• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelecekte iş bulamama korkusu

GloomyLady

Bitanesinee Aşık
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2014
427
601
103
merhaba ben kimya bölümünde okuyorum hiç istemeyek ve sevmeyerek okuduğumuda belirteyim ama bir şekilde mezun olabilirsem :p iş bulmakta sıkıntı çekicekmişim gibi kime sorsam yada duysam iş bulamssın diyorlar sizin çevrenizde falan kimya mezunu oolup iyi işlerde olan var mı.
Not: Seneye açıktanda iktisat ya da işletme okumaya başlıycam yararı olur mu bölümüme

Benim eniştem kimya mezunu .dersanede çalıyor öğretmen olarak .

kimya alanı geniş bi ibilim labaratuvarlarda fabrikalarda çalışabilirsin ayrıca formasyon alıp öğretmende olabilirsin. edişelenmen saçma olmuş.

takma kimseyi.
banada meslegimi secmek istedigimde öyle demişlerdi kac yıl önce.
kimyager olarak cok alanda iş bulma olanagın var.
sevmiyosan başka tabi. sevdigin başka bi meslek varsa ona yönelmeye bak.

öğretmen olmak son isteğim :KK43:

İstanbulda yaşadığımıda belirteyim büyük bir şehirde bile iş yok kimyagerlere boşuna okumak istemiyorum
canım ben gebzede oturuyorum ve suan kımyacıların oldgu bı yerde calısıyorum sen kendını yetstr yeterkı ndn ıs bulamayasın

merhaba ben kimya bölümünde okuyorum hiç istemeyek ve sevmeyerek okuduğumuda belirteyim ama bir şekilde mezun olabilirsem :p iş bulmakta sıkıntı çekicekmişim gibi kime sorsam yada duysam iş bulamssın diyorlar sizin çevrenizde falan kimya mezunu oolup iyi işlerde olan var mı.
Not: Seneye açıktanda iktisat ya da işletme okumaya başlıycam yararı olur mu bölümüme
Esim var canimmm :) Kimya bolumunde, yakinda docent olacak :) kendini gelistirirsen sikinti Yok.. esim amerikada bir yil kaldi hatta birlikte gittik.. kendini gelistir bu bolumde. Isletme sanki Cok.mu Iyi, mezunlari hep issiz isletmenin de..

canım ben gebzede oturuyorum ve suan kımyacıların oldgu bı yerde calısıyorum sen kendını yetstr yeterkı ndn ıs bulamayasın

kendimi ne gibi alanlarda geliştirmemi önerirsiniz işletme okuyunca kimya mühendisleriyle aynı sayılabiliryormuşuun onu düşünücem yabancı dilde geliştiricem birde üniversitemde iyi bir üni devlettte nerdeyse hiç kadro yok kimya için özel sektör mecburen ama ne kadar geliştirsemde kendimi iş yoksa nasıl bulucam diye düşünüyorum

benim çevremde kimya bölümü mezunu arkadaşlarımın hepsi pişman oldu okuduguna şuan hepsi başka mesleklerde çalışıyor evet kimyagerler zor iş buluyor iş bulabilmen için kendini çok iyi yetiştirmen gerekir inglizce dil olarak özelikle, bence de yanında başka bölüm okuman iyi olur.

Kimya mezunuyum
bir çok arkadaşım ilac fabrikasında calısıyor
fakat ben ayakta calısamam onu karıştır bunu karıştır bana göre değil
bende medical bir fabrikada bir bölüm sorumlusuyum iyiyim yani sıkıntı yok

Esim var canimmm :) Kimya bolumunde, yakinda docent olacak :) kendini gelistirirsen sikinti Yok.. esim amerikada bir yil kaldi hatta birlikte gittik.. kendini gelistir bu bolumde. Isletme sanki Cok.mu Iyi, mezunlari hep issiz isletmenin de..
Hem canim ayrica fabrikalarda is bulma sansin yuksek.. ama Kimyaci birinin esi olmak comm zor. Surekli laboratuvarda benim esim.. evden Cok orada:)

kendimi ne gibi alanlarda geliştirmemi önerirsiniz işletme okuyunca kimya mühendisleriyle aynı sayılabiliryormuşuun onu düşünücem yabancı dilde geliştiricem birde üniversitemde iyi bir üni devlettte nerdeyse hiç kadro yok kimya için özel sektör mecburen ama ne kadar geliştirsemde kendimi iş yoksa nasıl bulucam diye düşünüyorum
bence ıng kesınlıkle ogren ben bunu gozlemledım burda hanı dılın olsun bıde kımya olursa ozelde cok rahat ısler bulabılırsın hıc ısletmeyı fılan karıstrma

şuan nerde çalışıyor acaba birde sakıncası yoksa maası ortalama ne kadar oluyor

benim çevremde kimya bölümü mezunu arkadaşlarımın hepsi pişman oldu okuduguna şuan hepsi başka mesleklerde çalışıyor evet kimyagerler zor iş buluyor iş bulabilmen için kendini çok iyi yetiştirmen gerekir inglizce dil olarak özelikle, bence de yanında başka bölüm okuman iyi olur.

açıktan okumayı düşünüyorum aynı anda ingilizcem iyi ama dahada gelişmesi gerekiyor umarım şanslı olurum

Kimya mezunuyum
bir çok arkadaşım ilac fabrikasında calısıyor
fakat ben ayakta calısamam onu karıştır bunu karıştır bana göre değil
bende medical bir fabrikada bir bölüm sorumlusuyum iyiyim yani sıkıntı yok

sizi forumda hep görüyorum kimya mezunu olduğunuzu bilmiyordum işiniz çok güzelmiş acaba ist da mı yaşıyorsunuz ?

şuan nerde çalışıyor acaba birde sakıncası yoksa maası ortalama ne kadar oluyor
Cnm bir universitede ars.grv. olarak calisiyor. Doktorasini bitirdi 3 ay once.. makaleler falan hazirliyor, kendini biraz daha gelistirip docentlik sinavina girecek. Maasi Su an 2500 fakat araliktan itibaren zamgeliyor akademisyenlerin maasina %35 zam onaylandi. 3500 e yaklasacak net maasi.. derse girince de ders ucreti aliniyor ama ars. Grv. Olanlar ders ucreti almiyor. Yard. Doc. Falan olanlar aliyor. O da 1500 u buluyormus cnm.

Cnm bir universitede ars.grv. olarak calisiyor. Doktorasini bitirdi 3 ay once.. makaleler falan hazirliyor, kendini biraz daha gelistirip docentlik sinavina girecek. Maasi Su an 2500 fakat araliktan itibaren zamgeliyor akademisyenlerin maasina %35 zam onaylandi. 3500 e yaklasacak net maasi.. derse girince de ders ucreti aliniyor ama ars. Grv. Olanlar ders ucreti almiyor. Yard. Doc. Falan olanlar aliyor. O da 1500 u buluyormus cnm.

çoook sagolun verdiğiniz bilgiler için birazda olsa içimi rahatlattı

açıktan okumayı düşünüyorum aynı anda ingilizcem iyi ama dahada gelişmesi gerekiyor umarım şanslı olurum

sizi forumda hep görüyorum kimya mezunu olduğunuzu bilmiyordum işiniz çok güzelmiş acaba ist da mı yaşıyorsunuz ?
istanbulda yasıyorum evet
önce boya fabrikası sonrada saglık bölümünde lab stajlarım oldu
ama dediğim gibi bana göre değildi kimya bölümü.
kimyayla alakalı sağlık medical bir fabrikadayım ama başka bir bölümdeyim.
kuzenimde burada calısıyor oda kimya mezunu o kalite kontrol sorumlusu genelde ayakta calısıyor oyle yanı

Back
X