Gelin çeyizi alma, kavga etmek

Bu tür şeyler hep sorun olur . Size tavsiyem ortak nokta bulmaya çalışın ilişkinize bunu yansıtmayın. Başkaları için gerilmeye değmiyor çünkü, varsın bu da öyle olsun huzurumdan önemli değil diyin. Nişan atmış biri olarak tekrarı olursa inşallah böyle eften püften şeyleri hiç sorun yapıp da kendimi üzmek istemiyorum artık

Bizim ceyize de davullu zurnali gelindi
Eve yardim edecek kisiler eslik etti sonrasinda da
Zaten uzak sehre gidecekmis ceyiz
Herkes isini gucunu birakip oralara gelmez herhalde
Ceyiz almaya kadar gelirler
Niye bu kadar olay oldu anlamadim

Hiç bir şey için nişanlımla tartışmamıştım. Çok gergin zamanlar oldu hep birlikte gerildik :) geleceklerse 1 gün gelecekler, bunun için 1 hafta tartışmaya, millete soruşturmaya gerek var mı.

Ya ne olacak gelen gelsin. Dugun olaylarında az esnek olun. Benim duğunde darkli şehirlerdeydik. Esimin ablasının saçma iki arkadasi vardı 8 saat yol gelip benum düğüne geldiler. İlk duyunca gelmesinler dedim. Esim ben de sevmiyirum ama gelmeyim diyemem dedi. Neyse gekdiler oynadı etti gittiler abartacak bişey yokmuş. Bu olaylarda az esnek ilup salmak lazım

şimdi eğer "çeyiz almaya gelecek" iseler 2 kişi gelmez tabii ki...öyle ad konup geliniyorsa bunun curcunası olacak illa ki.

Hala kaldı mı bu saçma gelenek. Bu tip insanlar genellikle tutucu olur evlenmeden önce bir daha düşün istersen
ben Konyalıyım Muğlada yaşıyorum
konyada bizde yok böyle şeyler
ama muğlada resmi daireden, lojmandan bile (yani hani diğer yerler mahalledir diyelim, lojmanlarda mahalle komşuluk yok bizim) davulla zurnayla gelip cümbür cemaat çeyiz çıkarıyorlar oynuyorlar ediyorlar bir de

bilmiyorum artık kim tutucu...
ben de öyle düşünüyorum
ne yapabilir yani 2 insan düğünüme
ya da ev dizmeme

etrafımda yapan eden yok bunları da (yaşadığım yerdeki komuşlar hariç yani) kendi ailemde arkadaş çevremde yapılmaz
ama diyelim böyle gelcez dediler
ay gelsinler
o kadar yola da geleceklerse kendileri bilir gelsinler
benden hizmet beklemesinler de...isteyen gelsin ne var ki?

Yanlış anlamayın sadece benim konuya bakışım farklı olduğu için gençlere belki faydası olur diye yazmak istedim.

Mesela ben kalkıp benim için x saat yol gelmişler diye öyle insanlara sonradan daha çok kıymet verdim. Hiç samimiyetim olmayan üniversiteden kızlar kalkıp 6 saatlik yoldan kınama gelmişlerdi o günden sonra daha samimi oldum daha çok kıymet verdim o insanlara.

Ben de o dediğim kizlarla daha yakinim şuan. Düğünlerde çok kasan gelinin düğünü hep bi olaylı ve kötü oluyor. Saçma biseye surat asıp mutsuz mutsuz düğün geçiriyorlar. Yahu salla gitsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…