Allah kolaylık versin.Benim de annem hasta, zihinsel engelli, bakıma muhtaç. Babamla birlikte bakıyoruz ama babam da 61 yaşında. Düşünüyorum ben evlendiğimde ne olacak diye. Mesleğim var, çalışmayı düşünüyorum zaten.
Babam da kötüleşirse ikisiyle birden kim ilgilenecek ya da babam ölürse anneme ne olur vs. Ev kendi evimiz, değeri de yüksek. Kiraya verip ya da satıp çalıştığım şehirde, yakınımda onlara ya da duruma göre sadece anneme yatılı bakıcı ayarlarım diye düşünüyorum hep. Öğrenciyken anneme baktım yıllarca, aile evimi ben çekip çevirdim küçücük yaşımda. Altını da temizledim, yerlere bulaşan pisliği de, yıkadım da annemi. Çalışmasam bile bunu yine aynı evin içinde yapmaya gücüm yok gibi hissediyorum. Psikolojimi çok kötü etkiledi zaten annemin rahatsızlığı.
Kesinlikle karşı daire gibi ya da altlı üstlü ayrı dairelerde, aynı apartmanda yaşamayı düşünüyorum evlendiğimde ve onların ihtiyacı olduğu durumda.
Eşiniz annesi hasta yaşlı yatalak haldeyken sizden izin mi alıp bakacakYani tek tarafli demek.Ben soylerim,sen uyarsin..
Bence yanlis,Tabiki annesi elbette merak edip uzerine titreyecek ama bunu dayatmasi sormadan uzlasma yolunu kapatmasi dogru olmamis.Bana bu sekilde soylese kabul etmezdim.Ama dusunuyorum sen ne dersin seklinde sual olsaydi,o zaman gercekten izin vermeyi dusunebilirdim.Ki 15 yasinda cocuk diyorsun,cocuk iste adi uzerinde.Gorumcenin de yetiskin 2 kizi var diyorsun.Mantik olarak dogru sonuc olarak aile,ama uslup olarak cok yanlis.Tabi bana gore.
Bize empati yapın demişsiniz ama sizin empati yapmanız lazım. Anneniz olsa almaz mısınız?Hemen konuya gireyim. Eşim 50 ben 40 yaşındayız. Annesi 70 yaşında başka şehirde, kızı ile aynı ev değil ama aynı şehirde. Biz ayrıyız onlardan yani.
Eşimin halası çok yaşlı ve hastanede. Konu buradan açıldı. Bak dedi şimdiden söyleyeyim annem bu halde olursa, yani ileride yanıma alacağım. Benim içim rahat etmez öyle bakıcılara bırakmak. Bakıcı olsada gözünün önünde olacakmış. Bu arada babasına da 1 yıl bizim evde bakti yeni evliydik.
Şimdi siz olsanız ne dersiniz. Lütfen gerçek empati yapın. Daha ne olacağı belli degil. Bence boş konuşma da..
Bu arada benim 15 yaşında oğlum, görümcemin 2 yetişkin kızı var.
Cevap vermedim ben eşime sustum. Ama bu yaptırım duygusu içimde kaldı keşke yorum yapsaydım dedim. Sizin yorumlarınızı merak ettim. Benmiyim acayip acaba.
Tamam kızı yan sokağında da evlatlık mesafeyle olmuyor.bu kadın sadece görümcenizin annesi değil eşinizinde annesiTabiki öyle. Benimse yaşlı babam var biliyorum. Buradaki konu yan sokağında kızı var.
Burda şairin demek istediği şey şu; ben evde 2 tane erkek bakıyorum zaten bi de kv bakamam.benim 15 yaşında oğlum, görümcemin 2 yetişkin kızı var.
Teşekkür ederim.Allah kolaylık versin.
Adam bakıcı tutarım diyorsa bütçesi yetiyordur herhalde değilmibakici tutmayi herkes cok kolay saniyor ama o isler oyle olmuyor.yaninda siz olmucaksaniz iki bakici lazim.asgari ucret arti sigorta bir de iki bakici aylik 7 8 bin verecek durumda olan kac kisi var ki forumda ? hadi bir yatili bakici tutayim desen izin gunlerinde yine sizin bakmaniz lazim o da en uygun 4.5 5 civari
hastanede 2 bucuk ay kaldım orada gozlemledıgım bır kadın hasta olmustu sabaha karsı..bakıcısı kahvaltı yapıyordu..ııkı saatten once morga konulmaz olen kısı..bakici tutmayi herkes cok kolay saniyor ama o isler oyle olmuyor.yaninda siz olmucaksaniz iki bakici lazim.asgari ucret arti sigorta bir de iki bakici aylik 7 8 bin verecek durumda olan kac kisi var ki forumda ? hadi bir yatili bakici tutayim desen izin gunlerinde yine sizin bakmaniz lazim o da en uygun 4.5 5 civari
sadece bu konu icin yazmiyorum.boyle konularda herkes bakici bakici vs oneriyor komik oluyor. forumda oylama yapalim aylik ekstradan 5 bin bakici masrafi verebilecek kac aile cikar. durumu iyi olan ailelerin bile ev borcu araba borcu vs oluyor .Adam bakıcı tutarım diyorsa bütçesi yetiyordur herhalde değilmi
bakici olayinda mutlaka eve kamera koyup her gun ugramak vs lazim .bakici biraktim hadi parasini odeyeyim demekle olmaz ki valla Allah kimseyi kimsenin eline dusurmesin cok zorhastanede 2 bucuk ay kaldım orada gozlemledıgım bır kadın hasta olmustu sabaha karsı..bakıcısı kahvaltı yapıyordu..ııkı saatten once morga konulmaz olen kısı..
bır yaslı amca vardı 75,80 yaslarında onun erkek bakıcısı vardı..o sureklı soylenıyordu..verılen parayla bez almıyordu..altına dogru duzgun bez takmıyordu..işeyınce sınırlenıyordu..amcanın aılesıne cok ıyı baktıgını anlatıyordu..
amca hıc konusamıyordu..
bır adam felclıydı..onun bakıcısıda hasta bakımı ıcın verılen paraları hastaya harcamıyordu..bır bez vardı ustunde sadece o sekılde yatırıyordu
allah kımsenın elıne dusurmesın
amın..250 tl ıdı gunlukbakici olayinda mutlaka eve kamera koyup her gun ugramak vs lazim .bakici biraktim hadi parasini odeyeyim demekle olmaz ki valla Allah kimseyi kimsenin eline dusurmesin cok zor
Konu sahibi hanıma ne eşinin annesinin bakımı için verdiği paradan?sadece bu konu icin yazmiyorum.boyle konularda herkes bakici bakici vs oneriyor komik oluyor. forumda oylama yapalim aylik ekstradan 5 bin bakici masrafi verebilecek kac aile cikar. durumu iyi olan ailelerin bile ev borcu araba borcu vs oluyor .
hadibu konu icin adamin butcesi yetiyor diyelim konu sahibi hanim her ay 5 bin gibi bir paranin kayinvalidesi icin duzenli odenmesini ister mi ? yillardir bu bakici olayiyla cok ic iceyim cok yuksek gelir grubu haric yurudugunu gormedim
70 küsür yaşında hasta annemi evime almak isterdim. Eşim buna karşı çıkarsa evliliğimizi ciddi sallantıya sokmuş olur. Tek evladı kardeşi değil sonuçta, şimdi o ilgileniyorsa ilerleyen süreçte de kendisi ilgilenmek isteyebilir normal bu.Hemen konuya gireyim. Eşim 50 ben 40 yaşındayız. Annesi 70 yaşında başka şehirde, kızı ile aynı ev değil ama aynı şehirde. Biz ayrıyız onlardan yani.
Eşimin halası çok yaşlı ve hastanede. Konu buradan açıldı. Bak dedi şimdiden söyleyeyim annem bu halde olursa, yani ileride yanıma alacağım. Benim içim rahat etmez öyle bakıcılara bırakmak. Bakıcı olsada gözünün önünde olacakmış. Bu arada babasına da 1 yıl bizim evde bakti yeni evliydik.
Şimdi siz olsanız ne dersiniz. Lütfen gerçek empati yapın. Daha ne olacağı belli degil. Bence boş konuşma da..
Bu arada benim 15 yaşında oğlum, görümcemin 2 yetişkin kızı var.
Cevap vermedim ben eşime sustum. Ama bu yaptırım duygusu içimde kaldı keşke yorum yapsaydım dedim. Sizin yorumlarınızı merak ettim. Benmiyim acayip acaba.
konu sahıbı empatı demıs..Konu sahibi hanıma ne eşinin annesinin bakımı için verdiği paradan?
Ya sinirlenmeyeyim diyorumda yok olmuyor. Adam ne yapsın istiyorsunuz, anne yatalak yada ağır hasta bakıma muhtaç evladı hayatta bakabilecek durumu ve isteği var ama evladının karısı kaynana istemem diye tutturuyor,adam anasını ölüme mi terketsin karısı istemiyor diye,adam anasını sokağamı atsın karısı istemiyor diye,adam anasına imkanı varken bakıcımı tutmasın karısı istemiyor diye?
Allah aşkına ya insanlık hakikaten mi öldü
Anneniz yada babanız bakıma muhtaç olursa banane eşim istemiyor mu diyeceksiniz
şimdi tamam evlat anasına baksın buna kimse bir şey demiyor daKonu sahibi hanıma ne eşinin annesinin bakımı için verdiği paradan?
Ya sinirlenmeyeyim diyorumda yok olmuyor. Adam ne yapsın istiyorsunuz, anne yatalak yada ağır hasta bakıma muhtaç evladı hayatta bakabilecek durumu ve isteği var ama evladının karısı kaynana istemem diye tutturuyor,adam anasını ölüme mi terketsin karısı istemiyor diye,adam anasını sokağamı atsın karısı istemiyor diye,adam anasına imkanı varken bakıcımı tutmasın karısı istemiyor diye?
Allah aşkına ya insanlık hakikaten mi öldü
Anneniz yada babanız bakıma muhtaç olursa banane eşim istemiyor mu diyeceksiniz
Empati yapıyorum: nerdeyse kendim bakıma muhtaç durumdayım. Kayınvalidemin 3kız bir erkek evladı var. Maddi imkanımız varsa bakıcı tutup benim kontrolüm ve eşimin kontrolü ilgisi altında bakılmasını tercih ederim. Maddi imkanımız yoksa eşimle birlikte gereken herşeyi bedenim elverdiğince yaparım. Üç tane kızı var onlar baksın demem deme hakkımda yok. Eşimin bana birşeyleri dayatma gibi bir durumuda olamaz ben kimseye fırsat vermem kendim derim anneni yanımıza alalım diye. 7yaşında bir oğlum var,neredeyse yatalak bir babam var her an bakıma muhtaç annem olmasa yanında kendi babamıda alır bir yatağa babamı bir yatağa kayınvalidemi yatırır elimizden geldiğince bakarız. Aksi birşey eşim ve ben tarafından düşünülemez. Kaldı ki eşim annesine bakmak için benden izin isteyecek ben kimim ki bir evladın annesine bakmasına izin vermeme haddim olacak. Adı kaynana diye ölüme mi terkedecez. En fazla bir tabak fazladan yemek yenecek onun hesabınımı yapacaz.o kadın doğurmadımı eşimi beslemedimi. İmkanım varsa havalı yatakmış ıvırmış zıvırmış hastanın rahatı ve kendi rahatım için herşeyi alırım.imkanım yoksa da elimden gelen en iyi şekilde rahat ettirmeye çalışırım.konu sahıbı empatı demıs..
ama ınsanlık bakmayı gerektırıyor
hasta yatagı var havalı ve hareketlı..
o sart
o olunca kaldırıp ındırmek gerekmıyor..
tv koyarsın karsına bır odada..
yarın bızde yaslanıcaz
allah kolaylıklar versın arkadasımEmpati yapıyorum: nerdeyse kendim bakıma muhtaç durumdayım. Kayınvalidemin 3kız bir erkek evladı var. Maddi imkanımız varsa bakıcı tutup benim kontrolüm ve eşimin kontrolü ilgisi altında bakılmasını tercih ederim. Maddi imkanımız yoksa eşimle birlikte gereken herşeyi bedenim elverdiğince yaparım. Üç tane kızı var onlar baksın demem deme hakkımda yok. Eşimin bana birşeyleri dayatma gibi bir durumuda olamaz ben kimseye fırsat vermem kendim derim anneni yanımıza alalım diye. 7yaşında bir oğlum var,neredeyse yatalak bir babam var her an bakıma muhtaç annem olmasa yanında kendi babamıda alır bir yatağa babamı bir yatağa kayınvalidemi yatırır elimizden geldiğince bakarız. Aksi birşey eşim ve ben tarafından düşünülemez. Kaldı ki eşim annesine bakmak için benden izin isteyecek ben kimim ki bir evladın annesine bakmasına izin vermeme haddim olacak. Adı kaynana diye ölüme mi terkedecez. En fazla bir tabak fazladan yemek yenecek onun hesabınımı yapacaz.o kadın doğurmadımı eşimi beslemedimi. İmkanım varsa havalı yatakmış ıvırmış zıvırmış hastanın rahatı ve kendi rahatım için herşeyi alırım.imkanım yoksa da elimden gelen en iyi şekilde rahat ettirmeye çalışırım.
ee kım bakacak boyle bır bakma durumundaşimdi tamam evlat anasına baksın buna kimse bir şey demiyor da
gelin bakmak zorunda değil ki ama.
siz kaç tane ev işi yapan, temizlik yapan, anne altı alabilen (gerekirse) ilaç takip eden, perhize uygun yemen pişiren, ya da diyelim biraz daha sağlıklı olsın hadi.. annesiyle örgü ören dedikodu eden 50 yaş üstü adam gördünüz?
ailem çok kalabalık. ben hiç görmedim. bakıyorsa kızı değilse gelini bakıyor erkekler bi b. yapmıyor. bu kadar basit.
burada öneriler:
evi altınızda yanınızda olsun
bakıcı tutun
oldu. bir ev taşımak tutmak kolaydı. hadi bu tek seferlik verdiler. bakıcı her ay 4-5 bin ben de çok merak ediyorum..iş de yapmayacak para da vermeyecekse nasıl bakıyor olacak o adam?
ya da kadın yatalak olarak 20 sene yaşadı diyelim. nasıl çıkılacak o işin içinden?
evet doğmadık çocuğa don biçiyoruz şu anda onun farkıdayım ama erkekler bu işleri hep böyle kolay sanıyor. çocuk büyütürken de bir katkıları olmadığından genelde... hele bakıcı masrafından filan acaba gerçekten haberi var mı acaba bu adamın? adamın hepsinden haberi var ve bilinçli söylüyorsa, kendisi alacaksa sorumluluğu ne kadar güzel...ama ben öyle olan hiç görmedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?