- 25 Ekim 2015
- 19.368
- 99.157
- 598
- 41
Ben evlendikten sonra herkesi cagıracagım suan musaıt degilim. BukadarBu yemeğe kabul etmiceğimi nasıl söyliyim sizce kaynanama. Kaynanam akrabaları arayıp söylüyomuş gelin yemeğe diye sanki kendi evi gibi
Çok haklısınız bende siz gibi düşünüyorum.Ben de bundan hoşlanmiyorum evime bilip bilmedigim kalabalik insan grubunu kendim evdeyken dahi kabul etmem.
Cok yakinim olmayan biri evime gelmis olsa ve bir sebeple baska bir odaya girse ardindan orayi didik didik eder ne ellenmiş, ne yapilmiş incelemek temizlemek zorunda kalirim herlade.
Benim ev göstermek için oraya gitmem sıkıntı 7 satyik yol. Düğünden sonra diyorum hemen ilk cumasına olur o zaman diyo kaynanamdugun oncesi ya bir gun belirleyip siz de gidin ve ev gormesi mi yapacaklar ne yapacaklarsa sizin yaninizda yapilsin.
ya da bunun mumkunati yoksa, ben dugunden sonra esimin akrabalarini tek tek / topluca agirlamak istiyorum, o zaman evi gorurler deyin kapatin konuyu.
Tabi dugunden sonra derken hemen ilk haftasini kast etmiyorum, iste ilk 3 ay icinde olabilir mesela.
Valla haklısın ne diyeyim.Kabul etmedim de evlendikten sonra da sıkıntı yemeğe çağırma olayı çıkcak bıktım şimdider
Ya İzmir'de böyle bı adet yok.İzmirli
Benim ev göstermek için oraya gitmem sıkıntı 7 satyik yol. Düğünden sonra diyorum hemen ilk cumasına olur o zaman diyo kaynanam
İlcesinde kirazlılarYa İzmir'de böyle bı adet yok.
Benim İzmirli akrabalarım var.
Hiç duymadım görmedim.
Aaaaa pesss valla pes.Bu yemeğe kabul etmiceğimi nasıl söyliyim sizce kaynanama. Kaynanam akrabaları arayıp söylüyomuş gelin yemeğe diye sanki kendi evi gibi
Beh öyle diyince oğluna duygu sömürüsü yapıyor bu sefer. Akrabaların sana baktı senin üzerinde emeği var yemeği kabul etsin diyesoz veremem deyin siz de cevap olarak.
Sakin bana guvenip milleti davet etme diye de ekleyin.
yani bu iste gonlunuz olsa bile, gunler kaciyor mu canim, ilk cuma neymis.
Allah Allah bilemedim şimdi.İlcesinde kirazlılar
Çok haklısınız bende siz gibi düşünüyorum.
Ben kabul etmedim.
Beni değil eşimi arıyorlardı. Ay ne sinir oldum. Görümcem abi sınavım var kalacak yerim yok sende kalayım dedi. Eşim evimizde kalıyordu. Şok oldum. Akrabası zibilyon tane dolu kalacak yeri yok. Eşime asla kabul etme dedim. Eşimde ben eşyaları kullanmıyorum yatakta bile yatmıyorum asla kabul etmem merak etme dedi.
Sonra da akrabaları beni değil eşimi arıyordu.
Evi görmeye gelelim diye.
Eşim sağ olsun. Kabul etmedi.
Bana laf bile bırakmadı.
Beh öyle diyince oğluna duygu sömürüsü yapıyor bu sefer. Akrabaların sana baktı senin üzerinde emeği var yemeği kabul etsin diye
Kaynanamınn dediğini yapmıcam b olaylardan sonra sonra herşeyimize karışır eğer ben bunu yaparsam yanlışmı düşüncem sizceay ben olsam cok gulerim. Akrabalari mi bakmis nisanliniza
Yani bence de yakin akrabalari davet etmek hos bir sey adet ve devam etmesi de guzel.
Ama gunler cuvala girmedi ya, nedir bu acele.
Banada saçma geliyor dedim. Benim evimin düzeninin herkesin bilmesi çok garip nerde ne eşyam var herkes bilcek dedim. Kaynanam yabancımı onlar benim kardeşlerim diyo.Tabiki orta yolu bulacaksınız, öyle eziklenip sizin istediğiniz olsun diyip kendi geleneklerinizi yok saymayın! İstemediğiniz size uymayan saçma gelen şeyleri söyleyin! Kalmadı artık onlar diyin, düğünden önce evde yemekmi yenirmiş gelin olmadan diyin, ev görmeye gelinir evet ama herşey olup bittikten sonra! Örneğin ben onların geleneğine göre çeyizimi sermelerine izin verdim(özel eşyalarıma kadar karıştılar) ne mi oldu? Makyaj malzemelerimden bazıları kayıp! Söyleyincede ben görmedim diyip işin içinden çıkıverdiler! Bu sorumluluğu alıp ben görmedim diyemezsiniz dedim! Salak kafam! Özel eşyalarını ev düzenini karışmalarına izin verme!
Kaynanamınn dediğini yapmıcam b olaylardan sonra sonra herşeyimize karışır eğer ben bunu yaparsam yanlışmı düşüncem sizce
Valla kardeşi de dahil gelemezler, ben daha eve gelmemişim, evimi özene bezene dayayıp döşemişim, eşim bile yatak odasında yatmıyor evlenmemizi bekliyor.Biz o kadar degil yaeşim evlenmeden evimizde kalsa herseyi kullanabilirdi o sikinti degil. Bir de anne, baba kardeşten ziyade akrabalar, komsular icin filan hoşlanmiyorum ben daha çok.
Ama evlilikten once esim disinda baskasinin evi kullanmasini kalmasini istemezdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?