Geleneksel gelin delirtme senlikleri (kv bize geldi)

1 aylığına yatılı ve habersiz gelmiş olmalarına şaşırdım .Eşinizin haberi vardır bence. İnsan annesine kahveye giderken bile haber verir . Artık yapılabilecek birşey yok size de yardımları dokunuyormuş idare edeceksiniz .

12 saat uzakliktalarmis, eşinin mutlaka haberi vardir. Konu sahibi problem çıkartmasin diye emrivaki yapılmıştır. Yoksa insanlar evde olmayabilir şehir dışına çıkabilir 12 saatlik yolu geri dönecek haller yok ya

Sonra diyorlar ki burda hep linç ediyorlar biz mi garibiz acaba ya

Yaa bir de insanlar her gelelim dediklerinde gelin hanım mırın kırın ediyorsa, kocası haber vermez tabii. Sevsek de sevmesek de eş ailesi çok anormal bir şey yapmadılarsa evimizde ağırlamak zorunda olduğumuz insanlar. Bu gerçeği kabul etmek erkek için de kadın için de şart.

Konu sahibi mesafenin çok uzak olduğunu bilerek söylemiyor ki haksızsın demeyelim diye. İnsan sarrafı olduk vala burda
O kadar uzun mesafeye 1 ay normal geldi bana ya
Birde yatili hiç sevememe rağmen yani düşünün.
Zaten iyi insanlar belliki, ama konu sahibi sıkıntılı. Insanların yanında laptoptan film açmak ne demek ya ne kadar ayıp. Hep kayinvalide linç ederiz ama burdaki eş ailesinin ağzı var dili yok. Allah yardımcıları olsun
Ayrıca emrivaki yapmak zorunda kalıyorlar belliki vala üzüldüm hem eşine hem ailesine

Ya valla siz böyle diyince ben de üzüldüm şimdi gidip hepsine sarilicam. Zorunda kalacak bir durum yok gelip aylarca kalmalarını gerektiren bir durum da yok. Kv ve kp yi sevmemem için yeterince hakli sebeplerim var geçmişte yaşadığımız. Hele kayinpederjmi tanısanız ağzını açması küfür çocuklarımı sevmesi bile küfürlü.

Belliki uzak mesafedeler .Torunlarını görmek için geldiler ,yardımcıda oluyorlarmış .Bir ay kalacaklarsa uzun bir süre .Bir kaç günden fazla hadi bilemedin bir hafta sonrası yatılı misafir ağırlamak zor .Fakat salona girip bilgisayardan film açmanız falan ne bileyim ayıp etmişsiniz .Rahatınız kaçsada sabretmeniz gerekir .Hareketlerinizle çok belli etmeniz hoş değil .Siz zaten bu şekilde davranırsanız ,bir kaç güne giderler .Sonrada eşinizle muhtemelen aranız açılır .Haliyle adamları kovmaktan beter ettin diye .

Sizeyardım etmeye gelmişler sanırım.Napsınlar pandemıde tv demı ızlemesınler?

Sıkıntılı insanlar olsalardı, 1 ay yüzlerini görmeye dayanamıyorum bana zamanında şunları şunları yaptılar demeniz gerekmez miydi?
Ama sizin söylediğiniz, "evimde rahat edemiyorum, salona yayılmış oturuyorlar, kadın programı izliyorlar, tabağa birsey doldurmuş komşuya veriyorlar". Bunlar zaten normal hayatın akışı. Ellerini birşeye sürmeden 1 ay kalsalar bu defa siz isyan edeceksiniz misafir gibi hiç birşeye dokunmadılar cok yoruldum diye.
Ayrıca mesafe gerçekten çok uzun, 1 hafta kalıp dönülecek bir mesafe değil.

Konu sahibi kendini yanlış ifade etmiş ama temelde haklı bana göre. Allah aşkına şu evden çıkılmayan pandemi döneminde kim 1 ay 2 ay kv, kp, görümce ağırlamak ister ya? Ben kendi ailemi bile o kadar ağırlayamam mecburi bir durum olmadıkça. Ha belki çok iyi anlaşıyorlardır gelin için sorun olmaz ama konudaki kişilerin iyi anlaşmadığı da kabak gibi ortada.

Biraz empati yapmak lazım yorum yazarken bence. Ben olsam ben de surat asardım, habersiz bu kadar uzun misafirlik mi olur ya?

sorun habersiz gelmeleri burada, kv 10 dklık mesafede asla beni aramadan gelmez. kendi annem de dahil. o da 10 dk ama arar ikisi de çağırırsam gelir. eğer 12 saatlik mesafe varsa da bir ay kalmaları çektikleri yola göre az buçuk normal. he ister miyim o kadar ağırlamak? şu an istemem çünkü ona göre bir düzenim var. eğer arayıp gelme planı yapsalar karşı çıkar mıyım? hayır onda da gelmeyin diyemem. tüm bunların yanı sıra şikayet ettiğiniz şeyler gerçekten saçma ama. haber vermeden gelmeleri okey problem esnafla komşuyla iyi olmaları neden kendi evinizde misafir gibi hissettiriyor size? ve ya insanlar akşam salonda tv izlemek dışında ne yapabilirler? eğer hiçbir konuda yardımcı olmayıp otursalar kızarsın, yardımcı olunca yine kızıyorsun. muhtemelen yaptıkları gözüne batıyor o yüzden. ama geldiklerinde "ay keşke bir kaç gün önceden haber verseydiniz daha iyi olurdu ona göre ayarlardık falan fıstık" deseydiniz belki habersiz gelmemeleri gerektiklerini düşünür, anlarlardı

Uzak mesafeden gelip bir hafta mı kalmaları normal olurdu? Pandemiden dolayı bende istemezdim lakin pandemi yerine yok rahat rahat tv izliyorlar vs kusura bakmayın irite edici geliyor. Napsınlar insanlar ot gibi oturup hazır nazır şekilde kıtta mı dursunlar? Merak etmeyin eşinizede haberi vermişlerdir. Eşiniz size söylememiş. Bu arada kendi aileniz istediği zaman gelip oturabiliyor eş ailesi uzakta napsınlar 2 3 senede bir gelip 3 gün kalıp gitsinler herhalde istiyorsunuz. Unutmayalım ki nasıl ki yaşanılan ev bizim olduğu kadar eşimizinde evi iki tarafta misafirini ağırlayabilir. Nedense ben sizden sadece evin tek sahibi benim benim istediğim olur havası alıyorum

Mesafeyi 12 saat diye okudum ben. Mesafe ne olursa olsun 1-2 ay çoook uzun hele habersiz gelmek için daha da uzun.
Emrivaki yapmak zorunda kaliyorlar diye bisey olamaz.
2 ay boyunca modunu o insanlara gore ayarlayip, onu yapmayayim ayip, bunu yapmayayim ayip, ama surat asmayayim diyecek degil ya, yapana helal olsun ama yapilmasi kolay bisey degil.

Bugun acayip sinirliydim mesela ben doldum taştim eve geldim kedi de ilaç içmek bilmedi oturdum ona ağladim keid nedennn ilac icmiyoooor diye agladimmm, iyice cinlenip eşime sardim mesela...
2 ay coook uzun ne insan bisey yapabilir, ne esiyle rahat iletisim kurabilir, ne tartisabilir. Herkes vakitle evine gitse ziyaretleri tadinda biraksa kendinden biktirmasa daha iyi bence.

Ilk basta bende konu sahibine hak verdim, yukarda mesajlarım var. Ama bana ters bir cevap verince madem cevap verebiliyorsunuz bu tepkiyi eşinize verseydiniz, haklıymış eşiniz ve ailesi o zaman dedim.
Kaldıki yılda bir kez goruşuluyorsa 1 ay normal bir sure. Insanlar torunlarını çocuklarını ozler. Konu sahibine zararı yoksa hatta yardimi varsa ne ala.
Normalde gerçekten yatılı misafir sevmem ama ailelere anlayışlı olmalıyız daimi değil geçici bir süre zaten.

Ya aileden birileri gelince düzen bozulmasına karşıyım. Kv ler gelip 3 hafta bende 2 hafta eltimde kaldılar en son. İlk geldikleri gün kahvaltıyi hazırladım, yemekler iki gün yendi vs. Sonra ki günler 10-12 arası uyandım hep yaptığım gibi. Bazen yaptılar kahvaltılarıni bazen beklediler beraber yaptık. Yemek istersek yaptık, istemezsek dışarıdan söyledik. Bir orta yol bulunmalı bu durumlarda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…