Gelgitli Hallerim (Boşanma)

Derinsularda bu tip konularda farklı düşünmek mi?
Kadın resmen boşanan kadınların hepsi yalandan mutluyum diyor diye düşünüyor. Her evlilik çok mu iyi diyor?
Sen bir psikolog olarak bu kadının düşüncelerini nasıl oluyorda saygılı bulabiliyorsun?
Bu resmen nedir? Ben ezilmeyi doğal buluyorum , boşanmaktansa bir adam bana her türlü şeyi yapsın kafası..
Yapma lütfen sen böyle düşünüyor olamazsın.
Bu kadın burada boşanmak isteyen ve boşanan kadınları resmen karalıyor.
Bunun neresi saygı duyulacak bir durum?
Kendi mutsuzluğunda boğulsun bu tarz insanlar ya. Sonra kötü kaynanan ve kötü eş konuları neden nirvana diyoruz. Sebebi bu tarz kadınlar. Cidden uzun zaman sonra sinirlendim .

Arkadaşın yorumunu aynen kopyaladım,şunları yazmış:
Bosanmalar cok kolay olmus insanlar kolay birbirinden vazgeciyorlar saniyorlarki bundan kurtulursumsam daha iyileri var halbuki insan Olan her yerde sorun Ego lar oldugu surece catismalar OLUR kimse kimse kimseyi kandirmasin Evliligi yurutebilecek insanlar var bir o kadar da pes eden Vazgecmek en kolay yoldur Herkese hayirli bosanmalar

Ben bu cümlelerden,sizin çıkardığınız anlamları çıkarmadım.
'Kadın ezilse de boşanmasın' gibi bir alt metin de algılamadım.
O nedenle de bu yorumu yapan kişiye kızıp,sinirlenmedim.
Zaten yapı olarak da kolay kolay sinirlenmem.
Ayrıca,burda açılan her konuya mesleki kimliğimle yorum yapmıyorum.
Daha çok çocuklarla ilgili tavsiye gereken konularda veya psikolojik anlamda desteğe ihtiyacı olduğunu düşündüğüm kişilere yorum yaparken mesleki bilgi ve tecrübemi gündeme getiriyorum.
Her konu için benden veya diğer meslektaşlarımdan böyle bir beklenti içinde olunması da çok doğru olmaz diye düşünüyorum.

Kaldı ki mesleki yaklaşım olarak da şiddet içermeyen her türlü görüş ve düşünceyi anlamaya çalışırım.
Karşımdakine sinirlenip üstten konuşursam benimle iletişimi keser,bu durumda da onu anlayamam ve yardımcı olamam.
Psikolojik danışma yaparken de biz hiç bir zaman danışanımıza;
'sen yanlış düşünüyorsun,doğrusu budur,
öyle olmaz,böyle yap' demeyiz.
Bununla birlikte sizin hem yorum sahibine,
hem bana kızıp,sinirlenmeye hakkınız var.
Size bana niye sitem ediyorsunuz? Diyemem.
Çünkü duygular kişiseldir,eleştirilemez, yargılanamaz.
Hepimiz,kendi yaşanmışlıklarımızdan ve
kişisel tecrübelerimizden yola çıkarak duygu
ve düşüncelerimizi şekillendiriyoruz ve fikir beyan ediyoruz.
Kısacası,hepimizin algısı,kendi gerçeğimizi oluşturuyor.

Darısı başıma Kajmery , senin için çok seviniyorum :)

Ağzına sağlık.

Sana katiliyorum o kadar haklisin ki. İnsan kinadigini yasamadan ölmezmis. Bosver.

Evet ı alıntı yaptığın bölümden o çıkmaz ama bu kadının ;
Sanirim burda herkes bosanmanin be kadar mutlu edecegini yaziyor bana cok gercekci gelmiyor teselli gibi bisey tabii bosanma dunyanin sonu degil ama bosandiktan sonrda mutlu olacaksaniz o zaman butun bekarlar mutlu
Bu dunyada mutlu bir cift var mi kendi bakisinizi degistirmezsiniz isimler degisir bosanmalar degismez
Bu alıntılarından gayet çıkar.
Bu arada size sinirlenmek ve sitem etmek amaçlı yazmadım aslında.
Normal görülmesi beni şaşırttı. Çok güzel açıklama yazmışsın . Ellerine sağlık.

Daha güzeli seni bulsun inşallah
Asla bu tarz yorumlara aldırış etme. Onlar kendi içlerinde olduğu her durumu normalleştirmiş.
Biz böyle olmadığımız için farklıyız zaten.

Yok tatlım ya, onlar kendini kandırıyor asıl, iç rahatlatıyorlar. İnsana en büyük kötülüğü kendisi yaparmış, kendini kandırmak gibi mesela.

Konu boşanma olunca ben biraz fazla yükseliyorum.
Her kadının çok mutlu olmasını istiyorum.
Bende size sevgilerimi gönderiyorum

Kajmerycim dediğim gibi bana sinirlenmiş veya sitem etmiş olsanız da dert değil,
az çok neler yaşadığınızı biliyorum ve bu konudaki hassasiyetinizi anlayabiliyorum.
Bununla birlikte ben sadece kopyaladığım yorum üzerinden fikir beyan ettim.
Hanımefendinin tüm düşüncelerine vakıf değilim.
Olsam da çok sinirlenip yüksek tepkiler verir miydim?
Hayır,benim de mizacım böyle.
Yine de açıklamamı beğenip,teşekkür etmenize mutlu oldum.
Birbirimizi daha iyi anladığımıza göre sorun yok.
Sevgilerimi gönderiyorum.
Not:Telefonumda bir sorun var sanırım,aynı mesajı tekrar kopyalayıp göndermişim.
Mesaj kalabalığı için üzgünüm.

Size sevgilerimi gönderiyorum

Sorunsuz dört dörtlük evlilik tabi ki yoktur ama huzurlu ve sevgi dolu günlerin çok olduğu mutlu evlilikler vardır. Bu kolay vazgeçiliyor dediğiniz şey okul, kurs ya da bir hobi değil dikkat edin. Bir kadın bir evlilikten vazgeçiyorsa onu o duruma getirene kadar neler yaşanmıştır bir bakmak lazım. Kimse beline zil takıp duruşma salonundan “sürrrr kreminiii sürr sürrr sürrr” diye göbek atarak çıkmıyor. Ya da kimse “daha iyi goca istiyom gel beni alll” diye de çıkmıyor. Etrafımda bir sürü sırf maddi özgürlüğü olmadığı için eziyet çeken türlü hakarete baskıya hatta eşinin tecavüzüne uğramış insanlar var. Evli diye bir insanın bir insana bunu yapması meşru mudur? El insaf el vicdan. Evliyseniz umarım beni bir gün anlayacak duruma gelmezsiniz. Hayat sizin hayatınız kimsenin değil. Kimse daha iyi bir eş bulmanın derdinde değil yaşayacağı bir günü varsa da onu huzurlu ve güvende geçirme derdinde.

Utunalacak bisey varsa parcalanan aileler cocuklar perisan oluyor oturdugunuz yerden bosan demek o kadar kolay degil kadnlarin canini en cok yine kadin yakiyor adam bosanmak icin mahkemeye gidiyor sevgilisiyle beraber bisey degisiyor mu yok Adam yine bir kadinla evlenir gider degisen bisey yok a kadin gitti b geldi gelen kadin niye geliyor onu sorgulayin ayni mevzu ebru sallinin sevgiliside karisina siddet uyguladi ebru salli be yapti onunla nisanlandi

İlahi adalet, cennet cehennem sorgu sual diye birşey var bilginiz var sanırım. B kadın gelmesin diye de kimse alfabedeki tüm harflere göz yumamaz. Burada kadının kadına yaptığından çok erkeğin sorumlu olduğu kadına yaptığını konuşmak gerek ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…