benim 15 yaşında oğlum, görümcemin 2 yetişkin kızı var.
Burda şairin demek istediği şey şu; ben evde 2 tane erkek bakıyorum zaten bi de kv bakamam.
Ama görümcemin 2 tane yardımcı olabilecek kızı var. Kızları annelerine destek olur diyor.
Sevgili hanımefendi; bunu ima etmenize gerek yoktu zira kimse sizi bakmaya zorlayamaz.
Eşiniz annesini yanina almak istiyorsa alır ve bakar. Size, rızanız olmadan baktırmaya hakkı yok.
Sizin anne babanız size muhtaç olursa da... siz eve getirip bakarsınız.
Eşler bu durumlarda birbirlerine destek olurlar... yardımcı olurlar. Bu da Allah korkusu ve vicdan ile alakalı bir durumdur.
Ama erkeklerin annelerini eve getirip karısının başına bırakması, sonra da ben hayırlı bir insanım diye ortamlarda artistik patinaj yapmasını çok çiğ ve çirkin bir hareket olarak görüyorum.
Kimse bana annesini baktıramaz. Ama eşim annesine bakarsa ben daima en büyük destekçisi ve yardımcısı olurum.
Bu sebeple. Eşiniz annesine bakmali. Siz de destek olmalısınız. Vicdan ve ahlakın bize önerdiği de bu.
Fakat benim oğlum var, görümcemin 2 yetişkin kızı var demeniz çok üzgünüm ama hiç şık bir davranis değil.
Burda henüz gercekleşmesi soz konusu olmamıs bir şeyin önünü almaya ve kv yi doğrudan kızına vermek niyeti seziliyor.
Ayrıca bu mantıkla siz kendi anne babanıza da bakamazsınız size muhtaç olursalar. Ortaminiz müsait değil ya hani... eşinize ve oğlunuza bakiyorsunuz çünkü...
Allah hiçbirimizi bir başkasının eline düşürmesin.
Allah bakanlara sabır, bakmayanlara vicdan ve bakılan yaşlılara gönül rahatlığı versin.