- Konu Sahibi cerencerengil31
-
Ailem farkli sehirde. Ben de iki saat mesafede farkli sehirdeyim. Evlenip geldim bu sehre. Calisiyorum, isimden memnunum. birakip aiemin yanina gitmeyi dusunmem. Ama sagolsunlar destekler bana. Doluya koyuyorum almiyo, bosa koyuyorum dolmuyo. Evliligimi surdurmek icin cirpinsam herseyin cok daha iyi gideceginden cok emin degilim, cok sert karakterli biri esim. Fazla otoriter ve baskici olabiliyor bazen. Hicbisey yokken bile bazen tavırli oluyor kendimi sorguluyorum biseymi yaptim diye. Sonra birden iyi oluyor. İyiyken cok iyi, kotu olunca düşmanimmis gibi. Karmakarisigim. Bugune kadar hep isten eve evden ise gittim dogru duzgun arkadasim bile yok is arkdaslarimin haricinde.Allah sabır versin. Şiddet olunca maddi tazminat isteyebiliyorsunuz, umutsuzluğu kapılmayın. Ayrıca nafaka da vermek zorunda. Aileniz nerede?
Ben de bosanma asamasindayim. 8yillik evliligim bitmek uzere. şöyle bi donup baktigimda gecirdigimiz guzel vakitler, mutlu oldugumuz zamanlar gozumun onune geliyor. Boğazımi sıkıyolar gibi oluyor. Aliskanliklarin bozulmasi, belirsizlik, yillardir aşık oldugum adamin artik bir yabnci olacak olmasi, yuvamin dagilacak olmasi... dusundukce kahroluyorum.
Birebir ayni durumdayiz suan. Cok buyuk bi tartisma yasadik, siddet gordum. 8yillik evliligim bu yaz bitecek. Henuz dava acmadik ama yaza acariz diye konustuk. İki yabanci gibiyiz evde. Ben gelince o evden cikiyor gece gelip baska odaya gecip kapisini kapatip uyuyor.
Cocugum da var 6yasinda. Olanlara inanamiyorum, konduramiyorum. Aglayamiyorum. Ne yapacagima karar veremiyorum. Bu süreç nasil atlatilir ben de bilmiyorum. Hayatim cok zor olacak gibi bi his var icimde. Soyledigi yaptigi seyleri dusundukce sindiremiyorum. Boyle mi olacaktik diyorum ya.. canim cok yaniyor.
Keşke her şey çok daha güzel olacak diyebilseydim. Ama öyle olmuyor. He benim evliliğim sürer miydi sürmezdi. Bunu da biliyorum. Şükrediyorum sağlıklıyım. Ailem zaten çok iyidir asla dul gözüyle bakmıyorlar. Ama toplum karşımızda bir duvar gibi yıkamıyoruz. Ve bu saatten sonra ikinci evlilik daha da zor bizler için.
Şemsi Tebrizi'nin 40 kuralından birini paylaşayım size:
Başına ne gelirse gelsin karamsarlığa kapılma. Bütün kapılar kapansa bile, O sana kimsenin bilmediği gizli bir patika açar. Sen şu anda göremesen de, dar geçitler ardında nice cennet bahçeleri var. Şükret! İstediğini elde edince şükretmek kolaydır. Dileğin gerçekleşmediğinde de şükret.
Ardına da Mevla'nın her bu konuda aynı olana söylediğim meşhur sözü:
Kimi benden çok seversen onu senden alırım... Ve ekler , O'nsuz yaşayamam deme, seni O'nsuz da yaşatırım... Ve mevsimler geçer, gölge veren ağaçların dalları kurur, sabır taşar, canından saydığın Yar bile bir gün el olur.. Aklın şaşar, dostun düşmana dönüşür, düşman kalkar dost olur, öyle garip bir dünya işte.. Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur.. Düşmem dersin düşersin, şaşmam dersin şaşarsın.. En garibi de budur ya, öldüm der durur, yine de yaşarsın.
Hayat bir garip döngü bir şekilde bu döngüye uyum sağlanıyor..
Aynen kimseyi takmamakla falan olmuyorEvet benimki de sürmezdi. Mutlu olmak için tabiki birine ihtiyacımız yok. Ben de ayakta duruyorum kimseye muhtaç değilim diye şükrediyorum. Toplumun insanların hayatını etkilediği bir gerçek , kimseyi umursamadan yaşasanız da.
bu yuzden ailemin yanina donmek istemiyorum. Ailemin etrafindaki yaşlı kesim surekli sorular soracak. Burda kalmak en iyisi gibi.Aynen kimseyi takmamakla falan olmuyor
Ben dede
bu yuzden ailemin yanina donmek istemiyorum. Ailemin etrafindaki yaşlı kesim surekli sorular soracak. Burda kalmak en iyisi gibi.
Ailem farkli sehirde. Ben de iki saat mesafede farkli sehirdeyim. Evlenip geldim bu sehre. Calisiyorum, isimden memnunum. birakip aiemin yanina gitmeyi dusunmem. Ama sagolsunlar destekler bana. Doluya koyuyorum almiyo, bosa koyuyorum dolmuyo. Evliligimi surdurmek icin cirpinsam herseyin cok daha iyi gideceginden cok emin degilim, cok sert karakterli biri esim. Fazla otoriter ve baskici olabiliyor bazen. Hicbisey yokken bile bazen tavırli oluyor kendimi sorguluyorum biseymi yaptim diye. Sonra birden iyi oluyor. İyiyken cok iyi, kotu olunca düşmanimmis gibi. Karmakarisigim. Bugune kadar hep isten eve evden ise gittim dogru duzgun arkadasim bile yok is arkdaslarimin haricinde.
Benim için boşanmak da evlenmek kadar doğal birşey. Bir yerde mutsuzsanız sırf elalem ne der diye durmanın alemi yok hayat bir gün o da bu gün diye boşuna dememişler. Benim de ufak tefek problemlerim olsa tabiki boşanmayı tercih etmezdim ama artık delirecek duruma gelmiştim sinirden şimdi kaybettiğim yıllarımı geri getirmeye çalışıyorumTopluma bakmayin herkesin her konuda soyleyecek bir sozu hataa birden fazla sozu var.Insan yasamadan bilemez ama esimle anlasamadigim bi cok zaman bitmesini istedim is gercege gelse nasil olurdu bilmiyorum ama senii uzen kiran anlamayan ve anlasamadigin birinin hayatindan cikmasi senin ozgurlugundur.Cocugun da yoksa bunu bi tecrube olarak gor kendine yasanmasi gerekiyimus yasanmis.Cok benden bosansa diye bekledigim oldu.Insanlara anlatsma bu mu sebep derlerdi anlatamdm bosanda diyemedm cok ima ettim ama bunu diyen ben ol.ak istemedm.O da demedi.Simdi iyiyiz ama huyku huyundan vazgcmez.Hastalik cigerlerime inmisti annemde yatiyodum o cocuklara bakiyodu babam acile goturdu nefes alamiyordum bunu aradim konusamiyorum bile kortizonlu ilac veriyolar dedm dedigi su "iyi iyi versinler".Karsimda bi kadin vaf kocasina yaslanmis bekliyyle bos geldiki hersey..Bunun gibi birsuru sey var.Hani cicuklarina bakiyo evini gecindiriyo gezmesi tozmassi yok ben desem ayrilcam diye millet veni suclu bulcak yapamiyorjm.Belkide ayrilsak hersey cok daha guzel olcak.O yuzden hic umutsuzluga dusme.Bu omur bu dengesizleri cekmekten cok iyidir
Bakın bu yorum çok doğru.
Aslında kimse kimseye boşandığı için acımıyor, farklı gözle bakmıyor... İnsan kendine acırsa, başkasının her davranışını da acıma olarak algılıyor...
Niye boşandı diye başka birine vah zavallı diye bakayım ki... hayat bu herkes farklı şeyler deneyimliyor, başka bir kadında sevdiği eşini kaybedebiliyor...ben hiç evlenmedim mesala. Eee o zaman, birileri de bana acıyor mu ki?..sonuçta boşanan bir insan hayatının bir döneminde evliliği deneyimlemiş en azından.
Başınız sağolsun çok üzüldüm keşke herşey farklı olabilseydiBen hic bosanmadim- daha dogrusu hic evlenmedim ama yukarda yazdiklarinizi hepsini hissetdim- belkide daha fazlasini. gencecik annem gözümün önünde eridi ve sonunda öldü.
geciyor- caresizlik, belirsizlik, özlem... hepsi geciyor.
gercekden geciyor. gözünüzde büyütmeyin.
korkmaniz normal ama bu kötü hislerin yerini birgün huzur aliyor ve mutlu oluyorsunuz.
önemli olan sizin hayata bakisiniz.
sevdiniz, sevildiniz ve bitdi. bitmese iyi olurdu ama bitdi- üzülün, aglayin, yas tutun ama eger bitmesi gerekse (sebeplerini tam bilemiyorum) bitirin.
Çok teşekkür ederim. Siz de inşallah çok mutlu olun, sağlıklı, huzurlu bir yaşam sürün hep.Mutsuz bir evlilik ve boşanma insan için iyi bir tecrübe imiş. Umarım sen hayatını o doğru insanla birleştirir ve hep mutlu olursun
Bende aynı durumdayım seni çok iyi anlıyorum. Sen mi istedin boşanmayı eşin mi?
Resmi olarak boşanali iki ay oldu bende arada bunalim takılıyorum ama hersey nasip kolay değil ama hayat güzel 11yillik evliligim 4senelik arkadaşlığım vardi ve bitti bitmesi gerekiyordu demekki sizin icinde hayırlısı kizimla düzenimizi kuruyoruz yavas yavas
3 ay oldu 10 yıllık evliliğimi bitireli kızım ve oğlumla yuvamı düzenimi kurdum rabbim yeniden başlayanların yardımcısıdır üzülmeyin korkmayın Allah size bir yol çizmiştir kolay değil çok zor zamanlar geçirdim ama çok şükür herşey geçiyo kendini güçlü hissetmelisiniz onsuz da yaşayabilirsiniz.Arada özlüyosun kucağına alıp sarmalamak istiyosun arada bi kaşık suda boğmak istiyosun ama kendi kendine sonra geçiyo hepsi bazen ağlıyosunn bağıra çağıra bazen kahkahalar atıyosun bazen boşluğa düşüyosun bazende sanki hiç hayatında olmamış gibi yaşıyosun hayatını ama geçiyo hiç bir acı kalmadığı gibi onun acısı da geçiyo benim tam anlamıyla geçmedi ama çok hafifledi
Ben istedim boşanmayı. Eşim çok çabaladı hala uğraşıyor geri dönmem için ama benim bu evliliğe artık inancım kalmadı daha doğrusu kendisine.
Allah yardımcımız olsun kızınızla herşey sizin için çok güzel olsun İnşallah. Bir kızınız varsa asla yalnız değilsiniz gelecekteki en yakın arkadaşınız büyüyor şuan :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?