yol yakınken dönün derim size. bizim gelinde aynı şekilde aldık söz akşamı yüzük takılmadan daha ben anladm ama misafirler geldi ne yapalım sesimizi çıakrtmadık. öyle böyle derken düğünü felan yaptık. 6 aya kalmadan beni evde istemez oldu. ben çalışıyorum paramı kazanıyorum ama bana bişey alınsa kıskandılar abimide kendine ortak etti. en sonunda patladım şimdi mesafeliyim. kendi ellerimizle yaptığımız abimin evine giremiyorum düşünün artık. yinede siz bilirsiniz ama şimdiden böyleyse evlenince neler olur neler...
derdim var diye konu açıyorsun istediğin şeyleri duyamayınca millet giydirmiş oluyor ne güzel iş...
valla yazık kıza ya gerçekten. anne başında değil baba yok. babanne desen sabahına kapınıza dayanmış ite et satıyorum 10 burma eder bilmem. sonra al eve kendimize göre yetiştircez de el kadar kızın yaptığı söylediği batsın. sonra da nişanı atalım altınları alalım kız 17sinde nişan bozsun. ya o da çocuk ya çocuk. bu kızı alıp böyle kullanmak günah mı diye düşünemiyorsunuz altınları almak günah mı diyosunuz. benim dinimde yok böyle bişey arkadaş. ve sen içlerinde okumuş biri olarak aslında babannesinden hiç bir farkın yok. otur bir düşün bakalım seni böyle 10 burmaya satsalar evde sığıntı gibi kalsan ondan sonra da hadi dön bakalım evine ve altınları dense ne hissedersin otur düşün bakalım. benim yazarken ellerim titredi ama sizde o kadar vicdan var mı bilmiyorum...
allah tez zamanda o kızcağızı kurtarsın her iki aileden de...
hele sukur bır anlayan daha cıktı....
burası parıs sankı ya herkes kendı bulup evlenıyo,görucu usulu tas devrınde akldı ya herkes atıp atıp tutuyor.... turkıyenın bırcok memleketınde kızla oglan aşna fısne yaparsa kınanır ayıplanır,kendı bulmus evlenmıs dendıgınde bıle ılk an bı sasalar ınsanlar...kı dınımızde de asna fısne haram...
allahım mıllet gıydırmıste gıydırmıs ne cok yarası olan varmıss pesss akannehir:teytey:
17de nısanlandı canım.. martta 18 oldu
hele sukur bır anlayan daha cıktı....
burası parıs sankı ya herkes kendı bulup evlenıyo,görucu usulu tas devrınde akldı ya herkes atıp atıp tutuyor.... turkıyenın bırcok memleketınde kızla oglan aşna fısne yaparsa kınanır ayıplanır,kendı bulmus evlenmıs dendıgınde bıle ılk an bı sasalar ınsanlar...kı dınımızde de asna fısne haram...
allahım mıllet gıydırmıste gıydırmıs ne cok yarası olan varmıss pesss akannehir:teytey:
kolonya herkes farklı hayatlar yaşıyor ama gerçekte 17 yaşında bile olsa evlilik için erken olduğu aşikar. hemde 2 yıl önceden isteme olayı olmuşsa kızın yaşı 15 oluyor. arkadaşlar haklı olarak buna takıldılar. 15 yaşında kız çocuktur daha. türkiyenin birçok yerinde "aşna fişna" kınanır, ayıplanır demişsin bundan da önce türkiyenin heryerinde kızın evlilik öncesi erkeğin evnde kalması daha da kınanır, ayıplanır. gelininize kimse hayat kadını muamelesi yapmadı tam tersi bu olayda onun mağdur olduğunu belirttiler. şu durumda abininde dediği gibi kızın adı çıkarsa çok daha zzor durumda kalır. kız yaşının verdği cahillikle sizde kalmak isteyeblir ancak burada sizin devreye girip gelininize bunun yakışık almayacağını söylemeniz gerekirdi. bir de olaya abinizden çok siz hakimsiniz. gelinle 1. derecede muhattap olan sizsiniz. hem abinizi çekip çevirecek biri lazım diyorsunuz hemde abinizle olabilecek tüm iletişimi siz üstleniyorsunuz. bu olmaz.
altın meselesine gelince din olarak bu kadar düşünüyorsanız( aşna fişna konusundaki düşüncelerinz) kızında evlilikte hakları olduğunu bilirsiniz. sonuçta gönlünüzden kopmuş kıza 8 milyarlık altın takmışsınız, öncelikle nişanda bu kadar altın takmak pek adet değildir. 2 senenişanl gezip, kabul etmesenizde gelinniz sizde yaşamış gibi bu durumda bence de altının kızda kalması gerekir. sonuçta onunda adı çıkmış gibi oluyor ... ( anlattıklarınızdan yaşadığnız çevrenin bu şekilde tanımlayacağını düşündüm. ) siz bu olaydan olabildiğince uzak durun bence. görümce olarak bu kadar karışmanız anormal. anneniz babanız ve hatta abiniz varken size bu kadar laf düşmez.
canım ya işte bölelerı de var ınsanın dılı kıtlenıo bıan tutuluo anlıo ama tutulunca atıveremıo.... ınsallah bızım ıcınde hayırlısı olur
dinime küfür eden Müslüman olsa!!!!
15 yasında bir kızı es diye almak ne müslümanlığa ne de insanlığa sığar!!!!
vereliniortak vereliniortak nedense konu hep dine dayanıyor CADIARZU
kolonya herkes farklı hayatlar yaşıyor ama gerçekte 17 yaşında bile olsa evlilik için erken olduğu aşikar. hemde 2 yıl önceden isteme olayı olmuşsa kızın yaşı 15 oluyor. arkadaşlar haklı olarak buna takıldılar. 15 yaşında kız çocuktur daha. türkiyenin birçok yerinde "aşna fişna" kınanır, ayıplanır demişsin bundan da önce türkiyenin heryerinde kızın evlilik öncesi erkeğin evnde kalması daha da kınanır, ayıplanır. gelininize kimse hayat kadını muamelesi yapmadı tam tersi bu olayda onun mağdur olduğunu belirttiler. şu durumda abininde dediği gibi kızın adı çıkarsa çok daha zzor durumda kalır. kız yaşının verdği cahillikle sizde kalmak isteyeblir ancak burada sizin devreye girip gelininize bunun yakışık almayacağını söylemeniz gerekirdi. bir de olaya abinizden çok siz hakimsiniz. gelinle 1. derecede muhattap olan sizsiniz. hem abinizi çekip çevirecek biri lazım diyorsunuz hemde abinizle olabilecek tüm iletişimi siz üstleniyorsunuz. bu olmaz.
altın meselesine gelince din olarak bu kadar düşünüyorsanız( aşna fişna konusundaki düşüncelerinz) kızında evlilikte hakları olduğunu bilirsiniz. sonuçta gönlünüzden kopmuş kıza 8 milyarlık altın takmışsınız, öncelikle nişanda bu kadar altın takmak pek adet değildir. 2 senenişanl gezip, kabul etmesenizde gelinniz sizde yaşamış gibi bu durumda bence de altının kızda kalması gerekir. sonuçta onunda adı çıkmış gibi oluyor ... ( anlattıklarınızdan yaşadığnız çevrenin bu şekilde tanımlayacağını düşündüm. ) siz bu olaydan olabildiğince uzak durun bence. görümce olarak bu kadar karışmanız anormal. anneniz babanız ve hatta abiniz varken size bu kadar laf düşmez.
öncelikle dilimizi düzgün kullanlmaz:turkbayragi
'böleleri' değil 'böyleleri'
'kitlenio' değil 'kilitleniyor'
'atıveremio' değil 'atıveremiyor'
gençlere 'y' harfini kullanmayı öğreteceğiz inşallah
ve lütfen yorum yapan arkadaşlarımıza karşı nazik ol :hulya:
vereliniortak vereliniortak nedense konu hep dine dayanıyor CADIARZU
yapmayalım arkadaşlar...
kitabımızın neresinde var bu?
bilgili bi arkadaş açıklayabilir mi mümkünse yerimseniben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?