Geleceğinizi görebiliyor musunuz ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Göremiyorum:KK43: hic goremiyorum artik geçinemiyorum gezemiyorum istediğimi alip giyemiyorum eskiden istediğimi alip yerken simdi yiyemiyorum...kizim 3 tane çikolata istiyorsa 1 tane alabiliyorum...kredi ödüyoruz yillar geçtikçe çektiğiniz kredi azalır gibi gelir maaşlar.zamlaniyor ya demişlerdi ama sanki gittikçe artıyor her ay daha zor ödüyorum..
Bir yandan bir çocuğum daha olsun diye tedavi oluyorum elimde olani da satarak...offff deliricem sanirim :KK43:
Elinizde olanı satarak bir çocuk daha mı yapmaya çalışıyorsunuz?????? Zor geçiniyorum her şey gitgide zorlaşıyor kredileri zor ödüyorum istediğimi alıp yiyemiyorum giyemiyorum derken hem de... niçin? Kardeş olsun diye mi??? Bakın bakalım kimi kardeşi doyuruyor bu devirde. Geleceğini düşünün çocuğunuzun başka şey değil

Ülke olarak bakıyorumda kemere delik üstüne delik açmaya alıştık ama artık o kemerde delik açacak yerde kalmadı.

Bakıyorum mesela uygun diye bildiğimiz bilindik markaların ne eski kalitesi kaldı nede eski fiyatı hadi yetişkin bireyler bi şekilde idare eder almadan ama çocuğu olanlar özelliklede gelişim cağında olanlar nasıl çocuğa almadan idare edebilsin
bir kuruyemiş alıyorum bademine cevizine findigina dokunmuyorum kizim yesin diye.
ha bitse alamayacak guctemiyim hayir,alirim belki ama bu ay 1 kilo aldigim cevizi gelecek ay 750 gr alabiliyorum en azindan ben yemezsem 1 kilo daha uzun sure gider de arada farki oyle kapatirim diyorum bu sekilde idare ediyorum. cevizi her hafta pazardan gunde 2 tane diye sayip 14 tane olarak alan tanidiklarim var
et alip cocuk yesin diye kendi tadina bakamayan tanidiklarim var, muz alip buyuk cocuguna kardesin kucuk o yesin diyip buyuk cocugunun kalan gozune sirtini donmek zorunda olan tanidiklarim var kisacasi idare edemiyor insanlar.

Göremiyorum:KK43: hic goremiyorum artik geçinemiyorum gezemiyorum istediğimi alip giyemiyorum eskiden istediğimi alip yerken simdi yiyemiyorum...kizim 3 tane çikolata istiyorsa 1 tane alabiliyorum...kredi ödüyoruz yillar geçtikçe çektiğiniz kredi azalır gibi gelir maaşlar.zamlaniyor ya demişlerdi ama sanki gittikçe artıyor her ay daha zor ödüyorum..
Bir yandan bir çocuğum daha olsun diye tedavi oluyorum elimde olani da satarak...offff deliricem sanirim :KK43:
peki elinizdekileri sattiktan sonra o cocuklara ne verebileceksiniz o saaten sonra?

Bir yandan bir çocuğum daha olsun diye tedavi oluyorum elimde olani da
Şimdilik yaşadığımıza şükredelim bence , İzmir depreminden sonra ,gezme , üst başt alma hayellerini bir süre kenara bırakalım . En azından kızınız yanınızda . Bir çikolata alın . Bir cocıguzda su an da olmasın . Durumunuzu düzeltiince olsun .

Birakin baska ülkeye tasinmayi evimde bir esyanin yeri değişse rahatsız olurum. Bir evden bir eve tasinmak bile zulümdür ama imkanları daha iyi başka bir ülkeden hadi gel deseler kosa kosa giderim. Cocuklarim icin yaparim.
Öğretmenim özel sektordeyim ve bu sene hamile oldugum icin işsizim. Eşim asgari ücretli. Bir şey alirken milyon kere düşünüyorum. Adamın dişi düştü implant yapilmasi gerek 5000 lira para istiyorlar. Yaptiramiyor. Diş hastaneleri pandemiden dolayi yapmiyor. Yani saglik icin bile para harcarken düşünüyoruz. Allah sonumuzu hayir etsin. Kurunun yanında bizler de yaniyoruz işte

Bugün itibariyle 1 euro 10tl, çeyrek altın 877 tl. Bilmiyorum ben çok etkileniyorum bu durumdan psikolojik olarak. Yurdışına mı gitsem diyorum dil öğrenmeye enerjim yok. Ne olacak bu ülkenin hali? Yine herşeye zam gelecek. En güzel yaşımızda ülkenin haline bak diyorum. Bazı arkadaşlar çok umursamaz cidden imreniyorum onlara. Siz neler düşünüyorsunuz? Nasıl modunuzu koruyorsunuz?
Valla mood falan kalmadi 40 liralık yağ 65 olmus 11 liralık krema 20 lira bunlar 2 gün icinde artan fiyatlar ve birsürü şey ekonomi diye bisey kalmadi çekildi fisimiz ben yarını bile göremiyorum birak uzak gelecegi

iyi bir falcı, tarotçu baksa da göremez herhalde. modu korumak için negatif şeylerden uzak duruyorum. kötü günlerin geçeceği umudunu korumaya çalışıyorum.

Valla mood falan kalmadi 40 liralık yağ 65 olmus 11 liralık krema 20 lira bunlar 2 gün icinde artan fiyatlar ve birsürü şey ekonomi diye bisey kalmadi çekildi fisimiz ben yarını bile göremiyorum birak uzak gelecegi

Markete gitmemiştim bir haftadır o kadar mı artmış fiyatlar😓 rezalet hala kim nasıl savunuyor anlayamıyorum ülke yönetilemiyor yıllardır ne hale geldik yazıklar olsun !!!

Yüzde yüz katılıyorum söylediklerinize benimde altınım var. Artıyor evet ama sevinemiyorum dediğiniz sebeplerden ötürü. Arttıkça herşeye zam geliyor daha beter oluyor zaten. Çocuk konusunda da katılıyorum bekarım zaten ama üzülüyorum fakirlik içinde yaşayacak yeni nesil. Yurtdışına gitmeyi çok istiyordum mesela ama bu ekonomiyle nasıl olacak🤷‍♀️ Bir kez gidebildim iyi ki gitmişim diyorum.
Keşke dönmeseydin 🙁

Arkadaşlar yasak mı bilmiyorum ama bir tane video paylaşmak istiyorum sizlerle. Ekonomik anlamda Venezuela nasıl şu an ki haline geldi, biliyorsunuz Venezuela şu an inanılmaz fakir bir ülke ve yıllar içinde bu hale geldi.

ne kadar da benziyor yaşadıklarımıza :(

Valla ben eşime hep diyorum ısrar ediyorum yurtdışına gidelim diye hiç oralı değil

Bugün itibariyle 1 euro 10tl, çeyrek altın 877 tl. Bilmiyorum ben çok etkileniyorum bu durumdan psikolojik olarak. Yurdışına mı gitsem diyorum dil öğrenmeye enerjim yok. Ne olacak bu ülkenin hali? Yine herşeye zam gelecek. En güzel yaşımızda ülkenin haline bak diyorum. Bazı arkadaşlar çok umursamaz cidden imreniyorum onlara. Siz neler düşünüyorsunuz? Nasıl modunuzu koruyorsunuz?
Evet çok moral bozucu.Ben her zaman asgari ücretle geçinenlere dua ediyorum.Ve nasıl yapıyorlar hele cocukları olanlar nasıl başa çıkıyorlar helal olsun Allah yardımcımız olsun.

Sosyoloji 4. Sınıfım.
Her gecen gun korkum ofkem nefretim katlanarak artıyo.
Surekli annemden babamdan para almak gücüme gidiyo
Secimleri de biden kazandı ekonomistlere gore her sey daha da kotuye gidicek
Sokaga cikip cigliklar atasim geliyo birilerine saldirmak istiyorum

Arkadaşlar yasak mı bilmiyorum ama bir tane video paylaşmak istiyorum sizlerle. Ekonomik anlamda Venezuela nasıl şu an ki haline geldi, biliyorsunuz Venezuela şu an inanılmaz fakir bir ülke ve yıllar içinde bu hale geldi.

Bunun pesine ruhi çenet venezüella videosunu da izleyin insanlar açlıktan fare yiyomus

Ben bu adamin dediklerini bir ekonomist olarak hep yetersiz buluyorum nedense. Ekonominin tek ele verdigi faiz ile oynamak degil ki🤷‍♀️
Yani her şey merkez bankasına mı bağlı habire başkanını değiştirip duruyorlar ya da sürekli ağızlarında bir faiz lafı 😒 ekonomist değilim çok da anlamam piyasalardan ama anlamayan halimle bile bu adamın yorumlarının resmen dalga geçme düzeyinde olduğunu düşünüyorum 🤨

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X