- 5 Mayıs 2023
- 50
- 18
- 3
- Konu Sahibi whiteemochaaa
-
Nerdee o günler, ben de taşırım onlarla küçük kolileri herhalde o dereceKocama trip atcam niye davullu zurnalı evden eşyalarımı almadılarcanım çekti şöyle diyince kolları şıngırdatarak koli taşıtmak benim de hakkımdı
Benim bildiğim böyle durumlarda çeyiz bohçası açılıyor değil mi gelen konuklara gösteriliyorBizim buralarda davul zurnayla gelirler almaya oynanır biraz hatta öyle gidilir yıllardır gelenek olmuş
Bizim 2 tarafta vardı kayinvalidem dunurlerini bile cagirdi biz anlık bir şok geçirmiştikÇeyiz dizmede kız tarafı olur sadece bizde erkek tarafı olmaz
Çeyizi alırlar koyarlar giderler.
Yok valla bizde olmaz erkek tarafından kimseBizim 2 tarafta vardı kayinvalidem dunurlerini bile cagirdi biz anlık bir şok geçirmiştik
Yok bizde evden direk alıp taşıma oluyorBenim bildiğim böyle durumlarda çeyiz bohçası açılıyor değil mi gelen konuklara gösteriliyor
Bu tür şeyler hep sorun olur . Size tavsiyem ortak nokta bulmaya çalışın ilişkinize bunu yansıtmayın. Başkaları için gerilmeye değmiyor çünkü, varsın bu da öyle olsun huzurumdan önemli değil diyin. Nişan atmış biri olarak tekrarı olursa inşallah böyle eften püften şeyleri hiç sorun yapıp da kendimi üzmek istemiyorum artıkİyi günler. Nişanlımla bu konuda tartıştık bugün. Çeyiz almaya gelcekler akrabalarıyla ama bizim ceyizimiz uzak bir şehire gidecek ben elimin ayağımın altında çok insan istemiyorum iş yapamazsam diye. Kalabalık gelmesinler istemiştim başta. Çeyizini almaya iki kişi mi gelelim tek başımıza akrabalarla gidilir diyor sonra gelmek isteyen bizle gelirmiş , istemeyen çeyiz alındıktan sonra kaldırmış kendi şehrinde bu doğru mu ya?
Ay annem beni nasıl yetiştirdiyse bu bana çok normal geldiBenim kayinvaliden dünürlerini çağırmıştı ceyize
Hiç bir şey için nişanlımla tartışmamıştım. Çok gergin zamanlar oldu hep birlikte gerildik :) geleceklerse 1 gün gelecekler, bunun için 1 hafta tartışmaya, millete soruşturmaya gerek var mı.İyi günler. Nişanlımla bu konuda tartıştık bugün. Çeyiz almaya gelcekler akrabalarıyla ama bizim ceyizimiz uzak bir şehire gidecek ben elimin ayağımın altında çok insan istemiyorum iş yapamazsam diye. Kalabalık gelmesinler istemiştim başta. Çeyizini almaya iki kişi mi gelelim tek başımıza akrabalarla gidilir diyor sonra gelmek isteyen bizle gelirmiş , istemeyen çeyiz alındıktan sonra kaldırmış kendi şehrinde bu doğru mu ya?
Ya ne olacak gelen gelsin. Dugun olaylarında az esnek olun. Benim duğunde darkli şehirlerdeydik. Esimin ablasının saçma iki arkadasi vardı 8 saat yol gelip benum düğüne geldiler. İlk duyunca gelmesinler dedim. Esim ben de sevmiyirum ama gelmeyim diyemem dedi. Neyse gekdiler oynadı etti gittiler abartacak bişey yokmuş. Bu olaylarda az esnek ilup salmak lazımİyi günler. Nişanlımla bu konuda tartıştık bugün. Çeyiz almaya gelcekler akrabalarıyla ama bizim ceyizimiz uzak bir şehire gidecek ben elimin ayağımın altında çok insan istemiyorum iş yapamazsam diye. Kalabalık gelmesinler istemiştim başta. Çeyizini almaya iki kişi mi gelelim tek başımıza akrabalarla gidilir diyor sonra gelmek isteyen bizle gelirmiş , istemeyen çeyiz alındıktan sonra kaldırmış kendi şehrinde bu doğru mu ya?
şimdi eğer "çeyiz almaya gelecek" iseler 2 kişi gelmez tabii ki...öyle ad konup geliniyorsa bunun curcunası olacak illa ki.İyi günler. Nişanlımla bu konuda tartıştık bugün. Çeyiz almaya gelcekler akrabalarıyla ama bizim ceyizimiz uzak bir şehire gidecek ben elimin ayağımın altında çok insan istemiyorum iş yapamazsam diye. Kalabalık gelmesinler istemiştim başta. Çeyizini almaya iki kişi mi gelelim tek başımıza akrabalarla gidilir diyor sonra gelmek isteyen bizle gelirmiş , istemeyen çeyiz alındıktan sonra kaldırmış kendi şehrinde bu doğru mu ya?
ben Konyalıyım Muğlada yaşıyorumHala kaldı mı bu saçma gelenek. Bu tip insanlar genellikle tutucu olur evlenmeden önce bir daha düşün istersen
ben de öyle düşünüyorumYa ne olacak gelen gelsin. Dugun olaylarında az esnek olun. Benim duğunde darkli şehirlerdeydik. Esimin ablasının saçma iki arkadasi vardı 8 saat yol gelip benum düğüne geldiler. İlk duyunca gelmesinler dedim. Esim ben de sevmiyirum ama gelmeyim diyemem dedi. Neyse gekdiler oynadı etti gittiler abartacak bişey yokmuş. Bu olaylarda az esnek ilup salmak lazım
Yanlış anlamayın sadece benim konuya bakışım farklı olduğu için gençlere belki faydası olur diye yazmak istedim.Ya ne olacak gelen gelsin. Dugun olaylarında az esnek olun. Benim duğunde darkli şehirlerdeydik. Esimin ablasının saçma iki arkadasi vardı 8 saat yol gelip benum düğüne geldiler. İlk duyunca gelmesinler dedim. Esim ben de sevmiyirum ama gelmeyim diyemem dedi. Neyse gekdiler oynadı etti gittiler abartacak bişey yokmuş. Bu olaylarda az esnek ilup salmak lazım
Ben de o dediğim kizlarla daha yakinim şuan. Düğünlerde çok kasan gelinin düğünü hep bi olaylı ve kötü oluyor. Saçma biseye surat asıp mutsuz mutsuz düğün geçiriyorlar. Yahu salla gitsinYanlış anlamayın sadece benim konuya bakışım farklı olduğu için gençlere belki faydası olur diye yazmak istedim.
Mesela ben kalkıp benim için x saat yol gelmişler diye öyle insanlara sonradan daha çok kıymet verdim. Hiç samimiyetim olmayan üniversiteden kızlar kalkıp 6 saatlik yoldan kınama gelmişlerdi o günden sonra daha samimi oldum daha çok kıymet verdim o insanlara.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?