Gelin alışverişi ve kv

Ya ben evlenmeden önce kendim çıktım dedim kızım muvahhis git üstüne başına azcık usturuplu bişey iler al bi sürü düğün var kot pantolon gömlek tunik hırka noluyoz

2 tane şık tunik 1 tane de elbise aldım onları da 1 er kez düğünde giydim öyle dolap bekliyor.

Yani demem o ki kaç yaşındasınız dolabınız boş mu da böyle alışveriş isteğiniz var?

Bi de kocasıyla giyeceği donu kaynanasıyla seçip alan bi tayfa var. Adet adı altında resmen özel hayata taciz yani. Ay oğlum da şunu sever bakayım sutyenin dolgulu mu senin ona göre seçelim hııı bu senin tipine yakışır alalım.

Bunun için üzüldüğüne gerçekten değer mi konu sahibi ?
Başkalarına alınmış diyorsun, başkalarının hayatı neden bu kadar önemli senin için ? Kısasın bu mu yani ?
Nişanlımla mutluyum diyorsun. Evlendikten sonra birlikte zaten ne gerekirse alırsınız.

Maalesef insanin cevresi öyle olunca insanin anneside dönüp "senin neyin eksik" diyebiliyor insana.
Banada benzer seyler yapildi.
Ben birseylerini istemiyordum ama isteksiz hallerine üzülüyordum.
Bende nisan alisverisine cikinca kendi annem tembihlemisti "senin biseye ihtiyacin yok adettendir ama birer tane al yeter" diye. Acaba kiymet bildilermi? sanmam. gönülleri olsun adetler yerini bulsun diye bir etek bir bluz terlik aldik. ben pardesü giyen birisiyim o alinmadi mesela. veya bir saat.
Evet simdi düsünüyorumda ne gerek var diyorum, ama o zaman nisanliyken insan güzel sözlerle güzel jestlerle onlarin yaninda kiymetini hissetmek istiyor. Onlarin yaptiklarina kafa yormadim ama annemin bunlari kafama kakmasina daha cok üzülmüstüm.
Bazi kizlarda gösterisi pek seviyor. sizle kendilerini kiyaslayabilirler. o konulara onlarla girmeyin, size laf attiklarindada "ben onlarin bana aldiklariyla övünmeyi sevmiyorum" diyip gecin. istediklerini düsünsünler

Bir de sergiliyorlar o donları.

E o zaman ayrilin istediğinizi alan eş ailesi bulun

Bunları geçtim hiç aramıyorlar nasılsın napıyosun diye çok soğuklar

Evlenince kv misafirlerini ağırlamaya, evini temizlemeyi bayramda ilk ona gidip kendi aileni 1 saat görmeyi, ilk bebeğin tüm masrafını ailene yaptırmayı düşünüyor musun?

Bir de sergiliyorlar o donları.
Ay bi de o var tabi o kadar alındıysa gösterilecek. Üzerinde boy boy cıbılık manken resimli kutular kırmızı kurdeleyle eve geliyor.

Ya düşünsene kocandan önce kaynanan öğreniyor memen orijinalde büyük mü küçük mü

Bu bir dram aslında,Allah'tandır benim ki sergileyelim diye tutturmadı.

Ayyy deme öyle o benim Yalnız biz eşimle seçtik, baktık iki anne kıyın kıyın kaçmışlar dışarı

Nişanlınızın ailesi sizin ne giyeceğinizi düşünecek değil ya, ne münasebet?

Eğer gerçekten böyle bir adet varsa da artık sürdürülmesin lütfen zira çok görgüsüzce.

Ekonomik özgürlüğünüzü elinize alın, kişisel ihtiyaçlarınızı kendi gönlünüzce karşılayın.

Bu bir dram aslında,Allah'tandır benim ki sergileyelim diye tutturmadı.
Benimki almadı ki aldırmadım. Zorla 1 tane hırka aldırdı sadece. Dedim ben hoşlanmam böyle şeylerden ihtiyacım da yok sağolun. Zaten aileler uzaktı 1 hafta tanışma söz nişan oldu akşamına tanıştığım kadına hadi bana don al mı diyim (şimdi alır ama )

Sonra sağolsun düşünmüş eşimin hesabına epeyce para göndermişti. muvahhis istemedi belki çekinmiştir düğün öncesi beğendiği bir şey olur benden hediye kabul etsin kendine alsın demişti.

Vallahi ne lazımsa ben de gittim kendim aldım.Hangi çağda yaşıyoruz ya,kayinvalidem benim kırmızı donumu almak zorunda değil ki☺.

Ayyy deme öyle o benim Yalnız biz eşimle seçtik, baktık iki anne kıyın kıyın kaçmışlar dışarı
Ama bu çok daha mantıklı. Ben her şeyi internetten almıştım eşimle seçmiştik biz de :)

Benim halalarım meraklıdır böyle şeylere. Evi yerleştirmeye yardıma gelmişlerdi direk sordular dedim napacaksınız bakalım olsun diyolar size ne yahu dedim almadın dimi yok dimi falan gaza getiriyorlar güya. Eşimin valizine sakladıydım hepsini bi ona dokunmak gelmedi akıllarına

Bunları geçtim hiç aramıyorlar nasılsın napıyosun diye çok soğuklar
Bu soğukluk hep devam edecektir evlensen bile. Eşimin ailesi de aynı böyleydi arayıp sormaz bisey bilmiyoruz derlerdi yersen. Bir çeyrek bile takmadılar. Bende bişey istemedim çarşı takı falan çünkü biz ödücektik sonrasında. Eşim ev peşinatı verdi bizde eşyaları aldık ufak tefek düğün masrafına yardım ettik evlendik. Şimdi kimsenin birşeye karışmaya hakkı yok tek kelime edemiyorlar. Azıcık aşım ağrısız başım ohh

Benim ailem yengeme çok yaptı bu alışverişleri. Hatta evlendikten sonra da uzun yıllar bayramlık aldılar. Ama çok hevesleri vardı, çok heyecanlıydılar. Yengemi de çok sevdiler, içlerinden gelen ne varsa hediye ettiler. Ben ne yengemden ne ailesinden hiçbir talep duymadım ama. 2 aile de elinden gelen neyse o şekilde yaklaştı sürece. Galiba bu işler biraz heves, çoğunlukla maddiyat, biraz da karşı tarafın tutumuyla ilgili. Bu yüzden işin özünün hediye olduğunu unutmayın. İçlerinden gelirse ne ala, gelmezse beklentiye girmeyin. Bir de yazlık, kışlık falan bu zamanda abartı artık. Gençsiniz girin bir işe ne istediğiniz varsa kendi emeğinizle alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…