- 19 Nisan 2017
- 236
- 157
- 23
- 45
- Konu Sahibi benimminikponcigim
-
Tdk ya göre gelin in tanımını buraya yazıyorum.Zira bu konu gereksiz yere uzadı.gelinimizin amacı ne?
abinin eşi yenge olur..
siz zaten bu kadını benimseyememişsiniz birde suratına telefon kapatmışsınız..
kadının sizinle muhattap olmak istediğini sanmıyorum zira doğumgününe bile zorla gelmiş bence..
aramak istememiş aramamış çok mu lazım abiniz aramış işte..
Haklısın canım.Böyle bir şey için kinlenmesi ve uzatması beni de düşündürüyor.Bir görümce olarak gelinimizle normal olabilmenin tek formülünün az görüşmek olduğunu anladım.En güzeli hic bulaşmamak.Herkes yuvasında huzurlu olsun da bana ilişmesin.Bence telefon da beklemeyin hicbir beklenti icine girmeyin cok mu önemli amaaan boşver
Dersimi aldım.Ne olursa olsun arada büyük bir olay yok kötü günde yanımda olmalıydı.Bir kere şu konuda net ol taviz verme : Kimse için plan yapma ,erteleme ,uydurmaya çalışma ...bu senin çocuğunun özel günü ve önceden haber veriyorsan kişi kendini buna hazırlar ,zaman yaratır ..iki saat uğrayıp çıkmak kimsenin değerli vaktini öldürmez ..yeğen sonuçta ..
Anne baskısıyla aramak da hata olmuş ..zorla kendilerini aratıp ,türlü bahanelerle reddedip ,tekrar zoraki gelmeleri hiç hoş olmamış ..demek ki çok da istemiyorlarmis. Gelin hanım merakına yenik düşüp gelmek istemiş ..eleştirmek için gelir böylesi daha çok ..hasedini içinde tutup kusma günü geldi mı canını yakmaya çalışır ..gerek yok böyle insanların varlığına sanki ? Hiç dert edeceğin bir durum yok ..çok önemseme , gelirse gelir ,gelmezse gelmez ,beni ararsa bilgi alır ,aramazsa hasedinden kudurur durur ,bu kadar ...dikkatli ol ,gelin pimi çekilmiş bir bomba artık ..küçük ,büyük ,nerde patlayacagi belli olmaz .boşuna canın sıkılmasın ..
Edit : Mesajlarda gördüm ,kaçırmışım. .zaten güzel bir ilişkiniz yokmuş ..yüzüne tel de kapatmışsin ..ben olsam aramam ,gitmem ..
Yine de gelinin haset olduğu düşüncemin arkasındayım .potansiyel kıskanç ..en sevdiğim ,şiddetle uzak dururum ..
Hakettiği tam da bu.Ancak ona bunu yaparsam ondan farkım kalmaz.Yapmayacağım ancak d.günü de yapmıycam.Ben sizin yerinizde olsam gelecek sene yapacagim dogum gunune herkesi cagirir onu cagirmazdim.. ertesi gun de "canim aradim acmadin keske sende gelseydin" yazar gonderirim.. basta her ne yasanmis olursa olsun ortada olumden donen bir cocuk var, o zaman yaninizda olmayan birdaha hic olmasin mumkunse..
Tdk ya göre gelin in tanımını buraya yazıyorum.Zira bu konu gereksiz yere uzadı.
Tdk ya göre gelin:Evlemek için hazırlanmış,süslenmiş kız ve ya kadın.2.Tanımıda yine Tdk ya göre:Aileye evlenme yolu ile girmiş olan kadın.
Kısacası evet gelin.
peki eşinizin ailesi size gelin diye mi hitap ediyor?
aile içi hitap şekillerini tdk ya göre mi yapıyorsunuz?
aynen aileye evlenme yolu ile giren kişi ve aile dışından olduğunu hatırlatmak için kullanılan bir hitap şekli, benimseyemenin ifadesi..
bilmiyorum görümcem bana gelin gelin diye hitap etse muhabbeti asgari seviyeye çekerim..
Tabiki de tdk ya göre yapmıyorum.Ama burdaki pek çok kişi gelin diye hitap etmeme takıldı.Bunda küçümseyici bir yan yok.İsmini açık açık yazsam hoş olur muydu?Tabiki de olmazdı.Bende gelin yazdım.Tanımından da anlaşıldığı üzere kötü ya da irrite edici bir yan yok. Akrabalık durumumuzu nitelendirdim.
Eşimin ailesine göre evet ben gelinim.Ve beni k.validem ya da görümcem akrabaları ile tanıştırırken gelinimiz diyor.Ne desin bilemedim şimdi?Akrabalık durumumuzu nitelendirmek için?Bunda bir sakınca yok.
Düğünlerde de gelini öpebilirsiniz deniyor.Nikah memuru nikah cüzdanını gelin hanıma veriyorum diyor.Yada şöyle mi demeliler ki?Nikah cüzdanını Ayşe 'ye ya da Fatma 'ya veriyorum.
Benim için bir mahsuru yok.Ben zaten normal hayatımızda ona ismi ile hitap ediyorum.
Aile dışından olursa zaten gelinimiz olmaz.Hatta hiçbir şeyimiz olmaz.
Benimseyememekle bağlantılı bir durum yok. Burda üzüldüğüm bir durum var.Bu konu bunun için var.
İsmini yazmamak için onunla ilgili yerlere gelin yazdım.İsmi yerine 'x' ya da 'z' de yazardım o zaman da çok karışık olur diye düşündüm.e şunu baştan yazsanıza ismiyle hitap ediyorum diye..
gelinimizi verirmisin telefona yazmışsınız abinize gelinimizle yeğenim gelsin demişsiniz o cümlelerinizde gelin diye hitap ediyormuşsunuz gibi anlaşılıyor..
bu arada diğer yorumları okumadan ilk mesajınıza göre yorum yaptım ama demek ki herkes takılmış..
İsmini yazmamak için onunla ilgili yerlere gelin yazdım.İsmi yerine 'x' ya da 'z' de yazardım o zaman da çok karışık olur diye düşündüm.
Art niyetle gelin yazmış değilim.Böyle anlaşılmasına şaşırdım.Ben tabiki ismi ile hitap ediyorum.
Normalde telefonda dediğim ismi Ayşe olsun yeğenimin ismide Ali olsun Ayşe ile Ali de gelsin
Ayşe ye de madem ağabeyim hasta siz gelin o evde yatsın dedim.O da bana biz gelebiliriz dedi
sonra da yok gelemeyiz dedi Bende buna şaşırdım.Ne dediği belli değil.Ve ben onlar için d.günü yaptım.
Sonuç elime yüzüme gözüme bulaştı.
Evet tamda böyle oldu.Güldü eğlendi,boy boy fotoğraf çekildi.biraz okumaya çalıştım mesajları geriye doğru.. bu kadın doğum gününe geldiğinde hiçbirşey olmamış gibi mi davrandı ?
sonradan mı araya mesafe koydu?
şu durumda telefonu suratına kapatmaktan başka hatanız yok ama o bunu pek önemsemiş zaten gülüp eğlendiğine göre..
bunun dışında da oğlunuzun hastalığı sırasında aramamasının makul bir sebebi yok.
Hatasız kul olmaz ben hatalı olduğumu kabul ediyorum.Ancak insan zor gününde bekliyor arasınlar sorsunlar.Konu sahibinin nedense ben kötü bi insan olduğuna inanmıyorum. Konuyu buraya yazıp telefonu kapatmasının hata olduğunu dahi yazdı. Çocuğu ayrıca büyük bi kaza geçirmiş ne olursa olsun aramalıydı gelinleri. Benim iletişimim ile kıyaslıyorum ilişkilerini ben iki görümcem ile görüşmüyorum ama konu sahibinin benim gibi büyük sorunları yok. Bi özür dileye bakar iletişimlerinin düzelmesi için.
biraz anlayışlı davranamazmısınız, annenizi buladar aradıklarına göre gelmeyi arzu ediyorlardı, ogün demekki gerçekten bir problem vardı ve gelemiyorlardı, belki abinizin ciddi bir rahatsızlığı vardı vs. Başka sebepler vardı bunu düşünün birde.yaşadığınız zor bir durum geçmiş olsun hepimizin evladı var, allahım şifa versin. Ama size göre travmatik , geline göre değil ama. Sürekli gelinden beklenti içindesiniz Gelininiz bukadar önemli madem öyle birdaha daha dikkatli saygılı davranın.Olayı gereksiz yere dramatikleştiriyorsunuz yazmışsınız
Sizin için gereksiz olan başkası için çok gerekli olabilir.
Evet çocuğum ölümden döndü çok hemde sizin tahmin edemeyeceğiniz kadar dramatik ve travmatik bir durum
Sizin hafife aldığınız bu olay hayatımın şoku benim için.
Ben kendim kaza geçirseydim kim aramış sormuş umrumda bile olmazdı.
Bu doğum gününe gelmek için can atanlar onlardı.Defalarca annemi aramışlar.Hatta ağabeyim annemi arayıp benimminikponcigim eşimi niye aramıyor arasın davet etsin diye baskıda bulunmuş
Bende bütün bunların sonucu yaptım
Gelmek istemeyen gelmez Koca koca insanlar akılları var mantıkları var
K.validem dedi diye onun istediği yere gitmem
Telefonu yüze kapattım yani dünyanın sonu değil hatalı olduğumu tabiki kabul ediyorum
Çok kırılan gelmezdi
Beni strese sokup d.günü yaptıran çok haklı son anda gelmiyorum demesi ise daha da haklı.
O halde gelmek istemediğiniz biryer için bir hafta boyu k.validenizi aramayacaksınız
İyi temennilerde bulunduğunuz için çok teşekkür ederimbiraz anlayışlı davranamazmısınız, annenizi buladar aradıklarına göre gelmeyi arzu ediyorlardı, ogün demekki gerçekten bir problem vardı ve gelemiyorlardı, belki abinizin ciddi bir rahatsızlığı vardı vs. Başka sebepler vardı bunu düşünün birde.yaşadığınız zor bir durum geçmiş olsun hepimizin evladı var, allahım şifa versin. Ama size göre travmatik , geline göre değil ama. Sürekli gelinden beklenti içindesiniz Gelininiz bukadar önemli madem öyle birdaha daha dikkatli saygılı davranın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?