikafadulden :roflol:
Çileğim ne diyosun sen,bu haber bukadar geçmi verilir kuzum...
Yeeeehuuuuuu yaşasınnn,süper yaa,kısmete bak yaaa,harika valla..
Ozaman sabah namazına müteakip buluşalım bacım senlen....:roflol:
hadi öğlen gelin de kuzucuklarım saati ayarlayalım :teytey:
ama kaçta bineceksiniz kaçta ineceksiniz hepsini güzelce netleştirin alkisalkisalkis
canım evet msn i var ama hiç açmadı şimdiye dekBerinle nasıl haberleşicez bilmiyorum ama sanırım çilekte msn adresi var,aslında tel nosunu alsaydık çok iyi olurdu.Belki çileğim almıştır,bilemiyorum...
görüşemedik ve telefonunu da alamadım tabii :bbo:
artık bugün ondan haber beklemekten başka yapacak bişey yok :1no2:
denefim dün akşam kullanmaya başladım bakalım hayırlısıylaçilegim sen yinede kullan folik asiti.3 ay önce başlamak gerekiyo...bunu bütün kadın dogumcular söler.inan senin kafanı karıştırmak gibi olmasın ama,bende şaşırdım doktoruna..:uhm:
bende şaşırdım hem de çokkk Çok üzgünüm çoook
Diğer doktorların FOLİK ASİT için şu önerilerine bi bakın Alah aşkına:
***Folik asid hamileliğin ilk 3 ayı içinde oluşabilecek nöral tüp defekti adı verilen beyin ve omurilikteki bozuklukları önlemeye yardım eder. Folik asidi içeren besinleri de bol tüketmenizde fayda vardır. Bunlar; portakal suyu, yeşil lifli sebzeler, kuru ve doğal baklagillerdir.
***Folik asit, fetüsün hücrelerinde doğru genetik yapının oluşmasında yardım eden çok önemli B vitaminidir. Örnek olarak; beyinde su toplanması (hidrosefali) ya da sırtında su kesesi (meningosel) oluşumu olan “nöral tüp defekti” gibi sakatlıkların olmaması için 3 ay önceden Folik Asit profilaksisine (koruyucu ya da önleyici tedavi) başlanması günümüzde tartışmasız olarak kabul edilmektedir. 3 ay süreyle, günlük en az 400 µgm (0,4 miligram) Folik Asit alımı yukarıda sözünü ettiğimiz nörolojik sakatlıkların sayısını yarı yarıya azaltabilir. Bu doz birçok multivitamin preparatlarında bulunabileceği gibi yiyeceklerden turunçgillerde, ıspanak gibi koyu yeşil yapraklı sebzelerde, karaciğerde, taze sıkılmış meyve sularında, tahıllarda ve yeşil bezelyede bolca bulunmaktadır.
nazcım sen de başla biran öncee a.s
tabiiki cnm haklısın şükürki kist vb. bişey olmadığını öğrendim ve de smear testi de istiyordum o da yapılmış olduYetişemedim sana bugün çileğim yaa..
Geçmiş olsun bakalım..Umduğumuzu bulamadık doktorundan ama olsun.
Aynen ablamın dediği gibi bu işler ilk seferinde olmuyor maalesef
Ama vardır her işte bi hayır. En azından smear testi falan vermiş..Vede kist falan yok çok şükür onu öğrenmiş oldun.
Bunlarda çok önemli yani.
Sonuçları aldıktan sonra içine sinmezse başka bir doktora gidersin canım sıkma canını.
Kayınvalidenle ilgili olan olay hoş olmamış ama onada sıkma canını.
Olmuş bi kere yapacak birşey yok. Eşine söyleyeceksin daha dikkatli ol diye sadece..
Tabi en kısa zamanda kayınvalidene iyileştiğinede söylemen gerekecek, yoksa seni hep mantarlı hatırlar diyim sana:roflol:
Bu arada bu haber hakkaten süper:dance:
Ama insan bu kadar geç mi söyler yaniii:mymeka:
Hanımlar yarın buluşma topiğinde acilen konuşmamız lazımmm:lepi:
Ozaman erken bir saat ayarlayalım olabildiğince, yani çilekle bizim için.
Eminönü'de kaçta buluşacağız oda var tebi..
Acil toplantı talep ediyorumkaydirigubbakcemile3
akşam çatladım zaten tutmaktan kendimi, dayanamadım pat diye söyledim benneyaptımki
bir daha ikimizle ilgili özel konuları kimseye anlatmanı istemiyorum dedim :1closedeyes:
şaşırdıı ve ama o bizim annemiz dedi fisfisfis
olsun dedim istemiyorum söylemeni
o da çok özür diledi bi daha söylemem dedi :1ninca:
ama dediğin gibi şimdi iyileştiğimde rapor vermem gerekecekkk poff fisfisfis
ya biz hep başkaları için mi yaşıcazz Çok üzgünüm çoook
ya piknik olayı kesin değildi, bende yakın zamanda öğrenmiştim zatenn :mymeka:
ama süper oldu yahuuuuuuuuuuuuuu :jeyyar: hihoyyyt kaydirigubbakcemile5