Geleneksel gelin delirtme senlikleri (kv bize geldi)

Ben komsumla esnafimla muhabbet kurmalarina sevinirdim bile ne var ki onda? Komsu ve esnaf bana ait bir sey degil sonucta. Bahane ariyorsunuz gibi geldi? Evime zarar verilmedigi sürece rahat davranilmasini severim, kasilan misafir gibi duran insanlar gelince ben de strese giriyorum. Bence sakin olun biraz:)

Sevgili uye şöyle üstünkörü baktim cevaplara kötü gelin demisler ama ben öyle sebepsiz yere uzun yatılı misafir sevmedigimden her türlü senden yanayim. Rahat ol kardesim.

Yani ne bileyim nedir 2 ay kalmak Allah askina. Sanki avcılık toplayicilik yapıyoruz devir m.ö bilmem kac, demir bulunmamis, tekerlek bulunmamış, telefon icat edilmemiş. Insanlar ancak dağları dereleri aşip sevdiklerini görebiliyor, sesini duyabiliyor. 3- 5 insan bir olup ayi öldürüp de karnımızı doyurabiliyoruz .

Gel gör hasret gider en kabadayı kal bir hafta don evine. Işleri gucleri de yok herhalde.

Gitmeyin oyle kimsenin evine uzun uzun. Istenmiyor iste.

Geldiklerinde 2 aydan önce gitmiyorlar sagolsunlar. Özel hayat yok zaten onlar gidene kadar da olmayacak
Esnafla muhabbet komşularla samimiyet falan demişsiniz ama ben bunun arkasında çok fazla birikmişlik görüyorum. Hooopp.... Sürprizzzzz biz sende 1 ay kalmaya geldik diyeni baş üstüne koymanız beklenemez başlı başına terbiyesizlik bu. Ben komşuma gidecekken bile mesaj atıyorum müsait misin diye. Her türlü haklısınız.

Üslubunuz ne güzel içimi ferahlatıcı. ve can şenliği ne güzel bir deyim...

Biz ilk zamanlar zaten altlı üstlüydük ona rağmen gelip kalmak istiyorlardı tabiki izin vermedim.3-5 ay sonra evi sattırıp başka yerde ev aldırdım zaten oda hemen hemen 1 saat uzaklıkta.Bir keresinde acaba kalsak mı falan dedi mutfaktayız tabi duymamazlıkta geldim salondada öylesine diğer eltimden konu açıldı geleni gideni eksik olmuyor yazık vs konuşuldu eltim benim dayımın kızı tabi bende orda laf arasında dedim ki misafim eksik olmasın gelen giden bol olsun ama yatılıya kalmasın kimse sevmiyorum o gece rahatsız oluyorum yatamıyorum bile dedim eşimde aynen bende dedi durumdan haberirsiz ( annesinin talebinden habersiz) tabi eşimde sevmez kimsenin kalmasını ama bilseki annesi dedi böyle birşey bana katılmaz susardı.zaten benim kv çok gururlu şimdi bizde kalması için 20 kere falan gel kal demem gerek.Aslında kvden rahatsız değilim çok ama kp hiç susmuyor kaynana lafı çenesine az kalır herşeye konuşur asla susmaz onu 2 saat görmek bile sanki 1 ay görmek gibi

Üslubunuz ne güzel içimi ferahlatıcı. ve can şenliği ne güzel bir deyim...
şimdi gelin kaynana muhabbetlerini unutup , anne kız diye düşünüyorsun . Neşeli olmaktan , mutlu olmaktan , iyi insan olmaktan başka yanımızda ne götüreceğiz ? Hem çocuklarımız bizden örnek alırlar her şeyi . Mutsuz olmak daha zor inanın . İnatlaşmak , kusur bulmak , savaşmak daha zor .
Hem bu dünyada hem de öbür dünyada mükafatını alırsınız . Hem o yaşlılar size bir kere Allah razı oldun kızım deseler kötü mü ?
Benim kayınvalidem çok zor bir insan . Psikolojik rahatsızlıkları çok fazla , ama her telefonda Allah senden ve senin neslinden olanlardan razı olsun der . Sürekli dua eder . Ha yeri gelir ( ilaçlarını almayınca ) beni tanımaz , sen de kimsin der bir sürü hakaret eder ama hiç üzmem ben kendimi .
Hayat kin tutmak için ve huzursuzluk için çok kısa .

uygun bi dille artık gitseniz mi acaba de ya da dokundur 1 ay kalmak ne demekmiş çok uzun süre

Ben kayın ailem bana geldiklerinde kendi evlerindeymiş gibi rahat etmelerini isterim, buna salonda yayılmak da dahil. Ha onlar varken ben kendi evimde kendi evimde gibi rahat olabiliyormuyum? ıh ıh. Yani 1 ay uzun bir süre bunu kabul ediyorum ama size yardım etmeleri iyi bir şey. Komşuya tabak götürmesinde ve esnafla konuşmalarında bir anormallik görmüyorum. Benim burada sorun edeceğim tek şey habersiz gelmeleri olurdu. Yani habersiz gelinmez gerçekten. Hani habersiz çat kapı çay içmeye gelinir de bir ay kalmaya çat kapı gelinmez. Uygun bir dille söyleyin bir daha ki sefere, haber versinler gelsinler.

1 gün önceden haberleşiriz akrabalarla size gelicez diye. Kalmaya gidicek olsak 1 hafta önceden söyleriz sanırım

1 gün önceden haberleşiriz akrabalarla size gelicez diye. Kalmaya gidicek olsak 1 hafta önceden söyleriz sanırım
Ama normal olanı da bu. Belki kadının o hafta planı var belki hiç planı yok o hafta kafasını dinlemek isteyecek hiç haz etmem böyle şeylerden. Benimkiler de üç beş hafta önceden başlarlar gelecez Allah gelecez herkesi ayağa kaldırırlar haberli 20 gün kaldılar onda bile delirdim ben bi de böyleleri var

Haber vermeksizin gelip 1 ay kalmaları büyük problem bence
Yani tamam aile onlar ama böyle bir ortamda evde bebek varken çatkapı kalmaya gelmek sevimsiz.
Salonda oturmaları niye rahatsız etti anlamadım ne yapsalardı? Nerde otursalardı? Esnafla selamlaşmaları da normal yani niye bozuldunuz ki. Annem,kayınvalidem gelip kalırlardı bazen pandemiden önce,sitenin parkında,havuzda vs insanlarla tanışıp sohbet ederlerdi pekala. Neden etmesinler ki?
Ayrıca evinize gelmişler insanlar salonunuzdan çıkmaları için yaptiğınız hiç hoş değil. Nereye gittiler ki salondan çıkıp?

Ay birazdan kanatlanıp uççaksınız

İyi de sizin haberiniz var istiyosunuz konu sahibi kendi evinde sallanmıyor takılmıyor insanlar kafasına göre 1 gelip kalıyor valla ben daha beterini yapardım çat kapı gelene
Valla bize kapıya gelenin yabancı bile olsa geri çevrilmeyeceği öğretildi. Ki gelen eşinin ailesi. Hani evlenirken karşımızda ki insanın da bir ailesi olduğunu kabullenip evleniyoruzya.. Ailesi gelip de gelininin arkasından kuyusunu kazıyosa, eşiyle arasını bozmaya çalışıyorsa o başka. Öbür türlü ne kadar sevmesek de katlanıılabilir diye düşünüyorum. Tabi herkesin kendi bileceği iş

Altlı üstlüyken kalmak istemekteki amaç ne? Yani üst katta yatağın var çık yat yerine allah aşkına

Peki gelen sizin anne babanız olsaydı aynı tepki mi olurdu ? Gitmesini uygun bı dille dile getirirmiydiniz ? Veya rahatsız olur muydunuz kv kp olduğu gibi farzedin onlar size sürpriz yaptı Cat kapı geldi düşünceniz ne olurdu ? Cevaplarsanız sevinirim ama kalpten teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…