gelin alma adetleri :(

iyi ki varsın vallahi tecrübeli arkadaşlardan yardım almak fikir üretmek çok iyi oluyor :)

Taze evli olarak yorumluyorum :) gunduz dugunuydu benim birde 2saatlik mesafem oldugu halde sabah kuafore gittim geldim oglende baba evinden duayla gelinlikle ciktim normal olanida bu

Sizin aileniz istemez zaten günlük kıyafetlerle evden çıkmanızı. Nisanlınız haklı gelin saçını, makyajini yaptırır, gelinliğini giyer kuaförde , evine gelir evinden öyle çıkar.
Makyajı dert ediyorsanız porselen makyaj yaptırabilirsiniz, kolay kolay bozulmuyor. Benim makyajım öyle yapılmıştı. Saatlerce sapasağlam durdu.
Mutluluklar dilerim bu arada

Mantıklı olan giderken evden gelinlikle çıkmak.
Kardeş kuşağı olayı var bir de evden çıkmadan bağlanıyor

konu sahibi gelinliğnle çık
merak etme o gelinlik foto çekimiydi koşturmacaydı derken batacak zaten , makyajın sacın basında dagılacak , gerçi profesyoneller kalıyor akşama kadar ama , yani her şekilde yorulacaksın her şekilde dağılacaksın , iki kere makyajdı saçtı uğraşma git kuaförüne ordan sonra gelin almasıydı foto çekimiydi gidersin . hayırlı olsun

teşekkür ederim canım

teşekkürler canım

Bir yasima daha girdim.
Gelinliginizle aglayacaksaniz aglarsiniz zaten amac gelin olup o evden oylece cikmak.
Nisanliniz hakli.

Düğünümden aklıma geldikçe duygulandığım, ağladığım yada gülümsediğim tek an diyebilirim gelin alma için. Sabahtan eşim geldi gelinliğimi de alarak beni kuaföre bıraktı. O da araç süsleme ve kendi hazırlığı için ayrıldı oradan. Kuaförden eşim almaya geldiğinde o da simokinin giymiş, traşını olmuştu. Sanırım birbirimizi gördüğümüz o an tekrar aşık olduk birbirimize. Oradan yanımıza kız kardeşimi de alarak foto çekimi için parka gittik. Fotoğraf çekiminden sonra eşim beni ve kız kardeşimi annemin evine bıraktı. Çok tuhaftı inan ki, babamın bana bakışı, annemin bakışı evdeki herkesin bakışı bambaşkaydı. Eşim aradı daha sonra çıktık geliyoruz diye, caddeden korno sesleri, davul zurna sesleri gelmeye başladığı an ağlamakla ağlamamak arasında kaldım. Sesler yaklaştıkça duygularım karmakarışık oldu. Kapının önündeydiler, davul zurna çalıyordu, eşimin arkadaşları halaylar çekiyordu, büyükler yukarı eve çıkmıştı. Ben ise beni kapadıkları oda da neler olduğunu merak ediyordum.Ve evet çıkamayacaktım bu odadan, vazgeçmiştim. Odama, yatağıma baktım masum gözlerle bana bakan şaşkın köpeğime baktım ona sarıldım. Ve o an, kapının kolu oynadı ama açılmadı, dışarıdan gülüşmeler geldi. Kapı açılmıyor dediler. Sonra kilit açıldı, babam girdi içeri, elinde kırmızı kuşak ve kırmızı örtü ile. Alnımdan öptü, hakkım helal olsun sana dedi. Kuşağımı bağlarken kendini zor tuttuğunu hissetmiştim, o an sessizce ben vazgeçtim dedim ama duymadı, sanırım ben bile kendi söylediğimi duymamıştım. Başıma da kırmızı örtüyü örttü. Ve başımı kaldırdığım an eşimi gördüm, o an ona doğru koşmak istedim. Eğer ki onu görmeseydim sanırım o odadan çıkamayacaktım. Annemle sarıldık ama en duygusal an kardeşimle sarılmamızdı. O an babam "ağlamak yok, hadi bakalım yolunuz açık olsun" diyerek elimi eşimin eline verdi. Öyle kuvvetli tutmuşum ki elini anlatamam. Kapıdan çıktık, arkamdan "sakın geriye dönüp bakma" dediler. Hiç arkama bakmadan çıktım kapıdan ve apartmandan. Ve o 2 dakika önce yaşanan o duygusal an bir an kendini heyecana bıraktı. Gelin arabasına bindim, kuşağımı ve kırmızı örtüyü çıkardım. Yanımda ki insana baktım ve evet doğru kişi dedim. Düğün salonuna son ses müzik ve dans eşliğinde gittik. Düğünümde çok güzeldi ama gelin almayı iyi ki yapmışım, iyi ki davullu zurnalı olmuş, iyi ki kırmızı kuşağımı da takmışım, iyi ki kırmızı örtümü de takmışım. O gün babam çok duygusaldı evet ama ben onun gözünde sadece duygusallığı değil, gururu da gördüm. Sanırım bir kız ailesi için en güzel şey kızının teliyle duvağıyla baba evinden çıkması. Doya doya yaşa, inan bazı anların bir daha asla geri dönüşü olmayacak. Uzun uzun anlattım ki, bil istedim nasıl güzel birşey olduğunu kırma nişanlını ve sakın isteksiz olma, dibine kadar yaşa her anı. Ve sakın nişanlının da bazı şeyleri hayal ettiğini o hayalleri gerçekleştirmek istediğini göz ardı etme; onun içinde bu anlar bir daha geri gelmeyecek.

Makyajını ve saçını sakın düşünme, inan öyle bir makyaj ve saç yapılıyor ki istersen 2-3 gün kullanabilirsin.

Sonsuz mutluluklar diliyorum.

Kuzenim sabah gelinligini giydi...Kendisi evde sacini basit kolay bir sekilde topladi gunlük hafif bir makyaj yapti duvak felan kuaforu nasil takılacagını gosterip , hazırlamıs öylece taktı...Evden o sekil cikti ....Direk kuafore gidip dugün icin sac ve makyaj yaptırdi....Sonra fotografçı ve salona gectiler belki bir fikir olur size

Nisanlinin dedigi dogru ...

Bende sabahtan kuafore felan gittim isimi halletim foto felan , sobra evden cikartilup salona gittik..

Doger turlusu olmaz zaten senin dedigin hic olmazm

Ben sabah beyaz mini bir elbise ve elimde bir demet çiçekle evden çıktım
Eşim de takım elbise giymişti
Beraber önceden ayarladığımız otel odasına arkadaşlarla gittik
Kuaför ve makyaj işlerini odada arkadaşlarımla hallettim bu sırada foto çekimi de yapıldı
Eşim de arkadaşlarıyla kendi kuaförüne gitmişti.
İşlerimiz bitince otelden çıkıp düğün yerine gittik

Ayol ben okuyunca ağladım ben kızımı nasıl evlendireceğim?

Gelin evden çıkınca baba evine dönerse baba evine sürekli hasret duyarmış ama artık herşey şartlara bağlı geleneklere fazla bağlı kalıp ortamı germeye gerek yok bence

Normalde gelinlikle cikilir ama benim kuafordeki isim uzayinca eve donmek soyle dursun nikaha son anda yetismistim :) bence kasmayin nasil rahat edecekseniz oyle yapin. O gun sizin gununuz.

Yalniz yazdiklariniz gozlerimi doldurdu ya

Arkadaşım bilmiyorsun da hiç mi çevrende görmedin önce kuaföre gidilir saçın yapılır orada gelinliği giyer baba evine gelirsin baban kırmızı kuşağı bağlar gelinliğinle evdrn çıkarsın adet böyle sabahtan mı giyeceksin gelinliği hadi öyle oldu diyelim hem akrabaların o kadat erken gelemez kuaföre erken gitmek lazım eş dostta evden gelinlikle uğurlamak ister hem de kuaför ve fotocu da işin biter salona gitmek içinde erkenfir daha yine eve gideceksin zaten düğün vaktine kadat nerede oyalanacaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…