- 9 Haziran 2009
- 8.682
- 3.212
- 448
- Konu Sahibi immortality
-
Merhabalar, bu yıl üniversite son sınıftayım ve isteyenlerde, görücülerle muhatap olmaya başladım ancak bugüne kadar gelen tüm teklifleri de reddettim. Anlatacağım olaysa şu; beni bir tanıdığın cafesinde görüp beğenen bir kadın kardeşiyle tanışmamı istiyormuş. Mehmet amca (cafe sahibi) kadını tanıyormuş işte aile çok iyiymiş ve aradığım bir çok kriteri karşılıyor. Ben de ilk defa olumlu baktım böyle bir teklife. Karşı taraf bize gelip ailece tanışmak ve aileler uyuşursa oğullarıyla benim görüşmemi istiyordu. Babam ertesi gün Mehmet amcaya olur gelsinler tanışalım demiş ama bir gün vermemiş. Neyse aradan yarın bir hafta geçmiş olacak ancak karşı taraftan bir ses çıkmadı hala. 2-3 gün önce bahsi geçen cafede oğlanın ablası yani beni beğenen kadınla karşılaştık geldi masamıza oturdu ve 10-15 dakika sohbet ettik ancak öyle havadan sudan hiç bu mevzuya da girmedik. Şimdi herkes ne oldu geldiler mi? diye sordukça sanki reddedilmişim gibi hissetmeye başladım bunun yanında annem de sabah "belki gelmeyedebilirler" dedi. Sizce bu durum normal mi? Yani tanışmak istediler ve biz iyi buyursunlar tanışalım dedikten sonra 5 gün geçti ancak hala bir cevap vermediler, sizce şimdi red mi edildim ne oldu?
Bu düşünce yapısı üniversitede okuyan ve akademisyen olma hayali olan aynı zamanda dininin gerektirdiği gibi yaşayan bir kıza aittir. Bunu yargılama hakkına sahip değilsiniz
bana bir çok şey yanlış gibi geldi. bir kere sen fazla muhatap olmuşsun ortada bir şey yokken. onlar da sanki sülaleden herkes seni beğenecek de mutabık kaldıktan sonra gelecekler gibi görünüm vermişler. annesinin cafeye gelip birlikte oturmanız gibi. belki de gizli gizli oğluna gösterdi seni. ne yani bu göstermeden sonra oğlu beğenirse gelecekler, beğenmezse gelmeyecekler. peki senin durumun??
erkek beğenirse bu iş tamamdır sanki...
yani ben olsam en başından kabul etmezdim bu durumu. zaten kadın da senin merakta olduğunu anlamıştır. senin iki katın kadar olsa yaşı. senin geçtiğin yolları biliyor en nihayetinde. benim duygularım bu kadar ucuz değil, ben kabul edemem böyle bir şeyi.
Konunun geldiği nokta beni şaşkınlıklara sürüklüyor ancak açıklamam gereken noktalar var; herkes kendi hayatını yaşıyor kim seçimini neye göre yaparsa yapsın ben saygı duyar karışmam. Herkesin hassasiyetleri de farklı, benim için ilk sırada inancım geliyor ve inancım bana yabancı bir erkekle başbaşa olmamam gerektiğini söylüyor. İş ciddiyete geçmeden yanımda birilerinin olacak olması bu yüzden. Bunun dışında sanırım anlaşılmadı; ben karşı tarafa buyrun gelin eğer beni beğenirseniz evleniriz demedim. Sadece düşünülebilir önce tanışılsın dedim. Çocuğun dini yönü, aile yapısı, yaşadığı şehir, eğitimi gibi hususlar benim kafama yattı ve tanışmaya olumlu baktım. Bu demek değil ki ben oğlunuzu beğendim siz de beni beğenirseniz bu iş olur! Bu hususlara yabancı olduğunuz için bu kadar yanlış anladığınızı düşünüyorum.
Ne demek bu yani ?İnancını yaşayan bir siz varsınız sanki.
Bi yandan böyle diyorsunuz bi yandan da rezil oldum,reddedildim diyorsunuz.
Kusura bakmayın ama yazdıklarınız çelişiyor.
Ne demek bu yani ?İnancını yaşayan bir siz varsınız sanki.
Bi yandan böyle diyorsunuz bi yandan da rezil oldum,reddedildim diyorsunuz.
Kusura bakmayın ama yazdıklarınız çelişiyor.
Arkadaşın orda kastettiği bence görücü usulü ile ilgili mevzulara uzak olmak. Bence gayet kibar herkesin hassasiyeti var demiş, daha fazla yüklenmeye gerek yok. Ha bana sorarsanız okulunu nasıl oldu da bir erkekle başbaşa kalmadan tamamladı, takdir ettim. Ama herkesin inancı kendine. Benim inancıma göre böyle diyor başka da kimseye karışmıyor bize sadece sorusuna yorum yapmak düşer.
Bence de 5 gün fazla. Bir aksilik oldu belli ki. bence önümüzdeki maçlara bakalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?