Gelgitli Hallerim (Boşanma)

Allah sabır versin. Şiddet olunca maddi tazminat isteyebiliyorsunuz, umutsuzluğu kapılmayın. Ayrıca nafaka da vermek zorunda. Aileniz nerede?
Ailem farkli sehirde. Ben de iki saat mesafede farkli sehirdeyim. Evlenip geldim bu sehre. Calisiyorum, isimden memnunum. birakip aiemin yanina gitmeyi dusunmem. Ama sagolsunlar destekler bana. Doluya koyuyorum almiyo, bosa koyuyorum dolmuyo. Evliligimi surdurmek icin cirpinsam herseyin cok daha iyi gideceginden cok emin degilim, cok sert karakterli biri esim. Fazla otoriter ve baskici olabiliyor bazen. Hicbisey yokken bile bazen tavırli oluyor kendimi sorguluyorum biseymi yaptim diye. Sonra birden iyi oluyor. İyiyken cok iyi, kotu olunca düşmanimmis gibi. Karmakarisigim. Bugune kadar hep isten eve evden ise gittim dogru duzgun arkadasim bile yok is arkdaslarimin haricinde.

Ben hic bosanmadim- daha dogrusu hic evlenmedim ama yukarda yazdiklarinizi hepsini hissetdim- belkide daha fazlasini. gencecik annem gözümün önünde eridi ve sonunda öldü.
geciyor- caresizlik, belirsizlik, özlem... hepsi geciyor.
gercekden geciyor. gözünüzde büyütmeyin.
korkmaniz normal ama bu kötü hislerin yerini birgün huzur aliyor ve mutlu oluyorsunuz.
önemli olan sizin hayata bakisiniz.
sevdiniz, sevildiniz ve bitdi. bitmese iyi olurdu ama bitdi- üzülün, aglayin, yas tutun ama eger bitmesi gerekse (sebeplerini tam bilemiyorum) bitirin.

Ben evden ayrıldım canım eşyalarımı vs neyim varsa aldım.Eşim hala toparlamak için çabalıyor kendince bizim problemimiz de kumar ve yalandı. Çok güzel zamanlarımız oldu çok aşık bir şekilde evlendik ama gizlediği kötü alışkanlıkları benim önüme geçti. Ben de bu noktaya geldim. Yapabilecek birşeyim kalmadı artık sadece kendi hayatımı kurtarmak için çabalıyorum. Zor bir süreç beni iyi anladığına eminim.

Evet benimki de sürmezdi. Mutlu olmak için tabiki birine ihtiyacımız yok. Ben de ayakta duruyorum kimseye muhtaç değilim diye şükrediyorum. Toplumun insanların hayatını etkilediği bir gerçek , kimseyi umursamadan yaşasanız da.

Çok teşekkür ederim paylaşımınız için :)

Topluma bakmayin herkesin her konuda soyleyecek bir sozu hataa birden fazla sozu var.Insan yasamadan bilemez ama esimle anlasamadigim bi cok zaman bitmesini istedim is gercege gelse nasil olurdu bilmiyorum ama senii uzen kiran anlamayan ve anlasamadigin birinin hayatindan cikmasi senin ozgurlugundur.Cocugun da yoksa bunu bi tecrube olarak gor kendine yasanmasi gerekiyimus yasanmis.Cok benden bosansa diye bekledigim oldu.Insanlara anlatsma bu mu sebep derlerdi anlatamdm bosanda diyemedm cok ima ettim ama bunu diyen ben ol.ak istemedm.O da demedi.Simdi iyiyiz ama huyku huyundan vazgcmez.Hastalik cigerlerime inmisti annemde yatiyodum o cocuklara bakiyodu babam acile goturdu nefes alamiyordum bunu aradim konusamiyorum bile kortizonlu ilac veriyolar dedm dedigi su "iyi iyi versinler".Karsimda bi kadin vaf kocasina yaslanmis bekliyyle bos geldiki hersey..Bunun gibi birsuru sey var.Hani cicuklarina bakiyo evini gecindiriyo gezmesi tozmassi yok ben desem ayrilcam diye millet veni suclu bulcak yapamiyorjm.Belkide ayrilsak hersey cok daha guzel olcak.O yuzden hic umutsuzluga dusme.Bu omur bu dengesizleri cekmekten cok iyidir

Seni anlıyorum aynı şeyleri bende eşimde yaşadım. Aklınca kendince seni "düzeltmeye" çalışıyor. Sen onun istediğin gibi davranmadığın için sana tavır yapıyor. Böyle insanlarla çok zor. Aynı karakterde olup aklını okuman lazım, ki ben yapamıyorum, böyle hayat da sürmek istemiyorum.

Benim için boşanmak da evlenmek kadar doğal birşey. Bir yerde mutsuzsanız sırf elalem ne der diye durmanın alemi yok hayat bir gün o da bu gün diye boşuna dememişler. Benim de ufak tefek problemlerim olsa tabiki boşanmayı tercih etmezdim ama artık delirecek duruma gelmiştim sinirden şimdi kaybettiğim yıllarımı geri getirmeye çalışıyorum

Mutsuz bir evlilik ve boşanma insan için iyi bir tecrübe imiş. Umarım sen hayatını o doğru insanla birleştirir ve hep mutlu olursun

Başınız sağolsun çok üzüldüm keşke herşey farklı olabilseydi

Allah yardımcımız olsun kızınızla herşey sizin için çok güzel olsun İnşallah. Bir kızınız varsa asla yalnız değilsiniz gelecekteki en yakın arkadaşınız büyüyor şuan :)

Umarım sizin acınızda tamamen geçer yakın bir zamanda. Zor kolay olduğunu kimse söyleyemez. Sadece eminim ki Rabbim yardım ediyor ben öncesinde bunları yaşayacağımı düşünseydim yataklara düşerim evden çıkamam diye düşünüyordum ama hiçbiri olmadı. O narin çıtkırıldım gördükleri kadınlar ne acıları neleri taşıyorlar ve herşeyin altından kalkıyorlar bir bilseler..

Ben istedim boşanmayı. Eşim çok çabaladı hala uğraşıyor geri dönmem için ama benim bu evliliğe artık inancım kalmadı daha doğrusu kendisine.

Aynı durumdayız. Allah ikimizin de yar ve yardımcısı olsun. Benim de inancım kalmadı ama bazen acabalarım oluyor ya, ah işte onlar olmasa...Bir an bitse de kurtulsam artık.

Nerede bir boşanma konusu görsem delice yazmak geliyor içimden.
Hatta bazen yeter Kajmery34 , tüm site okumuştur diyorum...
Bende boşandım 2 yıla yaklaştı. Ama zaten evliykende 5-6 ay öncesinde bitmişti her şey.
Her zaman bana sen bir yere gidemezsin , gitsen bu saaten sonra herkes sana 2.el(!) muamelesi yapacak.
Her evlilik güzel gitmek zorunda değil , bu da senin sınavın gibi abuk subuk cümleler sarf eden bir varlıklaydım.
Sonra ailemle bir tatile çıktık. Orada bir baktım ben nefes alıyorum... Korkusuzca , özgürce...
uzun zaman sonra ilk kez kendi istediğim gibi yaşıyorum. Böyle bir hayat varken neden kendimi zindan da tutuyorum dedim. Sonra ailem tatile devam ederken tatilden döndüm ben ve boşanıyoruz dedim. Tabi bu inanmadı , güldü etti..
Ben sadece bu cümleyi söylemek için gittim ve sonrasında tatilime devam ettim . Tatil sürecinde de anneme kararımı anlattım.
O tabi ilk bir şok geçirdi. Sonrasında tatilden döndüğümüz akşam o pislik geldi beni almaya . Babamla henüz konuşmadığımdan gittim . Tam 3 gün asla tek kelime etmeden o pislikle aynı evde yaşadım. Ama artık farklıydım ne yemek yapıyordum ne başka bir şey . Dilediğim gibi yaşıyordum. Ve sonrasında boşandım.
İlk zamanlar tabi bende burkuldum . Kolay değil dile kolay 3.5 yıl. Sonra heme işe başladım. Sosyal ortamıma geri döndüm , kursa yazıldım hatta spora başladım. Bir baktım ki başka bir adamlayım..
Ve bu hafta da nişanımız olacak inşallah.

Yani diyeceğim o ki geçiyor ve gidiyor . Gönlünüzü ferah tutun .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…