Gelin hamamı

Allah Allah gelin hamamını KK ilk kez duyuyor herhalde.
:KK53:
yapmayan yapmasın da yani, arkadaş çok acayip bir şeyden bahsediyormuş gibi şaşırmalar falan komik gerçekten.

kız nerede oldu senin gelin hamamın

servinazda mı

bana da bir arkadaş gelin hamamı yapacağım seni de çağıracağım dedi ama kız evlenemeden rahmetli oldu

10 yıldan uzun süredir bursa dayım daha hiç hamam görmedim

Bilmeyen hanımlar ne sandılar acaba da bu kadar dehşete kapıldılar? :KK48: Korkmayın yahu gelin ve arkadaşlarının düğün öncesi dağıtma partisi bir nevi.

Ben yaptığımda herkes kendisi ödemişti.

Allah Allah gelin hamamını KK ilk kez duyuyor herhalde.
:KK53:
yapmayan yapmasın da yani, arkadaş çok acayip bir şeyden bahsediyormuş gibi şaşırmalar falan komik gerçekten.
Ben 33 yasindayim tum lise universite arkadaslarim evlendi, evlenen akrabalar da cabasi yapan duymadim hic. Baslik parasi gibi gecmiste kaldigini sandigim bir adetti.

Benim bildigim damat tarafi oder. Ama herkesin kendisini odemesi daha iyi olur.

Düğün benim degil arkadaşlar. Bi arkadaşımın gelin hamamı. Ona gidicem aklıma takıldı sordum
Adetlere göre gelinin kv yani erkek tarafı tüm masrafları karşılar siz davetliler hiçbirşey ödemezsiniz

Ben geçen sene evlendiğimde Hamama gitmeyi çok sevdiğimden fiyat araştırması yapmıştım. 25 kişi 2000 lira demişlerdi. Bana çok fazla geldiği için arkadaşlara gelin Hamamı olarak değil de eğlenmek amaçlı hamama gitmeyi teklif ettim, herkes kendi ücretini ödedi, ben de hatıra amaçlı birer kese ve sabun aldım herkese. O gün şansımıza başka bir kız gelin Hamamı yapıyormuş beraber eğlenip oynamıştık. Bir de düğün öncesi kese ve köpük masajı çok iyi gelmişti.

İyi ki de gitmişiz derdim ama lensle havuza girdiğim için düğünüme 1 hafta kala gözüm mikrop kapmıştı, tekrar gidecek olsam asla lens kullanmam.

Konu sahibi bence siz yine de hazırlıklı gidin, belki sizin ödemeniz gerekebilir

Erkek tarafi oder gelin hamamini ama pek kalmadi bu adet ben kendim yapmistim sadece birkac samimi arkadsimla gidip yikanip eglendik hamamdaki diger bayanlarda katilmisti bize hos bir ani oldu bak gulumsedim hatirlayinca

Arkadaslar Merhaba gelin hamamı olayında, gelin tüm cagirdiklarinin parasini oder mi ? Yoksa herkes kendininkini mi oder ?
benim yapmadigim icin pisman oldugum tek sey aklima gelmemisti o donem,erkek tarafi odemeli zaten ona gore cagirirsiniz kalabalik olmaz fazla

Bende davetliler para vermez diye biliyordum , bir kere gittim valla ben ödedim parayı. Bilseydim gitmezdim:KK12::KK12:

Gelin hamamı diyince eski usül gelin hamamları geliyor sanırım arkadaşların aklına. O yüzden bu kadar şaşırıyorlar.

Geçen kış gittim gelin hamamına. Gelin sadece kendi akrabaları ve arkadaşlarına yapmıştı. Hepimizin ücretini o ödedi ısrarlarımıza rağmen. Hemde iyi bir otelde yapmıştı. Gerçi maddi durumu çok iyiydi onun.

Inanılmaz eğlenceliydi :) kırmızı tüller,mumlar,şarkılar,gelini göbek taşında oynatmalar çok keyifliydi.

Ya bu hamam adeti çok çirkin bir şeye dayanıyor.
Eskiden bakire olmayanlar macun mu zamk mı bir şeyle diktirme operasyonu yapıyorlarmış. Yalnız bu zamk sıcak su yada buharda akıyormuş. Bunu anlamak için kayınvalideler düğünden önceki gece kızı hamama götürürlermiş.
Allah aşkına eğlencesine dahi olsa böyle saçma sapan çirkin adetler yapmayınyaaa

Ya bu hamam adeti çok çirkin bir şeye dayanıyor.
Eskiden bakire olmayanlar macun mu zamk mı bir şeyle diktirme operasyonu yapıyorlarmış. Yalnız bu zamk sıcak su yada buharda akıyormuş. Bunu anlamak için kayınvalideler düğünden önceki gece kızı hamama götürürlermiş.
Allah aşkına eğlencesine dahi olsa böyle saçma sapan çirkin adetler yapmayınyaaa
Ilk defa duydum. Eskiden gelin olacak kızların vücudunu görmek için gelin hamamı yaparlarmış ama söylediğiniz abartı gibi geldi. Şehir efsanesi olabilir.

Kurgu da olabilir. Gerçi şöyle bir düşününce Osmanlı döneminde hareme alınacak kızlara uygulanıyor olabilir. Tarihi roman diyince aklıma ilk o zamanlar geldi.

Şimdi baktım ekşide de benzer söylemler var. Daha detaylı yazmışlar yani.
Ne yazık ki Türk toplumu olarak aklımız orada olduğundan hemen hemen tüm geleneklerimiz oraya dayanıyor, kırmızı kuşak vb gibi..
Bana hiç masum gelmiyor ondan hamam falan

Back
X