Serklajlı anneler birbirimize destek olalım🌸🌸🌸

Merhaba canım sizin açılmanız ne kadardı bende dün oldum serklaj 17.haftada iki gün içinde tespit ettik hemen yaptılar inşallah bizimde sağlıkla ilerler insan tedirgin oluyor elden de pek bişey gelmiyor kızınızda kaç haftalıkken olmuştunuz serklaj
Kaybettiğim bebeğimde aniden oldu inanın hatırlamıyorum kaç cm olduğunu ama 2 gün hastanede yattım 3. Gün doğum gerçekleşti maalesef. Kızımda 14. Haftamda açılmam vs olmadan tedbir amaçlı yapıldı serklaj, yatarak geçirdim süreci çok şükür sorun yaşamadım. Şuan kızım bir yaşında etrafımda ailelerimizde n kimse yok herkes farklı şehirlerde eşim ve beniz sadece. O işe gidiyor haliyle kızımın tüm herşeyiyle ben ilgileniyorum. Şuan 19+3 haftalık hamileyim bunda da 14. Haftamda tedbir amaçlı dikişm atıldı inşallah süreci sağsalşm tamamlarız

Kaybettiğim bebeğimde aniden oldu inanın hatırlamıyorum kaç cm olduğunu ama 2 gün hastanede yattım 3. Gün doğum gerçekleşti maalesef. Kızımda 14. Haftamda açılmam vs olmadan tedbir amaçlı yapıldı serklaj, yatarak geçirdim süreci çok şükür sorun yaşamadım. Şuan kızım bir yaşında etrafımda ailelerimizde n kimse yok herkes farklı şehirlerde eşim ve beniz sadece. O işe gidiyor haliyle kızımın tüm herşeyiyle ben ilgileniyorum. Şuan 19+3 haftalık hamileyim bunda da 14. Haftamda tedbir amaçlı dikişm atıldı inşallah süreci sağsalşm tamamlarız
Maşallah canım saglıkla ilerlesin inşallah bende eşimle yalnızım görev gereği doğu da yaşıyoruz ailem uzakta bende gidemiyorum daha önce düşüklerim olmuştu ama kimyasal ve boş gebelikti hiç kalp atışı almamıştık sırf buyüzden yaz boyu evdeydim kalkmadım okullar açılmadan heyet raporu alayım diye gittim normal kadın dogumcu karından ultrasonla 40mm ölçtü falan ama raporu perinatoloji imzası ile veririz ona git dedi bir hafta sonra gittim ve bana üstten net ölçülmez alttan bakacam dedi tesadüfen yani öylesin muayene edecekti ki açılman var rahim ağız uzunluğun kısa dedi serklaj gerekebilir dedi aynı gün farklı kadın doğumcu yine üstten baktı 30mm dedi benimde kafam karıştı biri kısa biri normal deyince bu geçen perşembe günü oluyor bendede vakit kaybetmeden ertesi güne yaşadığım yerin komşu ilinde özel bir hastanede perinatolojiye geldim o da önce bebeği detaylı inceledi her şeyi çok güzel dedi sonra alttan uzunluğu bakacam dedi ve o da aynı şeyi söyledi açılman var rahim ağzın kısalmış serklaj dedi direk ve cuma günü yatışım yapıldı dün sabahta serklaja aldı hala hastanedeyim yarın taburcu edecem dedi bundan sonra bu doktora gelecem inşallah çok beğendim ilgili işinde iyi biri gibi geldi yaşadığım şehire bir saat uzaklıkta ama gider gelirim inşallah sorun olmaz yani bu bebeği zor bulduk kaybetmek istemiyorum evlilikte 6.senem yaşım 35 yaklaşık bir sene önce t rahim demdi ve histeroskopi ameliyatı da oldum düşüklerin sebebi bu dendi ondan sonra hamile kaldım inşallah sağlıkla da devam eder çok zor zamanlar geçirdim geciriyorumda Allah yardımcımız olsun 🌸

Maşallah canım saglıkla ilerlesin inşallah bende eşimle yalnızım görev gereği doğu da yaşıyoruz ailem uzakta bende gidemiyorum daha önce düşüklerim olmuştu ama kimyasal ve boş gebelikti hiç kalp atışı almamıştık sırf buyüzden yaz boyu evdeydim kalkmadım okullar açılmadan heyet raporu alayım diye gittim normal kadın dogumcu karından ultrasonla 40mm ölçtü falan ama raporu perinatoloji imzası ile veririz ona git dedi bir hafta sonra gittim ve bana üstten net ölçülmez alttan bakacam dedi tesadüfen yani öylesin muayene edecekti ki açılman var rahim ağız uzunluğun kısa dedi serklaj gerekebilir dedi aynı gün farklı kadın doğumcu yine üstten baktı 30mm dedi benimde kafam karıştı biri kısa biri normal deyince bu geçen perşembe günü oluyor bendede vakit kaybetmeden ertesi güne yaşadığım yerin komşu ilinde özel bir hastanede perinatolojiye geldim o da önce bebeği detaylı inceledi her şeyi çok güzel dedi sonra alttan uzunluğu bakacam dedi ve o da aynı şeyi söyledi açılman var rahim ağzın kısalmış serklaj dedi direk ve cuma günü yatışım yapıldı dün sabahta serklajdan aldı hala hastanedeyim yarın taburcu edecem dedi bundan sonra bu doktora gelecem inşallah çok beğendim ilgili işinde iyi biri gibi geldi yaşadığım şehire bir saat uzaklıkta ama gider gelirim inşallah sorun olmaz yani bu bebeği zor bulduk kaybetmek istemiyorum evlilikte 6.senem yaşım 35 yaklaşık bir sene önce t rahim demdi ve histeroskopi ameliyatı da oldum düşüklerin sebebi bu dendi ondan sonra hamile kaldım inşallah sağlıkla da devam eder çok zor zamanlar geçirdim geciriyorumda Allah yardımcımız olsun 🌸
Hiç üzmeyin kendinizi güzel olacak herşey. Bana neler neler söylendi aklıma dahi getirmek istemiyorum. Perinatolog takipli olmanız çok iyi . Herkesin süreci her gebelik farklı takibinizi yapan doktora bırakın kendinizi o ne derse o. Size tek tavsiyem şu olur asla ama asla farklı farklı doktorlara gitmeyin beni mahvettiler doğuma girene kadar psikolojim galan kalmadı her gittiğim başka bişey dedi perişan oldum. Özeli devleti hepsi… biri hariç. Allahım ne dileyi varsa versin o doktora diğerlerine de ne denilir bilmiyorum…

Hiç üzmeyin kendinizi güzel olacak herşey. Bana neler neler söylendi aklıma dahi getirmek istemiyorum. Perinatolog takipli olmanız çok iyi . Herkesin süreci her gebelik farklı takibinizi yapan doktora bırakın kendinizi o ne derse o. Size tek tavsiyem şu olur asla ama asla farklı farklı doktorlara gitmeyin beni mahvettiler doğuma girene kadar psikolojim galan kalmadı her gittiğim başka bişey dedi perişan oldum. Özeli devleti hepsi… biri hariç. Allahım ne dileyi varsa versin o doktora diğerlerine de ne denilir bilmiyorum…
Hikayenizi okudum sağlıkla dogmus evladınız cok sevindim😊 insallah bizlerde hepimiz 9 ay dolunca doguralim sağlıkla kucağımıza alalim 🙏
Kızınızın zamanında neye dikkat ettiniz ekstra ? Paylaşırsanız bizde dikkat edelim.
Kan sulandırıcı kullanmis miydiniz önceki hamilelikte ve simdiki hamileliginizde de kullaniyor musunuz

Hikayenizi okudum sağlıkla dogmus evladınız cok sevindim😊 insallah bizlerde hepimiz 9 ay dolunca doguralim sağlıkla kucağımıza alalim 🙏
Kızınızın zamanında neye dikkat ettiniz ekstra ? Paylaşırsanız bizde dikkat edelim.
Kan sulandırıcı kullanmis miydiniz önceki hamilelikte ve simdiki hamileliginizde de kullaniyor musunuz
Darısı sizlere bana da tekrar inşallah 🙏 kızımda yattım bol bol, yemeğimi yapıyordu. Evde dolanıyordum ağır olmayan işlerimi yapıyordum yani çokta yattığım söylenemez… kan sulandırıcı iğne kullandım evet doğumdan bir gün öncesine kadar. Ama bu gebeliğimde iğne yazmadı doktor, hareketsiz kalmayacağımı biliyor elimde minik bir bebek var yatma imkanım yok Çünki. Benim durumum biraz daha zorlu bu süreçte Rabbim yar ve yardımcımız olsun

Darısı sizlere bana da tekrar inşallah 🙏 kızımda yattım bol bol, yemeğimi yapıyordu. Evde dolanıyordum ağır olmayan işlerimi yapıyordum yani çokta yattığım söylenemez… kan sulandırıcı iğne kullandım evet doğumdan bir gün öncesine kadar. Ama bu gebeliğimde iğne yazmadı doktor, hareketsiz kalmayacağımı biliyor elimde minik bir bebek var yatma imkanım yok Çünki. Benim durumum biraz daha zorlu bu süreçte Rabbim yar ve yardımcımız olsun
Bende genelde yatarak geçiriyorum günlerimi ama benim doktorum da yazmadı bana kan sulandırıcı. Cok aktif değilim yani genel olarak dinlenme halindeyim.
Ben yemek falan yapmiyorum. Is vs yapmiyorum sadece evin içinde biraz yürüyüp gelip tekrar yatiyorum. Cokta lazim degil yaa. Bebegim sağlıkla 38 39 haftalarda sağlıkla doğsunda, dogduktan sonra zaten yeterince hareketli olcam 😊
Allah yardımcın olsun canım. Aslinda gelip yaninda kalsa annen falan varsa bir süreliğine destek olurlar sana. Senin gitme şansın yok zaten.
Allahım hepimize sağlıkla evlatlarimizi kucagimiza almayı nasip etsin inşallah 🙏

Arkadaşlar merhaba, acil bişi sormam lazım. 25 haftalık serklajlı hamileyim. Dün geceden beri belimin ortasında bir ağrı var? Normal mi? Korkmalı mıyım? Erken doğum belirtisi olabilir mi?

Arkadaşlar merhaba, acil bişi sormam lazım. 25 haftalık serklajlı hamileyim. Dün geceden beri belimin ortasında bir ağrı var? Normal mi? Korkmalı mıyım? Erken doğum belirtisi olabilir mi?

Canım ters hareket, soğuk alma vs olabilir hemen telaş yap, sancı gibi mi yayılıyor ne kadar oldu Serklaj olalı, sana buradan bir şey söylememiz çok doğru olmayacaktır dinlenerek bir takip et kendini bence ya da ulaşabiliyorsan doktoruna da sorabilirsin, lütfen endişe etme telaşlanma

Canım ters hareket, soğuk alma vs olabilir hemen telaş yap, sancı gibi mi yayılıyor ne kadar oldu Serklaj olalı, sana buradan bir şey söylememiz çok doğru olmayacaktır dinlenerek bir takip et kendini bence ya da ulaşabiliyorsan doktoruna da sorabilirsin, lütfen endişe etme telaşlanma
10 hafta oldu yapılalı, sancı gibi mi onu da bilmiyorum, ayırt edemiyorum, bel ortasında bi ağrı, bu haftalarda bel ağrısı olması normal mi peki

Bende genelde yatarak geçiriyorum günlerimi ama benim doktorum da yazmadı bana kan sulandırıcı. Cok aktif değilim yani genel olarak dinlenme halindeyim.
Ben yemek falan yapmiyorum. Is vs yapmiyorum sadece evin içinde biraz yürüyüp gelip tekrar yatiyorum. Cokta lazim degil yaa. Bebegim sağlıkla 38 39 haftalarda sağlıkla doğsunda, dogduktan sonra zaten yeterince hareketli olcam 😊
Allah yardımcın olsun canım. Aslinda gelip yaninda kalsa annen falan varsa bir süreliğine destek olurlar sana. Senin gitme şansın yok zaten.
Allahım hepimize sağlıkla evlatlarimizi kucagimiza almayı nasip etsin inşallah 🙏
Annemin gelme durumu maalesef uzun süreli olmuyor farklı şehirlerdeyiz, kardeşimin düğün hazırlığı var eylülde olacak mümkün değil yani. Son aylarıma yakın ancak gelir. Bende istemiyorum Çünki bu durum geçici bir süreç ama kimsenin düzenini bozmaya hakkım yok ben biraz fazla detaylı düşünüyorum yani kendi başımın çaresine bakmayı bilen üstesinden gelebilen biriyim. Salmıyorum kendimi doğru bişey mi derseniz asla doğru değil ama yaradılışım böyle maalesef aşamıyorum bu huyumu.

Annemin gelme durumu maalesef uzun süreli olmuyor farklı şehirlerdeyiz, kardeşimin düğün hazırlığı var eylülde olacak mümkün değil yani. Son aylarıma yakın ancak gelir. Bende istemiyorum Çünki bu durum geçici bir süreç ama kimsenin düzenini bozmaya hakkım yok ben biraz fazla detaylı düşünüyorum yani kendi başımın çaresine bakmayı bilen üstesinden gelebilen biriyim. Salmıyorum kendimi doğru bişey mi derseniz asla doğru değil ama yaradılışım böyle maalesef aşamıyorum bu huyumu.
Tabiki tercih meselesi. Bende kimsenin düzenini bozmayi istemem ve kendim de rahat etmem zaten normal şartlarda, hatta fazla bireysel bi insanımdır kendim kendi çabamla yaparım herseyi kimseden destek yardım vs istemem. Ama bu durum istisnai bir durum. Bir kaybım var ve o acının zorluğunu cok iyi bildigim icin simdi yanıma destek annemi çağırıyorum gelip kalıyor. Yapacak birsey yok. Sayılı gün biter gider yavrum iyi olsun.
Senin şartların başkaymış farkli sehirler vs zor olabilir. Allah herkesin yardımcısı olsun 🙏

Geçmiş olsun canım. Dinlendiğinde geciyor mu bunu takip et biraz.
Kasık ağrısı var mı eşlik eden ?
Erken doğum belirtisi olması icin dayanılmaz ağrılar olmalı galiba. Yine de doktoruna ulasabiliyorsan bir sor. Icin rahat etmiyorsa en yakın acile gidip bi kontrol yaptır.

Back
X