gelin alma adetleri :(

Benim bildiğim de gelin hazır halde baba evinden çıkar.

Bu kisiye gore degisir ben ikinci kez makyajımla hazır olup evden çıkmayı tercih etmiştim bene sacma degil mantıklı olan o

Beyaz bir elbise al, normal zamanda da giyebileceğin tarzda, güzel bir kıyafet olsun. Saçlarına da kınagecelerinde takılan taç şeklinde tüllü aksesuarlar var ya ondan takarsın. Erkek tarafı gelir, seni alır, hep birlikte çıkarsınız evden.

Maksat adet yerini bulsun. Gelinlikle eve dönmek çok zor olur.

Babanın evinden gelinlikle çıkmayacaksan " gelin alma " olmaz ki o.
Hem amat tarafı komple seninle kuaföre mi gelecek

peki saçımı falan yaptırıp evde gelinliğimi giysem nasıl olur? sizin dediğiniz sahte gelinlik gibi oldu biraz

peki saçımı falan yaptırıp evde gelinliğimi giysem nasıl olur? sizin dediğiniz sahte gelinlik gibi oldu biraz

Sen bilirsin canım. Ben bu şekilde yapacağım için benim için mantıklısı bu. Kuaförden eve dönemem ben, uğraşamam yani. Bu tip adetleri de gereksiz bulduğum için, sallamıyorum pek.

Ama senin için önemliyse, istersen eve dönün ve salona geçmeden önce çıkarsınlar evden. İçinde ukte kalmasın.

Allah yardımcın olsun canım benim. iyi tarafından bak ama eşin hep yanında ne güzel bir şey bu sıkma canını

Amin cümlemizin yardımcısı olsun Rabbim. Gerçekten öyle, eşim artık benim kimselere vermem onu insanın sevdiğiyle evlenmesi çok güzel. Zaten o gün, kuafördü makyajdı, foto çekimiydi derken çok yorulacaksınız. Kız almada bizi odaya oturtmuşlardı annem dürüm getirmişti de yemiştik ağlarım makyajım akar falan diye düşünme o şaşkınlık ve yorgunluk birazda sevinçle hiç öyle olmuyor :)

damat gelir ordan fotoğrafa gideriz demiştim de fikrim değişti. kuaföre bütün kuzenlerimi getireceğim ama
Bence klasık olandan şaşma. damat gelsin seni alsın hazırlan fotografını cek gel evine seni alıp düğün yerine gidin.
aksiyona ne gerek var :)

anladım canım umarım siz de çok mutlu olursunuz ve sorunsuz bir evlilik geçirirsiniz her şey gönlünüzce olsun.

makyajın bozulursa gelin almadan sonra tekrar kuaföre gidersin bozulma varsa yaparlar ben öyle yapmıştım
ayrıca düğün evine gelenler 3-5 kişiyle kalmaz her odada bi sürü insan dolar
olması gerekn baba evinden en güzel şekilde çıkmaktır
evet biraz zor koşuşturmalı bi durum ama bir kez yaşanıyo
mutluluklar

aaa doğru bir de aç kalma var ki tahamülüm yok aç kalmaya iyi aklıma getirdin canım vallahi hep unutuluyor her şey

teşekkür ederim canım.

Nisanlin erkek olmasina ragmen mantikli konusmus olmasi getekeni soylemis. Gelin kuafordu cekimdi herseyini bitirir baba evine gelir konvoysa da adece damadin ailesiyse artik gelir gelini baba evinden cikarir

Neden saçma olsun?
Gelinlikle çıkar kız baba evinden, ben de öyle yapmıştım.
evden gelinlikle cikilir zaten.
iki uolu var bunun da
ya sac bas bitip baba evine kuafirden gelinlikle gelip vedalasip o vaziyette gelinlikle cikatsiniz
ya da gelinlik giyip sac bas yapilmadan vedalasip gelin cikarma olur o halde kuafore gidersiniz. bu ikinci yontemde bazi kizlar ekstra gelinlik bulup kendi gelinligini kirletmiyor malum basilir falan
bir de ucuncu yontem var makyoz kuafor eve gelir. o yontem bize gelmez:)

aaa doğru bir de aç kalma var ki tahamülüm yok aç kalmaya iyi aklıma getirdin canım vallahi hep unutuluyor her şey

En önemlisi o, bizimde karnımız çok acıkmıştı bir de ağlamaktan tükenmiştik. Hatta bazı fotoğraflarda o kadar belli oluyor ki yorgunluğumuz... Kahvaltınızı güzelce yapın kuaförden fotoğraf çekimine gitmek zaten çok yoruyor, mutlaka yemeğinizi yiyin salona sonra geçin. Gelinlik ağır, topuklu ayakkabılar, ayakta durmak zorundasın. O kadar oynayıp edecen :)

klasik yöntemi uygulayacağım anlaşıldı tatlım çok teşekkür ederim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…