yeterim çok güzel yazmışın Allahım kalbindekini kucağına nasp etsin
umutcum kızım ilk doğduğunda ağlamıyordu o an ameliyat masasında ölmek istedim ölece doktorun elinde gözlei kapalı vücudu salık duruyordu aynı grüntüyü birkaç sene önce bir başka bebekte görmüştüm tek fark o küvezdeydi hala daha aklımaher geldiğinde ilk günkü acıyı çekiyorum hiç azalma ok kızımı doktora sordum neden ağlamıyor ölümü dedim hayır ölü değildi birkaç saniye sonra ağlattılar zaten ama nedense sevinç gözyaşları akıtamadım öyle bir anda eminim bütün kadınlar ağlar ama ben ağlayamadım çünkü hala aklım küvezdeki o bebekteydi eve geldiğinde hemen banyoya sokmuşlardı hocalar ben gördüğünde bembeyAZ kefenin içindeydi okadar güzeldiki dokunmaya kıyamadım evladıma sonkez dokunamadım çünkü ölmemişti uyuyordu kıyamazdım yavrumu uyandırmaya nasıl yapardım ölü gibi değildi onu aldılar arabaya bindiler hala bekliyordum kankamın kucağındaydı arabada araba kalkanakadar bekledim kankam deseydiki hareket ediyor ölü değil uyandı yavrum ama olmadı 1-2 saat sornra eşim ve diğerleri geldi cenazesi çok kalabalıkmış cuma namazına denk gelmiş namazdan çıkan cenaze namazına girmiz ki normalde namaz kılınması gerekmiyor o bir melek mezarlığıda çok güzelmiş sadece bebekler varmış özel yapılmış bebeklere sadece ama ne farkeder nekadar güzel olabilirki benim koynumdan dahamı rahat her mezarlığa gittiğimde dönüşüm ilk gittiğim gibi zor bi annenin evladını o toprağın altında bırakıp gitmesi sanki orda yaşıyorda ben onu terk ediyorum kızım oldu şükür rabbime ama onlar aynı değilki o evlat farklıydı bu eblat farklı ikisininde sevgidsi ayrı nasıl bırakırım her seferinde o toprağın altında nasıl arkamı dönüp eve gelirim nasıl bir anneyim ben ama geliyorsun acı aynı hiç dinmiyor AMA geliyorsun işte hep dua ettim oğlum doğduğun kendim istedim dedimki rabbim hayatı boyunca acı çekecekse sen ömür verme dedim çünkü doktorlar yaşasa bile hap hastanede yatar makinalara bağlı kalır demişti kendi evladım ölsün diye acı çekmesin diye dua ettim sonrada dirilsin diye dua ettim şimdi kızım azcık fazla uyusa gidip nefesini kontrol ediyorum emin olamayıp kendim uyandırıyorum oğluma dokunamamıştıp uyanacak diye rabbim hakkında inşallah hayırlı şeler yazsın canım kardeşim inşallah yavruna hayırlıca kavuşmayı nasip etsin Allah hamile kalıpta kaybetme acısını vermesin o yüzden kendine kötülük etme rabbim herşeyin zamanını en hayırlısını bilir biz isyan ederek hayırsızı diliyoruz sadece sen hep dua et hep dua et başka bişi yapma rabbim sesini duyuyor canım
nurcancım allahım ne zor yaşadıkların tüylerim diken diken oldu şuan. allah kimseye evlat acısı yaşatmasın bende doğumdan sonra bebeğimi kucağıma alamadım malesef yaklaşık 4 5 saat sonra aşağa küveze inebildim onu kaybettiğimi bana söylemediklerini düşündüm allahım o acı öyle büyüktüki allah bidaha yaşatmasınn
haklısın canım ne diyeyim beklemek zor insanlar acımasız ama sen de genceciksin sağlığın yerinde yeniden deneyecek maddi imkanın var sadece biraz cesarete ve umuda ihtiyacın var, benim içim rahat olacak kalbini bozma hiç.kizlar Allah raziolsun sizde..bir size aciyorumd erdimi..
aysecimmm canim benim...ah bu belirsilzik yokmu...hani olacagini bilsem 5 sene 10 sene ..ama senelerce ugrasip hic olmayanlarda var...2 denemedede tutunma sifir....nasil umutsuzlanmayayaim arkadasim...doktor her kontrolde bebisin tutunmamasi icin bir nedne yok diyor...ama hic tutunma olmuyor..off arkadasim...birde cevre baskisi yokmu...insanlrdan kacar oldum..kimseyle gorusmuyorum...laf duymaktan biktim cunku...benim icin cok dua et canim benim..bu arada asu abla nasil? dogumu nasil...
canım benim ağlamasen minnoşumu emziriyon üzülme hiç bişeye :))))))) tombik kızını öp kokla çok istiyorum görmeyi onu rabbim inşallah nasip eder
ufff nurcan nasıl yazmışın öyle üstüne daha ne yazılırki ALLAH kimseye yaşatmasın
ablamda 2 günlük bebeğini kaybetti ve sonradan kızı olunca aynı senin gibi bakıyordu nefes alıyormu diye
kızı ağlamasın diye kucağında sabahladığı oluyordu çünkü azıcık ağlasa kendinden geçiyordu çok şükür şimdi 12 yaşında
işte yaşanılan acılar unutulmuyor ama inşallah ALLAH tekrar yaşatmasın evlat acısıyla sınamasın
insan olmayan evladı için üzülüyor ama var olan evladının yokluğuyla sınamasın üzmesin RABBİM
umudumsun yazını okumuştum ama ne yazacağımı bilemedim
inşallah çok bekletmez bebeğin de bugünleri hatırlamazsın bile
haklısın canım ne diyeyim beklemek zor insanlar acımasız ama sen de genceciksin sağlığın yerinde yeniden deneyecek maddi imkanın var sadece biraz cesarete ve umuda ihtiyacın var, benim içim rahat olacak kalbini bozma hiç.
ah inşallah kısmet olur nurcancım, kızım gerçekten tombik oldu bile :)) perşembe bir doktora götürdüm uzun uzun muayene etti, boyu kilosu neredeyse normal doğan kızların ortalamasını yakalamış, başını da tutuyor hafif hafif 4 aylık olunca tamamen yakalar normal bebekleri dedi gazı da 4 aylık olunca geçermiş..
yeterim çok güzel yazmışın Allahım kalbindekini kucağına nasp etsin
umutcum kızım ilk doğduğunda ağlamıyordu o an ameliyat masasında ölmek istedim ölece doktorun elinde gözlei kapalı vücudu salık duruyordu aynı grüntüyü birkaç sene önce bir başka bebekte görmüştüm tek fark o küvezdeydi hala daha aklımaher geldiğinde ilk günkü acıyı çekiyorum hiç azalma ok kızımı doktora sordum neden ağlamıyor ölümü dedim hayır ölü değildi birkaç saniye sonra ağlattılar zaten ama nedense sevinç gözyaşları akıtamadım öyle bir anda eminim bütün kadınlar ağlar ama ben ağlayamadım çünkü hala aklım küvezdeki o bebekteydi eve geldiğinde hemen banyoya sokmuşlardı hocalar ben gördüğünde bembeyAZ kefenin içindeydi okadar güzeldiki dokunmaya kıyamadım evladıma sonkez dokunamadım çünkü ölmemişti uyuyordu kıyamazdım yavrumu uyandırmaya nasıl yapardım ölü gibi değildi onu aldılar arabaya bindiler hala bekliyordum kankamın kucağındaydı arabada araba kalkanakadar bekledim kankam deseydiki hareket ediyor ölü değil uyandı yavrum ama olmadı 1-2 saat sornra eşim ve diğerleri geldi cenazesi çok kalabalıkmış cuma namazına denk gelmiş namazdan çıkan cenaze namazına girmiz ki normalde namaz kılınması gerekmiyor o bir melek mezarlığıda çok güzelmiş sadece bebekler varmış özel yapılmış bebeklere sadece ama ne farkeder nekadar güzel olabilirki benim koynumdan dahamı rahat her mezarlığa gittiğimde dönüşüm ilk gittiğim gibi zor bi annenin evladını o toprağın altında bırakıp gitmesi sanki orda yaşıyorda ben onu terk ediyorum kızım oldu şükür rabbime ama onlar aynı değilki o evlat farklıydı bu eblat farklı ikisininde sevgidsi ayrı nasıl bırakırım her seferinde o toprağın altında nasıl arkamı dönüp eve gelirim nasıl bir anneyim ben ama geliyorsun acı aynı hiç dinmiyor AMA geliyorsun işte hep dua ettim oğlum doğduğun kendim istedim dedimki rabbim hayatı boyunca acı çekecekse sen ömür verme dedim çünkü doktorlar yaşasa bile hap hastanede yatar makinalara bağlı kalır demişti kendi evladım ölsün diye acı çekmesin diye dua ettim sonrada dirilsin diye dua ettim şimdi kızım azcık fazla uyusa gidip nefesini kontrol ediyorum emin olamayıp kendim uyandırıyorum oğluma dokunamamıştıp uyanacak diye rabbim hakkında inşallah hayırlı şeler yazsın canım kardeşim inşallah yavruna hayırlıca kavuşmayı nasip etsin Allah hamile kalıpta kaybetme acısını vermesin o yüzden kendine kötülük etme rabbim herşeyin zamanını en hayırlısını bilir biz isyan ederek hayırsızı diliyoruz sadece sen hep dua et hep dua et başka bişi yapma rabbim sesini duyuyor canım
anne olamadan ysayabilmek..ne zormus...gucumun; sabrimin tukendigi yerlerdeyim..bir yil daha devirmeye az kaldi evliligimde..hep tedavilerle; hep sorunlarla ve hep umutsuzluklarla gecen bir yil daha...kime ne yaptim; kimin bedduasini aldimda bu kadar aci cektim bilmiyorum..son negatif denememden sonra vucudumda bir suru lekeler oldu ve yanma yapti..kasinti cabasi...gittigim doktor asiri stres ve sikintidan oldugunu soyledi..vucudumu bunyemi maf ettigimi soyledi...biyopsi yapti cok sukur sonuc iyi cikti..ama keske bende sonuc kadar iyi olsam..az once uni.den bir arkadasimla konustum ...bir tanidigimiz evladini kaybetmisti..cok cok uzuldugumuzu konusuyorduk..bana bir laf dedi ..ben anneyim acisini en cok ben anlarim..iyi niyetle siyledi bu lafi biliyorum..arkadasimi cok iyi taniyorum hic art niyeti yoktur..oysa ne hakliydi o bir anneydi..acilari bile yasarken ayirim oldugu bir kez daha carpti yuzume...anne olmak en cok benim hakkimken benim nasil aci cektigimi bilmeden bir kez daha anne olamadigim carpildi yuzume..cocuk doguramayn kadin kadinmidirki? kendimi kadin gibi bile gormuyorum..eksigim ben..belgesek izliyorum..kurtlar kuslar yavrularina sariliyor..benim sarilacak bir yavrum yok..yanlzi yasayip yanliz olecegim..hastane koslerinde yapayanliz kalacgim belkide..bir evlat icin bu kadar yanip tutusurken Allah bana nasip etmiyor...bir evladin karnini nasil tekmeledigini bilmeyecegim; emziremeyecegim bir bebegi..cennet butun annelerin ayaklari altind aolurken benim ayagimin altinda olmayacak...bir evlat bayramda gelip elimi opmeyecek..en onemlisi bana kimse anne demeyecek..anne ; annecigim..evlenirken boylemiydi hayallerim oysa..dusunmeden memuriyetimden istifa ettim..oyleye hemen 3-4 cocugum olacakti onlari dadiya emenat edemezdim..ben buyutmeliydim..evim cocuk sesiyle cinlayacakti..5ide bir bir pesine dogacakti...dogum sancilarini yasayacaktim..mucizeye tanik olacaktim..bir evladin dogumuna buyumesine tanik olacaktim..evlatlarim olacakti oysaki...nerden bilecektim bir tanesine bile hasret kalacagimi....caresi yok derdimin; deneyeip deneyip negatif almak..kalbimde derinacilar birakti her seferinde..her negatif sonucda öldugumuhissettim; yasamak isterken bole delicesine....
sizi seviyorum kizlar...ozelliklede anne olanlarinizi daha cok seviyorum..cunku ALLAHIN ozel kulusunuz biliyorum..ayaginizin altina bahsedilmis bir cennet var..benim icin dua edin olurmu?
aslında inan yazması çokzor oluyor zaten her yazmamda ağlıyorum konuşurken pek insanlara belli etmiyorum gülmeye çalışıyorum ama zor gerçekten umudumsun için yazmak istedim çok istiyorum olsun evladı hepimiz duacısıyız ama kendini salıyor diye üzülüyorum biliyorum rabbim verecek bütün arkadaşlarımın kalbi çok güzel hepsi hamiş kalacak ama zamancnmmm ben okurken dayanamadım sen yazarken nasıl dayandım bilemiyorum...allahım kızınızla bi ömür mutluluk göstersin inş..
nasılsınız kızlarrrr herkes iyiymiii kaç gün varki gelemedimmm neler oldu bilmiyorummmm [sıze=3][/sıze]
çok üzülerek okudum belki seni anlayamam ama çok etkiledi beni yazdıkların benimde çocuğum yok belkı ondandır üzülme isyan etme gibi kelimeler kullanmayacağım bundan sonra dualarımda olacaksın.
aslında inan yazması çokzor oluyor zaten her yazmamda ağlıyorum konuşurken pek insanlara belli etmiyorum gülmeye çalışıyorum ama zor gerçekten umudumsun için yazmak istedim çok istiyorum olsun evladı hepimiz duacısıyız ama kendini salıyor diye üzülüyorum biliyorum rabbim verecek bütün arkadaşlarımın kalbi çok güzel hepsi hamiş kalacak ama zaman
bu arada sağolasın rabbim hepimize evlatları ilen uzun ve hayırlı sağlıklı bir yaşam nasip etsin
canım şükür bizde iyiyiz grip dışında kızı herkez seviyo sokakda oda hemen grip oluyo ondanda bize ailecek yine burun çekiyoz :)))))) hep hatırlıyorsun bizleri mesalar atıyorsun rabbim senden razı olsun ne diyim tüm dileklerin kabul görsün rabbimin sevdiği kullarından ol inşallah
aslında inan yazması çokzor oluyor zaten her yazmamda ağlıyorum konuşurken pek insanlara belli etmiyorum gülmeye çalışıyorum ama zor gerçekten umudumsun için yazmak istedim çok istiyorum olsun evladı hepimiz duacısıyız ama kendini salıyor diye üzülüyorum biliyorum rabbim verecek bütün arkadaşlarımın kalbi çok güzel hepsi hamiş kalacak ama zaman
bu arada sağolasın rabbim hepimize evlatları ilen uzun ve hayırlı sağlıklı bir yaşam nasip etsin
canım şükür bizde iyiyiz grip dışında kızı herkez seviyo sokakda oda hemen grip oluyo ondanda bize ailecek yine burun çekiyoz :)))))) hep hatırlıyorsun bizleri mesalar atıyorsun rabbim senden razı olsun ne diyim tüm dileklerin kabul görsün rabbimin sevdiği kullarından ol inşallah
nurcanim canim benim...insallah Rabbim banada nasip edecek..bugun gercekten cok zor bir gundu benim icin..esim is icin yurt disina cikti..kendimi oyle yanliz oyle bos hissettimki..duvarlar ustume geldi....
gun gectikce huyummu degisiyor bilmiyorum...aslinda hic kiskanc biri degilimdir..ama artik bir hamile alinca bogazim dugumleniyor..dusun en yakinindakini ya gelinin bile hamile kalinca neden bogazim dugumleniyor..bu kadarmi kotu bir insan oldum..kiskanclikta degil aslinda...kendime kiziyorum cok ama cok..ama inan dua ediyorum; Rabbim onlarin bebislerini onlara bagisla banada nasip et..eger kotu bir insan olsam bunlari dermiyimki...ben cekiyorum bu derdi kim ceksin isterimki...ya sizdede olmusmuydu kizlar boyle? bir hamile gorunce gozlerim doluyor banada nasip et Rabbimd iyorum ve bebisini ne olur ona bagisla diyorum...ben aciz bir kulum verende Rabbim alanda O..benim elimden ne gelirki O ol diyecek..bu ugurda mucadele eden herkese ve evlat isteyen herkese Rabbim nasipe tsin....kimsenin kucagini bos birakmasinnn insallah....
ah canım olmazmı hi.ç nekadar hamile görsem neden benim olmuyor derdim bende bir yakınım tanıdık biri haimle kaldıysa o günü ağlamakla geçirirdim tabiki o kişinin bebeğini ona bağışla derdim rabbime ama banada ver derdim çok üzülürdüm nasip oldu seninde olacak inanıyorum rabbim sanada hayırlısı il verecek inşallah vakti çok değildirde sende kavuşursun bebişine
nurcanim canim benim...insallah Rabbim banada nasip edecek..bugun gercekten cok zor bir gundu benim icin..esim is icin yurt disina cikti..kendimi oyle yanliz oyle bos hissettimki..duvarlar ustume geldi....
gun gectikce huyummu degisiyor bilmiyorum...aslinda hic kiskanc biri degilimdir..ama artik bir hamile alinca bogazim dugumleniyor..dusun en yakinindakini ya gelinin bile hamile kalinca neden bogazim dugumleniyor..bu kadarmi kotu bir insan oldum..kiskanclikta degil aslinda...kendime kiziyorum cok ama cok..ama inan dua ediyorum; Rabbim onlarin bebislerini onlara bagisla banada nasip et..eger kotu bir insan olsam bunlari dermiyimki...ben cekiyorum bu derdi kim ceksin isterimki...ya sizdede olmusmuydu kizlar boyle? bir hamile gorunce gozlerim doluyor banada nasip et Rabbimd iyorum ve bebisini ne olur ona bagisla diyorum...ben aciz bir kulum verende Rabbim alanda O..benim elimden ne gelirki O ol diyecek..bu ugurda mucadele eden herkese ve evlat isteyen herkese Rabbim nasipe tsin....kimsenin kucagini bos birakmasinnn insallah....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?