sevgı olmayınca bakılmaz sanırımFikrim; herkes kendi annesine, babasına bakacak.
Eşler yardımcı olur razılarsa.
Kayınpederime bakarım, altını almak, banyosu falan hariç.
Aynı evde de yaşarım, asla sorun değil.
Gönülden seve seve bakarım.
Kendi babama göstermediğim hürmeti gösteririm.
Kayınvalide ile aynı evde yaşamam söz konusu değil.
Elden ayaktan düşmediği sürece aynı binayı bile kabul etmem.
Yaşarken sapasağlamken tahammül edemediğim kadına bakmam.
Bakım sorumluluğunu asla üstlenmem.
Benim annem ah dediğinde gözüm kayınaile görmez.
Kayınvalide konusu öyle uzun ki girmek istemiyorum.
İlişkimizin durumu gereği onu kabul etmiyorum.
Ne ekersen onu biçersin burada da devreye giriyor. Sonuç olarak ilişkilerin durumu benim kararımı etkiliyor.
Kendi çocuklarında sana bakmaz diyebilirsiniz.
Bakmasınlar zaten.
Şuan gelecekte bir kurum bana baksın diye ekstra plan yapıp çabalıyorum.
sevgı olmayınca bakılmaz sanırım
Ama kurum vb demeyın
Allah dusurmesın
Cok kotu seylere sahıt oldum
Elden ayaktan dusuldugu zaman artık karsınızdakı ınsanların ınsıyatıfıne kalmıs oluyor allah ıyılerle karsılastırsın demekten baska care yok maalesef..Fikren sevgi olsa bile bakmak zorunda değilim diyorum ama karakterim gereği sevdiğim her hangi bir insanın yardıma ihtiyacı, muhtaçlığı varken görmezden gelemem.
Lakin sevmediğim kişi söz konusu olunca "atsan atılmaz satsan satılmaz" sözü bende işlemiyor.
Babama bakmadım. Babama bakan anneme ve kardeşimin işini kolaylaştırmaktan başka bir şey yapmadım.
Hayatımın içine limon sıkan insanların muhtaçlığı umrumda değil.
Oh olsun demem ama bana bulaşmasın, ötede dursun derim.
Kurum vs demeyin diyorsunuz ama düzgün yerlerde var.
Allah iyisine bile düşürmesin ama (çocuğumun fikri önemli olmaksızın) ben çocuğumun bana bakarken hayatı kaçırmasını istemiyorum ve kurumları tercih edeceğim diyorum.
Gelecekte kurumların daha iyi olacağını düşünüyorum çünkü nüfus yaşlanıyor ve ihtiyaç var.
Herkes için ettiğim dua " Allah elden ayaktan düşürmeden alsın yanına"
Bu düşünceleri hiç anlayamadım, kabullenemedim . Yıllarca o anne baba evladı büyütüyor, zorluklarla belli bir yaşa getiriyor. Zorluk olmasa da emek veriyor. Ama birgün geliyor evlenince o evladın anne babaya bakması istenmiyor eşler tarafından.Hemen konuya gireyim. Eşim 50 ben 40 yaşındayız. Annesi 70 yaşında başka şehirde, kızı ile aynı ev değil ama aynı şehirde. Biz ayrıyız onlardan yani.
Eşimin halası çok yaşlı ve hastanede. Konu buradan açıldı. Bak dedi şimdiden söyleyeyim annem bu halde olursa, yani ileride yanıma alacağım. Benim içim rahat etmez öyle bakıcılara bırakmak. Bakıcı olsada gözünün önünde olacakmış. Bu arada babasına da 1 yıl bizim evde bakti yeni evliydik.
Şimdi siz olsanız ne dersiniz. Lütfen gerçek empati yapın. Daha ne olacağı belli degil. Bence boş konuşma da..
Bu arada benim 15 yaşında oğlum, görümcemin 2 yetişkin kızı var.
Cevap vermedim ben eşime sustum. Ama bu yaptırım duygusu içimde kaldı keşke yorum yapsaydım dedim. Sizin yorumlarınızı merak ettim. Benmiyim acayip acaba.
hayir soyledigimi o kadar yanlis anlamissiniz ki ben sadece bakici tutmak zor diyorum.sizin soylediklerinizin hic birini kastetmedim .bakici tutmak ve geleneksel buyuge evde bakma arasindaki olayi soyluyordum. mesajiniza sok oldum acikcasi hic dusunmedigim seyler hakkinda yazmissiniz cok ilginc .ben bakici olayi genelde maddiyat sebebiyle olmuyor sadece bunu yaziyorum.Konu sahibi hanıma ne eşinin annesinin bakımı için verdiği paradan?
Ya sinirlenmeyeyim diyorumda yok olmuyor. Adam ne yapsın istiyorsunuz, anne yatalak yada ağır hasta bakıma muhtaç evladı hayatta bakabilecek durumu ve isteği var ama evladının karısı kaynana istemem diye tutturuyor,adam anasını ölüme mi terketsin karısı istemiyor diye,adam anasını sokağamı atsın karısı istemiyor diye,adam anasına imkanı varken bakıcımı tutmasın karısı istemiyor diye?
Allah aşkına ya insanlık hakikaten mi öldü
Anneniz yada babanız bakıma muhtaç olursa banane eşim istemiyor mu diyeceksiniz
Bakmaya gelince kızı baksın, mirasa gelince benim kocamın da hakkı...Bu yüzden gençken çalışıp yaşlılığımızda kullanılmak üzere bir bütçe hazırlayacağız (ev,arsa)..evlatlarımızın eğitimi dışında da onlara ev vs.almayacağız..bu ev senin ,bu bahçe senin diye diye de sanki onlar almış , gerçekten onlarınmış gibi hissettirmeyeceğiz .En azından paramızla bakılırızAcı ama gerçek olan birşey varsa o da "anneme /annene ben bakamam çünkü.." diyebilen pek çok kişinin söz konusu mülk /miras paylaşımı olduğunda hiç de bu konu benimle ilgili değil ,benim bir emeğim yok demedikleri!
Böyle durumlarda en çok da gelinler kocalarının başının etini yiyorBu yüzden gençken çalışıp yaşlılığımızda kullanılmak üzere bir bütçe hazırlayacağız (ev,arsa)..evlatlarımızın eğitimi dışında da onlara ev vs.almayacağız..bu ev senin ,bu bahçe senin diye diye de sanki onlar almış , gerçekten onlarınmış gibi hissettirmeyeceğiz .En azından paramızla bakılırızAcı ama gerçek olan birşey varsa o da "anneme /annene ben bakamam çünkü.." diyebilen pek çok kişinin söz konusu mülk /miras paylaşımı olduğunda hiç de bu konu benimle ilgili değil ,benim bir emeğim yok demedikleri!
Hatta alt maddeler onun kızı var..benim oğlum var bu yüzden bana mı bakmak düşer e kadar ayrılmışBakmaya gelince kızı baksın, mirasa gelince benim kocamın da hakkı...
Gerçekten en mükemmel yorum bu, başına gelmeyen bilmez bu bakım işleri çok zor bakana da zor bakılmak zorunda olana da zor, ben de milletin bakıcı tutulur önerilerini hayretle okuyorum açıkçası bu insanlar nerede yaşıyor bakıcı kaç paraya gelir şurda herkesin durumu belli kaç kişi bakıcı parasını karşılayabilir, ya da hemen karşılıklı ev tutulur, yakın evlerde oturulur gibi öneriler geliyor, bunlar da kolay değilBu yüzden gençken çalışıp yaşlılığımızda kullanılmak üzere bir bütçe hazırlayacağız (ev,arsa)..evlatlarımızın eğitimi dışında da onlara ev vs.almayacağız..bu ev senin ,bu bahçe senin diye diye de sanki onlar almış , gerçekten onlarınmış gibi hissettirmeyeceğiz .En azından paramızla bakılırızAcı ama gerçek olan birşey varsa o da "anneme /annene ben bakamam çünkü.." diyebilen pek çok kişinin söz konusu mülk /miras paylaşımı olduğunda hiç de bu konu benimle ilgili değil ,benim bir emeğim yok demedikleri!
ben henüz evli değilim ama sonuçta anne babası biz babaanneme 7 yıl baktık yaşlı olunca hele evlatlar vaken bakıcı tutmak benc doğru değil anneler babalar büyütüyor yıllarca bakıyor evlatlarına bizimde anne babamız var ,ben nişanlıyım kv 65 kp 70 yaşında ve ben ev alırsam yine onlara yakın olsun isterim eşimi büyütmüş bu yaşa getirmiş neden bakmıyım haaa anlaşamam edemem sıkıntımız büyük olur ozaman başka çözüm ararırımHemen konuya gireyim. Eşim 50 ben 40 yaşındayız. Annesi 70 yaşında başka şehirde, kızı ile aynı ev değil ama aynı şehirde. Biz ayrıyız onlardan yani.
Eşimin halası çok yaşlı ve hastanede. Konu buradan açıldı. Bak dedi şimdiden söyleyeyim annem bu halde olursa, yani ileride yanıma alacağım. Benim içim rahat etmez öyle bakıcılara bırakmak. Bakıcı olsada gözünün önünde olacakmış. Bu arada babasına da 1 yıl bizim evde bakti yeni evliydik.
Şimdi siz olsanız ne dersiniz. Lütfen gerçek empati yapın. Daha ne olacağı belli degil. Bence boş konuşma da..
Bu arada benim 15 yaşında oğlum, görümcemin 2 yetişkin kızı var.
Cevap vermedim ben eşime sustum. Ama bu yaptırım duygusu içimde kaldı keşke yorum yapsaydım dedim. Sizin yorumlarınızı merak ettim. Benmiyim acayip acaba.
Arkadaşımın kayinvalidesi birkaç yıldır onlarla kalıyor, kadıncağız yatağa bağlı, eşi ben tüm gün evde olmuyorum çocuklar, ev, annem tüm yük sende olmasin diye düşünerek annesi için bir bakıcı tuttu aynı evdeler. Arkadaşım göz kulak oluyor ama genel anlamda bakıcı ilgileniyor kayınvalideyle. Ayrı ev, kira vs.olmadığı için yazdığınız tutarları bulmuyor bu şekilde.hayir soyledigimi o kadar yanlis anlamissiniz ki ben sadece bakici tutmak zor diyorum.sizin soylediklerinizin hic birini kastetmedim .bakici tutmak ve geleneksel buyuge evde bakma arasindaki olayi soyluyordum. mesajiniza sok oldum acikcasi hic dusunmedigim seyler hakkinda yazmissiniz cok ilginc .ben bakici olayi genelde maddiyat sebebiyle olmuyor sadece bunu yaziyorum.
kendi adima soyleyeyim olay vicdansizliga gelmis esimin ailesine de kendi aileme de bakarim gocunmam .yapacak bir sey yok ama forumdaki gelinler ben asla bakmam bakici vs diyor ya iste diyorum o is o kadar kolay degil .bir sekilde cok iyi gelir yoksa hepimiz buyuklere evde bakmak zorunda kaliyoruz
sizi cok iyi anliyorum dediginiz olay da her iki taraf icin de cok mantikli.ama bunu yapabilmek icin yine para lazim.bakicilar asgari ucret arti sigorta istiyor. yapsa yapsa toplumun yuzde 20 si bakici tutabilir .Arkadaşımın kayinvalidesi birkaç yıldır onlarla kalıyor, kadıncağız yatağa bağlı, eşi ben tüm gün evde olmuyorum çocuklar, ev, annem tüm yük sende olmasin diye düşünerek annesi için bir bakıcı tuttu aynı evdeler. Arkadaşım göz kulak oluyor ama genel anlamda bakıcı ilgileniyor kayınvalideyle. Ayrı ev, kira vs.olmadığı için yazdığınız tutarları bulmuyor bu şekilde.
Ben anne babaların bu gibi durumlarda alınıp bakılması gerektiğini düşünüyorum kesinlikle ama erkek evlatların da bakım konusunda sorumluluk alması, vakit anlamında müsait olmuyorsa dışarıdan yardım alması gerektiğini düşünüyorum. Bakıcıya gücü yetmez, temizlik için haftalık biri gelir. Özellikle kadın çalışmıyorsa tüm yük onda oluyor. Evde çok yaşlı ve hasta biri varsa hayatın ona bağlı oluyor. Eşler birbirine nefes aldırmali böyle zamanlarda. Ama kafa yapısı olarak çok eksiğiz hala bu konularda.
Bu nasıl bir saçmalık ya çok iyi gelirin yoksa hepimiz büyüklere evde bakmak zorundayız ne demek allah aşkına? Anne babamıza bakmamız için illa paramızın olmamasımı lazım ? Paran varsa okey hemen bakıcı tutalım böyle bir mantıkmı var ? Hep demişimdir hala da derim böyle düşünen insanların zamanında anne babalarıda keşke istemeseydi bakıcı eline bıraksaydı yada doğurdum kuruma bırakayım keyfimi bozmayım deseydi. Bu işlerde vicdan devreye giriyor işte vicdan sahibi değilseniz o yaşlı insanlar bakıma muhtaç kurumlarda ve bakıcı ellerinde ölüyor. İlahi adalet var unutmayın ne ekerseniz onu biçersiniz.hayir soyledigimi o kadar yanlis anlamissiniz ki ben sadece bakici tutmak zor diyorum.sizin soylediklerinizin hic birini kastetmedim .bakici tutmak ve geleneksel buyuge evde bakma arasindaki olayi soyluyordum. mesajiniza sok oldum acikcasi hic dusunmedigim seyler hakkinda yazmissiniz cok ilginc .ben bakici olayi genelde maddiyat sebebiyle olmuyor sadece bunu yaziyorum.
kendi adima soyleyeyim olay vicdansizliga gelmis esimin ailesine de kendi aileme de bakarim gocunmam .yapacak bir sey yok ama forumdaki gelinler ben asla bakmam bakici vs diyor ya iste diyorum o is o kadar kolay degil .bir sekilde cok iyi gelir yoksa hepimiz buyuklere evde bakmak zorunda kaliyoruz
kendi kendinize yorumlayip satasiyorsunuz cok ilginc. kendiniz yorumlayip yorumladiginiza inaniyorsunuz pes vallahi pes .ne yazmisim mesajda kendi aileme de esimin ailesine de bakarim gocunmam .okudunuz mu mesaji ? mesaji da yoneticilere bildiriyorum .Bu nasıl bir saçmalık ya çok iyi gelirin yoksa hepimiz büyüklere evde bakmak zorundayız ne demek allah aşkına? Anne babamıza bakmamız için illa paramızın olmamasımı lazım ? Paran varsa okey hemen bakıcı tutalım böyle bir mantıkmı var ? Hep demişimdir hala da derim böyle düşünen insanların zamanında anne babalarıda keşke istemeseydi bakıcı eline bıraksaydı yada doğurdum kuruma bırakayım keyfimi bozmayım deseydi. Bu işlerde vicdan devreye giriyor işte vicdan sahibi değilseniz o yaşlı insanlar bakıma muhtaç kurumlarda ve bakıcı ellerinde ölüyor. İlahi adalet var unutmayın ne ekerseniz onu biçersiniz.
üstteki yorumumu yazmıştım ki sizinkini gördümBu nasıl bir saçmalık ya çok iyi gelirin yoksa hepimiz büyüklere evde bakmak zorundayız ne demek allah aşkına? Anne babamıza bakmamız için illa paramızın olmamasımı lazım ? Paran varsa okey hemen bakıcı tutalım böyle bir mantıkmı var ? Hep demişimdir hala da derim böyle düşünen insanların zamanında anne babalarıda keşke istemeseydi bakıcı eline bıraksaydı yada doğurdum kuruma bırakayım keyfimi bozmayım deseydi. Bu işlerde vicdan devreye giriyor işte vicdan sahibi değilseniz o yaşlı insanlar bakıma muhtaç kurumlarda ve bakıcı ellerinde ölüyor. İlahi adalet var unutmayın ne ekerseniz onu biçersiniz.
Bildirmezsen hatrım kalır lütfen. Gerçekçi öneleri demek yaparan varsa bakmak zorunda değilsin paran yoksa bakmalısın mecburen bu oluyor değilmi ? Anlaşılan bu görüşü savunduğunuza göre paranız yok ve büyüklerinize bakmak zorundasınız. Dilerim bu tarz düşünenlerin başına daha kötüleri gelir. Nasılsa banlanacağım içimde kalmasın hiç birşeykendi kendinize yorumlayip satasiyorsunuz cok ilginc. kendiniz yorumlayip yorumladiginiza inaniyorsunuz pes vallahi pes .ne yazmisim mesajda kendi aileme de esimin ailesine de bakarim gocunmam .okudunuz mu mesaji ? mesaji da yoneticilere bildiriyorum .
sadece onerilerde bakici dunyanin en basit seyi olarak soylenmis cogu insanda o para yok diyorum .gercekci oneriler de bulunmak lazim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?