- 9 Kasım 2013
- 4.369
- 4.372
- 198
Ablam bulundugumuz yere biraz uzak biyerde.
onbes tatil oldugu icin babamlara geldiler iki gunluk bir hava degisimi ..yegenimin de dede evi baska nerde kalacaklardi ki..
bnm de esim sehir disindaydi ablam gelmsken annem babam abim ablam beraber bir haftasonu gecirelim istedik.
diyorumya bn gelinimizin boyle dusunceler iconde oldgunu bilmiyordum bilsem bukadar sasirip konu acmazdm ztn
Empati kuramama konusunda hakli olabilirsin ne kadar onun acisindan dusunursem dusuneyim aynisini yasamadim,bilemem.Sizin daha önceki konunuzda (nasıl öğretebilirim her misafirle k.valideyi çağırmayacağımı) yazdığınız yazıları okudum, siz k.validenizin size yakın oturmasından, size sık gelmesinden, her misafir geldiğinde çağrılmak istenmesinden, sizin sık gitmenizden yakınmışsınız. mesafe koymak , eşinizin ailesiyle göbek bağını çözmek istemenizden, annenizin size rahat gelememesinden ve daha birsürü şey yazmışsınız. hatta küçük görümcenin sizi arayıp sorgulamasından bahsetmişsiniz, siz bu yazdıklarınızı gözden geçirdikten sonra bir de yengenizin yaşadıklarını gözden geçirebilir misiniz? yengem abime yakınmışta yakınmış yazmışsınız, siz bir arada oturmadan yakınmışsınız da yakınmışsınız, yengeniz nasıl yakınmasın.(yakın oturmayı bırak, sık sık gidip gelmeyi bırak, her misafirde çağrılmayı bırak yengeniz k.Validesiyle aynı evde oturuyor, aynı evde yaşıyor. mesafe koyamayıp, göbek bağını çözemiyor. Hatta görümcesi bırak kendisini aramayı, telefonunu bile karıştırıyor, ailesi rahatlıkla gelebiliyor mu?) empati kurmaya çalışıyorum demişsiniz; ama bence kuramamışsınız. Anneniz kötü k. Validedir demek istemiyorum, yanlış anlamayın. Belki dört dörtlük çok iyi biridir. Hepimizin anneleri bizlere göre çok iyidir, melektir; ama gelinler bizimle aynı düşüncelere sahip olmayabilirler. Şartlar bir arada oturmayı gerektirmiştir; fakat yengenizin yaşadıkları hiçte kolay değil, hatta çok zor bir durum, çok anlayışlı olup yengenize destek olmanızı tavsiye ederim, siz annenize gittiğinizde, hiçbir iş yaptırmayın yengenize, hizmeti siz yapın, yengeniz dinlensin. Sizin sıkıntılarınızı küçümsemiyorum; size göre de büyük sıkıntılardır muhakkak ; sadece iki konuyu karşılaştırıp yazdıklarınızı okudum, belki daha iyi empati kurabilirsiniz.
Empati kuramama konusunda hakli olabilirsin ne kadar onun acisindan dusunursem dusuneyim aynisini yasamadim,bilemem.
ben burda hakli oldgumdan gelinimizin saygiszlik yapan yegenim ve ablama karsi haksiz oldgundan felan da bahsetmiyorum.
ilk yazdgimda da belirttim ablamin yaptigni buraya yazarken bile sinirlendim.
Gelinin haberi var mi gbi slrular sorulmus.
teli yegenmden aldm ve bidaha ortada birakmamasi ve cocuklara vermemesi icin uyardim.
Telindeki mesajlari bildigine gore anlamis olmasi gerek diye dusunuyorum.
geline yukleniyorsaniz her isi ondan bekliyorsaniz tabi gicenir diyenler olmus ve bnm kucuk gorumceyle bni bir tutup ayni durum denilmis :)
kucuk gorumce ayak ayak ustune atar suyunu benden ister..mahsus yapar bunu.
bn gelini annemin umre ziyaretlerine gelenlere yorulmasin dye is cikislarinda oraya inip yardima gtmisimdr.daha cok yeni evliyken.
bunu da yanlis anlayanlar olacaktr anlatmak istedgim,gercekten rahatsz olabilecegi hicbir sey yapmadgmi dusunuyorum ki bni kiz kardesi gbi gordgnu her firsatta soyler kizlar bnm sasrdgim kizdgim nokta neden o zmn kardeslerin dye bi cumle kuruldu.
Ablam onunla cok birsey paylasmadi uzakta zaten ama bz farkliydik diye dusunuyordum.simdi hicbr ayrim yapmaksizin soyledikleriyle ben de
abime karsi da yanlis anlasilmadim mi ??
Yengeniz zor bir hayat yaşıyor, davasında haklı, zaten eşiyle başbaşa kalamıyor, özel hayatı yok bir de üstüne kaç kişi misafir gelmiş. Eşine içini dökmüş ve mahremi ihlal edilmiş. Anormal bir şey yok söylediklerinde, canı bir şey istemiş alınmamış, mecbur değildir babanız almaya ama insanın gücüne gider, dert olur. Aynı evde yaşamanın sıkıntıları malum, aslında empati yapabiliyorsanız işleri biraz tersine döndürsenize, yani ev ahalisini kendi evinize davet edin bir iki gün , bakalım ne hissedeceksiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?