Gelecek kaygısı, parasız kalma endişesi!

Jumblante

Guru
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2009
7.437
987
363
bu ara nedense aklımda çıkmıyor bu durum
çok çalışıp bi meslek sahibi olmalıyım istediğim yerlere gelebilmeliyim
ama her an bu gelecek kaygısıyla yaşıyorum adım başı aklıma geliyor
biliyorum meslek sahibi olamamak hayatımın sonu olmayacak ama
öyle bi empoze edilmiş ki sanki düzgün bir meslek sahibi olmasan bir hiç olacaksın
yardım edin nasıl atlatabilirim bu durumu...:teselli:

meslek sahıbı olmak tanıkı cok onemlı bir şey..
ozellıkle bayan ıcın elımızde olması gerekir..
ama çabalayıpda yapamadıysak dünyanın sonu değil ya..
huzurumuz saglıgımız yerınde olsun yeter..
opuyorumnanaktan

evet ama bu yaşlarda herkete oluyo sanırım bu önümdeki sınav engelide en büyük köstekçim

Hayatta hersey risklidir. Gelecekte herneyle karsilasirsan karsilas, üstesinden gelebilecegine inanmalisin. Gerisi zaten Allah Kerim...

öss ye mi hazırlanıyorsun?

öss stresi mi acaba bu?
o dönemlerde acayip streslerdeydim bence.
kazanamazsam dünyanın sonu gelecekmiş gibi düşünüyordum.

öss stresi mi acaba bu?
o dönemlerde acayip streslerdeydim bence.
kazanamazsam dünyanın sonu gelecekmiş gibi düşünüyordum.

evet öss stresi malesef ki
banada öyle geliyor şimdi içimde hep bi kaygı oluyo unutamıyorum sınavıkafamçokkarıştı

evet öss stresi malesef ki
banada öyle geliyor şimdi içimde hep bi kaygı oluyo unutamıyorum sınavıkafamçokkarıştı

çok abartmadığın, bunu sınav esnasına yansıtmadığın sürece emin ol o kaygı işe yarıyor.
daha azimli çalışmanı sağlıyor ve seni hedefe ulaştıracak yolun netleşmesini sağlıyor.

Bu kaygıyı yaşaman doğru yolda olduğunun bir göstergesi. Hedeflerin var ve onun için çaba sarfediyorsun, onun için bu kaygıyı yaşıyorsun. Ancak elinden geleni yaptığına inanıyorsan,hergün gerekli testleri çözüp konu çalışıyorsan emin ol ki başaracaksın. Kendine olan güvenini yitirmedikten sonra bu kaygı sana zarar vermez.
Senin gibi onlara öğrencim var ÖSSye hazırlanan ne yazık ki birkaç tanesi haricinde bu kaygı yok onlarda.

Canim hak veriyorum sana, herkes kapiliyor bu düsüncelere, ama fazla düsünerek kendini yormamalisin, cünkü gelecekle ilgili kaygin sadece bir "düsünceden" ibaret, yani kaygilanmanin sebebi sadece olumsuz düsündügünden dolayi. Ortada gelecekle ilgili kötü bir yasantinin olacagina dair ne kanit ne belge ne de baska birsey var, yalnizca Allah bilir kimin nasil olacagini.
Trilyonlari olan, iyi kariyer sahibi insanlarin bile yarin ne olacagi belli degil.
Yani bu korku ve endiseler ne sana nede sadece bana ait birsey degil, herkes icin ayni sey gecerli.
Fakat fazla düsünerek kafa bulandirmak, insanin ruh sagligini bozar mazallah.
Annemde gelecekle ilgili cok kaygilidir, ya parasiz kalirsak, ya issiz kalirsam, ya su olursa ya bu olursa..
Oysa bu kaygilari o kadar yersiz ki, disardan bakan bir insan anemin maddi/manevi iyi bir yasantisi olmasina ragmen bunlari düsünmesine anlam veremiyor. Yillardan beri bunlari düsüne düsüne en sonunda depresyona yakalandi. Allah korusun yersiz kaygilarla kendini bu kadar bunaltirsan sonucu iyi degil canim, bu nedenle kafan rahat olsun, alnimiza yazilani görecegiz hepimiz.
Psikolog demisti, daha öncede konularin bir tanesinde belirtmistim: eger aklina ¨herhangi bir negatif düsünce gelirse, kendine de ki "bak o düsünce yine geldi".Böylece düsüncenin elle tutulur birsey oldugunu ve dolayisiyla kontröl edilebilecek birsey oldugunu anlayip, kendini o düsünceden siyirabilirsin demisti.
Yani düsüncenin sadece bir düsünce oldugunu kavramak gerekiyor..

Aciklamam belki abartili ve uzun oldu ama kayginin bir insana neler yapabilecegine bizzat sahit olan bir insan olarak, seni uyarmak istedim canim..

Merak etme, istedigin konumda olacaksin Allah'in izniyle. Azimle insAllah..

demek iyi bişeymiş bu kaygı ama aklımdan çıkmaması içimi kemirmesi kötü oluyor
sağolun fikirleriniz için..

çok teşekkür ederim yazın için
bende uygulayacağım psikoloğun önerisiniz
kaygıyı değil azmi koymam gerekiyor onun yerine çok sağoll
umarım annende iyileşir veya iyileşmiştir

Çevrem de ben de dahil sınava hazırlanırken bu kaygıyı yaşayanlar çok oldu.Bir arakadaşım da psikoloğa giderek bu sorununu halleti ve sınavı kazandı.Bence bu kaygı sınv için çok büyük bir köstek.Kendimee güveniyorum ve bu sınav beni korkutamaz de ve odaklan derslerine.Belki bir sene sıkıntılı geçeck ama sonunu düşün ve rahatla.Kazandıktan sonra ki güzel hayatının hayalini kur.Kazanamamak dünyanın sonu değil elbet ama neden kazanamayasın ki.Kazananların senden farkı ne?Herşey zihin de bitiyor.Kaygılanmaya ayıracağın vakti derslerine ayır o zaman güvenin gelecek bak gör.Umarım faydalı olabilmişimdir.Herşey gönlünce olsun

amann arkadaş üzme kendını :)) bak ben seneye üniversiteden mezun olucam ama sendeki sorunlar bende de var
yine sınav yine iş bulabılıcem mı korkusu.. ama napalım nasıl depremlerle yaşamayı öğrendiysek sınavlarla yaşamayı da öğrenicez :))

sen çalış dersine sonrasını Allah'a bırak...

çok teşekkürler evet bu konuyla birlikte bunu anladım kendime güvenmeliyim başarabilirim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…