Gelin alışverişi ve kv

Nişanlımla aram iyi çok şükür
Kendi kızı nişanlıyken hepsini eksiksiz yaptırmışlar bana gelince herşeyimi kısmaya çalışılıyor

Benim anneme
alınmış evlenirken 3 er metre yazlık kışlık kumaş Hala daha oradaysak vah halimize

Benim anneme
alınmış evlenirken 3 er metre yazlık kışlık kumaş Hala daha oradaysak vah halimize
Annemin de bir kadife kumaşı vardı hep sandıkta duran Küçükken halamın kızının alış verişine gitmiştik, ne kadar kıyafet varsa mağazada almışlardı, yazlık kışlık

Ben nişanlı iken kendim kıstım bazı şeyleri,çevremdekiler taşlu,tuşlu abartılı fiyatlı kına kıyafetleri,gelinlikler aldırırken gezerek en uygun fiyata en şık kıyafetleri edindim.Evlilik ona buna gösteriş yapmak amacıyla olmamalı,ileride borç altına girerek siz sıkıntı çekeceksiniz.Hele ki şu ekonomik kriz ortamında gereksiz masraflardan kaçının oldukça.Önemli olan eşinizle aranızda olan sevgi ve muhabbet.İlgisizlik konusunda tavrınızı ortaya koyun o ayrı bir konu.

bu yaşınıza kadar montunuz kıyafetleriniz yok muydu, kim getirdi sizi bu yaşa? sevdiğiniz insanla nişanlandınız diye 20 küsür yıldır hiç tanımadığınız, bilmediğiniz insanlar niye size nişanlanınca mont alsın? bu zihniyet "nişanlanınca, evlenince kızın ailesi artık erkek ailesidir" zihniyeti...

Maalesef böyle saçmalıklar devam ediyor. Kuzenim oğlunu nişanladı, kızın babası benden çıktı artık kız, ben daha bişeyine karışmam demiş, kuzenim bir nişanda yağdırdı kıyafetleri sonra sonbaharda, sonra kış başlangıcında, utanmadan istiyorlar, asla tenezzül etmem! Kızımada aldırtmam! Bu nasıl bir ezikliktir, sanki evladım bana masraf gibi…

Öf şu saçma adetleri bi bırakamadılar.

Eskiden kız kısmı evlenip el olacak, evden çıkacak, aileden çıkacak gözüyle bakıldığından doğru düzgün üzerine bir şey alınmazmış yeni ailesi alıversin, oranın olacak artık diye. Başlık parası sayılır, kıyafetleri-çamaşırları düzülür çıkarılırmış evden.
Hangi devirdeyiz artık?

Hadi hediye olsun, hoşluk olsun diye bi güzellik yapmış yazlık bir elbise alıvermişler. Daha nedir yani bu damat ailesini soyma merakı? Kendiniz alın üstünüze başınıza. Ay vallahi insan böylelerini okudukça ayrı bi utanıyor. Montunu kendin al. Kvn sana mont, bot, don sutyen almak zorunda değil, almaması bir eksiklik değil.

Nişanlımla aram iyi çok şükür
Kendi kızı nişanlıyken hepsini eksiksiz yaptırmışlar bana gelince herşeyimi kısmaya çalışılıyor
Eski adetleri devam ettirmeye bu kadar merakliysaniz, gelinlerin aile yanında yaşaması,onlara sürekli hizmet etmesine falan nasıl bakıyorsunuz? Yoksa gelenek sadece gelin hanıma alışveriş yapılması olarak mı devam ettiriliyor?

Kendi kızına nasıl yapıldığına kadar neden düşünüyorsunuz ayrıca? Kıyafet almak falan değil ama birşey yapılacaksa da nişanliniz yapsın. Aile ne alaka cidden anlamıyorum.

Annemin de bir kadife kumaşı vardı hep sandıkta duran Küçükken halamın kızının alış verişine gitmiştik, ne kadar kıyafet varsa mağazada almışlardı, yazlık kışlık
Ayy ne büyük görgüsüzlük
Bide sanki bu gelinler yeni doğmuş bebek de gardrop yapıyorlar en baştan

Başkalarının nişanlıları bi ihtiyacını varmı diye sorarlar benimki daha hiç sormadı. Ailesi hiç aramıyor beni soğuklar çok
Benim 12 yıllık eşim sormuyor bir ihtiyacın var mı diye. Bu kadar beklentiye girmeyin. Kendiniz alabiliyorsanız alın, hiç mi kışlık kıyafetiniz yok? Gökten inmediniz ki nişanlanmadan önce montunuz yok muydu?

Ben neyi kastettiğinizi anladım ancak böyle şeylerin köyde olduğunu sanıyordum. İç Anadolu köylerinde durum halen aynı arkadaşlar maalesef değişmedi. Bizim köyde eğer okumamış ev kızıysanız ve aileniz de köyde yaşıyorsa, sizi de alıp çarşıya gidiyorlar ve kıyafet, bot, mont vs. alıyorlar. Kendi ekonomik özgürlüğünüz ya da eğitiminiz yoktur diye tahmin ediyorum ondan beklenti içinde olabilirsiniz.

Onlar yerine biz utanalim
Benim kv bana zorla elbise almisti. Utana skla giymistim .
Birde bunlar direk istiyor. Su eksik bu eksik. Su kadar altin olsun konusunu nasil aciyorlar anlamiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…