gelin gorumceyi kiskanir mi hic ???

"Ben çok yoruluyorum." yazmış gelininiz. Babanızın evinde misafir gibi oturuyorsanız haksızda sayılmaz aslında. Sizin için kötü birşey yazmamış yazılanlar bu kadarsa.

Madem ağabeyinizin ayrı bir ev tutacak geliri yok neden evlenir?

Ablanızın yaptığı terbiyesizlik gerçekten. Görümceye bak! Evlerden ırak.

Ortada kıskançlık yok, gelin haklı. Bunların tek sorumlusuda ev geçindirebilecek durumda olmadığı halde evlenen ağabeyiniz.

Sizden rica ediyorum bir kendi mesajlarınızı kontrol edin. Eminim içlerinde biri hakkında bir şeyler söylediğiniz measjlar vardır. Olmaz mı? Bazen iki kardeş üçüncü kardeş hakkında, bazen bir kuzen hakkında bazen de kocalar hakkında yazılıp çiziliyor bir şeyler. O mesajların hiç birini bahsettiğimiz insan okur mu diye yazmıyoruz. Onlar bizim özelimiz. Ve şunu söyleyeyim daha ağır bir şey bekliyordum. Gelininiz cidden bir şey dememiş. "Ne zaman gidecekler?" kısmına mı takıldınız. Bu soruyu çok yakın misafirler için bile sorarız. Kendinizden pay biçin. Heyheylerinizin tepenizde olduğu bir zaman eşinizin iki kardeşi bir de çocuklar gelse. Bunalıp eşinize masum bir şekilde ne zaman gidecekler diye sorsanız, bundan kıyamet kopsa ne düşünürsünüz. Bir de hakları olmadan özelinizi dinleyerek yapsalar bunu. İyi bir insansınız, iyi bir görümce de olmaya çalışıyorsunuz ama çok büyümeyin bu olayı bence. Çok terbiyeli sadece biraz serzenişli bir mesaj olmuş sadece. Ve diğer tüm arkadaşların dediği gibi eğer kızı gibi ziyaret etmiyorsanız (sofraya bulaşığa yardım anlamında), misafir gibi ziyaret ediyorsanız (ben oturayım gelin çalışsın) o zaman baba evinde misafir muamelesini de hakedersiniz. O zaman ne zaman gideceğiniz de merak edilir.

Sonuçta gelin kasten sana yada ablana karşı bir şey söylememiş. Onun durumunda bende olsaydım sizde olsaydınız aynı şeyleri yazmış olabillirdik. Aynı evde yaşamadıysanız onu anlamanız mümkün değil. Burda sizin ona kırılmaya asla hakkınız yok. Sizi kötülememiş. Onun kendisini o eve ait hissetmeyişinden de emin olun sizin aileniz sorumludur. Ayrıca ablanız gerçekten çok terbiyesizmiş. O mesajların içinde müstehcen şeyler de olabilirdi. Bu ne terbiyesizlik! Yiğeniniz de güzel bi sopayı hak etmiş. Bence siz bunları duyduğunuzda tutumunuzu değiştirmek yerine, empati kurarak gelininizi haklı bulup ablanıza tavır almalıydınız. Birinin telefonunu karıştırmakla çantasını, yatakodasını karıştırmak arasında pek bi fark yok. Bugün geline yarın size. Bundan sonra hiçbişey olmamış gibi davranamıyacağınız kişi ablanız ve yiğeniniz olmalı.

valla cnm insanlar birbirinin hakkında konuşur. bu çok normal. bazen kv. bazen görümce. bazen anne. bazen eşimiz. bazen kardeşimiz. hakkında konuşuruz. herkes birbirinin arkasından söyleneni öğrense kan gövdeyi götürür. bence gayet doğal bir şey.

ayrıca mesajlarda aman aman kötü birşey göremedim. mesajları gizlice okunduğu veya öğrenildiği için sizler suçlusunuz. eskisi devam etmekten başka çare yok.

bana dese görümce mesajlarını okuduk böle demişsin ben ondan üste çıkarım valla :)

Gelin mesajlarının okunduğunu biliyor mu?

Yeğeniniz bir çocukluk etmiş. Ama ona görgü dersi vermek yerine ona uyup ablanız mesajları okumuş ve size anlatmış. Burada sizin yapmanız gereken tek şey haddiniz olmayan bir şeyi başkasının izni olmadan öğrendiğiniz için hiçbir şey yapmamak. Çünkü onu zaten bilmemeniz gerekiyordu. Kadında özel hayat diye bir şey yok ki, dert yanmakta çok çok haklı.. Ayrı evlerde yaşıyor olsaydınız babanızın siz geldiğinizde evi donatması kimseye batmazdı ama aynı ev olunca orası onun da evi oluyor. Bir düşünün aynı şey sizin başınıza gelse, telefonunuzdaki mesajlara kadar herşeyiniz kurcalansa ne olur?
Gelinin öyle düşünmesini nasıl engellersiniz biliyor musunuz, oraya gitmeden önce annene değil geline sor. O evi onunmuş gibi hissettir. Giderken elin kolun hediyelerle git. Onun gönlünü çel. Gittiğinde kızkardeşi gibi yemekleri birlikte yapma, tam tersine onun daha çok rahat edeceği, yani senin gelmenden memnun olacağı bir durum oluştur. Siz ikiniz birlikte yemek yapmanız onun işine gelmeyebilir, sonuçta o yemeği yapıyor değil mi? oraya gittiğinizde, bir abla, bir kardeş bir de anne 3 kişi evi temizleyin aklayıp paklayın, giderken evi tertemiz bırakın. Bunları annem kendi kardeşinin eşi için yapıyor ve her gittiğinde kadının çocuklarına ve kendisine öyle hediyeler alıyor ki kadın çok mutlu oluyor gelmesine. E durumları da iyi değilmiş, bir şey ler alsanız çok daha fazla sevinecek demekki.
Hep kendimi onun yerine koymaya çalıştım demişsiniz ama koyamamışsınız işte. Babamın evine gidemeyecek miyim? Demişsiniz.. demek ki orası onun evi değil. Hiçbir zaman da olmayacak
Bir kadının eşi arasında geçen konuşmalarının bu şekilde açığa çıkması kabul edilebilecek bir şey değil. Kendi isteğiyle söylese neyse gizliliği açığa çıkmış resmen. Eşi ile cinsel mesajlar paylaşsaydı ne olacaktı peki onları da mı k-okuyacaktı anne-kız?
Ayrıca ortada da kıskanma filan göremedim nerden çıkardınız??? Konudaki ilk cümleleri okurken arsadan size kalan payı filan kıskandığını sandım alakası bile yokmuş yani

Pes dogrusu zavalli kiz cok uzuldum gercekten. mesajalrini okumak ne demek ya benim kiz kardesim mesajlarimi okusa olay cikaririm gorumce ne hakla.benim mesajlarimi okur.bu curreti gosteren bi insan eminim cok daha faxlasini da yapiyordur. o mesajlar da eher siz burda anlattiginiz gibiyseniz size degil curretkar ablaniza karsi yazilmis olabilir ki az bile yazmis yapabileceklerini dusundukce.. o zaten hersyden mahrum kalmis bir insan icinde yasayamadigi cok sey vardir eminim.onun yasadigi ve su mesaj olayi Babamin evine gidemeyecekmiyimden cok daha onmli bi mesele. bunu ona nasil acikladiniz acaba?

Yazık kıza güvenip vermiş telefonunu ama sonuç?
Yeğenin telefonu getirdiğinde mesajlara bakın diye kızıp elinden alınmalıydı ve geline verilmeliydi. Ne kadar ayıp.. Özel hayata saygı! Belki çok çok mahrem bi konudan bahsediyolardı olamaz mı? Sizde evlisiniz bilirsiniz sonuçta..
Sırf telefonu kurcalandığı için kız haklı bence..

Son düzenleme:
Gorumce yapmis gorumceligini bak demekki kiz bosa yazmamis o msjlari kocasina demkki rahat dgl rahat olamadigi kadarda var demekki.size gore siz onu el ustunde tutuyorsunuz blki ama o da demkki biselerden aliniyor bnm gorumcmde bnm msjimi okidugnu anladim bn hmde onn evnde bise demedim ama sifre koydum ondn snrada bni kardeslerine ne yazmis die merak ediyor...ha bu arada bnde gorumcelerim hp oradaykn gitmek istemem cnki ndense babasinn evine gelen misafirim diyor gelim yapsn diye bekliyor bunu gozleri gormuyor ama bise oldumu da geln el kizi tlfnuna kadar merakla okunurr ne yazdysa yazdi arkadasim hic kmse cok yorulmak calismak isyemez gorumceleri onune...

Sizin daha önceki konunuzda (nasıl öğretebilirim her misafirle k.valideyi çağırmayacağımı) yazdığınız yazıları okudum, siz k.validenizin size yakın oturmasından, size sık gelmesinden, her misafir geldiğinde çağrılmak istenmesinden, sizin sık gitmenizden yakınmışsınız. mesafe koymak , eşinizin ailesiyle göbek bağını çözmek istemenizden, annenizin size rahat gelememesinden ve daha birsürü şey yazmışsınız. hatta küçük görümcenin sizi arayıp sorgulamasından bahsetmişsiniz, siz bu yazdıklarınızı gözden geçirdikten sonra bir de yengenizin yaşadıklarını gözden geçirebilir misiniz? yengem abime yakınmışta yakınmış yazmışsınız, siz bir arada oturmadan yakınmışsınız da yakınmışsınız, yengeniz nasıl yakınmasın.(yakın oturmayı bırak, sık sık gidip gelmeyi bırak, her misafirde çağrılmayı bırak yengeniz k.Validesiyle aynı evde oturuyor, aynı evde yaşıyor. mesafe koyamayıp, göbek bağını çözemiyor. Hatta görümcesi bırak kendisini aramayı, telefonunu bile karıştırıyor, ailesi rahatlıkla gelebiliyor mu?) empati kurmaya çalışıyorum demişsiniz; ama bence kuramamışsınız. Anneniz kötü k. Validedir demek istemiyorum, yanlış anlamayın. Belki dört dörtlük çok iyi biridir. Hepimizin anneleri bizlere göre çok iyidir, melektir; ama gelinler bizimle aynı düşüncelere sahip olmayabilirler. Şartlar bir arada oturmayı gerektirmiştir; fakat yengenizin yaşadıkları hiçte kolay değil, hatta çok zor bir durum, çok anlayışlı olup yengenize destek olmanızı tavsiye ederim, siz annenize gittiğinizde, hiçbir iş yaptırmayın yengenize, hizmeti siz yapın, yengeniz dinlensin. Sizin sıkıntılarınızı küçümsemiyorum; size göre de büyük sıkıntılardır muhakkak ; sadece iki konuyu karşılaştırıp yazdıklarınızı okudum, belki daha iyi empati kurabilirsiniz.

Son düzenleme:
Yazık madem orası kızın evi sadece babanın evi olmamış oluyo.o yüzden insan bazen misafir ağırlamak istemez kafası kaldırmaz yakınmalarında haklı sizde başkasının gelinisiniz çat kapı size de gelseler sizde istemeyebilir daha fazlası eşinize yakınırsınız.

Kızın mesajları bile okunmuş o derece özeli yok ya o mesajlarda cinsel içerikde olabilirdi hatta belkide vardı.... bence mesajların içeriğine takılma çünkü o gerginlikle insan çok şeyi söyleyebilir.

Bunalması çok normal..çocuklar ne kadar cingözse artık kadının telefonunu karıştırmışlar mesajları okumuşlar bir de annelerine göstermişler..ben evime gelen hiçbir çocuğa oynaması için telefonumu veremem kimse kusura bakmasın..telefon karıştırma olayını tasvip etmediğinizi üstüne basa basa söylemişsiniz evet onaylanacak bir durum asla değil zaten..kimse bunu onaylamaz..bence gelininizin yoruluyorum demesi çok normal gerçekten..insan gerçekten yoruluyo..benim görümcem her tatlde gelir buraya biz kayınvalidemlerle aynı apartmanda oturuyoruz ama görümcem geldiğinde ben de yoruluyorum..gelinsin sonuçta kenara çekilip oturamıyosun..ara tatilde 15 gün yaz tatillerinde 1 ay..kocasını bırakır ve 3 çocukla gelir kalır ve tek bir işe elini sürmez..oturur oturur gider..daha kendine ait bir yaşamı olmamış bile..haklı...

Empati kuramama konusunda hakli olabilirsin ne kadar onun acisindan dusunursem dusuneyim aynisini yasamadim,bilemem.

ben burda hakli oldgumdan gelinimizin saygiszlik yapan yegenim ve ablama karsi haksiz oldgundan felan da bahsetmiyorum.

ilk yazdgimda da belirttim ablamin yaptigni buraya yazarken bile sinirlendim.

Gelinin haberi var mi gbi slrular sorulmus.
teli yegenmden aldm ve bidaha ortada birakmamasi ve cocuklara vermemesi icin uyardim.
Telindeki mesajlari bildigine gore anlamis olmasi gerek diye dusunuyorum.

geline yukleniyorsaniz her isi ondan bekliyorsaniz tabi gicenir diyenler olmus ve bnm kucuk gorumceyle bni bir tutup ayni durum denilmis :)
kucuk gorumce ayak ayak ustune atar suyunu benden ister..mahsus yapar bunu.
bn gelini annemin umre ziyaretlerine gelenlere yorulmasin dye is cikislarinda oraya inip yardima gtmisimdr.daha cok yeni evliyken.
bunu da yanlis anlayanlar olacaktr anlatmak istedgim,gercekten rahatsz olabilecegi hicbir sey yapmadgmi dusunuyorum ki bni kiz kardesi gbi gordgnu her firsatta soyler kizlar bnm sasrdgim kizdgim nokta neden o zmn kardeslerin dye bi cumle kuruldu.

Ablam onunla cok birsey paylasmadi uzakta zaten ama bz farkliydik diye dusunuyordum.simdi hicbr ayrim yapmaksizin soyledikleriyle ben de
abime karsi da yanlis anlasilmadim mi ??

Sizin iyi olmaniz onun kiskanmiyacagi anlamina gelmez. Onun kiskanmasi da sizi sevmedigi anlamina gelmez. Ben burda tek problemin, gelininizin hayatindan memnun olmadigi, ki kim cok memnunki hayatindan. Bence cok kafa yormayin buna, sonucta gercekten de cok ta rahat hareket edemiyordur, ailenizin evinde dogal olarak, ve bu da onu sIkmIstir. Bu serzenisler ondandir abinize karsi.

Bence kafaya takilacak hic birsey yok. Gelininizin problemini siz cozemezsiniz, ya abinizi ikna edip baska eve cikicak, para sIkIntilari da varsa gidecek bir ise girip calisicak.

Son düzenleme:

Yengeniz zor bir hayat yaşıyor, davasında haklı, zaten eşiyle başbaşa kalamıyor, özel hayatı yok bir de üstüne kaç kişi misafir gelmiş. Eşine içini dökmüş ve mahremi ihlal edilmiş. Anormal bir şey yok söylediklerinde, canı bir şey istemiş alınmamış, mecbur değildir babanız almaya ama insanın gücüne gider, dert olur. Aynı evde yaşamanın sıkıntıları malum, aslında empati yapabiliyorsanız işleri biraz tersine döndürsenize, yani ev ahalisini kendi evinize davet edin bir iki gün , bakalım ne hissedeceksiniz

O da hakli evet.
kabul ediyorum.ne diyim :))
suan oyle mutlu bir animdayim ki.
Hic dusunemiyorum o kirildgim gucendgim psikolojisinde ne hissettgmi bile unuttum inan.

Iste bnm dedgim bni ablamla olan iliskisyle bir tutmasiydi ve abime ayni kefeden sikayet edilisimizdi bunu anlatmak istemstim.

simdi o olayin ustunden gecti zaten baya.
yendim kizginligmi evime davet ettim otrduk dertlestik.
konuyu actgimda henuz onunla konusmamstik kizgindim beni bir tuttugu icin.
simdi ayni duygular icersinde olmadgim icin o gunlerdeki halimi savunmaya gerek yok :)

görümceye yazık olmuş gelinlwer tasa tutmuş kk den attırmışlar :)))

Kiskanclik demissiniz ama ortada bi kiskanma durumu yok.. Sitem var. Betaber oturmanin cok zorluklari var.. Hak veriyorum sinirleri bozulmustur. Ayrica mesajlari bile okunduguna gore kizin hic bi sekilde rahat olmadigi cok belli...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…