• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin alışverişi ve kv

Başkalarının nişanlıları bi ihtiyacını varmı diye sorarlar benimki daha hiç sormadı. Ailesi hiç aramıyor beni soğuklar çok
sizi istiyorlar mı bunlar oğullarına?
bende normalinde herkes kendi kıyafetını ihtiyacını alsından yanayım da
anladım adetler üzerine konuşuyorsunuz

nişanlınıza sorun aile beni istemiyor mu veya sen hiç düşünmüyor musun bu kızın bişeye ihtiyacı var mı diye?
etrafımda herkese yapılıyor özeniyorum vs

Kendimizi yırtıyoruz burada kendi ayaklarınızın üzerinde durun, Kocaya muhtaç olmayın diye.
Akşama kadar ne hikayeler duyuyor, nelere üzülüp, nelere kızıyoruz.
Yapmayın kuzum daha şimdiden bir erkeğin yada ailesinin himayesine girmeyin.
Beklentiniz çok abes, çalışıyorsanız kendiniz, çalışmıyorsanız aileniz alacak ihtiyaçlarınızı.

Ama konu sahibine uygun değil :KK70: nişanlı kıazz. Kendi alacaksa neden nişanlandı ki ? :KK70:
Ahhh tabiiii, "NİŞAN" detayını atlamışız.
Bunun sonraki aşaması "ama ben hamileyim, düşünebiliyor musunuz? Ha-mi-le-yim. ve kayıngilim bir çöp bile almadı" olacaktır.
Kutsal ritüelleri atlamışım, cevap yazacağım derken.:rapci:

Yazlık, kışlık alışveriş hiç duymamıştı :)
1 kere nişan alışverişine çıktık onda da 1 elbise,1 kumaş pantolon ve gömlek almıştım .. her mevsim geçişinde ayrı ayrı bir şeyler alınmadı yani hsdakhsd .
Ha haklarını yemeyeyim bir de bayrama denk gelmişti, bayramlık aldılar kdkjaşd

Gelin alışverişine yazın çıktık kıyafet alcaktım kv 1 tane alsın başka almasın demiş bende 1 tane öylesine bi takım kıyafet aldım. Kv öyle söyleyince hevesim kalmadı. Şimdi kış oldu ne bi mont alalım ne kışlık bişeyler alalım diyorlar. Hiç bişeye ihtiyacın varmı alıncak bişeyin varmı diye sormuyorlar. Etrafımda benim gibi nişanlı kızlar var kıyafetlerini herşeylerini istedikleri gibi aldılar. Hatta yazlık kışlık alışverişleri ayrı oldu.Her ay nişanlıları bi ihtiyacını alıyor. Bende bunları gördükçe sürekli moralim bozuluyor. Artık sürekli bunları düşünmeye başladım. Durumları da iyi ama
allahım nolur bu konu gerçek olmasın nolur ya nolur. 15 yaşında mısınız neye özeniyorsunuz? ne saçma sapan beklentiler bunlar ya insan düşünürken bile utanır. siz kv ye aldınız mı şuana kadar bişey?

valla burada kız ailelerinde de gelinlerde de ayar yok bana göre. sanki oğullarıyla evlendiler diye onca yıl çalışılıp edinilmiş herşeyi kendilerine verme zorunlulukları varmış gibi düşünüyorlar.
onca sene bu insanlar çalışıp edinirken yaşadıkları hiçbir zor günde yanlarında yoktun. şimdi hazıra konma isteği nedir?
erkek ailesi en iyi eşyayı alsa, en güzel düğünü yapsa bile dediğin gibi evlendikten sonra en ufak borçta para vermese gene kabahatli oluyor.
valla açık açık yazıcam, evlenip bir yatakta yatmayı becerebilen iki insan kendi geçimini de halletmek zorunda.
ha çok büyük olaylar olur, işini gücünü kaybedersin o zaman her aile ferdi destek olur. ama her sıkışıklıkta kv/kp para versin demek bence şımarıklık.
hele hele kız ailelerinin, erkek ailesinden beklentilerinin yarısını kendileri yapamazken bu derece talepkar olmalarına asla aklım ermiyor.
madem evlilikte büyükler yardım edecek o zaman iki ailede eşit katkıda bulunsun. ama nedense hep kız tarafının durumu olmuyor, erkek ailesinin evi var, yapsın'a dönüyor olay.
kız da kendi ailesini sıkıştırsın o zaman. kız ailesi de çeksin sağlam kredi. bakalım kolay mı o işler.
kimse bulunmaz hint kumaşı değil. daha güzeli de iyisi de akıllısı da her zaman bir adım uzakta gerçekten.
maksat mutlu bir yuva kurmaksa insanlardan sürekli maddi beklentide olmak saçma.
o noktada amaç sevdiğinle evlenmekten çok elalemin parasını harcama isteğine dönüşüyor.
Ay bu dediğini bence her erkek ya da kız ailesi için değil :) Biz evlenirken eşimin ailesi gram bişey yapmadı :) Herşeyi eşim, ben ve ailem yaptık.. Yapmadıkları gibi bir de düğünden sonra borcumuz var altınları bize verin dediler, düğün takılarımdan bahsediyorlar :)
o da yetmedi ev alırken 1 lira destekleri olmadı yine eşimle biz yaptık ( kendi ailem 60 bin lira para verdi )
o da yetmedi doğumuma 1 hafta kala köye çekip gittiler :) o da yetmedi... doğumdan sonra çalışacağım için ve çocuguma bakacak kmse olmadğı için eşim kayınvalideme söyleyince annesi baksın dendi :) ( annem çalışıyor, emekliliğine 3 sene var )
annem çalışıyor bakamaz dedim diye de, e istifa etsin baban dışardan ödesin dendi shddıjdofksdf :))))

yaniiii istisnalar kaideyi bozmaz ama benim eş tarafı tam numunelik sdjkaslk

KudrAlobar KudrAlobar bana gocuk all :KK70:

Konu sahibi mesela okumuş , çalışan ve hatta holding sahibi olan kadınlar var. Onlara özenmeyi denemez misiniz ?

Te Allaaammm özendiği şeye bak . Kız bunlar sana bilerzink te takmaz :KK70:
Oğlan anası olmadığım için alamam kusura bakma 😂

Kaynana donuna kadar alırsa yarın gelir burada kaynanam bana hişt dedi hoşt dedi diye ağlarsın. Birazcık güçlü ve özgüvenli olun lütfen.

Bunun için direten kızlarda var. Gelinimiz 19 yaşında evlendi. Bana göre aşırı ufak bir yaş. Onlar dogulu bir batılıyız. O kadar çok şey istedikleri. Yok amcalarına kıyafet, yok halalarına kıyafet. Kız tarafı bize şanslı oldugumuzu söyledi. Doguda olsaymışız süt bilezigi ve altın kemerde isterlermiş.Benim çok tuhafıma gitti. Maddi olarak bizden kat ve kat iyilerdi, kızlarına hiçbirşey yapmadılar. Onlarda kız çocuklarına deger verilmiyor. Mirastan bile pay alamazlarmış. Ama kural olarak her pazar tüm evlatlarının kız tarafında kahvaltıya gitmesi gerekirmiş.Erkek kardeşim Gelinimiz çok seviyordu, ayrılsalardı intihara kadar giderdi. O yüzden dediklerini yaptık, bayaa borca girdik. Dügün borcu hala duruyor.İnsanların anlayışlı olması gerekiyor. Adet, gelenek, görenek bunlar kişilerin menfaatine göre degişiyor.Bana göre 2021 yılında bir kızın bana yok çeyiz alışverişine gideceksiniz yok şunu alacaksınız diye diretmesi saçma geliyor.

Ay bu dediğini bence her erkek ya da kız ailesi için değil :) Biz evlenirken eşimin ailesi gram bişey yapmadı :) Herşeyi eşim, ben ve ailem yaptık.. Yapmadıkları gibi bir de düğünden sonra borcumuz var altınları bize verin dediler, düğün takılarımdan bahsediyorlar :)
o da yetmedi ev alırken 1 lira destekleri olmadı yine eşimle biz yaptık ( kendi ailem 60 bin lira para verdi )
o da yetmedi doğumuma 1 hafta kala köye çekip gittiler :) o da yetmedi... doğumdan sonra çalışacağım için ve çocuguma bakacak kmse olmadğı için eşim kayınvalideme söyleyince annesi baksın dendi :) ( annem çalışıyor, emekliliğine 3 sene var )
annem çalışıyor bakamaz dedim diye de, e istifa etsin baban dışardan ödesin dendi shddıjdofksdf :))))

yaniiii istisnalar kaideyi bozmaz ama benim eş tarafı tam numunelik sdjkaslk

istisnalar vardır ama durup durup kv kp parası isteyen gelin çok daha fazla bence. ne yaptılar, ne katkıları oldu da kendilerine hak görüyorlar bilmiyorum.
aynı şekilde çocuğu evlendikten sonra ondan hastalık vs dışında keyfi para isteyen anne baba da tuhaf.

Bunun için direten kızlarda var. Gelinimiz 19 yaşında evlendi. Bana göre aşırı ufak bir yaş. Onlar dogulu bir batılıyız. O kadar çok şey istedikleri. Yok amcalarına kıyafet, yok halalarına kıyafet. Kız tarafı bize şanslı oldugumuzu söyledi. Doguda olsaymışız süt bilezigi ve altın kemerde isterlermiş.Benim çok tuhafıma gitti. Maddi olarak bizden kat ve kat iyilerdi, kızlarına hiçbirşey yapmadılar. Onlarda kız çocuklarına deger verilmiyor. Mirastan bile pay alamazlarmış. Ama kural olarak her pazar tüm evlatlarının kız tarafında kahvaltıya gitmesi gerekirmiş.Erkek kardeşim Gelinimiz çok seviyordu, ayrılsalardı intihara kadar giderdi. O yüzden dediklerini yaptık, bayaa borca girdik. Dügün borcu hala duruyor.İnsanların anlayışlı olması gerekiyor. Adet, gelenek, görenek bunlar kişilerin menfaatine göre degişiyor.Bana göre 2021 yılında bir kızın bana yok çeyiz alışverişine gideceksiniz yok şunu alacaksınız diye diretmesi saçma geliyor.

bu devirde size o yapılanın adı kız evladı önemsememek değil de resmen soygunculuk bence.

bu devirde size o yapılanın adı kız evladı önemsememek değil de resmen soygunculuk bence.
Kardeşim çok sevdigi için mecbur kabul ettik, yoksa ailesi bitsin dedi. Biz batılı oldugumuz için bizi pek istemediler, bu yüzden çok zorladılar.Maalesef bu devirde böyle aileler hala var ve onlara göre bu durum çok normal.

Tek bişey soruyorum ona göre cevap vericem anlaşılan sizin adetlerinizde bu var birinci onların adetinde var mı ikincisi siz adetler konusulurken bunları dile getirdiniz mi

Kardeşim çok sevdigi için mecbur kabul ettik, yoksa ailesi bitsin dedi. Biz batılı oldugumuz için bizi pek istemediler, bu yüzden çok zorladılar.Maalesef bu devirde böyle aileler hala var ve onlara göre bu durum çok normal.

batılı olduğunuzdan değil eğer bu kadar çok şey yapmayı tuhaf bulduğunuzu belli ettiyseniz bunlar harcama yapmaz diyerek istememişlerdir.
çook eskilerde kadınların evlenirken aldıkları altınlar güvenceleri oluyormuş. çalışmadıkları için, bir ayrılık falan halinde kullansınlar diye.
ama bu devirde zaten bugün aldığımız yarın pul ve garantisi yok.
bana kendi çocuğunu satmak gibi geliyor bu kadar uç istekler.

istisnalar vardır ama durup durup kv kp parası isteyen gelin çok daha fazla bence. ne yaptılar, ne katkıları oldu da kendilerine hak görüyorlar bilmiyorum.
aynı şekilde çocuğu evlendikten sonra ondan hastalık vs dışında keyfi para isteyen anne baba da tuhaf.
Hah benim peder ve kv tam olarak öyle. Oğlum şunu bana aLsana, oğlum beni şuraya götürsenee.. ama kendi getirdiği hçbişey yok.
annemleri torununa ne aldığını merak eder hmm bi çeyrek mi taktııı sdce der ama sorsan kendi 1 zıbın dahi almadı asbdaskhdakjdk

Back
X