Düğün gelin alma-kuşak bağlamanız nasıl oldu?

flamekiss

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2009
1.301
33
158
38
kıslar benim sorum aslında kuşak bağlama ve gelinlikle evden çıkmakla ilgili!
bizde aile olarak pek fazla adet yok, ama yine de erkek kardeşim kuşağımı bağlasın istiyorum. bana yardımcı olurmusunuz, nasıl olur ne yapılır??? sizinkiler nasıl oldu???

erkek tarafı gelin almaya gelince kapıdan çıkmadan erkek kardeşin 2 defa kuşağı beline sarıo bağlıomuş gibi yapıo 3.de bağlıo bağlarkende kuşağa para koyuyo.benimkinde öle oldu

erkek tarafı gelin almaya gelince kapıdan çıkmadan erkek kardeşin 2 defa kuşağı beline sarıo bağlıomuş gibi yapıo 3.de bağlıo bağlarkende kuşağa para koyuyo.benimkinde öle oldu

benimki de aynen böyle oldu 2 defa dolanır 3.de bağlanır, o an genellikle hüzünlü olur ama kardeşim sağolsun işi dalgaya vurunca çok güldük:) arabaya binince de hemen çıkardım çok kötü duruyor

benim bildiğim 2 defa dolanıyor bu arada dolarken dua okunuyor 3.de bağlanıyor kuşak...

Bende dua okunuyor diye biliyorum erkek kardeş yada dayı bağlar bizde..Ayrıca artık kuşakların süslüleri cıkttıııı cok hos duruyorr...

benim de erkek kardeşim bağlayacak ama 3. de bağlandığını bilmiyordum doğrusu,ben de süslü bir tane aldım,böyle örgülü bir şey,çok şık duruyor kemer gibi resmen..

bazı insanlar anlamından dolayı takmayı tercih etmiyo bence o anı yaşamak hoş baya duygulu oluyo ama olsun gelin dediğin hem ağlar hem gider ağlamayan gelin çok tuhaf geliyor zaten bana:):):gitme::gitme:

bizde de gelinin babası bağlar kuşağı.düğünüme daha 9ay var ama o anları düşündükçe çok duygulanıyorum..nasıl ayrılıcaz evden yaa offf çok zorr (

kusura bakmayın ama saçmalık ve cahilliktir millete ne benim bakire olup olmadığım

bağlanıpta bakire olmayanlarda vardır illa bakirelere bağlanmazki ztn nerden bilcen kızın bakire olup olmadığını
sadece güzel bir adet işte
ama istemeyen yapmayabilir

ayyy inanmıyorm saçmalamayın kızlar, hangi devirdesiniz artık,
yok kırmızı kuşaklar falan :)))
aslaaa ama aslaaa bağlatmam : ))
ama bizimkiler çok arzu ederlerse, kırmam onları
Kapıdan çıkıp arabaya binene kadar, ondan sonra çıkarırım

Biz kuşak bağlamadık.Tercih etmedim yani.
Ama gelin almam çok güzeldi.Eşimin amcası yengesi eltimler kaynımlar arkadaşlarımız hep birlikte geldiler bize.Bn içerdeydim kapı açılınca içeri müsade ettiler girdiler onlarda.Kızımızı almaya geldik dediler,babamda üzmeyeceğinizi onu hep kzıınız gibi göreceğinizi düşünüyorum.Allah hep mutlu etsin diyip geldi yanıma.Elini öptüm.Elimden tuttu içeri götürdü beni.Elele girdik yani.Onlarıda öptüm arkadaşlar geyik yaptılar.Öyle gırgır şamata çıktık evden.Çok güzeldi ya..

benim dayım bağladı öyle duygusal anlar yaşamadık. zaten sabah kuaföre giderken yeterince duygusal anlar yaşamıştık. ağlamaktan saçımı yaptıramıyodum. eşimde benle duruyodu kuaförde ağlıyorum diye şimdi düşünüyorumda ne güzel heyecanlar ne güzel hüzünlermiş yaa. kuaförden eve geliyosun. erkek tarafıda geliyo işte evden çıkarken kuşağın bağlanıyo dualar okunuyo ve evine veda ediyosun:'( yeni bambaşka bir hayata merhaba diyosun....
tabi ben kuşağı salona gidene kadar çıkarttım.

bende yeni evlendim benim amcam bagladı kusagımı bence bu çok güzel bi adet sayılı adetlerimiz var ve kusagı olmayan gelin gelin olmaz eminim kınada yaktırmamıssınızdır bunlar gelini gelin yapan şeyler bence tabi herkesin kendi fikridir ben hepsini severek isteyerek yaptırdım yine evlensem yine yaptırım o anki duygu bam baska

çok güzel adetler bunlar
çokta eski bir türk geleneğidir ayrıca
3 defada bağlanması sebebini bilmiyorum
ama benimde öyle oldu
amcam bağladı(babam olmadığı için)
abimin kolundada aşağı indim...
eşim aşağıda bekliyordu
bizde damat gelini sabah kuaförden sonra
eve bırakır kapıdan yukarı çıkmaz
gelin almayada çıkmaz yukarı
ben aşağı inerken kayınvalidemde başımın üstünden para ve şeker attı sokağa:))

ben bağlarım belki düğünün ilerleyen saatlerinde çıkarırım niyeyapmadım diye içimde kalmaktansa yapıveririm olurbiter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…