- 9 Temmuz 2021
- 5.399
- 5.205
- 148
Hiçbirşey. Adet olarak kına dahil herşeyi erkek tarafı yaparmış. Dügüne davulcu para istedi. Gelinin babası 1 TL verdi, davulcunun yüz ifadesini görmeniz lazımdıkendileri ne yaptı peki ?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hiçbirşey. Adet olarak kına dahil herşeyi erkek tarafı yaparmış. Dügüne davulcu para istedi. Gelinin babası 1 TL verdi, davulcunun yüz ifadesini görmeniz lazımdıkendileri ne yaptı peki ?
neden size kıyafet alsınlar ki ? illa alınacaksa bişiler nişan bohçası yapılır içine konur o da tek seferlik ya da içlerinden gelir hediye maksatlı alırlar bişiler ama onun dışında kimse sizin ihtiyaçlarınızı gidermek zorunda değil. Kendi ihtiyaçlarınızı kendiniz hallediverin bir zahmet ...Gelin alışverişine yazın çıktık kıyafet alcaktım kv 1 tane alsın başka almasın demiş bende 1 tane öylesine bi takım kıyafet aldım. Kv öyle söyleyince hevesim kalmadı. Şimdi kış oldu ne bi mont alalım ne kışlık bişeyler alalım diyorlar. Hiç bişeye ihtiyacın varmı alıncak bişeyin varmı diye sormuyorlar. Etrafımda benim gibi nişanlı kızlar var kıyafetlerini herşeylerini istedikleri gibi aldılar. Hatta yazlık kışlık alışverişleri ayrı oldu.Her ay nişanlıları bi ihtiyacını alıyor. Bende bunları gördükçe sürekli moralim bozuluyor. Artık sürekli bunları düşünmeye başladım. Durumları da iyi ama
Kardeşiniz şuan memnun mu peki evliliğindenHiçbirşey. Adet olarak kına dahil herşeyi erkek tarafı yaparmış. Dügüne davulcu para istedi. Gelinin babası 1 TL verdi, davulcunun yüz ifadesini görmeniz lazımdı
böyle bir adetimiz mi varmış ben de nişanlıydım sonra evlendim ama nişan kıyafetim ve gelinliğim hariç hiçbir kıyafetimi nişanlım ya da ailesi almadıGelin alışverişine yazın çıktık kıyafet alcaktım kv 1 tane alsın başka almasın demiş bende 1 tane öylesine bi takım kıyafet aldım. Kv öyle söyleyince hevesim kalmadı. Şimdi kış oldu ne bi mont alalım ne kışlık bişeyler alalım diyorlar. Hiç bişeye ihtiyacın varmı alıncak bişeyin varmı diye sormuyorlar. Etrafımda benim gibi nişanlı kızlar var kıyafetlerini herşeylerini istedikleri gibi aldılar. Hatta yazlık kışlık alışverişleri ayrı oldu.Her ay nişanlıları bi ihtiyacını alıyor. Bende bunları gördükçe sürekli moralim bozuluyor. Artık sürekli bunları düşünmeye başladım. Durumları da iyi ama
🖑 bir numune de bende varAy bu dediğini bence her erkek ya da kız ailesi için değil :) Biz evlenirken eşimin ailesi gram bişey yapmadı :) Herşeyi eşim, ben ve ailem yaptık.. Yapmadıkları gibi bir de düğünden sonra borcumuz var altınları bize verin dediler, düğün takılarımdan bahsediyorlar :)
o da yetmedi ev alırken 1 lira destekleri olmadı yine eşimle biz yaptık ( kendi ailem 60 bin lira para verdi )
o da yetmedi doğumuma 1 hafta kala köye çekip gittiler :) o da yetmedi... doğumdan sonra çalışacağım için ve çocuguma bakacak kmse olmadğı için eşim kayınvalideme söyleyince annesi baksın dendi :) ( annem çalışıyor, emekliliğine 3 sene var )
annem çalışıyor bakamaz dedim diye de, e istifa etsin baban dışardan ödesin dendi shddıjdofksdf :))))
yaniiii istisnalar kaideyi bozmaz ama benim eş tarafı tam numunelik sdjkaslk
vallahi bende upucuz gittim upucuzzo ne ya hayatımda ilk kez duyuyorum nişanlıylen yazlık kışlık alışveriş mi oluyormuş. vay anasını bız bedavaya gıttıkşaka bı yana almak zorunda degıller demekkı durumları bu yani duğun masrafları olacak vs. bence saçmalıyorsunuz
böyle bir adetimiz mi varmış ben de nişanlıydım sonra evlendim ama nişan kıyafetim ve gelinliğim hariç hiçbir kıyafetimi nişanlım ya da ailesi almadı
çok şükür ihtiyacım yoktu belki ondan ama ihtiyacım olsaydı bile aklıma gelmezdi bana alın diye
sizin çevrenizdeki nişanlılar bi değişik bence
her ihtiyaç nişanlı ya aile tarafından karşılanmaz
ki bence karşılatmayın da yarın öbür bunun bile lafı edilir, üstünde montu bile biz aldık diye![]()
Bedaveye gittik. Valla goccam gocuk almadıAhhh tabiiii, "NİŞAN" detayını atlamışız.
Bunun sonraki aşaması "ama ben hamileyim, düşünebiliyor musunuz? Ha-mi-le-yim. ve kayıngilim bir çöp bile almadı" olacaktır.
Kutsal ritüelleri atlamışım, cevap yazacağım derken.![]()
Hiçbirşey. Adet olarak kına dahil herşeyi erkek tarafı yaparmış. Dügüne davulcu para istedi. Gelinin babası 1 TL verdi, davulcunun yüz ifadesini görmeniz lazımdı
Gelin alışverişine yazın çıktık kıyafet alcaktım kv 1 tane alsın başka almasın demiş bende 1 tane öylesine bi takım kıyafet aldım. Kv öyle söyleyince hevesim kalmadı. Şimdi kış oldu ne bi mont alalım ne kışlık bişeyler alalım diyorlar. Hiç bişeye ihtiyacın varmı alıncak bişeyin varmı diye sormuyorlar. Etrafımda benim gibi nişanlı kızlar var kıyafetlerini herşeylerini istedikleri gibi aldılar. Hatta yazlık kışlık alışverişleri ayrı oldu.Her ay nişanlıları bi ihtiyacını alıyor. Bende bunları gördükçe sürekli moralim bozuluyor. Artık sürekli bunları düşünmeye başladım. Durumları da iyi ama
Bencede dolgulu batılı alakası yok. Batılı gibi yaşıyorlar giyim tarzı falan... Ama istekleri dolgulu gibi. Birde dogulular genelde kızları erkek ailesinin evini beklesin isterler, bunlar tam terzi.işte demek istediğim bu. kendin bir şey yapmayıp herşeyi erkek ailesine yüklersen bunun adı kızını satmak oluyor bana göre resmen.
doğulu olmakla da alakası yok bence. bir sürü aç gözlü insan bunu yapıyor.
gayet iç anadolulu bir aileden komşumuzun gelini. evlenirken 8 burma, beşibiryerde, vs bir sürü şey istediler. düğünle falan seneler önce 100 küsür bin harcadılar.
kız 2 bin tl lik ıvır zıvır aldı sadece. kız tarafı bir şeyde takmadı düğünde.
Nihayet gelip de konuna cevap verdin konu sahibi.Kızlar biz karşılıklı olarak birbirimize bohça yaptık bende aynı şekilde nişanlıma aldım. Nişanlımın ihtiyaçlarını alırken benim ailem 1 tane alsınlar ya da şu kadar harcama yapın diye bi sınır koymadılar. Karşı taraf benim nişan bohçamda bu tarz şeyler söylediler. Ben söylediği cümleye takıldım az harcama yapsın demesine. Bunun dışında çok nadir görmeye gelirler. Arama sorma hiç yok zaten. Ayrıca nişan bohçasını nişanlım kendi kazandığı parayla yaptı. Eşyalarımızı kendimiz ödüyoruz. Kimisi aramamaları daha iyi mesafeli olursunuz diyor ama ben kendimi değersiz hissediyorum
Çoğu şeyi kendimiz hallediyoruz zaten ama arada yorum yapması bile yetiyoNihayet gelip de konuna cevap verdin konu sahibi.
Hayat gerçekten kısa takılma böyle şeylere, nişanlınla herşeyi birlikte yapar kimseye de hesap vermek zorunda kalmazsınız.
Çok güldüm ömrünüz güzel olsun@KudrAlobar bana gocuk all
Konu sahibi mesela okumuş , çalışan ve hatta holding sahibi olan kadınlar var. Onlara özenmeyi denemez misiniz ?
Te Allaaammm özendiği şeye bak . Kız bunlar sana bilerzink te takmaz![]()
Sana nişanlın değer versin, kalanı fasa fiso. Hatta hüso.Kızlar biz karşılıklı olarak birbirimize bohça yaptık bende aynı şekilde nişanlıma aldım. Nişanlımın ihtiyaçlarını alırken benim ailem 1 tane alsınlar ya da şu kadar harcama yapın diye bi sınır koymadılar. Karşı taraf benim nişan bohçamda bu tarz şeyler söylediler. Ben söylediği cümleye takıldım az harcama yapsın demesine. Bunun dışında çok nadir görmeye gelirler. Arama sorma hiç yok zaten. Ayrıca nişan bohçasını nişanlım kendi kazandığı parayla yaptı. Eşyalarımızı kendimiz ödüyoruz. Kimisi aramamaları daha iyi mesafeli olursunuz diyor ama ben kendimi değersiz hissediyorum
AmennnnÇ
Çok güldüm ömrünüz güzel olsun![]()
Ahahahaa iki kızım var yaşadımBu durumda gelin yerine damat almak daha mantikli gibi![]()