Gelin hanımın Amacı Ne?

Dedikodu mu?Bence siz yanlış anladınız.
Amacım yanlış mı yaptım?Yaptıysam nasıl duzeltirim bunu sormak.Konumu dikkatlice okuyunuz.
Yazim tarzinizdan o anlasilmiyor bu da benim gorusum
Amaciniz gercekten buysa ki yanlis yaptiginiz cok ortada , kocaman bir kadinin baska birinin yuzune telefon kapatmasi bir facia
Arayi duzeltmek istiyorsaniz tek yapmaniz gereken arayip ozur dilemek

Öncelikle çok geçmiş olsun. Önce sağlık ve afiyet gerisi fasa fiso..

Konuna gelince.. Telefonu yüzüne kapatmana takıldım ben. Sanırım o olaydan kalan bi tatsızlık var karşı tarafta. Haklı da sayılır. Çok büyük bi saygısızlık olmadıkça ne bileyim küfürler havada uçuşmadıkça kimsenin yüzüne telefonu kapatmam ben heralde.

Yine de her ne olursa olsun araması ve de bi geçmiş olsun demesi gerekirdi.

Bende hatalı mıyım bunu öğrenmek istedim.
Neticede beşer şaşar.Hatalıysam da hatamı düzeltmek isterim.
Fikrinizi paylaştığınız için çok teşekkürler.

Geçmiş olsun, bebenize bol şifa, sağlık dilerim.

Ben şu ''gelin hanım aldı telefonu, gelinimiz gelsin yeğenimle, gelin hanım gelin hanım'' olayından irite oldum. Umarım abinizin eşine ismiyle hitap etmişsinizdir. Bu sıfatlar çok samimiyetsiz çünkü. Telefonu kadının yüzüne kaptmanız çok kötü olmuş. Ben kendimi düşünüyorum sinirlenmezdim herhalde böyle bir durumsa. Oğlum altı aylık, 1 yaşını görmeyi çok istiyorum, yürüdüğünü falan... abimin eşi gelmemişmiş. Bana ne yani? Çocuğumun doğumgünü, yeğenim de olsun isterim bak. Yollarım eşimi git al gel derim. Çocuk da gelir elbet. Abiniz gelse, yengeniz gelse ne alaka ve bu ne sinir yani?

Ben karşıdaki kadının yerinde olsam sizle konuşmazdım. Belki de aynen öyle bir mesaj atardım. Abinizden ekstra ilgi alaka bekleyebilirsiniz yeğeni(çocuğunuz) için ama kadının sonuçta sizinle kan bağı yok.
Kadın haklı. Maalesef çok fevri davranmışsınız.

Yazim tarzinizdan o anlasilmiyor bu da benim gorusum
Amaciniz gercekten buysa ki yanlis yaptiginiz cok ortada , kocaman bir kadinin baska birinin yuzune telefon kapatmasi bir facia
Arayi duzeltmek istiyorsaniz tek yapmaniz gereken arayip ozur dilemek
Görüşünüze saygı duyuyorum.
Tabiki amacım bu.Dedikodu yapmak istesem gider ortak tanıdıklarımıza anlatırdım ki bu bana yakışmaz.Buranın amacı bizi hiç tanımayan farklı insanlardan farklı fikirler almak.
Bende şu an aynen böyle yapıyorum.Hatalı olduğum yeri düzeltmek benim tek gayem.
Fikrinizi paylaştığınız için teşekkür ederim
Yaptığım iyi olmamış.Farketmemi sağladınız.

Bende hatalı mıyım bunu öğrenmek istedim.
Neticede beşer şaşar.Hatalıysam da hatamı düzeltmek isterim.
Fikrinizi paylaştığınız için çok teşekkürler.
Ancak yazınızın başlığı, bu niyetinizle pek uyuşmuyor. Bir tereddütten ziyade, geçmiş olsuna gelmeyişinin sebebi sorgulanıyor. Ama amacınızın özeleştiri olduğunu söylüyorsunuz madem, evet hatalısınız. Kimsenin yüzüne telefon kapatılmaz hele ki ailenin gelininin asla.

Çok teşekkürler.Bebeğim değil büyük oğlum kaza geçirdi.
Bu arada durumun böyle karışması o sırada bebeğimin hasta olması ve benim işlerimin çok yoğun bir dönemde olmasından kaynaklandı.Annemi defalarca aramışlar.
Sonuç olarakda annem beni defalarca aradı.
Bende sırf onların gönlü olsun diye bebeği c.tesi dr.a götürüp pazar günü doğum günü yaptım.
Bu kadar ısrar edip isteyip son anda da gelmiyoruz demeleri beni çok üzdü.

çok geçmiş olsun, Allah şifa versin.
Ben sizi haklı bulmadım. acınız var tabiki ama gelin de tu kaka değil.
Kadının çocuğu doğumgününe gelmek istiyormuş o da soruyor. sormasa sormadı diye kızacaksınız. sonra gelemem deyince hem teli suratına kapatıyorsunuz hem annenize şikayet edip zorla getirtiyorsunuz.
birinin suratına telefon kapatmak çok büyük bir adım. ben kaldıramam mesela. kadın yine de gelmiş. geldiğinde özür dileyip gönül aldınız mı? alsaydınız yazardınız diye düşünüyorum.
çok kırılmış ve kendini çok değersiz hissetmiş. bu da kızgınlık veya öfke getirmiş de olabilir. aramasa da mesaj atmış, ipleri de koparmıyor. ama siz her şey normalmiş gibi davransın istiyorsunuz.
çocuğunuz iyileştikten sonra gönlünü alırsanız o da adım atacaktır diye düşünüyorum.

1. Yas dogumgunu yapmanizi neden bekliyorlardi? Siz mi daha evvelden soylemistiniz?
Eger daha onceden lafini edip sonra doktor isleri ciktiysa ve bu surecte hic arayip ne olacak kestiremiyoruz diye bilgilendirmediyseniz kabahat sizde. Insanlar da o gune belki baska plan yapacak. Ne biliym hediye alacak veya almayacak. Ben cok planli yasadigim icin son anda belli olup yapilan davetlere genelde gitmem. Planlar yapiliyor ama biz cagrilmadik diye dusunmustur.

Ama durup dururken bebege dogumgunu yaparsin diye bekleyip beklentiye girdilerse mevzu bambaska.

Her ne olursa olsun elti gelin gorumce o onu dedi bu bunu dedi o aramadi bu sormadi olaylarini atin kafanizdan. Gelin gorumce ney kim allah askina? Bu yasiniza gelinle mi geldiniz? Konussun dursun.

Benim gorumcem yok ama kendim gorumceyim. Gelinimizin hic bu denli umrunda oldugumu sanmiyorum cunku o da benim umrumda degil. Yilda max 2 ancak goruyorumdur. Mesela oglum 10 aylik. Henuz tanismadilar. Simdi farkettim bu konu uzerine.

AbiniZ ve yengenizin dgununuz icin bu kadar israrci olmasina mana veremedim. Neden bu kadar mesele oldu d gunu ? Yaptiginiz hazirliklari bir bir yazmissiniz onlar gelmese bunlari yapmayacak miydiniz ? Yapacaktiniz konuyla alakasi ne o halde ? Ben buraya yazdiginiz usluba gire yengenize pek saygi duymadiginizi onu kendinize denk gormediginizi anliyorum. Suratina telefon kapatmak da bence en buyuk gostergesi. Su an annem babam suratima tlf kapatsa tekrar aramam. Gelmiyorlar hastayim diyen sizin kardesiniz neden ona yuklenmiyorsunuz onun suratina kapatsaydiniz ya tlf ?

Bazı kadınlar gelin mi gelen mi belli değil.
Tamam anladık görümce sevilmez de bu kadar da insanlıktan çıkmasalar ne güzel olur.
El kadar çocuk kaza geçirmiş, hırslarından bir geçmiş olsun diyemiyorlar.
Pes.

Geçmiş olsun Rabbim beterğnden korusun.

edi kat yabancı arıyor ama o aramıyor.
Ben hatalı mıyım?Ne yapmalıyım bilemedim.Bir el atın kızlar.
Düşman olmaması için mi bunca dertlenme,
Olsuun,bir kötü enerji yayan ve sizi sevmeyen insandan daha kurtulmuş olun.
Dert bile değil ki bu.
Aramasın hem,gönlü yok zaten sizinle iyi geçinmeye.

Sunu da yazayim simdi gorumce olanlar baslar. Ben gorumce degilim gorumcem yok. Yorumum bu acidan objektif. Genelde gorumcesinden cekenler objektif bakamiyor vs yaziliyor da.

O zaman sorun iletişim problemi. Belki de annenizden ziyade siz aramalydınız ''hangi gün gelirsiniz ona göre hazırlık yapayım'' diye. Sonuçta ev sahibi siz olacaksınız. Onlar sizi arayıp doğumgününe geleceğiz diyemezler. Organizasyon size ait. Yeterli samimiyet yok sanırım. Kadına sürekli ''gelin hanım'' dediğinize göre.
Yani temel problem aradaki mevcut soğukluk olsa gerek, annenin elçi olmasından bu sonucu çıkardım. sonra bu resmiyete surata telefon kapatma da şık olmamış.

Gelin hanım diye yazmamdaki amaç ne onu küçültmek ne de irrite etmek.Rica ederim böyle bir art niyet aramayın.
Tabiki çok güzel bir ismi var.Ancak burda paylaşmam doğru olmaz diyerekten bu şekilde yazdım.
Buraya x olarak da z olarak da yazardım ama o zaman da bu durumdan rahatsız olanlar olurdu.
Fikrinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

Niye bu kadar beklenti içindesiniz insanlar sizin beklentilerinizi karşılamak zorunda değiller o geçmiş olsun diye arasa nolur aramasa nolur şöyle bir düşün evladın iyi ona dua et daha da kafanı boş şeylere yorma hem eline koz geçmedi mi onun da birşeyi olursa sen gitmezsin önlerine bu olayı sunarsın haklı çıkarsın dertsiz başına dert arıyorsun resmen

C
Kimse kimseyi sevmek zorunda değil.Evet bende yanlış yapmışım.Burdaki farklı görüşlerden onu anladım.
Ama iyi insan olmak iyi temennilerde bulunmayı gerektirir.Geçmiş olsun demesini beklerdim.
Fikrinizi paylastıgınız için çok teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…