geliiin gelinnn ... !!!

canım ya işte bölelerı de var ınsanın dılı kıtlenıo bıan tutuluo anlıo ama tutulunca atıveremıo.... ınsallah bızım ıcınde hayırlısı olur

arkadasım gurlemeden o-önce son yazdıklarımı bı oku ıstersen...kım sıgıntı kım kendı ıstegıyle gelmıs bı anla sonra konusss

Burası türkiye canım paris olmasına gerek hiç aşne fişne yapanlar niye kınansınki birde haram diyorsun ya neden konu hemen dine geliyor onu anlamadım .

kendi isteğinize göre YETıŞTıRMEKTEN bahsettiniz

Son düzenleme:
17de nısanlandı canım.. martta 18 oldu

17de nişanlandı.
şu an 18.
ama 2 senedir nişanlılar diyorsunuz.
2 senedir sizinle kalıyormuş.
15yaşında nişan takılmış 2senedir nişanlılarsa.
yok değillerse nişan yeni yapıldıysa 2 senedir nişanlı bile olmayan küçücük kızın sizin evde işi ne?akannehir

15 yaşındaki kızı alın- ki bu suç- altınları takıp takıştırın, sonra da yok bz vazgeçtik deyin.
kendimi türkan şorayın filminde gbi hissetim.
çocukken al buyut evlen iyi mi?
abiniz kaç yaşında acaba?

bir de 8 milyarlık altın taktık diye kendinizi acındırıyorsunuz.
o kızdan başka acınacak kimse yok ortada.

bakin baska istanbul yok
pariste neymis ayrica kim sasiriyomus kendi buldu evlendi deyince
dinimizde kizla erkegin ayni evi paylasmasi helalmi? kiza takilan altinlarin geri alinmasi da helal degil...

kolonya herkes farklı hayatlar yaşıyor ama gerçekte 17 yaşında bile olsa evlilik için erken olduğu aşikar. hemde 2 yıl önceden isteme olayı olmuşsa kızın yaşı 15 oluyor. arkadaşlar haklı olarak buna takıldılar. 15 yaşında kız çocuktur daha. türkiyenin birçok yerinde "aşna fişna" kınanır, ayıplanır demişsin bundan da önce türkiyenin heryerinde kızın evlilik öncesi erkeğin evnde kalması daha da kınanır, ayıplanır. gelininize kimse hayat kadını muamelesi yapmadı tam tersi bu olayda onun mağdur olduğunu belirttiler. şu durumda abininde dediği gibi kızın adı çıkarsa çok daha zzor durumda kalır. kız yaşının verdği cahillikle sizde kalmak isteyeblir ancak burada sizin devreye girip gelininize bunun yakışık almayacağını söylemeniz gerekirdi. bir de olaya abinizden çok siz hakimsiniz. gelinle 1. derecede muhattap olan sizsiniz. hem abinizi çekip çevirecek biri lazım diyorsunuz hemde abinizle olabilecek tüm iletişimi siz üstleniyorsunuz. bu olmaz.
altın meselesine gelince din olarak bu kadar düşünüyorsanız( aşna fişna konusundaki düşüncelerinz) kızında evlilikte hakları olduğunu bilirsiniz. sonuçta gönlünüzden kopmuş kıza 8 milyarlık altın takmışsınız, öncelikle nişanda bu kadar altın takmak pek adet değildir. 2 senenişanl gezip, kabul etmesenizde gelinniz sizde yaşamış gibi bu durumda bence de altının kızda kalması gerekir. sonuçta onunda adı çıkmış gibi oluyor ... ( anlattıklarınızdan yaşadığnız çevrenin bu şekilde tanımlayacağını düşündüm. ) siz bu olaydan olabildiğince uzak durun bence. görümce olarak bu kadar karışmanız anormal. anneniz babanız ve hatta abiniz varken size bu kadar laf düşmez.

vereliniortak katiliyorum ... hem eden bulurmus kolonya kendini o kizin yerine koyda öyle düsün birazda

canım ya işte bölelerı de var ınsanın dılı kıtlenıo bıan tutuluo anlıo ama tutulunca atıveremıo.... ınsallah bızım ıcınde hayırlısı olur

öncelikle dilimizi düzgün kullan lmaz:turkbayragi
'böleleri' değil 'böyleleri'
'kitlenio' değil 'kilitleniyor'
'atıveremio' değil 'atıveremiyor'
gençlere 'y' harfini kullanmayı öğreteceğiz inşallah
ve lütfen yorum yapan arkadaşlarımıza karşı nazik ol
:hulya:

dinime küfür eden Müslüman olsa!!!!
15 yasında bir kızı es diye almak ne müslümanlığa ne de insanlığa sığar!!!!

arkadasım bız 2008 ekım de sdce bakmaya gttıgımızde babaanne bıze 92lı 17ye gırecek dedı..16bucuk 17 deyın sız ona dedı... görunusu de alımlı boy175 kılo 68 cıvarı kız tam kadın gıbı gösterıo..dedık bakın kız kucuk yastan sorun cıkar kanun var bızde böle bıseyı kabul etmeyız.. kadın ztn dugunu yazın yaparız smdı okul zamanı herkes gelemez,yaza da 17bıter babasının ımzasıyla nıkah olur dedı... eyvallah dedık..e bu zaman zarfında gelelım gıdelım kız oglan bırbırını tanısın dedı kadın eyvallah dedık,oglumuz sırnasmaz harama bakmaz.. dedık ımam nıkahı yapalım ,onu da onlar kabul etmedı,normal nıkahla bırlıkte yapılsın,damadımız uslu kızımıza bırsey yapmaz dedıler...
kızın bızde kalması durumunu bı öncekı sayfada ayrıntılı anlattım canım..
altın meselesı annem '1oglum var 1de gelınım olacak ,gelınım degıl o benım kızım canım cıgerım olacak ben onu bagrıma basacam '' dedı kanı kaynadı,2bılezık 1tek tas alyans nısanda takıldı..sonra dogum gunu geldı yuzuk kupe saat takıldı,bayram geldı 1bılezık takıldı...
SUNU ÖZELLIKLE BELIRTEYIM NISAN BOZULUNCA ALTINLARIN DINEN KIZDA KALMASI GEREKTIGINI ILKKEZ BURDA DUYDUM YANI GERCEKTEN BILMIYORUM...ÖYLE ISE ÖYLEDIR

yasakkelime

pardon da neden konuşarak-tanışarak evlenmek aşna fişne olsun.. neden haram olsun.. sınırını bildikten sonra neden yanlış olsun.. neden bu şekilde evlenenler hayat kadını olsun..
bir hemcinsimin kendi cinsinden olup da kendi iradesiyle evlilik kararı almasına yol açan bu duruma bu gözle bakmasına çok üzüldüm gerçekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…