• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geleceğin Kayınvalideleri

hayır anlamadığım kayınvalide oğlan analarına has bir durum mu? :KK62:

Bir kızım var ve ileride damadımın kayınvalidesi (annesi) olacağım inşallah. :KK9:

Tabii kız anneleri en sorunsuzları olduğundan sanırım kayınvalide denilince oğlan anaları alınmış üzerine bende KAYNANA olcaaaaam:KK69:

Benim annem damat adayını benden daha sessiz sakin bulduğu için pozitif ayrımcılık yapıyor ona. Öyle çok amaçlı falan kullanamaz yani, üzülüyorum o yüzden :KK43:
Benim annemde öyle
Bi de ben yemek seçerim
Sen ye oğlum sen Çekirge'ye bakma filan diyo
Damat olmak ne güzel arkadaş, ayağına yemek ve üstüne bi de ısrar

Ben karışmayanına pek rastlamadım :KK53: ondan direk gardımı aldım böyle
Niye kız anneleri arka planda olsun, arka planda oldukça erkek anneleri fink atıyo bence
Meydanı boş bırakmamak lazım
Yalnız 'Çekirge'nin kızıysa istemeye bile gitmem' diyenler çıkabilir
Muhaha :KK53:
Senin kızına tabur tabur damatlar feda olsun beğenmeyen iyisini zor bulur :KK53:

Hafta sonu damat buradaydı,kızımla dışarıda gezdiler filan hatta dedimki gelecekseniz haber verin yemek yapayım.
Gelmediler tabi dışarda bişiler yemişler sonra,demişki damat şimdi annem yemek yapacak bize,annem yorulmasın demiş.İstiyorum ki özel bişiler yapmasın evde ne varsa yeriz demiş,bunu söylemesi bile hoşuma gitti yani.
Sabah kahvaltısına geldi sonra,ellerimle portakal suyunu hazırladım :KK53:

Yok benim gelinim olacak her kimse? Çok şanslı olacak daha akşam söyledim oğluma " eğer eşini aldatırsan sütümü sana helâl etmem" bu kadar kardeşim , hayır niye karışıyolarki ben onuda anlamadım , git otur evinde yaşlan, içten içten bi çekememezlik durumları var ya , delirtiyolar insanı:KK62:

Allah utandırmasın hem kv hem görümce adayıyım, iyiniyet ve saygı olduğu müddetçe geçim olur ama yok adı kaynana adı görümce adı elti diye insanlara baştan önyargılı olunursa o kötü

Gecen bi konuda konu sahibi kendi annesinin yaptığı dolduruşu arkaya atıp hep kv şeytan diyip durmustu,öyle olmamalı işte, hak önemli, can düşmanın bile haklı ise haklı diyebilmelisin

Hafta sonu damat buradaydı,kızımla dışarıda gezdiler filan hatta dedimki gelecekseniz haber verin yemek yapayım.
Gelmediler tabi dışarda bişiler yemişler sonra,demişki damat şimdi annem yemek yapacak bize,annem yorulmasın demiş.İstiyorum ki özel bişiler yapmasın evde ne varsa yeriz demiş,bunu söylemesi bile hoşuma gitti yani.
Sabah kahvaltısına geldi sonra,ellerimle portakal suyunu hazırladım :KK53:
Ha şöyle damat :KK53: Ayarı verince annecim annecim nasılsınız annecim olacaklar yok öyle höeeeytt benim anama hizmet et ulayn :KK53:

Allahtan tek dileğim elden ayaktan düşürmemesi o yaşlarda sağlıklı olmamız...sonra fink fink gezmek istiyorum eşimle,ümüğümüzde bir fotoğraf makinası dağ bayır bir gezelim yahu, tonton babanne dede olalım, ama isterim elbette bayramda seyranda kapım çalınsın, ilk bana gelinmese de olur ama gelinsin, hersey tadında güzel

Allah utandırmasın hem kv hem görümce adayıyım, iyiniyet ve saygı olduğu müddetçe geçim olur ama yok adı kaynana adı görümce adı elti diye insanlara baştan önyargılı olunursa o kötü

Gecen bi konuda konu sahibi kendi annesinin yaptığı dolduruşu arkaya atıp hep kv şeytan diyip durmustu,öyle olmamalı işte, hak önemli, can düşmanın bile haklı ise haklı diyebilmelisin
İleride Allah bana bir evlat nasip eder mi bilemem, şu an görümce adayıyım ben de.
Eğer karşımdaki saygılı ve iyi niyetliyse, sonuna kadar yanında olurum ve sıkboğaz etmem, empati yapmak en doğrusu.
Katılıyorum, yiğidi öldür hakkını yeme. Ya da Sezarın hakkı Sezar'a.

Kendine özel birşey yapılmasın hemde ben yorulmayayım istemiş.
Aferin dedim damat yola geliyor şimdilik kıvamında yani..
Arada kontrol etmek lazım çünkü erkek kısmı zıvanadan kolay çıkar, dolduruşa çabuk gelir :KK17:
Tedbirimizi alalım damatları yakalım :KK53:
Eskiden kız almak ne zordu, damatlar ter dökerdi ter.
Şimdi kızlar kudurdu koca istiyorum kocam olsun KOCA, e adamlar kendini kıymete bindirdi :KK11:

Gelinler de kızları gibi sevilse herşey güzel olacakta .Hoşuma giden bir hikayeyi paylaşayım.

ANNE VE KAYNANA GÖZÜYLE GELİN VE DAMAT:))

Eski arkadaşlardan iki yaşlı bayan yolda karşılaşırlar.Hal hatır sorduktan donra çacukları sorarlar.
“Senin oğlan ,evlendi mi?” diye sormuş biri “Evlendi” demiş öteki,“evlendi ama ah,sorma,öyle bir gelin çıktı ki, karşımıza felâket!..

"Sabahtan akşama kadar çalışıyor,evde doğru dürüst yemek pişirmiyor,yorgun olduğu için yemekleri oğlum yapıyor.Bazen sabah kahvaltısını bile oğlum hazırlıyor.Ne dikiş biliyor, ne ütü yapıyor.Bir kadın bulmuş, bütün işleri ona yaptırtıyor. Evde prensesler gibi oturuyor, oğluma için hiçbir şey yapmıyor, çok üzgünüm, çok…”

“Vah vah” demiş arkadaşı, “peki kızın nasıl, o da evlendi mi?” “O da evlendi” demiş arkadaşı,

“ama o çok mutlu, öyle iyi bir damadım var ki, kızımın elini sıcak sudan soğuk suya sokturmuyor. Kızım çalıştığı için çok yorgun geliyor çoğu akşam, yemekleri beraber pişiriyorlar, hatta bazen damadım hazırlıyor. İnanır mısın öyle iyi bir çocuk ki hafta sonu kahvaltısını kızımın yatağına götürüyor.Birde kadın bulmuş, evin bütün işlerini o yapıyor, kızım evde hiç iş yapmıyor, prensesler gibi oturuyor, çok memnunum, çok

Not: kendi damadi yapinca iyi ama oglu yapinca kötü oluyor... her iki kisi de calisiyorsa karsilikli yardimlasma olmali diye düsünüyorum... teyzem kendini uyanik saniyor herhalde :))

hayır anlamadığım kayınvalide oğlan analarına has bir durum mu? :KK62:

Bir kızım var ve ileride damadımın kayınvalidesi (annesi) olacağım inşallah. :KK9:

Tabii kız anneleri en sorunsuzları olduğundan sanırım kayınvalide denilince oğlan anaları alınmış üzerine bende KAYNANA olcaaaaam:KK69:
Kötü bir damat kaybedilmiş bir kız çocuğudur diye bir sözü varmış Hz.Ali'nin, kaynağından emin değilim ama çok doğru.
İradesizse kız çocuğu, kötü damadın kuklası oluyor. BDV topiklerinde çok görüyorum, eşim anneme gitmemi istemiyor eşim annemi aramamı istemiyor, ailem gelince eşim surat asıyor vs.

Arada kontrol etmek lazım çünkü erkek kısmı zıvanadan kolay çıkar, dolduruşa çabuk gelir :KK17:
Tedbirimizi alalım damatları yakalım :KK53:
Eskiden kız almak ne zordu, damatlar ter dökerdi ter.
Şimdi kızlar kudurdu koca istiyorum kocam olsun KOCA, e adamlar kendini kıymete bindirdi :KK11:

Tabiki yani arada göz kontrolüyaşmak lazım,o bakışlardan anlayacak bu kayınvalide acaba ne demek istiyor diye anında çakacak durumu..

Kötü bir damat kaybedilmiş bir kız çocuğudur diye bir sözü varmış Hz.Ali'nin, kaynağından emin değilim ama çok doğru.
İradesizse kız çocuğu, kötü damadın kuklası oluyor. BDV topiklerinde çok görüyorum, eşim anneme gitmemi istemiyor eşim annemi aramamı istemiyor, ailem gelince eşim surat asıyor vs.

allah korusun ama ben "anne" olmayı çok sevdim damadımın da annesi olmaya talibim inşallah allah iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi

Gelinler de kızları gibi sevilse herşey güzel olacakta .Hoşuma giden bir hikayeyi paylaşayım.

ANNE VE KAYNANA GÖZÜYLE GELİN VE DAMAT:))

Eski arkadaşlardan iki yaşlı bayan yolda karşılaşırlar.Hal hatır sorduktan donra çacukları sorarlar.
“Senin oğlan ,evlendi mi?” diye sormuş biri “Evlendi” demiş öteki,“evlendi ama ah,sorma,öyle bir gelin çıktı ki, karşımıza felâket!..

"Sabahtan akşama kadar çalışıyor,evde doğru dürüst yemek pişirmiyor,yorgun olduğu için yemekleri oğlum yapıyor.Bazen sabah kahvaltısını bile oğlum hazırlıyor.Ne dikiş biliyor, ne ütü yapıyor.Bir kadın bulmuş, bütün işleri ona yaptırtıyor. Evde prensesler gibi oturuyor, oğluma için hiçbir şey yapmıyor, çok üzgünüm, çok…”

“Vah vah” demiş arkadaşı, “peki kızın nasıl, o da evlendi mi?” “O da evlendi” demiş arkadaşı,

“ama o çok mutlu, öyle iyi bir damadım var ki, kızımın elini sıcak sudan soğuk suya sokturmuyor. Kızım çalıştığı için çok yorgun geliyor çoğu akşam, yemekleri beraber pişiriyorlar, hatta bazen damadım hazırlıyor. İnanır mısın öyle iyi bir çocuk ki hafta sonu kahvaltısını kızımın yatağına götürüyor.Birde kadın bulmuş, evin bütün işlerini o yapıyor, kızım evde hiç iş yapmıyor, prensesler gibi oturuyor, çok memnunum, çok

Not: kendi damadi yapinca iyi ama oglu yapinca kötü oluyor... her iki kisi de calisiyorsa karsilikli yardimlasma olmali diye düsünüyorum... teyzem kendini uyanik saniyor herhalde :))
Oğlum böyle gelinime kahvaltı hazırlasa, ''Heheheh noldu kerata, böyle yola getirir yemek hazırlatırlar sana :KK53:'' diye gülerim. Hazırlasın tabii. Hatta gelinim temizlik yapmasın, yemek de yapmasa olur, kimse acından ölmez, bir şeyler yenir.

Back
X