• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin alışverişi ve kv

Gelin alışverişine yazın çıktık kıyafet alcaktım kv 1 tane alsın başka almasın demiş bende 1 tane öylesine bi takım kıyafet aldım. Kv öyle söyleyince hevesim kalmadı. Şimdi kış oldu ne bi mont alalım ne kışlık bişeyler alalım diyorlar. Hiç bişeye ihtiyacın varmı alıncak bişeyin varmı diye sormuyorlar. Etrafımda benim gibi nişanlı kızlar var kıyafetlerini herşeylerini istedikleri gibi aldılar. Hatta yazlık kışlık alışverişleri ayrı oldu.Her ay nişanlıları bi ihtiyacını alıyor. Bende bunları gördükçe sürekli moralim bozuluyor. Artık sürekli bunları düşünmeye başladım. Durumları da iyi ama
neden size kıyafet alsınlar ki ? illa alınacaksa bişiler nişan bohçası yapılır içine konur o da tek seferlik ya da içlerinden gelir hediye maksatlı alırlar bişiler ama onun dışında kimse sizin ihtiyaçlarınızı gidermek zorunda değil. Kendi ihtiyaçlarınızı kendiniz hallediverin bir zahmet ...

Gelin alışverişine yazın çıktık kıyafet alcaktım kv 1 tane alsın başka almasın demiş bende 1 tane öylesine bi takım kıyafet aldım. Kv öyle söyleyince hevesim kalmadı. Şimdi kış oldu ne bi mont alalım ne kışlık bişeyler alalım diyorlar. Hiç bişeye ihtiyacın varmı alıncak bişeyin varmı diye sormuyorlar. Etrafımda benim gibi nişanlı kızlar var kıyafetlerini herşeylerini istedikleri gibi aldılar. Hatta yazlık kışlık alışverişleri ayrı oldu.Her ay nişanlıları bi ihtiyacını alıyor. Bende bunları gördükçe sürekli moralim bozuluyor. Artık sürekli bunları düşünmeye başladım. Durumları da iyi ama
böyle bir adetimiz mi varmış ben de nişanlıydım sonra evlendim ama nişan kıyafetim ve gelinliğim hariç hiçbir kıyafetimi nişanlım ya da ailesi almadı
çok şükür ihtiyacım yoktu belki ondan ama ihtiyacım olsaydı bile aklıma gelmezdi bana alın diye
sizin çevrenizdeki nişanlılar bi değişik bence
her ihtiyaç nişanlı ya aile tarafından karşılanmaz
ki bence karşılatmayın da yarın öbür bunun bile lafı edilir, üstünde montu bile biz aldık diye :(

Ay bu dediğini bence her erkek ya da kız ailesi için değil :) Biz evlenirken eşimin ailesi gram bişey yapmadı :) Herşeyi eşim, ben ve ailem yaptık.. Yapmadıkları gibi bir de düğünden sonra borcumuz var altınları bize verin dediler, düğün takılarımdan bahsediyorlar :)
o da yetmedi ev alırken 1 lira destekleri olmadı yine eşimle biz yaptık ( kendi ailem 60 bin lira para verdi )
o da yetmedi doğumuma 1 hafta kala köye çekip gittiler :) o da yetmedi... doğumdan sonra çalışacağım için ve çocuguma bakacak kmse olmadğı için eşim kayınvalideme söyleyince annesi baksın dendi :) ( annem çalışıyor, emekliliğine 3 sene var )
annem çalışıyor bakamaz dedim diye de, e istifa etsin baban dışardan ödesin dendi shddıjdofksdf :))))

yaniiii istisnalar kaideyi bozmaz ama benim eş tarafı tam numunelik sdjkaslk
🖑 bir numune de bende var :KK70: sadece bizim çocuğumuz yok. Ama şöyle bişey oldu biz tedavi için yurtdışına gittik. Ne zaman gidiyorsunuz neyle gidiyorsunuz diyen olmadı (150 bin civarı falandı masraf) ama bize çay ısmarladılar düşünebiliyormusun çay :kızgın: maddi beklentileri asla yok gerçi olsada veremeyiz de. Biz yıllardır neyle uğraşıyoruz onlar neyi düşünüyor. Her çay gördüğüm de sinirlerim tepeme çıkıyor üzülüyorum

o ne ya hayatımda ilk kez duyuyorum nişanlıylen yazlık kışlık alışveriş mi oluyormuş. vay anasını bız bedavaya gıttık😂 şaka bı yana almak zorunda degıller demekkı durumları bu yani duğun masrafları olacak vs. bence saçmalıyorsunuz
vallahi bende upucuz gittim upucuzz

böyle bir adetimiz mi varmış ben de nişanlıydım sonra evlendim ama nişan kıyafetim ve gelinliğim hariç hiçbir kıyafetimi nişanlım ya da ailesi almadı
çok şükür ihtiyacım yoktu belki ondan ama ihtiyacım olsaydı bile aklıma gelmezdi bana alın diye
sizin çevrenizdeki nişanlılar bi değişik bence
her ihtiyaç nişanlı ya aile tarafından karşılanmaz
ki bence karşılatmayın da yarın öbür bunun bile lafı edilir, üstünde montu bile biz aldık diye :(

Ben şeyi garip buluyorum. Damat kiyafetlerini kiz ailesi aliyor, kizin kiyafetlerini damat ailesi neden? 😁 Herkes kendi kiyafetlerini neden almiyor?

Ben gelinligimi almaya sadece annemle gitmiştim (eşimin gormesini istemedim supriz) annemle almiştim mesela. Eşim de kendi damatligini almişti yaninda ben vardim.
Bohça dedikleri şey zaten yoktu. 2 Kuzenim ve ben Turkiyeli kişilerle evlendik ama kimsede bohça kiyafet alma aldirma gormedim.

Ahhh tabiiii, "NİŞAN" detayını atlamışız.
Bunun sonraki aşaması "ama ben hamileyim, düşünebiliyor musunuz? Ha-mi-le-yim. ve kayıngilim bir çöp bile almadı" olacaktır.
Kutsal ritüelleri atlamışım, cevap yazacağım derken.:rapci:
Bedaveye gittik. Valla goccam gocuk almadı :D

Hiçbirşey. Adet olarak kına dahil herşeyi erkek tarafı yaparmış. Dügüne davulcu para istedi. Gelinin babası 1 TL verdi, davulcunun yüz ifadesini görmeniz lazımdı

işte demek istediğim bu. kendin bir şey yapmayıp herşeyi erkek ailesine yüklersen bunun adı kızını satmak oluyor bana göre resmen.
doğulu olmakla da alakası yok bence. bir sürü aç gözlü insan bunu yapıyor.
gayet iç anadolulu bir aileden komşumuzun gelini. evlenirken 8 burma, beşibiryerde, vs bir sürü şey istediler. düğünle falan seneler önce 100 küsür bin harcadılar.
kız 2 bin tl lik ıvır zıvır aldı sadece. kız tarafı bir şeyde takmadı düğünde.

:D insanlardan birşeyler beklemekten vazgeçin alıp başınıza kakmasından daha iyidir emin olun
birde birilerinden birşey bekleyeceğine ekonomik özgürlüğünü eline alıp herşeyini kendin al kimseye minnet etme kusura bakma da en sevmediğim kadın modelisin birilerinden sürekli birşey talep eden birde eminim ihtiyacın da yoktur çevrende gördüğün için istiyorsundur eminim. damat tarafına siz ne aldınız mesela neden sadece herşey erkek tarafından beklenir ?

işte demek istediğim bu. kendin bir şey yapmayıp herşeyi erkek ailesine yüklersen bunun adı kızını satmak oluyor bana göre resmen.
doğulu olmakla da alakası yok bence. bir sürü aç gözlü insan bunu yapıyor.
gayet iç anadolulu bir aileden komşumuzun gelini. evlenirken 8 burma, beşibiryerde, vs bir sürü şey istediler. düğünle falan seneler önce 100 küsür bin harcadılar.
kız 2 bin tl lik ıvır zıvır aldı sadece. kız tarafı bir şeyde takmadı düğünde.
Bencede dolgulu batılı alakası yok. Batılı gibi yaşıyorlar giyim tarzı falan... Ama istekleri dolgulu gibi. Birde dogulular genelde kızları erkek ailesinin evini beklesin isterler, bunlar tam terzi.
Kardeşimin oglu var şuan. İleride o evlenirken dolgulu adetleri mi uygularlar bilmiyorum. Yetiştirme tarzları dolgulu gibi ama

Kızlar biz karşılıklı olarak birbirimize bohça yaptık bende aynı şekilde nişanlıma aldım. Nişanlımın ihtiyaçlarını alırken benim ailem 1 tane alsınlar ya da şu kadar harcama yapın diye bi sınır koymadılar. Karşı taraf benim nişan bohçamda bu tarz şeyler söylediler. Ben söylediği cümleye takıldım az harcama yapsın demesine. Bunun dışında çok nadir görmeye gelirler. Arama sorma hiç yok zaten. Ayrıca nişan bohçasını nişanlım kendi kazandığı parayla yaptı. Eşyalarımızı kendimiz ödüyoruz. Kimisi aramamaları daha iyi mesafeli olursunuz diyor ama ben kendimi değersiz hissediyorum

Kızlar biz karşılıklı olarak birbirimize bohça yaptık bende aynı şekilde nişanlıma aldım. Nişanlımın ihtiyaçlarını alırken benim ailem 1 tane alsınlar ya da şu kadar harcama yapın diye bi sınır koymadılar. Karşı taraf benim nişan bohçamda bu tarz şeyler söylediler. Ben söylediği cümleye takıldım az harcama yapsın demesine. Bunun dışında çok nadir görmeye gelirler. Arama sorma hiç yok zaten. Ayrıca nişan bohçasını nişanlım kendi kazandığı parayla yaptı. Eşyalarımızı kendimiz ödüyoruz. Kimisi aramamaları daha iyi mesafeli olursunuz diyor ama ben kendimi değersiz hissediyorum
Nihayet gelip de konuna cevap verdin konu sahibi. 🙏
Hayat gerçekten kısa takılma böyle şeylere, nişanlınla herşeyi birlikte yapar kimseye de hesap vermek zorunda kalmazsınız.

Ayrıca önceki konularımda söz kınayı erkek tarafı yapar dedim. Ama ayrıntılı şekilde anlatmadığm için farklı algılanmış olabilir. Kınada mekanı biz tuttuuk diğer alıncakları karşı taraf yaptı

Nihayet gelip de konuna cevap verdin konu sahibi. 🙏
Hayat gerçekten kısa takılma böyle şeylere, nişanlınla herşeyi birlikte yapar kimseye de hesap vermek zorunda kalmazsınız.
Çoğu şeyi kendimiz hallediyoruz zaten ama arada yorum yapması bile yetiyo

Sana nişanlın değer versin, kalanı fasa fiso. Hatta hüso.

Back
X