Gelenekler uymuyor

Çok haklısınız bende siz gibi düşünüyorum.
Ben kabul etmedim.
Beni değil eşimi arıyorlardı. Ay ne sinir oldum. Görümcem abi sınavım var kalacak yerim yok sende kalayım dedi. Eşim evimizde kalıyordu. Şok oldum. Akrabası zibilyon tane dolu kalacak yeri yok. Eşime asla kabul etme dedim. Eşimde ben eşyaları kullanmıyorum yatakta bile yatmıyorum asla kabul etmem merak etme dedi.
Sonra da akrabaları beni değil eşimi arıyordu.
Evi görmeye gelelim diye.
Eşim sağ olsun. Kabul etmedi.
Bana laf bile bırakmadı.

Benim ev göstermek için oraya gitmem sıkıntı 7 satyik yol. Düğünden sonra diyorum hemen ilk cumasına olur o zaman diyo kaynanam

Benim ev göstermek için oraya gitmem sıkıntı 7 satyik yol. Düğünden sonra diyorum hemen ilk cumasına olur o zaman diyo kaynanam

soz veremem deyin siz de cevap olarak.
Sakin bana guvenip milleti davet etme diye de ekleyin.

yani bu iste gonlunuz olsa bile, gunler kaciyor mu canim, ilk cuma neymis.

Bu yemeğe kabul etmiceğimi nasıl söyliyim sizce kaynanama. Kaynanam akrabaları arayıp söylüyomuş gelin yemeğe diye sanki kendi evi gibi
Aaaaa pesss valla pes.
Sonrada kv ler neden sevilmiyor diye etrafta konuşurlar.
Benim böyle bı zorunluluğum yok, evimizin ritmine karışmayın deyin.
Siz kendiniz çağırabilirsiniz deyin.

soz veremem deyin siz de cevap olarak.
Sakin bana guvenip milleti davet etme diye de ekleyin.

yani bu iste gonlunuz olsa bile, gunler kaciyor mu canim, ilk cuma neymis.
Beh öyle diyince oğluna duygu sömürüsü yapıyor bu sefer. Akrabaların sana baktı senin üzerinde emeği var yemeği kabul etsin diye

Yav insan mutlu deģilse her geleneģi yapmak zorundami.
Benim de dugünümde tüm akrabalari evimde kalmayi umuyordu uzaktan gelmislerdi ama ben yeni ev dedim kaynanama soyledim o ayarladi sagolsun eşimin bekar evinde tıkıs tıkısta olsa 1 gun idare ettiler:) gelenekler insani mutlu etmiyorsa ve gereksizse olmayiversin.

Biz o kadar degil ya eşim evlenmeden evimizde kalsa herseyi kullanabilirdi o sikinti degil. Bir de anne, baba kardeşten ziyade akrabalar, komsular icin filan hoşlanmiyorum ben daha çok.
Ama evlilikten once esim disinda baskasinin evi kullanmasini kalmasini istemezdim.

Beh öyle diyince oğluna duygu sömürüsü yapıyor bu sefer. Akrabaların sana baktı senin üzerinde emeği var yemeği kabul etsin diye

ay ben olsam cok gulerim. Akrabalari mi bakmis nisanliniza

Yani bence de yakin akrabalari davet etmek hos bir sey adet ve devam etmesi de guzel.
Ama gunler cuvala girmedi ya, nedir bu acele.

Bir arkadaşım Denizlili eşi de Vanlı taban tabana zıt adetler gelenekler hatta kayınvalidesi Türkce bile bilmiyor. Fakat ikisi de birbirini cok seviyorlar iki tarafın adetlerini de yerine getirdiler evlenirken hicbir sorun olmadı seviyorsanız gozunuz hicbirsey görmez bence

ay ben olsam cok gulerim. Akrabalari mi bakmis nisanliniza

Yani bence de yakin akrabalari davet etmek hos bir sey adet ve devam etmesi de guzel.
Ama gunler cuvala girmedi ya, nedir bu acele.
Kaynanamınn dediğini yapmıcam b olaylardan sonra sonra herşeyimize karışır eğer ben bunu yaparsam yanlışmı düşüncem sizce

Tabiki orta yolu bulacaksınız, öyle eziklenip sizin istediğiniz olsun diyip kendi geleneklerinizi yok saymayın! İstemediğiniz size uymayan saçma gelen şeyleri söyleyin! Kalmadı artık onlar diyin, düğünden önce evde yemekmi yenirmiş gelin olmadan diyin, ev görmeye gelinir evet ama herşey olup bittikten sonra! Örneğin ben onların geleneğine göre çeyizimi sermelerine izin verdim(özel eşyalarıma kadar karıştılar) ne mi oldu? Makyaj malzemelerimden bazıları kayıp! Söyleyincede ben görmedim diyip işin içinden çıkıverdiler! Bu sorumluluğu alıp ben görmedim diyemezsiniz dedim! Salak kafam! Özel eşyalarını ev düzenini karışmalarına izin verme!

Banada saçma geliyor dedim. Benim evimin düzeninin herkesin bilmesi çok garip nerde ne eşyam var herkes bilcek dedim. Kaynanam yabancımı onlar benim kardeşlerim diyo.

Kaynanamınn dediğini yapmıcam b olaylardan sonra sonra herşeyimize karışır eğer ben bunu yaparsam yanlışmı düşüncem sizce

yapmamak degil, kendi bildiginiz ve uygun gordugunuz sekilde yapin, esinize de danisin tabi ki.

Biz ayni memleketliyiz esimle, kulturlerimizde de bir fark yok,
yine de yastan dolayidir diye tahmin ediyorum, kayinvalidemle cok farkli dusundugum konular olurdu ilk evlendigim yillarda,
ben her zaman kendi bildigim gibi yaptim, bazen esim begenmedi fikrimi, soyle yapalim dedi mesela, onun dedigini dikkate aldim vs vs.
Kkayinvalidem su an hic karismaz, neticede bildigini yapiyor gene diyerekten birakti bu isleri saniyorum.

Bir de kotu olmaya gerek yok,
her zaferinde sakin sakin cevap vermelisiniz,
ornegin bu cuma meselesinde,
kayinvalidecim, ben soz veremem cuma gunu icin, tam dugun sonrasi, belki dinlenmem gerekecek, belki o stresten yorgunluktan hasta olucaz falan, o yuzden soz veremiyorum, ben musit olunca en iyi sekilde misafirlerimi agirlamak isterim zaten, siz dert etmeyin, hic kafanizi takmayin... diyebilirsiniz.
Veya size cok ters geliyorsa bu fikir, ve nisanliniz da sizinle ayni fikirde ise,
ya kayinvalidecim biz pek bu davet islerine girismek istemiyoruz simdilik, o yuzden sen kimseyi davet etme. Bir kendimize gelelim, ondan sonra yeniden konusuruz... gibisinden genelden genelden cevaplanabilir.

Valla kardeşi de dahil gelemezler, ben daha eve gelmemişim, evimi özene bezene dayayıp döşemişim, eşim bile yatak odasında yatmıyor evlenmemizi bekliyor.
Kardeşi gelecek günlerce kalacak.
Birde beni arama tenezzülünde bulunmayacak.
Asla kabul etmem ki eşim kabul etmedi zaten.
Bı de beni öyle salak yerine koyuyor ki eşimle Ikea da alış veriş yapıyoruz. Abisine gelip kalma konusunu yazıyor, bana da nasılsın diye yazıyor diğer görümcemle birlikte.
Bu ne terbiyesizlik böyle...
Akrabalarını da eşim kabul etmedi.
Herşeyin bı edebi bı adabı var.
İnsanlar yerlerini kendileri yapar kimi dar eder kimi derya deniz.

Ayyy en sevmediğim adet. Biz de uzun uzuuun yıllar önce varmış ama ne ben ablalarım yaptık.
Ama bu adetle ilgili duyduğum hatta özür dileyerek ha.s..r dediğim, farklı bir yörede ev görmeye gidenler ufak tefek şeyler çalarmış.
Sizinki daha büyük saçmalık, Siz evi dayayın döşeyin, daha kendiniz oturmadan, siz evde yokken aklına esen gelsin yesin gitsin.
Ben olsam müsade etmem.
Siz ağlayacağınıza ağlayan ağlasın, darılan darılsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…